Bologna – Turín 2:1 (kon.) | Monza – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Sampdoria – Fiorentina 0:2 (kon.)
AS Řím – Lazio 0:1 (kon.) | Juventus – Inter 2:0 (kon.)
konec
UC Sampdoria
0:2 (0:1)
ACF Fiorentina
Neděle 06.11.2022, 15:00 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sampdoria pokračuje ve velice špatném vstupu do letošní sezóny, když na domácím stadionu nestačila na Fiorentinu. O pohodlném vítězství Fialek rozhodl již ve čtvrté minutě utkání Giacomo Bonaventura, na jehož gól po necelé hodině hry navázal krásnou hlavičkou Nikola Milenković. Konec. Sampdoria 0 Fiorentina 2. (17:00:38)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Francesco Caputo se dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky a pohotovou přízemní střelou mířil k levé tyči, Pietro Terracciano u ní byl ale včas. Stále 0:2.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    89
    Nejlepším hráčem Sampdorie v dnešním utkání jsou fanoušci v kotli, kteří neustále mávají vlajkami, zpívají chorály a ženou svůj tým alespoň za čestným gólem.
    87. Giacomo Bonaventura mohl poslat Fiorentinu do vedení o tři
     
    87
    Giacomo Bonaventura mohl skórovat po pěkné kombinaci v blízkosti pravé tyče, prudkou střelou z úhlu ale mezi nohama Emila Audera nepropálil!
     
    86
    Pokud se náhodou ptáte, jak si v dnešním utkání v Sampdorii vedl Antonín Barák, tak český reprezentant přišel na hřiště před pár okamžiky jako střídající hráč.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá odehrát pět minut a Fabio Quagliarella si tentokrát nabíhal na kolmý pas na levém křídle, jenže se ocitl v ofsajdu a hra byla přerušena.
     
    84
    Fabio Quagliarella už se na to nemohl dívat a jako zkušený mazák zkusil vypálit ze střední vzdálenosti, bohužel pro Sampdorii ale jeho rána zamířila vysoko nad.
     
    83
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Rolando Mandragora, přichází Riccardo Saponara.
     
    83
    Střídání v týmu ACF Fiorentina:
    ze hřiště odchází Christian Kouamé, přichází Antonín Barák.
     
    82
    Filip Djuričić měl velkou šanci, když si uprostřed šestnáctky naběhl na zpětnou přihrávku, jeho přízemní střela ale byla hosty zablokována!
     
    81
    Po dlouhé době se vydala směrem kupředu Sampdoria a do šestnáctky přilétl centr z pravé strany, ve vápně ovšem nebyl nikdo a Pietro Terracciano míč stáhl.
     
    80
    Christian Kouamé číhal na vzdálenější levé tyči, kam přilétl nádherný střílený centr z pravé strany, do zakončení se ovšem o krok nedostal. Velká škoda.
     
    79
    Arthur Cabral se otáčel s míčem uprostřed šestnáctky a už si ho rovnal na pravačku, nakonec se ale do zakončení nedostal. Sampdoria hrozící nebezpečí uhasila.
     
    78
    Arthur Cabral se ocitl na levém křídle v kleštích a jeden ze dvou protihráčů mu zřejmě po pádu na trávník přišlápl ruku. Byli tam Jeison Murillo a Ronaldo Vieira.
     
    77
    Sampdoria se v průběhu dnešního utkání dostala k pouze jedné střele na bránu, což je hodně slabá bilance na to, že domácí hráči aktuálně bojují o záchranu.

    Tomáš Reiner

    Branky: 4. Bonaventura (Dodô), 58. Milenković (Biraghi)

    Karty:   25. Léris (SMD)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:18.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński (C), A. Ferrari (66. Vieira), Colley, Amione (37. Murillo) – Léris, Villar (66. Quagliarella), Djuričić, Augello (71. Murru) – Caputo, Montevago (46. Gabbiadini).
    Náhradníci: Contini – Rincón, Yepes, Malagrida, Tantalocchi, Trimboli.

    Trenér: Dejan Stankovič

    ACF Fiorentina: P. Terracciano – Dodô, Milenković, Lu. Martínez (46. Igor), Biraghi (C) – Bonaventura, Mandragora (83. Saponara), Duncan (65. Amrábat) – Ikoné, Jović (46. Cabral), Kouamé (83. Barák).
    Náhradníci: Cerofolini, Gollini – Maleh, Terzić, Ranieri, Venuti, Żurkowski, Bianco, Distefano.

    Trenér: Vincenzo Italiano

    Rozhodčí: Livio Marinelli. Asistenti: Christian Rossi, Valerio Vecchi. Čtvrtý rozhodčí: Daniele Rutella. VAR: Valerio Marini. AVAR: Antonio Di Martino
    thejrc.org