Topoľčany – Brezno 2:1 (kon.) | Martin – Humenné 5:2 (kon.) | Skalica – Vlci Žilina 0:5 (kon.)
Žiar nad Hronom – Pov. Bystrica 7:2 (kon.) | Modré Krídla – Levice 3:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
HC 19 Humenné
sk Neděle 13.11.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ladislav Kolek (člen realizačného tímu HC 19 Humenné): "Úvodná tretina nám príliš nevyšla, inkasovali sme dva góly počas presilových hier súpera. Vylučovaní sme boli po zbytočných fauloch, herná disciplína nebola z našej strany v poriadku. Rozhodcovia si svoju prácu zastali, nemáme im čo vyčítať. Podarilo sa nám vyrovnať, pred druhým dejstvom sme si v šatni povedali, že ideme zvíťaziť. Disciplína nás ale dnes stála body. Množstvo vylúčených hráčov nám jednoznačne skomplikovalo zápas. Z prehry sa chceme otriasť a naďalej si udržať prvú priečku v tabuľke. Urobíme pre tento cieľ všetko. Nič vážne sa nestalo, ideme ďalej."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Využili sme dve presilové hry. Potom sme ale inkasovali dva góly, čo s mužstvom zatriaslo. Stratili sme sebadôveru, čo sa prejavilo aj v nevyužitej presilovej hre o dvoch hráčov. Vzniknuté situácie sme neriešili optimálne, aj tým, že máme novo zložené formácie, sme sa na ľade hľadali. V druhej tretine sme dokázali súperovi odskočiť na dva góly, takisto sme mali možnosť nejakých presilových hier. Niektoré situácie sme riešili lepšie, iné horšie. Dôležité ale bolo, že sme do šatní odchádzali za dvojgólového vedenia. V tretej tretine sme si umnou obrannou hrou držali vedenie, podarilo sa nám pridať ešte jeden gól a zvíťaziť 5:2. Michalovi gratulujeme k hetriku, rovnako tak nás teší, že sme väčšinu stretnutia zvládli fyzicky hrať s troma formáciami. Poraziť lídra tabuľky nie je každodenná záležitosť, zaväzuje nás to do ďalšej práce. Zajtra si oddýchneme, od utorka začíname nový mikrocyklus. V stredu cestujeme do Trnavy, v piatok nás čaká Skalica. Sú to náročné stretnutia, verím preto, že nás dnešné víťazstvo povzbudí a v dobrých výkonoch budeme pokračovať naďalej. Do tímu by sa mal vrátiť Damian Tyczynski, ktorý bol v reprezentácii. Bratia Vaňovci však ukázali veľký potenciál, Damian hral prvý zápas za seniorský tím, pričom sa svojej role zhostil naozaj profesionálne a s prehľadom. Veríme, že Roman tu zostane na istý čas, budeme sa ho tu snažiť udržať do konca sezóny, keďže má takisto potenciál. V dobrom svetle sa ukázal i uplynulú sezónu v Dubnici, o takýto typ hráča máme záujem."

    Kristián Horvát (útočník HC 19 Humenné): "Pozeráme sa predovšetkým na tímový úspech a dnes nás disciplína stála veľmi veľa. Proti Martinu nemôžeme mať tak vysoký počet vylúčených hráčov, čo nás stojí veľmi veľa síl. Tieto následne chýbajú v protiútoku, ako mužstvo nemáme veľa možností urobiť niečo s nepriaznivým stavom. Dnes môžeme za príčinu neúspechu jednoznačne určiť nedisciplinovanosť. Výhoda domáceho prostredia hrá svoju úlohu, Martin má výborných fanúšikov, ktorí ich dnes podporili vo vysokom počte. Z našej strany ale zavážil počet vylúčených. Súťaž je nesmierne vyrovnaná, na popredných priečkach je niekoľko tímov, ktoré ašpirujú na titul. Každý sa chce zároveň na lídra tabuľky vytiahnuť, Martin sa pripravil naozaj výborne. Samozrejme, mrzia nepremenené príležitosti, v druhej tretine sme ich mali niekoľko. Nie vždy to ale vyjde. V najbližšom stretnutí by sme si ale chceli túto prehru vynahradiť, Skalica k nám bude merať dlhú cestu, dúfam preto, že toho využijeme a uhráme doma všetky tri body."

    Michal Juščák (útočník HK VITAR Martin): "Pokladník má určite z môjho hetriku nesmiernu radosť, nie je to malá suma, skôr taká jubilejná. Presnú čiastku však neprezradím. Stretnutie to však bolo vyrovnané, víťazstvo sa nerodilo ľahko. Po úvodnej tretine bol stav 2:2, v druhom dejstve sa nám podarilo pridať dva góly, stále sme si však nemohli byť istí víťazstvom. Tri strelené góly ma samozrejme tešia, dôležitejšia je ale výhra a zisk troch bodov. Vedenie o dva góly je veľmi zraniteľný stav, kedy jeden inkasovaný gól môže mnohé zmeniť. Príde nervozita z podcenenia vedenia, ľahko môže prísť aj druhý gól, čo sa dnes stalo. Ako tím sme sa ale nezosypali, dostali sme sa späť do vedenia a zvíťazili 5:2. Fauly či poľavenie v disciplíne patria k hokeju. My sme si takisto pred druhou časťou museli mnohé povedať. Emócie ale patria k športu, bez nich to nejde. Ak sa následne podarí streliť góly, je dôležité nezabúdať na obranu, ktorá je záležitosťou celého tímu. V nohách sme zo začiatku cítili náročné stretnutie z Topoľčian, dobre sme sa ale pripravili a chceli splniť cieľ, ktorým bol zisk troch bodov z domáceho ľadu. V najbližšom zápase v Trnave chceme takisto zvíťaziť a predĺžiť si víťaznú sériu. O našom možnom víťazstve nikto nepochybuje, ideme všetci za ním a nepripúšťame si nič iné. V piatok by sme následne doma chceli opäť privítať našich priaznivcov, tentoraz v súboji so Skalicou." (20:58:31)
     
    Siedme víťazstvo Martina v rade, tentoraz nad Humenným 5:2. Góly: 3. Tiainen (Charvát), 7. Juščák, 25. Poliaček (Vaňo), 28. Juščák (Petran, Toma), 54. Juščák (Toma, Nauš) – 12. Horvát (Markuš, Lačný), 12. Ragan.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Jacko ešte v závere poslal strelu na brankára. Domáci sa však môžu radovať z víťazstva.
     
    59:39
    Jackova strela zrazená Tiainenom. Následne tu máme zakázané uvoľnenie na domácej strane.
     
    58:52
    Rozohrávka Jasečka. Vyváža puk cez stredné pásmo.
     
    58:02
    Dírer v súboji s Feretom. Berie mu puk.
     
    57:28
    Krajňak spomedzi kruhov. Triafa protihráča.
     
    56:55
    Nastrelený puk. Z hokejky Poliačeka.
     
    56:24
    Damián Vaňo sa takisto zapája do útočnej akcie. Tentoraz aj so zakončením.
     
    55:58
    Tiainen za modrou. Skúša vystreliť.
     
    55:34
    Ďurina za domácou bránkou. Rozohráva na Tiainena.
     
    54:57
    Roman Vaňo na Poliačeka. Ten dáva vyniknúť brankárovi.
     
    54:26
    Poliačekom vyvezený puk. Domáci kontrolujú hru.
     
    53:57
    Martin dal gól! Lukáš Toma vybojoval puk v strednom pásme. Tento posunul na MICHALA JUŠČÁKA, ktorý bez okolkov zakončil a skompletizoval svoj hetrik. Druhú asistenciu si pripisuje Tomáš Nauš.
     
    53:24
    Marcinko udržal puk v útočnom pásme. Hľadá spoluhráča na ľavej strane.
     
    52:36
    Hostia v plnom počte. Vrábeľ na ľadovej ploche.
     
    52:12
    Roman Vaňo z prvej. Tento pokus mu nevyšiel.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Tiainen (Charvát), 7. Juščák, 25. Poliaček (Vaňo), 28. Juščák (Petran, Toma), 54. Juščák (Toma, Nauš) – 12. Horvát (Markuš, Lačný), 12. Ragan


    HK VITAR Martin: Glosár (Rychlík) – Dvořák, Charvát – Krempaský, Jasečko – Semaňák, Petran – Belica, Nemec – Poliaček, Vaňo D., Vaňo R. – Ďurina, Dírer, Tiainen – Nauš, Toma, Juščák – Stanček, Sleziak, Sokoli
    Trenér: Daniel Babka

    HC 19 Humenné: Krasanovský (Balogač) – Lenďak, Jacko – Ťavoda, Marcinko – Stripai, Fereta – Miškuf – Vaško, Vrábeľ, Safaraleyev – Borov, Krajňak, Horvát – Lačný, Markuš, Ščurko – Ragan, Farkaš, Bakala
    Trenér: Andrey Parfenov

    Rozhodčí: Adamec, Lesay – Danko, Ševčík, Lauff (inštruktor)

    Diváci: 1322
    thejrc.org