Carolina – Buffalo 5:3 (kon.) | Detroit – NY Islanders 3:0 (kon.) | Columbus – Colorado 1:5 (kon.)
Winnipeg – Chicago 4:0 (kon.) | Edmonton – Dallas 2:6 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (2:2, 1:0, 2:1)
Buffalo Sabres
Sobota 05.11.2022, 00:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Rasmus DAHLIN - 5:3
     
    59:59
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    V poslední vteřince ještě přichází gól! Hosté ještě naposledy zavezli do pásma, kotouč se odrazil ze skrumáže do mezikruží a tam se do něj opřel dojíždějící RASMUS DAHLIN. Pro švédského obránce je to po předvedeném výkonu zasloužená odměna, nicméně Dahlin proměnění své osmé střely na branku ani neslaví. Není moc proč, jeho tým prohraje... Asistence: John Peterka a Jack Quinn.
     
    59:23
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jordan Martinook – 2 min., držení hole.
    57:46 Sebastian AHO - 5:2
     
    57:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hattrick, na led letí čepice! Tage Thompson byl zblokován a naražen na mantinel Sethem Jarvisem, Teräväinen jen prodloužil a SEBASTIAN AHO ujel všem zúčastněným, zbylo jen trefit prázdnou bránu. Není problém, finský střelec dává třetí gól a na led skutečně letí různé pokrývky hlavy. Pátý kariérní hattrick pro Sebastiana Aha v NHL! Asistence: Teuvo Teräväinen a Seth Jarvis.
     
    57:33
    Craig Anderson si to při přerušené hře namířil na střídačku a rovnou si sedá mezi své parťáky. Branka Sabers je prázdná!
     
    53:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Brady Skjei – 2 min., držení.
    49:22 Jesperi KOTKANIEMI - 4:2
     
    49:22
    Carolina právě vstřelila branku!
    Důležitý gól, který může Canes uklidnit a dovést k zisku bodů! Domácí vyhráli buly, Martin Nečas vytasil další výtečný bekhendový pas v mezikruží, JESPERI KOTKANIEMI sice úplně nezpracoval, puk jen tak lízl. I to, ale stačilo, Craig Anderson už se přesouval a nedokázal tak zareagovat, kus černé gumy mu propluje kolem levého betonu až do sítě! Sudí se chtěli ještě poradit s videem, netuším proč, nicméně to není důležité, jelikož branka je ihned uznána – 4:2. Asistence: Martin Nečas a Andrej Svečnikov.
     
    48:51
    Victor Olofsson výborně zapracoval na mantinelu, přiťukl na Rasmuse Dahlina a byla z toho situace 2 na 1! Švédský obránce si puk potáhl a sám zkusil zakončit, Antti Raanta zasahuje a Dahlin je následně sražen k ledu.
     
    46:59
    Rasmus Dahlin a jeho šance! Elitní obránce se svým pohybem naprosto náramně uvolnil, Jesperi Kotkaniemi neměl nárok a za chvilku byl ze hry. Následně přišla dělovka zápěstím, Antti Raanta měl s tímto pukem plné ruce práce! Krásný hokejový moment v podání bývalé jedničky draftu!
     
    39:29
    To byla přihrávka! Mladičký bek Owen Power našel najetého Peytona Krebse, přišla rychlá střela ze střední vzdálenosti, nicméně Antti Raanta dobře vykryl prostor a puk svou vyrážečkou vytěsnil mimo.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Paul Stastny – 2 min., hákování.
     
    36:25
    Nahoru, dolů! Nejprve se krásně uvolinil Jeff Skinner, který se proháčkoval až před bránu, načež se hra obrátila a dopředu pelášili Canes! Sebastian Aho tam měl naprosto volného Martina Nečase, teď ještě na něj puk dostat. Nakonec se podařilo, nicméně tady už to na střelu nebylo, ten pas přišel pozdě...
     
    33:13
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Sebastian Aho – 2 min., krosček.
     
    31:58
    Andrej Svečnikov z druhé vlny! Sebastian Aho dnes dává góly i rozdává luxusní pasy, i tato přihrávka patří do kategorie výborných. Svečnikov se opřel do puku, Anderson nešel ani do rozkleku a měl kus štěstí, že jej kus černé gumy trefil i vestoje.
     
    29:02
    Rasmus Asplund vyvezl z vlastního pásma až do útoku načež našel najíždějícího Rasmuse Dahlina, který se projel až do brankoviště a zkusil kličku mezi nohy. To vše ve vlastním oslabení, Antti Raanta připraven.
     
    27:45
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Kale Clague – 2 min., nedovolené bránění.
    24:03 Martin NEČAS - 3:2
     
    24:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Další paráda! Sebastian Aho se odvděčil české "88" za parádní pas, který dostal u svého gólu, ukořistil puk na pravé straně, obtočil se kolem vlastní osy a troufl si na pas backhandem skrz brankoviště kam si najížděl právě MARTIN NEČAS! Tohle byla hokejová lahůdka, Nečas už jen dopraví kotouč do poloodrkyté sítě – 3:2. Asistence: Sebastian Aho.
     
    20:41
    Výborná šance! Martin Nečas na středu zrychlil, zapojil se do kombinace, přistrčil na Sebastiana Aha a ten pálí! Craig Anderson vytasil výborný zákrok!
     
    19:57
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Kyle Okposo – 2 min., krosček.

    Kapitán hostí Kyle Okposo masíroval v rohu Jacoba Slavina až to v jeden moment přehnal, Slavin padá a Okopso míří na trestnou...
     
    16:05
    Jordan Martinook krásně našel Martina Nečase na nějž zívala odkrytá klec, nicméně česká "88" trestuhodně míjí.
     
    15:41
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jesperi Kotkaniemi – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Rasmus Dahlin – 2 min., nedovolené bránění + 2 min., hrubost, odpyká Victor Olofsson.
     
    15:41
    Bitka!

    Jesperi Kotkaniemi má od začátku zápasu nějaké spory s Rasmusem Dahlinem a obna kohouti si to teď vyřídili pěkně na férovku v regulérní bitce! Hostující obránce rychle ztratil helmu, pěsti však létaly sem a tam dále. Nakonec se situace uklidňuje, oba bijci odcházejí na trestnou.
     
    13:46
    Mohl z toho být hattrick v první třetině as to rovnou v oslabení! Sebastian Aho kopl do vrtule, profrčel středem a šel úplně sám! Domácí lídr zkusil rychlou střelu na vyrážičku, nicméně těsně minul bránu...
     
    12:56
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Jesper Fast – 2 min., nedovolené bránění.

    Jesper Fast se opřel až příliš ostře do souboje na buly a je z toho nedovolené bránění. Početní výhodu si zkusí i Sabers.
    12:45 Sebastian AHO - 2:2
     
    12:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    SEBASTIAN AHO! Finský ostrostřelec dnes opět táhne svůj tým, tentokrát si "20" v černo-červeném dresu poodstoupila na levém kruhu, Martin Nečas od mantinelu vyslal náramný bekhendový pas mezi dva beky, který zaskočil zmrzlou hostující obranu, přišla střela a krásný gól! To je třetina jak víno, máme zase vyrovnáno! Asistence: Martin Nečas a Andrej Svečnikov.
     
    12:33
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres:
    Rasmus Dahlin – 2 min., podrážení.

    Jesperi Kotkaniemi přecházel modrou a elitní bek Rasmus Dahlin si jej neuhlídal, podrazil jej a čeká nás první přesilovka zápasu!
    10:06 Victor OLOFSSON - 1:2
     
    10:06
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    To je odpověď! Sabers vyhráli své vůbec první buly v zápase, Jack Quinn se vytočil na mantinelu, našel poodstoupeného VICTORA OLOFSSONA, ten se napřáhl a vypálil. Těžko říci, zda náhodou Aho smolně netečoval, každopádně kotouč z ničeho nic proplul mezi Raantovy betony. Buffalo znovu vede – 1:2. Asistence: Jack Quinn.
    08:07 Sebastian AHO - 1:1
     
    08:07
    Carolina právě vstřelila branku!
    Moc pěkná kombinace! Jeden z hostí trestuhodně zaváhal ve vlastním pásmu, Seth Jarvis napadal a pak už to šlo rychle. Na jeden dotyk Teuvo Teräväinen na středu – SEBASTIAN AHO na pravém křídle, bomba příklepem a je vyrovnáno! Domácí Canes jsou k radosti místního publika zpět ve hře. Asistence: Teuvo Teräväinen a Seth Jarvis.
     
    08:00
    2 na 1! Seth Jarvis to z levého křídla vzal na sebe, vyslal ostrou jedovku, nicméně Craig Anderson je připraven!
    00:28 Jacob BRYSON - 0:1
     
    00:28
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    To je start! Obránce Jaccob Slavin ve vlastním pásmu mírně zaváhal, kotouč nabral Dylan Cozens, nabral rychlost, objel bránu a našel JACOBA BRYSONA, který okamžitě pálí! Ještě tam byl Alex Tuch, který dojížděl do brankoviště, možná tam byla teč... To teď ale není důležité, směrodatné je to, že po půl minutě se Sabers ujímají vedení! Asistence: Dylan Cozens.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 9. Aho (Teräväinen, Jarvis), 13. Aho (Nečas, A. Svečnikov), 25. Nečas (Aho), 50. Kotkaniemi (Nečas, A. Svečnikov), 58. Aho (Teräväinen, Jarvis) – 1. Bryson (Cozens), 11. Olofsson (Quinn), 60. Dahlin (Peterka, Quinn)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Andersen) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – Teräväinen, Aho, Jarvis – A. Svečnikov, Kotkaniemi, Nečas – Martinook, J. Staal, Fast – Noesen, Stastny, Stepan.
    Buffalo Sabres: Comrie (Cra. Anderson) – Bryson, Dahlin, Clague, Power, Pilut, Fitzgerald – J. Skinner, Ta. Thompson, Okposo – Peterka, Cozens, Tuch – Quinn, Mittelstadt, Olofsson – Girgensons, Krebs, Asplund.
    thejrc.org