Mountfield HK – Kladno 8:7 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 0:1 (kon.)
Olomouc – K. Vary 2:0 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
8:7 (3:3, 0:3, 4:1 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 01.11.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:56
    Anebo možná ano? Marek Zachar dostal hokejkou od jednoho z kladenských hráčů v souboji a na ledě je flek od krve. Zasáhl jej totiž po pádu v souboji Matěj Beran (KLA) a dostává čtyři trestné minuty. Tedy jenom zatím, situace je totiž přezkoumávána na videu.
     
    54:47
    Kelly Klíma (MHK) navíc krátce poté Zikmunda fauloval a za podrážení míří na trestnou lavici.
     
    52:19
    Přestože to skončilo ofsajdem, vyloučení na kladenské straně stejně přijde. Ladislav Zikmund (KLA) se otáčel při napadání rozehrávky, zbytečně ale zajel do branky a Kiviaha tak trochu podrazil. Za tohle dostává dvě minuty a po komerční přestávce má Hradec asi poslední šanci s tímto duelem něco udělat.
     
    50:36
    Po delší době přichází na řadu emoce. Jakub Babka (KLA) si přidržel u mantinelu nedovoleně Olivera Okuliara (MHK), který se ale však po Babkovi ohnal a následovala potyčka, do které se jenom těsně nepřipletlo více hráčů. Okuliar má dvojku za hrubost, Babka dvojku za držení a jede se 4 na 4.
     
    30:43
    Přestože se Kladno ubránilo, jenom o chvíli později jde do čtyř, a to rovnou na celé čtyři minuty! Oskars Cibulskis (KLA) se totiž stal hlavní postavou střídání. Nejprve nasadil Cingelovi ostrý krosček u mantinelu a Hradec byl v signalizované výhodě. Poté sice hosté dostali puk z pásma ven, ale ne přímým kontaktem s hokejkou. Kevin Klíma se vracel do útoku ve velké rychlosti a Cibulskis jej podsekl. Dva fauly najednou, jsou z toho čtyři minuty 5 na 4 pro Hradec!
     
    28:13
    Adam Brízgala (KLA) však situaci posléze zhoršil, a to tak, že Pilaře zezadu nekompromisně strhnul na led. Proto dostává další dvě minuty, ty odsedí Albert Michnáč.
     
    26:57
    Oliver Okuliar (MHK) navíc krátce po buly přizvedl nepřiměřenou silou hokejku jednomu ze soupeřů, tudíž dostává za nedovolené bránění menší trest.
     
    26:05
    Druhá třetina příliš neodsýpá a krátce po konci komerční přestávky se opět přerušovalo. Aleš Jergl (MHK) totiž strčil čepel hole pod brusli Kubíka a za podrážení je vyloučen.
     
    23:50
    Přestože se domácím přesilovku 5 na 3 a posléze 5 na 4 využít nepovedlo, v početní výhodě budou pokračovat nadále! Antonín Melka (KLA) si přehazoval pozici s naskakujícím Filipem a připravil Filipa Pavlíka o puk takovým způsobem, že mu přepůlil hokejku. Proto dvě minuty za sekání.
     
    21:43
    Hradec bude mít 1:04 5 na 3! Adam Brízgala (KLA) vykopl opět čerstvě postavenou branku ze svého postavení a rozhodčí Hribik mu již napařil dvojku za zdržování hry. Na trestnou to míří odsedět Matyáš Filip.
     
    20:46
    Při snaze rozjet útok Hradce musel Adam Kubík (KLA) zatáhnout za brzdu. Ještě v útočném pásmu fauloval a je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    17:01
    Lepší to může být v přesilové hře, Adam Brodecki (KLA) je totiž za souboj ve středním pásmu vyloučen za nedovolené bránění. Původně přitom označili rozhodčí Dotchina, ale šlo jenom o záměnu hráče.
     
    11:22
    První vyloučení zápasu v navazující hře na sebe nenechalo dlouho čekat. Ondřej Slováček (KLA) nezachytil pohyb Zachara a musel ho podrazit, aby zabránil šanci. Proto dvě minuty a první přesilovka Hradce.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Zachar (Kalina, Okuliar), 1. Jergl (Kev. Klíma), 13. Kev. Klíma (Okuliar), 41. Lev (Zachar, McCormack), 57. Jergl (Okuliar, Blain), 57. Lalancette (McCormack, Cingel), 60. Lev (Kel. Klíma, Kev. Klíma), 62. McCormack (Lev) – 6. M. Procházka (Plekanec, Kubík), 10. Kubík (M. Procházka, Plekanec), 15. Brodecki, 27. Beran (Dotchin, Plekanec), 35. Plekanec, 40. Klepiš (Michnáč, Zikmund), 45. Brodecki (Filip, Melka)


    Mountfield HK: J. Růžička (15. Kiviaho) – Kalina, McCormack, Nedomlel, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Pilař – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák (C), Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund (A) – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki.
    Trenér: Jiří Burger

    Rozhodčí: Pilný, Hribik – Svoboda, Špůr

    Diváci: 3 247
    ocianews.com