Mountfield HK – Kladno 8:7 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 0:1 (kon.)
Olomouc – K. Vary 2:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 01.11.2022, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro dnešek vše a děkuji za pozornost. Z Olomouce přeji příjemný zbytek úterního večera. (20:17:59)
     
    Nejlepší hráči utkání

    HC Olomouc: Jan Lukáš
    HC Energie Karlovy Vary: Vladislav Habal
     
    I přes napjatý závěr si kohouti udrželi dvoubrankové vedení až do samotného konce a Jan Lukáš si tedy připisuje druhé čisté konto v sezoně! Na vítězství měl tedy hlavní podíl domácí brankář, ale dost mu pomáhala i obrana před ním. Energii se také vůbec nedařilo v zakončení, takže nemohla na výhru pomýšlet. Olomouc ze svých šancí vytěžila alespoň dva góly, což na tři body s přehledem stačilo a upevňuje si tak čtvrté místo v tabulce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Karlovy Vary stále hrají bez brankáře, ale nemohou se pevně dostat k puku. Vypadá to tedy, že dnes vyjdou gólově naprázdno.
     
    Dnešní utkání sleduje 4123 diváků.
     
    58:51
    Kotouč se nakonec odráží mimo hrací plochu a ukončuje domácí trápení. Kohouty tak dělí od výhry už jen něco přes minutu.
     
    58:19
    Na olomouckou svatyni létá jeden puk za druhým, ale žádný nekončí v síti. Ve většině případů navíc kus gumy letí mimo tři tyče.
     
    57:53
    Do střelecké pozice se tak dostal Tomáš Bartejs, ale jeho pokus Jan Lukáš dobře viděl a neměl sebemenší problém se zákrokem.
     
    57:13
    Hosté mohli klidně hrát přesilovku šesti proti třem, ale sami se o to připravili, protože Tomáš Rachůnek zbytečně najel do brankáře. Nic to ale nemění na tom, že Energie má stále početní výhodu a už hraje také bez brankáře.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Tomáš Rachůnek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jiří Ondrušek – 2 min., vražení na hrazení.
     
    56:40
    Energie ještě může zápas pořádně zdramatizovat, o což se samozřejmě snaží. Hned po buly se tedy usadila v útočném pásmu.
     
    56:17
    Oddechový čas pro Karlovy Vary.
     
    56:17
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Tomáš Dujsík – 2 min., sekání.
     
    55:13
    Domácím už přece jen dochází síly, takže se pomalu začínají soustředit především na obranu. V útočném pásmu už se jen snaží koupit maximum času.
     
    54:14
    David Škůrek mohl své spoluhráče ještě jednou uklidnit, protože před ním otevřelo spoustu prostoru ke střele, ale místo toho zlomil hokejku, takže z toho byl snadný zákrok pro Vladislava Habala.
     
    53:55
    V rohu kluziště začíná být poměrně dusno, protože oba týmy tam hrály dost tvrdě, ale vylučovat se zatím nebude a ani na žádnou potyčku nedochází.
     
    53:16
    Matouš Menšík se dnes dostává do šancí, ale nemůže žádnou využít. Nyní zkoušel těsně před brankářem tečovat lehké nahození, ale zase se mu to nepovedlo.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 20. Nahodil (Řezníček, Olesz), 49. Orsava (Ondrušek)


    HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava (A) – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl, Rutar.
    Trenér: Jan Tomajko.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Adámek, Kružík.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek

    Diváci: 4123
    ocianews.com