Mountfield HK – Kladno 8:7 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 0:1 (kon.)
Olomouc – K. Vary 2:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 01.11.2022, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě pro dnešek vše a děkuji za pozornost. Z Olomouce přeji příjemný zbytek úterního večera. (20:17:59)
     
    Nejlepší hráči utkání

    HC Olomouc: Jan Lukáš
    HC Energie Karlovy Vary: Vladislav Habal
     
    I přes napjatý závěr si kohouti udrželi dvoubrankové vedení až do samotného konce a Jan Lukáš si tedy připisuje druhé čisté konto v sezoně! Na vítězství měl tedy hlavní podíl domácí brankář, ale dost mu pomáhala i obrana před ním. Energii se také vůbec nedařilo v zakončení, takže nemohla na výhru pomýšlet. Olomouc ze svých šancí vytěžila alespoň dva góly, což na tři body s přehledem stačilo a upevňuje si tak čtvrté místo v tabulce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Karlovy Vary stále hrají bez brankáře, ale nemohou se pevně dostat k puku. Vypadá to tedy, že dnes vyjdou gólově naprázdno.
     
    Dnešní utkání sleduje 4123 diváků.
     
    58:51
    Kotouč se nakonec odráží mimo hrací plochu a ukončuje domácí trápení. Kohouty tak dělí od výhry už jen něco přes minutu.
     
    58:19
    Na olomouckou svatyni létá jeden puk za druhým, ale žádný nekončí v síti. Ve většině případů navíc kus gumy letí mimo tři tyče.
     
    57:53
    Do střelecké pozice se tak dostal Tomáš Bartejs, ale jeho pokus Jan Lukáš dobře viděl a neměl sebemenší problém se zákrokem.
     
    57:13
    Hosté mohli klidně hrát přesilovku šesti proti třem, ale sami se o to připravili, protože Tomáš Rachůnek zbytečně najel do brankáře. Nic to ale nemění na tom, že Energie má stále početní výhodu a už hraje také bez brankáře.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Tomáš Rachůnek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Jiří Ondrušek – 2 min., vražení na hrazení.
     
    56:40
    Energie ještě může zápas pořádně zdramatizovat, o což se samozřejmě snaží. Hned po buly se tedy usadila v útočném pásmu.
     
    56:17
    Oddechový čas pro Karlovy Vary.
     
    56:17
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Tomáš Dujsík – 2 min., sekání.
     
    55:13
    Domácím už přece jen dochází síly, takže se pomalu začínají soustředit především na obranu. V útočném pásmu už se jen snaží koupit maximum času.
     
    54:14
    David Škůrek mohl své spoluhráče ještě jednou uklidnit, protože před ním otevřelo spoustu prostoru ke střele, ale místo toho zlomil hokejku, takže z toho byl snadný zákrok pro Vladislava Habala.
     
    53:55
    V rohu kluziště začíná být poměrně dusno, protože oba týmy tam hrály dost tvrdě, ale vylučovat se zatím nebude a ani na žádnou potyčku nedochází.
     
    53:16
    Matouš Menšík se dnes dostává do šancí, ale nemůže žádnou využít. Nyní zkoušel těsně před brankářem tečovat lehké nahození, ale zase se mu to nepovedlo.
     
    52:55
    Hosté si moc dobře uvědomují, že nemají moc času, takže pálí z každé možné pozice. Nyní to tak zkoušel Tomáš Rachůnek, ale ani on nemířil přesně.
     
    52:27
    Energetici se sami vyhání z pásma a následně neúspěšně nahazují. Kotouč tedy neudrželi, ale mohou aspoň vystřídat.
     
    51:53
    Vít Jiskra se s tím nepáral a po přechodu modré čáry sám zkusil štěstí, bránu ale těsně minul.
     
    51:12
    Adam Rutar dokonale využil volného prostoru na pravé straně a brankáře zkoušel zaskočit střelou mezi betony, avšak neúspěšně.
     
    50:43
    Nyní už ale Jan Lukáš musel vychytat Ondřeje Beránka, který dostal dobrou přihrávku na pravou tyči, ale ani odtud se neprosadil.
     
    50:19
    Ondřej Beránek rychle objel branku Olomouce a zkoušel zakončit podél tyče, domácí gólman ale nakonec nemusel ani zasahovat.
     
    49:48
    Jiří Ondrušek protihráčům nenechává žádný prostor ke kombinaci za vlastní bránou, ti ale souboj nakonec zvládli a v pásmu se udrželi.
     
    49:09
    Teď to bude hodně na Janu Lukášovi, který si už musel připisovat dva zákroky za sebou. I nadále to ale zvládá velmi jistě.
    48:23 Jakub ORSAVA - 2:0
     
    48:23
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti svého soupeře pořádně zatlačili a z velkého náporu nakonec těží druhou branku! Střelcem gólu se stal JAKUB ORSAVA, který to vymetl z horní hranice pravého kruhu a naprosto zaslouženě si připisuje úspěšnou trefu. Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    47:27
    Domácí ale rozhodně nechtějí jen bránit, což v útočném pásmu nyní demonstroval Jan Káňa, který tam byl hodně aktivní. Díky němu se kohouti mohli vepředu usadit.
     
    46:54
    Karlovy Vary si z velké příležitosti soupeře nic nedělají a chtějí jí odčinit v útočném pásmu. Navíc jim ubývá čas na vyrovnání.
     
    46:00
    Matouš Menšík mohl vsítit dost důležitou branku, protože na Vladislava Habal jel úplně sám, avšak bekhendovým blafákem ho nezaskočil!
     
    44:48
    Hosté chtějí využít nabídnuté příležitosti a hned ke vzdálenější tyči pálil Michal Plutnar, zařízení ale těsně minul.
     
    44:20
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Tomáš Dujsík – 2 min., krosček.
     
    44:14
    Jan Lukáš musel tasit svůj beton proti střele Martina Kohouta, byl to ale další ze série bezproblémových zákroků.
     
    43:40
    David Bernad pod tlakem přišel o kotouč a sotva ho dostal do středního pásma tak, aby z toho nebyla bezprostřední šanci pro Olomouc.
     
    43:06
    Petr Koblasa dobře zapracoval při napadání a díky tomu byl ve velké šanci, jenže do střely mu sáhl jeden z bránících hráčů, který tak vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    42:46
    Adam Rutar to zkoušel z otočky, byla to ale velmi složitá pozice, takže kotouč neposlal ani na bránu.
     
    42:12
    Vladislav Habal pomůže svým spoluhráčům s rozehrávkou, díky tomu vzápětí střílel Tomáš Rachůnek, ale našel jen vyrážečku Jana Lukáše.
     
    41:31
    Na druhé straně měl vzápětí velkou příležitost Jan Hladonik, který ujížděl na Jana Lukáše úplně sám, ale přímou střelou ho nemohl zaskočit!
     
    41:17
    Jakub Navrátil si našel odražený puk a díky tomu se dostal do pásma, kde pak hledal najíždějícího Lukáše Klimka, ale to se mu těsně nepovedlo.
     
    40:42
    Jakub Orsava v útočném pásmu opět odvádí velké množství práce, ale stejně to nakonec k ničemu nevedlo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství branku nepřineslo, takže domácí pořád drží nejtěsnější možné vedení. Ve druhé periodě se přece jen hosté trochu osmělili a začali být více nebezpečnější, od prosazení jsou ale pořád poměrně daleko. Naopak kohouti si vypracovali další spoustu šancí, ale nic nevyužili, takže na pojištění vedení pořád čekají.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Tlačit zkoušejí ještě domácí, ale ti také střelu nevymysleli, takže musí spěchat do obrany, aby zbytečně neinkasovali.
     
    38:48
    Hosté ještě něco zkouší vymyslet, ale směrem dopředu se jim stále vůbec nedaří. Vypadá to, že do šaten se opět půjde za stavu 1:0.
     
    38:20
    Vít Jiskra dobře pracuje při napadání, nakonec ale rozehrávku soupeře pouze zdržel, puku se nezmocnil.
     
    37:19
    Jan Káňa měl na hokejce dost důležitou druhou branku, protože na gólmana uháněl úplně sám, ale střelou na lapačku ho nepřekonal!
     
    36:53
    Kohouti jsou v závěru třetiny opět velmi aktivní a Rostislav Olesz se tak dostal do střetu s brankářem, vylučovat se ale nebude.
     
    36:16
    Z bezprostřední blízkosti pálil Lukáš Klimek, který napálil jen betony brankáře a vzápětí mohl dorážet ještě Matouš Menšík, ale ten v důležité pozici promáchl!
     
    35:51
    Dávid Gríger se navíc hned zapojuje do útočné akce a před bránu nabízel nebezpečnou přihrávku, žádného spoluhráče tam ale nenašel.
     
    35:18
    Energie to ale zase ustála a vzápětí se osvobodilo. Vypadá to tedy, že ubrání i třetí oslabení.
     
    34:53
    Domácí na led posílají svou druhou přesilovkou formaci, která se poměrně rychle usadila v útočném pásmu.
     
    33:58
    Úvodní střelu přesilovky si připsal Jiří Ondrušek, který ale zase Vladislava Habala nepřekonal. Ten byl včas na betonem a přízemní střelu vyrazil do rohu.
     
    33:32
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Dávid Gríger – 2 min., nedovolené bránění.
     
    32:36
    Domácí to parádně vykombinovali, ale gól to stejně není! Na modré čáře zůstal úplně zapomenutý Jakub Navrátil, který následně ještě uvolnil lépe postaveného Lukáše Klimka, jenž ale nedokázal zakončit s dostatečnou razancí, takže ho Vladislav Habal zvládl vychytat!
     
    31:46
    Jakub Orsava pokračuje ve své aktivitě a nyní chtěl spoluhráče poslat do úniku, jenže jeho pas vystihl pozorný obránce.
     
    31:20
    Jan Lukáš si také může užít potlesk, protože úspěšně zasáhl lapačkou. Nutno podotknout, že to ale opět neměl příliš složité.
     
    30:55
    Lukáš Mareš sklízí ovace od domácích tribun, protože velmi tvrdě poslal k zemi Jiřího Černocha.
     
    29:52
    Dávid Gríger dobře vystihl přihrávku a dostal se tak do přečíslení, při kterém předával na Tomáše Rachůnka, který ale se zakončením dlouho váhal, takže se Jan Lukáš včas přesunul.
     
    29:28
    Karlovy Vary za sebou mají další oslabení, ale ještě nemají zdaleka vyhráno. Zasahovat tak opět musí Vladislav Habal.
     
    28:51
    Nyní Jakub Orsava tvrdě vypálil z levého kruhu, avšak bránu minul jen o píď. Kotouč se navíc odráží až do střední třetiny.
     
    28:21
    Jakub Orsava nebezpečně nabízel kotouč na teč, jenže žádného spoluhráče nenašel. Naštěstí pro něj ale domácí udrželi útočné pásmo.
     
    27:27
    Lukáš Klimek sice vyhrál úvodní buly, avšak následně výborně zapracoval hostující Vít Jiskra, který dostal puk z pásma.
     
    27:20
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Michal Plutnar – 2 min., podrážení.
     
    26:58
    Petr Koblasa se mocně napřáhl z horní hranice levého kruhu, ale brankáře stejně neprověřil, protože trefil jen prvního beka v cestě.
     
    26:23
    Jiří Ondrušek zkoušel štěstí od modré čáry, jeho pokus byl ale sražený vysoko nad bránu.
     
    24:43
    Energie se snad poprvé v zápase pořádně usadila v útočném pásmu a tam dohání střelecký deficit. Nakonec tak celou situaci musí zažehnat Jan Lukáš, který po zákroku přerušuje hru.
     
    24:02
    Další pokus si připsal Jan Hladonik, který mířil mezi betony a domácí brankář měl co dělat, aby tento prostor včas utěsnil.
     
    23:34
    Tomáš Rachůnek provedl individuální akci, při které vystřelil od levého mantinelu, ale takovou střelou nemohl Jana Lukáše příliš ohrozit.
     
    22:42
    Adam Rutar se zničehonic ocitl v samostatném úniku, který řešil střelou ke vzdálenější tyči, avšak bránu těsně minul!
     
    22:19
    I další útok domácích je přes nahození, ale to si tentokrát hosté pohlídali.
     
    21:46
    Michal Kunc byl první u vlastního nahození a následně se svými spoluhráči stabilizoval útočné pásmo.
     
    21:04
    I další hromadný souboj šel pro hosty, z toho mohl těšit Petr Koblasa, který postupoval po levé straně, ale pod tlakem nezakončil.
     
    20:23
    První útok třetina patřil Olomouci, ale ta se dostala pouze do souboje u hrazení, které vyhozením vyřešil Ondřej Hladonik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První periodě jednoznačně patřila domácímu celku, který na poslední chvíli získal jednobrankové vedení. Na chvíli se ale kohouti dostali do trháku již v sedmé minutě, kdy ale branka nakonec neplatila kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Úspěšná dorážka z hole Lukáše Nahodila v poslední minutě třetiny už ale musela platit a moravský celek tak získal lepší výchozí pozici do zbytku zápasu.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:12 Lukáš NAHODIL - 1:0
     
    19:12
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti se přece jen do šaten nejspíš odnesou vedení! Na začátku celá gólové situace stála střela Dalibora Řezníčka, která ale skončila na tyči. Kotouč však poté zůstal v brankovišti, kde ho jako první našel LUKÁŠ NAHODIL, který ho bez problémů dorazil do sítě. Asistence: Dalibor Řezníček, Rostislav Olesz.
     
    18:27
    Karlovy Vary předvedly šikovný přechod do útočného pásma, kde tak mohou bojovat o střeleckou pozici, což jim ale příliš nevychází.
     
    17:55
    Jan Bambula se velmi šikovně proháčkoval až před branku, kde mu ale kotouč sjel z hokejky, kvůli čemuž nedokázal zakončit.
     
    17:15
    Lukáš Klimek až na druhý pokus zakončil od modré čáry, jeho střela ale postrádala razanci, kvůli čemuž to zase byla snadná práce pro Vladislava Habala.
     
    16:42
    Jan Hladonik se málem dostal do výborné střelecké pozice, jenže do přihrávky na poslední chvíli sáhl jeden z obránců, který tak možná zabránil gólu.
     
    16:07
    Po dlouhé době jsme se dočkali přerušení hry, které zaviňuje zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    15:04
    Jakub Orsava se díky dobré práci jeho spoluhráčů ocitl sám před karlovarským brankářem, toho chtěl překonat prudkou střelou k bližší tyči, ale bez úspěchu!
     
    14:38
    Nyní se Olomouc musela chvíli bránit, nakonec to ale jistě zvládla a hned rozjíždí protiakci, kterou ale zhatila nepřesná přihrávka.
     
    14:00
    Hraje se ve vysokém tempu, prakticky vůbec se nepřerušuje. Tento trend mnohem více sedí domácímu celku, který skoro pořád hraje v útoku, jen tomu chybí vyložené šance.
     
    12:52
    Kohouti se zase usadili v pásmu, kde po pěkné kombinaci pálil Dalibor Řezníček, Vladislav Habal byl ale připravený se svou vyrážečkou.
     
    12:14
    David Škůrek prověřil brankáře protivníka střelou ze středního pásma, rozhodně ale nemohl pomýšlet na skórování.
     
    11:20
    Karlovy Vary uklidňují hru za svou klecí, takže oba celky mohou vystřídat. Následuje rychlý útok Energie, který končí jen slabým nahozením, jenž Jan Lukáš v klidu vyrazil.
     
    10:48
    Při dalším forčekinku už puk získal Rostislav Olesz, následně ale nepřesně přihrával, takže z toho opět nic nebylo.
     
    10:08
    Domácí aktivně napadají, díky čemuž pořádně zdrželi svého soupeře, avšak kotouč v pásmu stejně nezískali.
     
    09:32
    Tribuna domácích fanoušků už pomalu slavila, protože Vladislavu Habalovi vypadl kotouč a mířil za brankovou čáru, jenže sudí přerušil hru, takže by gól ani tak nemohl platit.
     
    08:46
    Vladislav Habal raději přeruší hru po lehké střele Jiřího Ondruška, mezitím už do konce početní výhody Olomouce zbývá už jen necelá minuta.
     
    08:07
    Karlovy Vary zatím oslabení brání velmi úspěšně. Domácí se sice chvíli drželi v pásmu, ale střelu nevymysleli a vzápětí musí zpátky ke svému brankáři.
     
    07:34
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Beránek – 2 min., sekání.
     
    07:00
    Domácí ani po neuznaném gólu nepolevují ve svém náporu a chtějí jít do vedení. Kotouč se tak prakticky vůbec nedostává do držení Energie.
     
    06:25
    Tak branka nakonec neplatí kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti, stav je tedy stále nerozhodný!
     
    06:25
    Trenéru Davidu Brukovi se celá gólová situace nezdá, jelikož si myslí, že byl jeho brankář atakován, proto si bere trenérskou výzvu!
     
    05:22
    Martin Kohout byl ve správnou chvíli na správném místě, ale možná sám nečekal, že se mu kotouč odrazí před odkrytou klec. I proto nestihl zakončit.
     
    04:55
    Dalibor Řezníček po přechodu modré čáry okamžitě pálil, protože jeho spoluhráči střídali. Našel ale jen rukavici Vladislava Habala, který raději přerušil hru.
     
    04:09
    Alex Rašner zlomil při své bombě hůl, avšak letící puk i tak vystrašil gólmana hostů, který musel zasahovat betonem.
     
    03:44
    Nakonec přišla střela z ostrého úhlu, kterou měl na svědomí Dávid Gríger, ale ani Jan Lukáš zatím nechybuje.
     
    03:18
    Tomáš Rachůnek vystihl rozehrávku soupeře, čímž získal pro své spoluhráče útočné pásmo.
     
    02:40
    Matouš Menšík se dobře prosmýkl do mezikruží, odtud pak okamžitě vypálil, ale Vladislav Habal byl opět připravený.
     
    02:04
    David Škůrek zkusil štěstí od modré čáry, přičemž jeho pokus byl dobře schovaný od pohledu karlovarského brankáře, jenže puk se nevešel mezi tři tyče.
     
    01:19
    Vladislav Habal si připisuje první zákrok proti prudkému nahození. Olomoučtí následně puk nezískali, takže se hra opět přesouvá do jejich třetiny.
     
    00:44
    Na druhé straně pronikl do pásma Ondřej Beránek, který poté z dálky nahodil směrem na bránu, kde se o teč pokoušel jeho spoluhráč. Ten ale srazil kotouč jen mimo bránu.
     
    00:17
    Lukáš Nahodil podnikal první přechod modré čáry, avšak rychle se k němu přiblížili dva protihráči, kteří mu nedovolili ani přihrávku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava (A) – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl, Rutar.
    Trenér: Jan Tomajko.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Adámek, Kružík.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek.
    Zachytá si Sedláček proti Energii?
     
    HC Energie Karlovy Vary
    Vary se také v poslední době dostaly do fazóny a skvěle zapomněly na relativně nepovedený úvod ročníku, kdy prohrály tři z úvodních čtyřech duelů. Nyní se Energie vyšplhala až na sedmé místo, a to zejména díky nedávné vítězné sérii čítající tři úspěchy v řadě. Naposledy ale dnešní hosté padli s Třincem vysoko 2:6, takže dnes mají možnost k reparátu. Zase to ale nebudou mít vůbec jednoduché.

    Poslední tři utkání
    Karlovy Vary vs. Třinec – 2:6
    Hradec Králové vs. Karlovy Vary – 1:2
    Karlovy Vary vs. Brno – 2:3sn

    Nejproduktivnější hráči
    Tomáš Rachůnek 13 bodů (5+8)
    Petr Koblasa 10 bodů (7+3)
    Ondřej Beránek 8 bodů (6+2)
     
    HC Olomouc
    Olomouc se drží v parádní formě a stále může bojovat o samotný vrchol tabulky. Aktuálně se ale nachází na čtvrtém místě se ziskem 27 bodů, což je pro kohouty po čtrnácti odehraných zápasech velmi slušná vizitka. Ti aktuálně mají na kontě dvě výhry za sebou, naposledy loupili v Praze proti Spartě a předtím po nájezdech zdolali Mladou Boleslav. I kvůli tomu budou dnes na domácím ledě favoritem.

    Poslední tři utkání
    Sparta vs. Olomouc – 2:5
    Mladá Boleslav vs. Olomouc – 2:3sn
    Olomouc vs. Plzeň – 1:4

    Nejproduktivnější hráči
    Jan Káňa 13 bodů (8+5)
    Lukáš Nahodil 10 bodů (4+6)
    Jakub Orsava 10 bodů (4+6)
     
    Dobrý podvečer všem hokejovým fanouškům! Dnes je na programu 17. kolo hokejové extraligy, které mimo jiné nabídne souboj Olomouce a Karlových Varů. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 20. Nahodil (Řezníček, Olesz), 49. Orsava (Ondrušek)


    HC Olomouc: Lukáš (Jak. Sedláček) – Ondrušek (C), T. Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Mareš – J. Káňa (A), Nahodil, Orsava (A) – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl, Rutar.
    Trenér: Jan Tomajko.

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Adámek, Kružík.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek

    Diváci: 4123
    ocianews.com