Třinec – Kladno 8:0 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:3 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.)
Plzeň – Liberec 3:4 (po pr.) | Olomouc – Motor ČB 3:1 (kon.) | Sparta – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Kometa Brno
Neděle 06.11.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Přestože se už jenom dohrává, tohle bylo poměrně zbytečné. Radek Kučeřík (KOM) dojížděl nahození, které měl Kiviaho pod kontrolou a zbytečně jej osprchoval. Proto dostává dvě minuty za nesportovní chování, René Piegl (MHK) pak nasadil Kučeříkovi ihned kravatu a dostává dvojku za hrubost.
     
    56:33
    Marek Zachar ujel obráncům a šel sám na branku. Jan Ščotka (KOM) tohle musel hasit až v úplně finální fázi a rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    43:24
    Hosté jdou navíc krátce po vypršení trestu pro Blaina opět do čtyř. Emoce neudržel Tomáš Kundrátek (KOM) a po souboji u mantinelu úmyslně seknul odjíždějícího Okuliara zezadu přes nohy.
     
    40:49
    Dvě střely Blaina a Cingela úspěch domácím nepřinesly, naopak se bude hrát 4 na 4. Rychlý výpad Jakuba Fleka totiž vyřešil Jeremie Blain (MHK) podražením.
     
    40:38
    Pokračování po úpravě Furchovy výstroje ale nebylo dlouhé. Radek Kučeřík (KOM) totiž podrazil v rohu Smoleňáka, a tak míří podruhé v zápase na trestnou. Tentokrát kvůli podrážení.
     
    37:09
    Po komerční přestávce rozehraje Kometa přesilovou hru, kterou má nejlepší v extralize vůbec. Oliver Okuliar (MHK) totiž dostává dvě minuty za hákování ve středním pásmu.
     
    31:50
    Přesto tlak vynesl Hradci alespoň přesilovku. Po nepřehledném souboji Radek Kučeřík (KOM) strhl k ledu jednoho z domácích a dostává za to dvě minuty.
     
    11:36
    Situace ale byla vyřešena poměrně jednoduše. Nejaktivnější v nastalé situaci, tedy Jakub Lev (MHK) a Rhett Holland (KOM) slízli jednu dvojku, a to za napadení. Hraje se dále 4 na 4.
     
    00:33
    Jen co se usadili Lvi v pásmu, už přišlo první vyloučení na straně Komety. Petr Holík (KOM) zespodu klepnul hokejkou do Zacharova obličeje a míří na trestnou lavici. A protože to bylo s krvavým zraněním, tak to jsou rovnou 2+2 minuty, tedy velká příležitost pro domácí hned na úvod!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Lev (Lalancette, Blain), 36. Jergl (Lalancette), 43. Okuliar (F. Pavlík), 49. Lalancette (Smoleňák), 59. Jergl (Blain) – 47. Flek (Holík, Ďaloga)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Kalina, McCormack, Piegl, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Jank – Okuliar, Lev (A), Zachar – Smoleňák (C), Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Pilař, Štohanzl, Moravec.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Jekel) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič (C), Strömberg, Vincour – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Ondráček, Hynek

    Diváci: 4 524
    thejrc.org