Washington – Arizona 2:3 (kon.) | Toronto – Boston 2:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:3 (kon.)
Ottawa – Philadelphia 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Seattle 2:3 (kon.) | Montreal – Vegas 4:6 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (0:1 po s.n.) | Calgary – New Jersey 3:4 (po pr.) | San Jose – Anaheim 4:5 (2:3 po s.n.)
Los Angeles – Florida 5:4 (kon.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (po pr.) | Carolina – Toronto 1:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Seattle Kraken
Neděle 06.11.2022, 00:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Seattle Kraken

    Hostující Seattle během své druhé sezóny v NHL podává dobré výkony. V prvním ročníku v nejprestižnější lize světa se Seattle spíše trápil, ale letos zatím ve dvanácti duelech získal čtrnáct bodů. S tímto ziskem drží Seattle čtvrtou příčku Západní konference. V Pacifické divizi pak patří Seattlu třetí příčka. Na kluzištích soupeřů navíc dokáže vítězit pravidelně.V posledním duelu zvítězil 4:0 na ledě Minnesoty. Produktivitu týmu táhne Schwartz, který má na kontě deset bodů.
     
    Pittsburgh Penguins

    Domácí Pittsburgh zažívá opačný ročník. Domácí Tučňáci sice prožili vynikající vstup do letošního ročníku NHL, jenže poté se stroj zadrhl. Penguins tak mají na kontě jen deset bodů a patří jim čtrnáctá pozice Východní konference. V Atlantické divizi je na tom hůře jen poslední Columbus. Pittsburgh navíc prohrál už šest zápasů v řadě. Naposledy padl 3:6 na ledě Buffala.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rust, Crosby, Guentzel – Rakell, Malkin, Zucker – Kapanen, D. O'Connor, Heinen – Archibald, Poehling, McGinn.

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Daccord) – Larsson, Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Bjorkstrand, Wennberg, Burakovsky – Eberle, Beniers, Schwartz – B. Tanev, Wright, Gourde – Sprong, Geekie, Donato.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hostující Seattle uspěl na úvodním vhazování dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale nedokázali zakončit.
     
    00:35
    Jaden Schwartz se po levém křídle prodral do útočného pásma, jenže jeho nahození skončilo vedle vzdálenější tyčky domácí klece.
     
    01:06
    Jevgenij Malkin se stáhl za vlastní branku, kde spoluhráčům pomohl k zisku kotouče. Pittsburgh se v úvodních desítkách sekund musí bránit.
     
    01:26
    Jarry si dal pozor na nahození ze středního pásma a vyrazil kotouč k hrazení. Odražený puk poté dojeli zadáci Penguins.
     
    01:36
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Shane Wright – 2 min., hákování.
     
    02:06
    Pittsburgh se v úvodu přesilovky nedokázal udržet v útočném pásmu. Naopak hosté získali kotouč pro sebe a vyhodili jej přes celé kluziště.
     
    02:35
    Znovu se Seattlu podařilo vyhodit puk přes modrou čáru. Pittsburghu se v úvodní přesilovce dnešního souboje vůbec nedaří.
     
    03:00
    Tristan Jarry vyjel za svou klec, kde pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Penguins se během početní převahy stále ne a ne usadit v útočném pásmu.
     
    03:36
    Hosté v plném počtu.
     
    04:00
    Carson Soucy si po rychlé akci hostů sjel na přihrávku na levý kruh, odkud pohotově zakončil příklepem, ale trefil beton Tristana Jarryho!
     
    04:22
    Pittsburghu se další přechod do útoku vůbec nepovedl. Nahození podél pravého mantinelu skončilo na zakázaném uvolnění.
     
    05:03
    Malkin si v útočném pásmu efektně přehodil kotouč na bekhend a prověřil pozornost hostujícího brankáře. Martin Jones jeho pokus vyrazil.
     
    05:26
    André Burakovsky se na levé straně útočného pásma opřel do kotouče, nicméně jeho dělovka mířila jen do míst, kde stál pozorný Tristan Jarry.
     
    06:10
    Brian Dumoulin projel po pravém křídle s pukem do útočného pásma. Nikdo v černém dresu se mu ale nenabídl do výhodné pozice.
     
    06:28
    Seattle uklidňuje hru v obranném pásmu. Oba trenéři zatím posílají na ledovou plochu čerstvé hráče.
     
    07:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Domácí celek se dostává do vedení! Rozhodčí už dlouho držel pravici nad hlavou a signalizoval vyloučení. K puku se však v útočném pásmu dostal BRYAN RUST, jehož rána zřejmě skončila za brankovou čárou! Sudí ještě budou situaci kontrolovat na videu! Verdikt nakonec zní, že puk trefil tyč a nepřešel přes brankovou čáru!
    07:26 Neuznaná branka Penguins
     
    07:26
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Jordan Eberle – 2 min., hákování.
     
    08:00
    Hosté se v obranném pásmu dostali k volnému kotouči a bez váhání jej vyhodili za branku Pittsburghu.
     
    08:26
    Yanni Gourde na levé straně obranného pásma získal kotouč v souboji s Rustem a obloučkem jej vyhodil až před branku Penguins.
     
    09:00
    Pittsburghu se ani v této přesilovce nedaří udržet útočné pásmo. Zadáci Seattlu se v oslabení skvěle pohybují a přidávají obětavost.
     
    09:26
    Hosté v plném počtu.
     
    10:00
    Je za námi polovina úvodní periody a zatím sledujeme střeleckou aktivitu Penguins. Hostující brankář Martin Jones si nemůže stěžovat na nedostatek práce.
     
    10:26
    Dumoulin poslal oblouček do středního pásma, jenže puk skončil v moci hokejistů v bílém. Pittsburgh potřebuje zlepšit přechod do útočného pásma.
     
    11:03
    Pierre-Olivier Joseph zvládl bruslařský souboj s útočníkem Seattlu a bekhendem odehrál puk mimo nebezpečné území. Pittsburgh pokračuje v aktivitě.
     
    11:26
    Jevgenij Malkin vybojoval puk v útočném pásmu, prodral se na pravý kruh, jenže jeho pokus zápěstím prosvištěl kolem vzdálenější tyčky!
     
    12:03
    Ryan Donato vybojoval puk na modré čáře a špičkou čepele jej poslal do středního pásma. Seattle se už dlouhou dobu nedostal do útočného pásma.
     
    12:27
    Pierre-Olivier Joseph rozjel na pravé straně Crosbyho. Kanadská hvězda hledala spoluhráče mezi kruhy, ale puk opět přeskočil přes čepel.
     
    13:02
    Sidney Crosby pro změnu nabil spoluhráči na modrou čáru, odkud přišla tvrdá rána příklepem, nicméně pokusu znovu scházela přesnost.
     
    13:23
    Rickard Rakell si sjel na přihrávku do skvělé pozice a pohotově vypálil příklepem. Martin Jones jeho ránu viděl čistě a připsal si snadný zákrok.
     
    14:06
    Tentokrát se Jones pro změnu musel zapojit do rozehrávky Seattlu. Jeho spoluhráči však po chvíli ztratili puk a Pittsburgh se opět valí vpřed.
     
    14:26
    André Burakovsky neměl rychlost a musel v útočném pásmu počkat na podporu spoluhráčů. Defenziva Penguins ale byla rychlejší a získala puk.
     
    15:03
    Jan Rutta si dal pozor na přihrávku do protiútoku, bleskově se stáhl do obranného pásma a bekhendem odehrál kotouč mimo nebezpečné území.
     
    15:28
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jevgenij Malkin – 2 min., podrážení.
     
    16:00
    Pittsburgh na úvod oslabení uspěl na vhazování a domácí okamžitě vyhodili kotouč přes celé kluziště za branku Seattlu.
     
    16:19
    Tristan Jarry si pohlídal soupeřovo zakončení z pravé strany útočného pásma a bez problémů puk vytěsnil někam k hrazení.
     
    17:03
    Hosté se příliš prudkou přihrávkou na modrou čáru sami vyhnali mimo útočné pásmo. Defenziva Penguins pokračuje ve výborném výkonu.
     
    17:28
    Domácí v plném počtu.
     
    18:03
    Sidney Crosby zavezl puk po pravé straně do útočného pásma, jenže si nedokázal obhodit obránce v bílém dresu. Pokračuje souboj pevných obran.
     
    18:18
    Tristan Jarry si dal pozor na rozjetého soupeře a nenechal se překvapit pokusem o forhendový blafák. Domácí brankář v první třetině působí jistým dojmem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:26
    Pittsburgh se snažil přejít vpřed po levém křídle, ale před Guentzelem skvěle zasáhla defenziva Seattlu. Zdá se, že v první části na branku čekáme marně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali extrémně svižný hokej. Domácí Pittsburgh měl v úvodu dvě početní převahy, ale nedokázal je zužitkovat. Největší šanci měl ve 12. minutě Malkin, který z pravého kruhu netrefil branku.
     
    Střely na branku: 12 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 00:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Uvidíme, zda Penguins dokážou protrhnout ofenzivní trápení.
     
    20:36
    Letang se stáhl do obranného pásma, kde vybojoval kotouč a rozehrál na pravou stranu. Odevzdaný kotouč ale skončil v moci zadáků Seattlu.
     
    21:10
    Alexander Wennberg se po pravé straně dostal do útočného pásma, kde našel spoluhráče, ale ránu od modré čáry nakonec zastavil Jarry.
     
    22:00
    Crosby nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, ale čárový rozhodčí odpískal k nevoli domácích zakázané uvolnění.
     
    22:36
    Larsson vybojoval puk v rohu útočného pásma, odkud jej poslal na modrou čáru, ale nikdo v bílém dresu Seattlu nestačil zakončit.
     
    23:06
    Jake Guentzel se stáhl za domácí klec, kde vypomohl spoluhráčům k zisku kotouče. Následný přechod vpřed se ale Penguins nepovedl.
     
    23:26
    Tristan Jarry vyjel za svou klec a zapojil se do rozehrávky. Domácí brankář podél hrazení našel Krise Letanga.
     
    24:03
    Pittsburgh se nyní usadil v útočném pásmu, ale ránu Petryho od modré čáry Jones viděl a připsal si snadný zákrok lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.
     
    24:18
    Tristan Jarry si připsal důležitý zákrok! Hosté šli do přečíslení, na jehož konci pálil André Burakovsky, ale Jarry utěsnil mezírku mezi betony!
     
    25:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Pittsburgh se dostává do vedení! Domácí celek prolomil čekání na úvodní branku dnešního souboje! SIDNEY CROSBY si nikým nehlídaný sjel na přihrávku mezi kruhy a bez přípravy propálil Jonese! Asistence: Jake Guentzel, Kris Letang.
    25:24 Sidney CROSBY - 1:0
     
    25:41
    V hale ihned panuje mnohem lepší atmosféra. Domácí fanoušci se probudili a ženou domácí celek za další brankou.
     
    26:12
    Jason Zucker se otočil na pravé straně útočného pásma a nahodil puk bekhendem na klec Seattlu. Obrana hostů tentokrát nebezpečí odvrátila.
     
    26:30
    Domácí se hnali vpřed po pravé straně, ale Jason Zucker měl k puku o pár kroků dál než jeho strážce. Tempo hry opět narostlo.
     
    27:12
    Malkin se stáhl do obranného pásma, kde zastavil přihrávku směřující mezi kruhy. Ruský hráč následně odehrál puk za modrou čáru.
     
    27:38
    Jarry se dnes nebojí vyjíždět z branky. Domácí gólman poněkolikáté v dosavadním průběhu utkání pomohl spoluhráčům s rozerhávkou.
     
    27:48
    Seattle právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Domácí se ve vedení moc dlouho neohřáli! Ihned po vyhraném vhazování v útočném pásmu vypálil VINCE DUNN, jehož rána se otřela o domácího obránce a zapadla do branky! Asistence: Yanni Gourde.
    27:48 Vince DUNN - 1:1
     
    28:12
    Právě Vince Dunn nyní uspět v šermované na modré čáře a poslal kotouč před klec Pittsburghu. Nahoře je nyní hostující Seattle.
     
    28:30
    Kapanen se dral před brankou soupeře, kde se snažil dorazit do sítě odražený kotouč, ale bekhendem puk vůbec netrefil.
     
    29:03
    Dumoulin poslal přihrávku na pravou stranu, odkud pálil z ostrého úhlu Jake Guentzel, jenže jeho pokus prosvištěl skrz brankoviště.
     
    29:26
    Guentzel dostal přihrávku na červenou čáru, odkud puk posunul do útočného pásma, jenže tam nepokračoval nikdo z Tučňáků.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hraí doby a zatím sledujeme extrémně rychlé utkání s minimem přerušení. Ruttovu ránu nyní zablokoval Oleksiak.
     
    30:26
    Brock McGinn si dal pozor na rodící se akci Seattlu a na modré čáře si kotouč skvěle zpracoval. Pittsburgh se okamžitě tlačí do ofenzivy.
     
    31:09
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Yanni Gourde – 2 min., hákování.
     
    31:42
    Geakie se při vlastním oslabení hnal sám na Jarryho, proti němuž zkusil bekhendový blafák, ale domácí brankář Pittsburgh podržel!
     
    32:12
    Pittsburgh se znovu usadil v útočném pásmu a hledá si prostor pro zakončení. Kvarteto hráčů Seattlu zatím nepouští soupeře do šancí.
     
    32:40
    Seattle vybojoval kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej vyhodil přes celé kluziště. Pittsburghu se nedaří ani v této přesilovce.
     
    33:09
    Hosté v plném počtu.
     
    33:26
    Zucker si na pravém kruhu sjel na přihrávku zpoza branky, jenže při zakončení mu jeden ze soupeřů v pravou chvíli přizvedl hokejku.
     
    34:03
    Kapanen vybojoval puk v rohu útočného pásma, přihrál na modrou čáru, nicméně následný projektil skončil vedle branky Seattlu.
     
    34:20
    Hosté se z velkého tlaku Pittsburghu vymanili jen za cenu vyhození kotouče přes celé kluziště. Vhazování se vrátí před Martina Jonese.
     
    35:08
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Marcus Pettersson – 2 min., krosček.
     
    35:35
    Hosté se sice usadili v útočném pásmu, ale jejich kombinace je zatím hodně kostrbatá. Pittsburgh puk získal a vyhodil přes celé kluziště.
     
    36:06
    Seattle se stále nemůže usadit v útočném pásmu. Kvarteto domácích hráčů nyní dokonce napadalo rozehrávku soupeře už od červené čáry.
     
    36:28
    Vince Dunn udržel kotouč na modré čáře, přehodil si jej na forhend a nahodil jej na branku. Jeho pobídka ale nebyla nebezpečná.
     
    37:08
    Domácí v plném počtu.
     
    37:25
    Jarry si dal pozor na ránu z levého kruhu, proti které si povyjel ven z branky a připsal si důležitý zákrok. Odražený puk zametl obránce k hrazení.
     
    38:03
    Zucker zavezl puk do útočného pásma, kde jej nahodil za branku Seattlu a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku.
     
    38:32
    Letang se stáhl před domácí klec, kde vystihl nepřesnou přihrávku, jenže následně poslal puk přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Jarryho.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Kapanen poslal přihrávku na modrou čáru, kam spěchal Guentzel, jenže ten dostal přihrávku na brusle a nedokázal se prosmýknout mezi dvojici soupeřů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách platí na ledě Pittsburghu nerozhodný stav. Domácí sice poslal do vedení Sidney Crosby, ale o dvě minuty později vyrovnal po vyhraném vhazování Vince Dunn. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    Střely na branku: 26 – 20
     
    Další třetina začne přibližně v 1:47.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování třetí části. Uvidíme, zda se rozhodne před třetí sirénou nebo půjde duel do prodloužení.
     
    40:29
    Guentzel střílel z pravého kruhu, ale Martin Jones jeho ránu viděl a koncem lapačky pomohl kotouči mimo tři tyče.
     
    41:03
    Seattlu se vůbec nepovedla rozehrávka. Nahození na levou stranu skončilo na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Jonesem.
     
    41:26
    Brandon Tanev se prosmýkl přes modrou čáru a v útočném pásmu vypálil příklepem. Tristan Jarry jeho pokus udržel mezi betony.
     
    42:06
    Seattle se znovu dral vpřed po levé straně, jenže pobídka skončila v moci domácího obránce Chrise Letanga.
     
    42:26
    Obrovská šance domácích! Na přihrávku před branku si sjel Jason Zucker, ale jeho teč z těsné blízkosti Martin Jones vykopl levým betonem!
     
    43:41
    Další ránu od modré čáry měl na svědomí Jeff Petry, ale před Jonesem se do rány položil obětavý obránce, který puk srazil k hrazení.
     
    44:10
    Seattle se středem ledové plochy tlačil do útočného pásma. Puk však získal jeden z domácích hráčů, který jej vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Sidney Crosby – 2 min., nedovolené bránění.
     
    46:10
    Burakovsky projel středem do útočného pásma, kde si chtěl obhodit soupeře, ale ten mu puk bruslí srazil mimo třetinu.
     
    46:29
    Hráčům Penguins se podařilo vyhodit puk až za branku Seattlu. Pokračuje přesilovkové trápení obou soupeřů.
     
    47:15
    Pittsburgh opět vybojoval kotouč a vyhodil jej přes celé kluziště. Seattlu se v další početní převaze vůbec nedaří.
     
    47:43
    Domácí v plném počtu.
     
    47:48
    Seattle právě vstřelil branku! Seattle krátce po skončení přesilové hry přidává druhou branku a otáčí výsledek dnešního souboje! Po průniku z levé strany dostal přihrávku před branku YANNI GOURDE, který pohotově uklidil puk pod břevno! Asistence: Brandon Tanev, Morgan Geekie.
    47:48 Yanni GOURDE - 1:2
     
    48:06
    Jarry chyboval při rozehrávce zpoza branky a poslal kotouč na hůl soupeře v bílém dresu. Pokračuje bojovný duel z obou stran.
     
    48:29
    Hosté se dostali do útočného pásma nahozením za branku Pittsburghu, ale tam o kotouč rychle přišli. Domácí celek potřebuje rychle zlepšit svůj výkon.
     
    49:03
    Jevgenij Malkin se ve středním pásmu otočil s kotoučem a rozjel útok Penguins. Ani další akce domácího celku však neměla dlouhého trvání.
     
    49:35
    Letang odrazem o mantinel vyhodil puk za modrou čáru, nicméně ve středním pásmu kotouč znovu získali jen hokejisté Seattlu.
     
    49:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Domácí celek našel recept na rychlou odpověď. Na levé straně útočného pásma dostal kotouč JAKE GUENTZEL, jehož přihrávku na Rusta si obránce v bílém srazil do branky! Asistence: Sidney Crosby, Kris Letang.
    49:51 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a opět začínáme od nuly. Pittsburgh je ale nahoře a pokračuje v útočení.
     
    50:26
    Martin Jones už po dalším zakončení doslova seděl v brance, ale k jeho štěstí puk nesměřoval mezi tři tyče. Domácí fanoušci ženou Pittsburgh vpřed.
     
    51:06
    Jeff Petry vyhodil puk odrazem o mantinel, nicméně k jeho pobídce se nikdo v černém nedostal. Seattle potřebuje otupit aktivitu soupeře.
     
    51:29
    Jarry si dal pozor na dalekonosný pokus, který bez problémů vyrazil k hrazení. Pittsburgh se opět tlačí do ofenzivy ve třech lidech.
     
    52:10
    Letang pálil z pravé strany útočného pásma, ale jeho dělovka prolétla kolem vzdálenější tyčky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    52:31
    Domácí měli dvě dobré možnosti, nicméně obě zakončení před Jonesem zablokovali obětaví obránci Seattlu!
     
    53:06
    Carson Soucy nahodil puk do útočného pásma, jenže hosté se na kotouči dlouho neohřáli. Dopředu už znovu peláší domácí hokejisté.
     
    53:29
    Jeff Petry se stáhl s rozjetým soupeřem, před kterého se dostal tělem a bekhendem odehrál puk do středního pásma.
     
    54:06
    Crosby si v útočném pásmu chtěl vylepšit prostor stahovačkou do středu ledové plochy. Jeden z obránců mu puk na poslední chvíli vypíchl.
     
    54:38
    Tristan Jarry si dal pozor na nahození ze středního pásma a schoval puk do lapačky. Domácí gólman kotouč rychle vyklepal do hry.
     
    55:04
    Oliver Bjorkstrand se po pravé straně dostal do útočného pásma, jenže se s ním stáhl Jan Rutta, který soupeře nepustil k zakončení.
     
    55:20
    V hale nyní panuje vynikající atmosféra. Domácí příznivci tlačí Pittsburgh do útoku. Penguins potřebují přerušit sérii šesti porážek.
     
    56:05
    Danton Heinen se po levém křídle dostal do útočného pásma, nicméně neměl dostatečnou podporu spoluhráčů.
     
    56:21
    Seattle právě vstřelil branku! Seattle se znovu dostává do vedení! Nedůrazná obrana domácích nedokázala odehrát kotouč z obranného pásma. Na přihrávku zpoza branky si počkal BRANDON TANEV, který si kotouč převzal a odrazem o horní tyč jej poslal do branky! Asistence: Yanni Gourde, Morgan Geekie.
    56:21 Brandon TANEV - 2:3
     
    57:03
    Domácí se ihned po obdržení třetí branky vydali do ofenzivy se snahou o rychlé vyrovnání. Obrana Seattlu ale nenechala hráče v černém vystřelit.
     
    57:32
    Malkin dojel přihrávku na pravou stranu útočného pásma, jenže nedokázal přesně vystřelit. Seattle je blízko k cennému triumfu.
     
    58:06
    Petry dojel vyhození soupeře a okamžitě otočil směr hry. Pittsburgh už je opět nastěhovaný před brankou Seattlu.
     
    58:32
    Tristan Jarry je na střídačce a Pittsburgh zkouší vyrovnat v šesti bruslařích!
     
    59:01
    Jevgenij Malkin projel po pravém křídle do útočného pásma, kde předložil kotouč Rustovi před branku, ale Jones s obrovskou porcí štěstí vyrazil puk nad horní tyč!
     
    59:01
    Domácí kouč si vyžádal oddechový čas!
     
    59:26
    Crosby z pravého křídla našel Guentzela, ale jeho rána skončila na chrániči prvního zadáka v bílém dresu Seattlu.
     
    59:47
    Alexander Wennberg se snažil vyhodit puk přes celé kluziště do opuštěné klece, ale o několik decimetrů branku minul!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Pittsburgh si připisuje sedmou porážku v řadě. Penguins tentokrát doma nestačili výsledkem 2:3 na Seattle. Ve třetí části poslal hosty do vedení Yanni Gourde. Na jeho zásah ale se štěstím odpověděl Jake Guentzel. Rozhodující moment přišel v 57. minutě, kdy se prosadil Brandon Tanev. Za domácí mohl vyrovnat Rust, ale Jones se štěstím nepustil další puk za záda.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 38 – 28 | Přesilová hra: 3/0 – 3/0 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 58:26
    Martin Jones (SEA) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa

    Jan Rutta (PIT) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:13

    Tři hvězdy utkání

    1. Brandon Tanev (SEA) – 1+1
    2. Yanni Gourde (SEA) – 1+2
    3. Jake Guentzel (PIT) – 1+1 (02:26:10)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 26. Crosby (Guentzel, Letang), 50. Guentzel (Crosby, Letang) – 28. Dunn (Gourde), 48. Gourde (B. Tanev, Geekie), 57. B. Tanev (Gourde, Geekie)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Kapanen, D. O'Connor, Heinen – Archibald, Poehling, McGinn.
    Seattle Kraken: Mar. Jones (Daccord) – Larsson (A), Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Bjorkstrand, Wennberg, Burakovsky – Eberle (A), Beniers, Schwartz (A) – B. Tanev, Wright, Gourde – Sprong, Geekie, Donato.

    Rozhodčí: O´Donnel, L´Ecuyer – Barton, Fournier

    Diváci: 18 302
    thejrc.org