Litoměřice – Zlín 5:2 (kon.) | Třebíč – Poruba 2011 2:0 (kon.) | Sokolov – Jihlava 1:2 (kon.)
Prostějov – Vsetín 1:3 (kon.) | Slavia – Frýdek-M. 1:2 (0:1 po s.n.) | Kolín – Pardubice B 2:1 (kon.)
Přerov – Šumperk 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
4:3 (0:1, 0:1, 3:1 - 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Středa 16.11.2022, 18:00 • MEO Arena, Přerov • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přerov dnes dokázal na domácím kluzišti porazit šumperské Draky 4:3 po prodloužení. Zisk dvou bodů se ale pro domácí nerodil lehce, neboť tým Roberta Svobody po druhé periodě prohrával 0:2. Góly Süsse, Pechance a Doležala ale překlopily skóre na stranu Přerova, nicméně Šumperk se nevzdal a zásluhou Lukáše Žálčíka v přesilovce srovnal. Ve druhé minutě prodloužení rozhodl David Březina.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost, na počtenou! (20:38:48)
     
    Statistiky

    Střely na branku: 49 – 35
    Vyloučení: 6 – 6
    Využití přesilovek: 1 – 1
    Vhazování: 55 – 24
     
    Konec zápasu.
    61:08 David BŘEZINA - 4:3
     
    61:08
    Přerov právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Chvíli před rozhodujícím gólem Přerova se do samostatného úniku dostal Žálčík, ale Postava se zaskvěl. Následně pádil sám na gólmana Draků DAVID BŘEZINA, který nabral velkou rychlost a precizní bekhendovou kličkou rozhodl. 4:3 po prodloužení. Asistence: Antonín Pechanec.
     
    60:25
    Patrik Kadeřávek rychle dostal puk do útočného pásma, ale jeho křížná přihrávka nebyla přesná. Nyní už může hrát Přerov.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut o vítězi nerozhodlo. Přerov měl výborný vstup do třetí třetiny, rychle srovnal, díky Doležalovi překlopil skóre na svou stranu, ale z přesilovky poté srovnal Žálčík a další gól už nepadl. Kdo bude šťastnější při hře tří proti třem?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:44
    Nyní se hraje ve středním pásmu, takže je téměř jasné, že se půjde do prodloužení.
     
    59:13
    Rozhodnout mohl Březina, jehož pohotová střela z otočky mířila do horních pater brány, ale Jakub Lackovič vytasil rameno.
     
    59:01
    Petr Kratochvíl se zajímavě natlačil před bránu, ale ve finální fázi mu kotouč utekl.
     
    58:52
    Domácí podrželi kotouč ve vlastním pásmu. Poté se ale k ráně dostal Jiří Goiš, nicméně Jakub Lackovič si poradil s přehledem.
     
    57:57
    Z ničeho nic se Přerov dostal kousek před brankou do přečíslení, ale Pechanec pobídku na spoluhráče nedokázal poslat přesně.
     
    57:09
    Po souhře mezi Průžkem a Žálčíkem se do kvalitní pozice mezi kruhy dostal Eliáš. Obránce hostů ale napálil připravenou vyrážečku Postavy.
     
    56:31
    Šumperk odpálil kotouč přes celé kluziště na zakázané uvolnění. Už jen pár minut schází do konce třetí periody. Vypadá to, že dnes uvidíme prodloužení.
     
    55:44
    Březina se snažil vybídnout Kratochvíla, nicméně kotouč se od brankové konstrukce neodrazil úplně příhodně.
     
    55:32
    Přerov by ale rád urval vítězství na svou stranu. Domácí se dostali ke střele zleva, nicméně Jakub Lackovič si připsal celkem snadný zákrok.
    54:10 Lukáš ŽÁLČÍK - 3:3
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 41. Süss (R. Černý), 45. Pechanec (Krisl, R. Černý), 49. Doležal (Gréč), 62. Březina (Pechanec) – 6. Nedvídek (Průžek, Hrachovský), 33. Hrachovský (Eliáš, Kohút), 55. Žálčík (Hrachovský)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – R. Černý, Kudělka (A), Krisl (C), Ševčík, M. Novotný, Gréč – Svoboda, Süss, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Kratochvíl – F. Dvořák, Macuh, Goiš – Svoboda, Ministr, Dobša – Indrák.
    Trenér: Robert Svoboda

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (49. Lackovič) – Dudycha, Hrachovský, Kadeřávek, Eliáš, Kunst, J. Michálek – Průžek (A), Nedvídek, Žálčík (C) – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Vachutka (A), Kohút, Bernat – Křemen, Horký, Jouza.
    Trenér: Lukáš Majer

    Rozhodčí: Skopal, Petružálek – Kučera, Blažek

    Diváci: 1 003
    ocianews.com