Minnesota – San Jose 2:3 (1:2 po s.n.) | Boston – Vancouver 5:2 (kon.) | NY Rangers – Arizona 4:1 (kon.)
Tampa – Washington 6:3 (kon.) | Seattle – Winnipeg 2:3 (po pr.) | Ottawa – NY Islanders 2:4 (kon.)
konec
Boston Bruins
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Vancouver Canucks
Pondělí 14.11.2022, 00:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:02 Tomáš NOSEK - 5:2
     
    58:02
    Boston právě vstřelil branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Brandon Carlo vybojoval v rohu puk pro TOMÁŠE NOSKA, který trefil z vlastního obranného pásma prázdnou branku soupeře. Pro bývalého útočníka Pardubic je to premiérový zásah v sezóně. Asistence: Charlie Coyle a Brandon Carlo.
     
    56:52
    Demko odjel na střídačku! Hosté tak hrají v šesti proti čtyřem soupeřům!
     
    56:37
    Hříšníkem, který odehrál puk do hlediště, byl David Pastrňák. Ten tedy usedne na trestnou lavici.
     
    52:55
    David Pastrňák dostal krásnou přihrávku od McAvoye. Střela z mezikruží mu ale nesedla ideálně a Demko tak stihl zakročit!
     
    48:14
    Ilja Michejev orazítkoval tyčku domácí branky! Velká smůla pro Vancouver.
     
    47:43
    Bo Horvat z dobré pozice nepřekonal Ullmarka, který puk vytěsnil do ochranné sítě vyrážečkou! Důležitý zákrok.
     
    46:30
    Taylor Hall stáhl k ledu Eliase Petterssona a dostává dvě minuty za držení. Po reklamní pauze uvidíme další přesilovku Canucks.
    44:34 Sheldon DRIES - 4:2
     
    44:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté snižují v samotném konci přesilovky! SHELDON DRIES nahodil puk do brankoviště z hodně ostrého úhlu. Zřejmě chtěl vyzvat ke skórování Jacka Studnicku, jenž číhal u vzdálenější tyčky. Smolný zákrok však předvedl Linus Ullmark, který si hokejkou srazil kotouč do vlastní svatyně – 4:2. Bez asistence.
     
    43:46
    Nahození Millera dobře tečoval Bo Horvat. Ullmark puk za svá záda nepustil.
     
    43:00
    Charlie Coyle poslal do obrovské šance Hampuse Lindholma. Domácí obránce najížděl sám na Demka, ale střelu mezi betony gólman Canucks pokryl!
     
    42:35
    Český obránce Jakub Zbořil dostal dvě minuty za vysokou hůl. Hosté mají možnost snížit v početní výhodě.
    37:23 Brad MARCHAND - 4:1
     
    37:23
    Boston právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka Bruins, kteří vedou už o tři branky! Charlie McAvoy nahrál na levý kruh Davidovi Pastrňákovi. Ten přenesl hru doprava na BRADA MARCHANDA, který zamířil nad lapačku Thatchera Demka – 4:1. Asistence: David Pastrňák a Charlie McAvoy.
     
    37:10
    Tyler Myers půjde dnes již potřetí na trestnou lavici! Tentokrát vyhodil puk bez teče do hlediště, takže dostal trest za zdržování.
     
    34:56
    Elias Pettersson vyvinul při dojíždění vyhozeného puku velkou rychlost. Byl u něho dříve než obránci Bruins a bekhendem pořádně protáhl Ullmarka. Ten domácí podržel!
     
    34:48
    Po reklamní přestávce si Bruins zahrají přesilovku! Quinn Hughes se zapojil do hry se zlomenou holí, což se nesmí. Obránce Vancouveru tak zabránil domácím dostat se do gólové příležitosti.
    31:19 Pavel ZACHA - 3:1
     
    31:19
    Boston právě vstřelil branku!
    Sekundu před skončením hry 4 na 4 se prosazují domácí! PAVEL ZACHA zavezl puk z pravé strany do útočného pásma. Tam si ho narazil s Hampusem Lindholmem a z první trefil poloodkrytou branku. Demko se natahoval k bližší tyčce marně. Asistence: Hampus Lindholm a Connor Clifton.
     
    29:56
    S Horvatem se vracel David Krejčí, který v následném souboji nešťastně přizvedl hůl do obličeje protihráče. Za to se samozřejmě musí vylučovat.
     
    29:56
    Bo Horvat ujížděl v oslabení sám na Ullmarka, který byl úspěšnější! Hostující kapitán byl ale vzápětí faulován a síly na ledě se tedy vyrovnají.
     
    29:20
    Dvě minuty za podrážení dostal Tyler Myers. Přesilovka pro domácí Medvědy.
     
    23:58
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Trent Frederic – 2 min., sekání.
     
    23:47
    Bo Horvat nahrál od zadního mantinelu Iljovi Michejevovi, který se z bezprostřední blízkosti snažil dotlačit kotouč za Ullmarka. Domácí brankář zachraňoval nožem od levé brusle těsně před brankovou čarou! Kotouč vyvezl vedle tyčky.
    17:29 Patrice BERGERON - 2:1
     
    17:29
    Boston právě vstřelil branku!
    Teď už to domácím vyšlo! David Pastrňák opět dostal přihrávku na svou pozici na levém kruhu. Tentokrát nestřílel, ale poslal prudký pas do prostoru mezi kruhy, kam si sjel PATRICE BERGERON, jenž nastavil hůl tak šikovně. že kotouč tečoval do horního růžku nad lapačkou Demka – 2.1. Asistence: David Pastrňák a Hampus Lindholm.
     
    15:35
    David Pastrňák svou aktivitou opět vybojoval faul na svou osobu. Podrazil ho Jack Studnicka.
     
    14:24
    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    A. J. Greer – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Vasilij Podkolzin – 5 min., bitka.
     
    14:24
    Domácí A. J. Greer se pustil do Vasilije Podkolzina! Útočník Bostonu na body vyhrál. Dokonce soupeře trefil tak, že tomu teče z nosu krev.
     
    11:10
    David Pastrňák byl při snaze vystřelit faulován. Za podrážení je vyloučen Tyler Myers.
     
    10:52
    Od modré čáry pálil Hampus Lindholm. Pavel Zacha pak ještě dorážel, ale Demko udržel puk před brankovou čarou! Hra je přerušena, následuje reklamní přestávka.
    09:05 J. T. Miller - 1:1
     
    09:05
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají! Bylo to po takové nenápadné akci. Quinn Hughes přihrávkou z vlastního obranného pásma vysunul nalevo najetého J. T. MILLERA. Ten ujel obránci Carlovi, dostal se sám před Ullmarka a překonal domácího brankáře forhendovým blafákem, po němž puk zasouval podél pravého betonu za brankovou čáru – 1:1. Asistence: Quinn Hughes a Brock Boeser.
     
    08:23
    Tomáš Nosek dostal dvě minuty navíc za iniciování bitky! Canucks tedy budou hrát přesilovku.

    Vyloučení v týmu Boston Bruins:
    Tomáš Nosek – 5 min., bitka + 2 min., vyprovokování bitky.

    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Kyle Burroughs – 5 min., bitka.
     
    08:23
    Tomáš Nosek se vrhl na Kylea Burroughse, který tělem dohrál Davida Pastrňáka! Český krajan neváhal a hvězdy Bostonu se okamžitě zastal.
    07:17 Connor CLIFTON - 1:0
     
    07:17
    Boston právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! V tomto střídání si vytvořili obrovský tlak. Taylor Hall už mohl z mezikruží střílet. Místo toho si ale ještě stáhl puk do strany, zamířil s ním za branku, kterou objel a nakonec nabil na pravý kruh CONNOROVI CLIFTONOVI, jenž ranou k bližší tyčce překonal Demka. Asistence: Taylor Hall a Hampus Lindholm.
     
    06:30
    Dobrá přihrávka Taylora Halla na zadní tyč, kam si sjížděl David Krejčí. Ten bekhendem nepřekonal přesouvajícího se Demka!
     
    00:44
    Hostující brankář Thatcher Demko vyrazil branku ze svého postavení. Podle sudích úmyslně a Boston si tak zahraje přesilovku.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 8. Clifton (Hall, H. Lindholm), 18. Bergeron (Pastrňák, H. Lindholm), 32. Zacha (H. Lindholm, Clifton), 38. Marchand (Pastrňák, McAvoy), 59. Nosek (Coyle, Carlo) – 10. J. Miller (Q. Hughes, Boeser), 45. Dries


    Boston Bruins: Ullmark (Kinkaid) – McAvoy, Grzelcyk, Clifton, H. Lindholm, Carlo, Zbořil – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák (A), Krejčí, Hall – Zacha, Coyle, Frederic – Greer, Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Jim Montgomery

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – T. Myers, Q. Hughes, Bear, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Burroughs – Boeser, J. Miller (A), Michejev – Höglander, Studnicka, E. Pettersson – Garland, Horvat (C), Podkolzin – Dries, Aman, Joshua.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Schlenker – Jackson, MacPherson

    Diváci: 17 850
    thejrc.org