Švédsko – Švýcarsko 3:2 (po pr.) | Finsko – Česko cz 2:5 (kon.)
konec
Finsko
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Česko
Sobota 12.11.2022, 15:30 • Gatorade Center, Turku • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek přímo z Turku definitivně vše a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou!
     
    Nejlepší hráči utkání: Jere Karjalainen – Roman Will (18:35:01)
     
    Máme dobojováno! Český národní tým si pohlídal své vedení ve třetí třetině a dokráčel k tříbodové výhře 5:2. Dvěma góly se podílel na první letošní výhře útočník Radan Lenc, který zaznamenal hned dvě branky a jednu asistenci. Suma sumárum, Češi si připsali do tabulky turnaje tři body, Finové naopak dnes odcházejí z ledu bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Finové už ani neodvolávají svého brankáře z jeho pracoviště, jelikož prohrávají o tři branky. Naši hokejisté mají hru pod kontrolou a závěr s užívají.
     
    58:30
    Lenc kličkoval s kotoučem na hokejce v útočném pásmu a český tým ještě nebezpečně kroužil před brankářem Westerholmem, který však nemusel zasahovat.
     
    57:57
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Nahození od modré čáry brankář Will pohodlně viděl a schoval kotouč ve své lapačce. Češi už kráčí za vítězstvím.
     
    57:40
    Tak ještě ne. Melart udržel kotouč na modré čáře a střela nadělala Willovi problémy. Zkušený brankář tygřím skokem udržel puk v lapačce.
     
    56:59
    Zábranský nepřesně hledal Zachara na útočné modré čáře, který nezpracoval prudkou přihrávku. Čas opravdu letí a Finové už jsou zřejmě s výsledkem smíření.
     
    56:25
    Košťálek nepřesně střílel z pravé strany, ale opuštěný kotouč si sebral Smejkal a v práci mohl pokračovat Kodýtek. Westerholm celou situaci ustál.
     
    55:43
    Kundrátek se vrátil včas do obranného pásma a Smejkal zavítal před brankáře Westerholma. Ten zatím nemusel zasahovat, hra pokračuje dál.
     
    54:45
    Hynek Zohorna šikovně sklepl kotouč ze vzduchu na ledovou plochu a čeští hokejisté zamířili vpřed. V rohu útočného pásma byli naši hráči úspěšnější.
     
    54:35
    Michael Špaček nahodil kotouč za finskou branku a nahození z hokejky Dvořáka zaplulo pouze do připravené výstroje Westerholma. Hra je přerušena.
     
    54:17
    Tomáš Kundrátek zacouval za svou branku, ale brněnský obránce nerozehrál přesně. Rozhodčí píská pouze zakázané uvolnění a hra je přerušena.
     
    54:02
    Rozhodčí ještě museli uklidit krvavou stopu po Innalově zranění, kterého zřejmě ostře sekl do ruky jeden z českých hráčů. Nyní je vše v pořádku, můžeme pokračovat.
     
    54:02
    Jere Innala inkasoval tvrdý hit a na ledě bylo vidět hodně krve! Finský útočník sprintoval na střídačku, ale vypadá to, že bude v pořádku.
     
    53:15
    Zábranskému projel kotouč pod hokejkou za Wilovou brankou, ale nejednalo se o nic dramatického, když český obránce si v klidu zpracoval puk a rozehrál.
    51:48 Radan LENC - 2:5
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 11. Turkulainen (Lehtonen, Karjalainen), 52. Antonen (Saarijärvi, Lehterä) – 8. Smejkal (Zdráhal, Zábranský), 28. Lenc (Špaček, Kodýtek), 35. Dvořák (Košťálek, Zohorna), 48. Špaček (Lenc, Chlapík), 52. Lenc (Chlapík, Špaček)


    Finsko: Westerholm (Säteri) – Friman, Kivistö, Seppälä, Vittasmäki, Riikola, Lehtonen, Saarijärvi, Melart – Antonen, Lammikko (A), Turunen – Turkulainen, Räsänen, Liukas – Karjalainen, Suomela, Pyyhtiä – Merelä, Lehterä (C), Innala.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Česko: Will (Langhamer) – Dvořák, Košťálek, Mašín, Kundrátek (A), Sklenička, Zábranský, Němeček, Jandus – Lenc, Špaček, Chlapík – Červenka (C), Holík, Zohorna – Smejkal, Kodýtek, Zdráhal – Beránek, Vitouch, Zachar.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Harnebring, Magnusson – Nikulainen, Thomann

    Diváci: 8 168
    thejrc.org