Kanada black – Česko 7:5 (kon.)
konec
Kanada black
7:5 (1:0, 3:2, 3:3)
Česko
Pátek 11.11.2022, 23:00 • Langley Events Centre, Langley, Britská Kolumbie, Kanada • World U17 Hockey Challenge
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (01:30:34)
     
    Střely na branku: 33 – 22.
     
    Česko se v závěrečném souboji na letošní World U17 Hockey Challenge v Langley drželo a Kanadě Black patřičně znepříjemňovalo život, domácí výběr ale nakonec souboj zvládl a připsal si na své konto tři body, díky kterým živí naděje na postup do bojů o medaile. Tým Václava Eismanna se rozloučil důstojně, odehrál velmi dobrý zápas a nebýt občasných zaváhání, mohl se dnes potenciálně radovat i z úspěchu.
     
    Nejlepší hráči utkání
    CAN: Justin Poirier (2+1)
    CZE: Adam Benák (2+2)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Benák po pravé straně projel před domácí branku a zakončil k bližší tyči, Cloutier byl ale připraven.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:46
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Ne ne, vyrovnání dnes prostě zůstane mimo dosah svěřenců Václava Eismanna! Pod sedmý zásah Kanady se podepisuje LUCAS KARMIRIS, jenž se dostal do nájezdu a navzdory dotěrnému Titlbachovi, který se stihl vrátit a snažil se ho připravit o puk, zakončil – 7:5! Bez asistence.
     
    57:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, to jsem možná zakřikl! Češi ještě neskládají zbraně a naprosto famózním gólem ADAMA BENÁKA znovu snižují na rozdíl jedné jediné branky! Plzeňský odchovanec vytáhl z rukávu parádní gól a la Granlund, když zpoza branky přizvedl puk přesně do bližšího horního rohu – 6:5! Asistence: Samuel Drančák.
     
    57:13
    Oddechový čas pro tým Česko.
     
    56:40
    Kanada black právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že v Langley už je rozhodnuto! Javorové listy se usadily v útočném pásmu a sérii přihrávek pak z kruhu zakončil Parekh, přičemž kotouč mimo dosah hostujícího gólmana ještě těsně před brankou tečoval COLE BEAUDOIN – 6:4! Asistence: Zayne Parekh, Josh Fluker.
     
    56:18
    Polovina oslabení je skoro za námi, bránící čtveřice zatím protihráče takřka k ničemu nepustila.
     
    55:26
    Tak tohle může být rozhodující moment utkání, Adam Jiříček (CZE) je vykázán z hrací plochy za nedovolené bránění. Teď už to Češi budou mít opravdu těžké.
     
    54:55
    Hostům na vyrovnání zbývá chlup přes pět minut, Fibigrovo nahození z modré se neujalo.
     
    53:57
    Česko se po signalizovaném ofsajdu muselo stáhnout do obrany. Lavoie se s pukem následně protáhl až na kruh, odkud ale nedokázal Ebenstreita prověřit.
     
    53:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naděje na tři body pro svěřence Václava Eismanna žije! Titlbach zpoza klece poslal puk před brankoviště, kde se k němu se štěstím dostal ADAM BENÁK a ten jej doslova prošťouchl za poněkud zaskočeného Cloutiera – 5:4! Asistence: Adam Titlbach, Lukáš Král.
     
    52:47
    Caswell prostrčil puk přes obránce na kruh, kde byl nikým nehlídaný Gavin. Ten ale ztratil balanc, neudržel puk na své holi, a Ebenstreit tak nemusel zasahovat.
     
    52:21
    Lavoie další trefu Kanadu do zápisu nepřidal, Ebenstreit má na kontě další zákrok. Míříme do nejspíš poslední komerční přestávky dnešního střetnutí.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Poirier (Dickinson, Desruisseaux), 33. Lavoie (Karmiris, Lakovic), 38. Poirier (Parekh, Gavin), 39. Desruisseaux (Poirier), 49. Caswell (Gavin, Peardon), 57. Beaudoin (Parekh, Fluker), 59. Karmiris – 31. Titlbach, 38. Král (Titlbach, Benák), 43. Drančák (Kubiesa, Benák), 54. Benák (Titlbach, Král), 58. Benák (Drančák)


    Kanada black: Cloutier (Leenders) – Dickinson, Fluker, Virgilio, Lavoie, Buczkowski, Parekh, Roberts – Caswell, Peardon, Gavin – Beaudoin, Desruisseaux, Poirier – Lakovic, Karmiris, Stewart – Vanacker, Brown.
    Trenér: Mark O'Leary.

    Česko: Ebenstreit (Milota) – Fibigr, Jiříček, Svozil, Hlinský, Kubánek, Skok, Cipko – Klíma, Jecho, Kos – Titlbach, Benák, Král – Drančák, Curran, Teplý – Galnor, Glas, Kubiesa – Spilka.
    Trenér: Václav Eismann.
    ocianews.com