Příbram – Ústí n/L 4:0 (kon.) | Písek – Jablonec n/N 5:1 (kon.) | Vyškov – Havířov 2:3 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Nový Jičín 5:6 (kon.) | Klatovy – Letňany 2:3 (kon.) | Chomutov – Hronov 8:4 (kon.)
Mostečtí Lvi – Vrchlabí 4:6 (kon.) | Znojmo – Val. Meziříčí 3:2 (kon.) | Žďár n/S – Kopřivnice 3:6 (kon.)
Vel. Meziříčí – Opava 1:2 (kon.) | Cheb – Benátky n/J 1:2 (kon.) | Kobra – Řisuty 3:0 (kon.)
Tábor – Děčín 6:1 (kon.)
konec
HC Baník Příbram
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
Sobota 05.11.2022, 16:00 • Příbram, Zimní stadion • 2. liga skupina Západ • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu čtrnácté kolo druhé hokejové ligy a v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy HC Baník PříbramHC Slovan Ústí nad Labem.
     
    HC Baník Příbram

    Hokejisté příbramského Baníku se vyhřívají na první pozici ve skupině Západ a dosud získali šestatřicet bodů. Společně s Letňany, které mají shodný počet bodů, tak suverénně vévodí skupině Západ. Po prohře s Děčínem, která byla vůbec první v probíhající sezóně, si Příbramští jedou sedmizápasovou šňůru výher, kdy neztratili ani bod. Naposledy to odnesli mostečtí Lvy, kteří doma padli 2:5. Svou suverenitu dnes Banící budou chtít potvrdit v dalším domácím utkání, kdy přivítají loni ještě účastníka Chance ligy. Slovan Ústí totiž sestoupil a nyní svádí druholigové boje.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Hosté z Ústí nad Labem na tom nejsou vůbec špatně. V tabulce je najdeme na čtvrtém místě se ziskem sedmadvaceti bodů a drží se tak v elitní čtyřce. Po těsné prohře doma s Letňany po výsledku 4:5 hned v dalším domácím utkání přivítali na svém ledě chomutovské Piráty a ty dokázali porazit poměrem 5:3. I v posledním odehraném klání se jim dařilo, když v Benátkách vyhráli 4:3 po prodloužení. Naváží na dvě vyhrané střetnutí na horkém příbramském ledě?
     
    Vzájemná utkání

    Pro oba týmy to bude vůbec první utkání v historii obou klubů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Saňa (A), Zdeněk, Jelínek, Vinš, Zedek, Havlín, Patzelt – Matějka, Brzák, Urban – Kraus, Eret, Gengel (C) – Káník, Pinkas, Procházka – Hasman, Šinágl
    Trenér: Pavel Marek

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Vodička, Trefný (C), Vacík, Drtina (A), Funk, Záruba, Šefl – Roubík, Smola, Tůma (A) – Bartoš, Prošek, Kučera – Berčík, Rudovský, Costa – Kordule
    Trenér: Jan Čaloun

    Rozhodčí: Glanc – Kučera, Thuma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Do akce se hned dostali domácí hráči, Saňa pálil od modré čáry, ale jeho pokus skončil na pohotovém zákroku Stahla a hosté hned hru otáčejí opačným směrem.
     
    01:19
    Pavel Kordule dostal přihrávku na levou stranu a hned střílel k bližší tyči, ale jeho střela byla sražena k zadnímu mantinelu a bylo po slibné šanci Slovanu.
     
    01:59
    A další šance hostů, v ní se ocitl mezi kruhy volný Jan Smola, pohotové zakončení ale končí mimo tři tyče.
     
    02:14
    Josef Saňa se vydal na útočný výlet do blízkosti Davida Stahla, ovšem proti jeho projektilu byl znovu brankář hostů, jenž zastavil puk a také i hru.
     
    03:11
    Martin Berčík si u Petra Jirouška klepal o přihrávku, puk se k němu však nedostal a končí znovu na hokejkách příbramského Baníku.
     
    03:59
    A hned z toho byla jedovka Josefa Hasmana, která končí těsně nad břevnem Stahlovy branky. Nicméně hra pokračovala a brankář Slovanu se znovu zaskvěl, když u levé tyče zakročil proti pokusu stejného hráče.
     
    04:27
    U zadního hrazení vybojovali puk Ústečané a v pokleku pak pálil na hraně levého kruhu Kale Costa, ale bylo to jen do plných.
     
    05:15
    Poté vytáhli puk do útočného pásma znovu domácí hráči a rodila se rychlá akce. Tu ale zastavilo postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do neutrální zóny.
     
    06:02
    Hosté rychlou hrou dostali puk po krátké době zase do pásma Příbrami, ale nikdo z hráčů Slovanu tam nebyl v dobré pozici, aby mohl zakončit.
     
    06:10
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Petr Vodička – 2 min., krosček.
     
    07:02
    Hosté získali puk a vyhazují ho až před domácí klec. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    07:45
    Další pokus domácích mířil na branku hostů, ale tam zakročila pozorná obrana, která znovu posílá touš daleko od branky Davida Stahla.
     
    08:10
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    08:53
    Tadeáš Pinkas se rozjel proti dvěma bekům soupeře, ti ho nakonec nepustili do žádného zakončení. Poté se Baník dopustil zakázaného uvolnění a vše se stěhuje před Jirouška.
     
    09:12
    Hosté hýří aktivitou a opět se dostali k zakončení před Petrem Jirouškem, ale to končí na pozorném gólmanu Petru Jirouškovi, kterému ale výrazně pomohla obrana.
     
    09:21
    Dan Bartoš si sice stáhl rukou puk a chtěl pokračovat do útoku, ale touš zachytil jeden z příbramských beků a ti otáčí hru směrem před Davida Stahla.
     
    10:35
    Další obléhání domácí branky končí zmarem, je pískáno a hra je zastavena. Buly po pravé ruce Petra Jirouška.
     
    10:56
    Jan Rudovský se rozjel do pásma soupeře, ale byl na to zcela sám. Následně pak neudržel kotouč na holi a získali ho domácí hráči, kteří se snaží zase o další akci na druhé straně.
     
    11:17
    Místo toho ale přišel rychlý protiútok ústeckého Slovanu, jenž byl před Jirouškem opět nebezpečný a domácí brankář musel opět do akce.
     
    11:48
    Zblízka nadvakrát dorážel puk Lukáš Kučera, ale beton Petra Jirouška byl přilepen k ledu. A domácí gólman pak před dotírajícími hosty raději hru zastavuje.
     
    12:19
    Zakázané uvolnění Příbrami.
     
    12:45
    Jaroslav Roubík na pravém kruhu napřáhl ke střele, tu zablokovala obrana Příbrami a dostala kotouč do bezpečí.
     
    13:01
    Mezi kruhy si odražený puk sebral Pavel Kordule a ještě si vylepší střeleckou pozici, ale nakonec kotouč za Petra Jirouška nedostal.
     
    14:29
    Ústečtí hokejisté jsou znovu u puku a od svého brankáře se snaží projít do pásma soupeře. V neutrální zóně jim to ale pokazil Josef Saňa, který jim puk vypíchl.
     
    15:18
    Jaroslav Roubík se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři, švih do puku a jeho nebezpečnou ránu kryje Petr Jiroušek a výrazně tak svůj tým podržel!
     
    15:30
    Na druhé straně se pak dral do zakončení Josef Hasman, ale v pádu na Davida Stahla nevyzrál.
     
    16:05
    Kale Costa v obranném pásmu získal puk, dostal ho na druhou stranu, ale poté sám zakončil jen vysoko nad a puk končí na ochranném plexisklu.
     
    17:19
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Radek Prošek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    17:45
    Další přesilovku mají k dispozici domácí hráči a budou se snažit otevřít účet dnešního zápasu.
     
    18:06
    Jenže hosté se zatím velmi pozorné brání a dostávají puky daleko od Stahlovy branky. Šetří tak cenné vteřiny.
     
    18:19
    Nyní už musel David Stahl zakročit proti nebezpečné střele soupeře a má puk ve své moci. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Slovan je v plném počtu.
     
    19:30
    Hosté zvládli další oslabení bez úhony a už jsou v plném počtu.
     
    19:45
    Ještě se před Petra Jirouška nastěhovali hosté a kombinovali před jeho klecí, ale nakonec se k žádnému nebezpečnému zakončení nedostali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství je minulostí a nepadla v něm žádná branka. Hodně aktivní byli hosté, kteří se často tlačili před soupeřovu klec, avšak nenašli recept na pozorně chytajícího Petra Jirouška. To samé platí také u Davida Stahla na straně ústeckého Slovanu, který taktéž svůj tým drží a zatím hájí čisté konto. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Petr Eret – 2 min., podrážení.
     
    20:45
    Hned na začátku druhé třetiny dostali první přesilovou hru hosté a už se staví před Jirouškem a pokusí se ho ohrozit.
     
    20:59
    Jenže přišli o kotouč a ten míří až před Davida Stahla. Domácí se osvobozují a šetří cenný čas.
     
    21:15
    Richard Záruba si na pravém kruhu dojel odražený puk a hned ho napálil směrem na Petra Jirouška, který si připisuje další důležitý a také těžký zákrok.
     
    21:55
    Další výhoz puku domácími ven z pásma, za ním ještě spěchal Josef Hasman, ale dříve u něho byl David Stahl, jenž ho dostal na hokejku.
     
    22:15
    Příbram je v plném počtu.
     
    22:44
    Buly po levé ruce Petra Jirouška, Ústečané tak ještě zůstanou v útočném pásmu.
     
    23:08
    A přerušuje se také na opačné straně. Vhazovat se tentokráte bude po pravici Davida Stahla a Příbram si prodlouží pobyt v soupeřově teritoriu.
     
    23:45
    Jakub Káník čekal mezi kruhy na přihrávku od Josefa Hasmana, který byl u zadního mantinelu, ale nakonec z této souhry sešlo.
     
    25:05
    Jakub Trefný od modré čáry napřáhl ke střele a ta končí na betonech Petra Jirouška, které jen zaduněly.
     
    25:59
    A znovu agilní hosté hrozili před klecí Příbrami, nakonec jim puk utekl do středního pásma a bylo po slibné šanci Slovanu.
     
    26:26
    Příbramští opět bránili nebezpečně si počínající hosty a poté dostali puk ven z pásma. Zblízka před Stahlem pak zakončil Petr Šinágl, který nevyzrál na hostujícím brakáři.
     
    27:34
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují a otevírají účet dnešního zápasu. Na pravý kruh dostal přihrávku od Jakuba Káníka JOSEF HASMAN, který si najel do lepší střelecké pozice a poté střelou švihem provětral pavučiny v domácí síti – 1:0. Asistence: Jakub Káník a Petr Šinágl.
    27:34 Josef HASMAN - 1:0
     
    28:06
    Petr Eret převzal puk a sjel si za branku soupeře, objel jí a poté chtěl zakončit před Davidem Stahlem, jeho individuální akce však končí zmarem.
     
    29:07
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jaroslav Roubík – 2 min., podrážení.
     
    30:08
    Josef Hasman si nabruslil po levém křídle do pásma, kde křižnou přihrávkou hledal spoluhráče, ale tuhle spolupráci zastavila hůl jednoho z hostujících beků.
     
    30:31
    Hosté se chvíli v oslabení drželi před domácí brankou, ale nezakončili. Nicméně alespoň pošetřili cenné vteřiny.
     
    30:42
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jan Smola – 2 min., hrubost.
     
    30:50
    Josef Saňa dostal nahrávku na levou stranu a z hrany levého kruhu pálil přímo do Stahla.
     
    31:02
    Buly po pravé ruce Davida Stahla.
     
    31:09
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí navyšují své vedení, když využívají početní výhodu a mají dvoubrankový náskok. Přesně mezi tři tyče se trefil JOSEF SAŇA – 2:0. Asistence: Ondřej Havlín a Tomáš Urban.
     
    35:09
    Domácí stále drží slibný náskok, hosté se však snaží o kontaktní branku, která stále nepřichází.
     
    36:40
    Dnešní utkání sleduje 462 diváků.
     
    37:45
    Stále se nemohou hosté dostat do slibné střelecké pozice, mají snahu dostat se svému soupeři na dostřel, ale Příbram zatím drží dvoubrankový náskok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:17
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Jakub Trefný – 2 min., podrážení.
     
    43:45
    Příbram právě vstřelila branku!
    Autorem branky je TADEÁŠ PINKAS. Asistence: Jiří Kraus a Jakub Procházka.
     
    47:01
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Luboš Brzák – 2 min., nedovolené bránění.
     
    48:33
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Ladislav Gengel – 2 min., hákování.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Petr Vodička – 2 min., vysoká hůl.
     
    58:02
    Příbram právě vstřelila branku!
    Autorem branky je PETR ERET. Asistence: Tomáš Urban a Ladislav Gengel.
     
    Konec zápasu. (18:18:24)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 28. Hasman (Káník, Šinágl), 32. Saňa (Havlín, Urban), 44. Pinkas (Kraus, Procházka), 59. Eret (Urban, Gengel)


    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Saňa (A), Zdeněk, Jelínek, Vinš, Zedek, Havlín, Patzelt – Matějka, Brzák, Urban – Kraus, Eret, Gengel (C) – Káník, Pinkas, Procházka – Hasman, Šinágl
    Trenér: Pavel Marek

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Vodička, Trefný (C), Vacík, Drtina (A), Funk, Záruba, Šefl – Roubík, Smola, Tůma (A) – Bartoš, Prošek, Kučera – Berčík, Rudovský, Costa – Kordule
    Trenér: Jan Čaloun

    Rozhodčí: Glanc – Kučera, Thuma

    Diváci: 462
    thejrc.org