Motor ČB – Pardubice 2:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:4 (0:2, 0:0, 2:2)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 17.11.2022, 17:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:33:10)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 28 – 29
    Střely mimo: 7 – 8
    Zblokované střely: 16 – 14
    Hity: 5 – 3
    Vhazování: 25 – 42
    Trestné minuty: 4 – 10
     
    Je konec! Třetí třetina nám rozhodně přinesla nejlepší podívanou v celém zápase. Vítěznou branku si nakonec připsal Tomáš Zohorna, který se nejlépe zorientoval před brankářem a posunul puk do poloodkryté branky. Čtyřbrankový náskok hostů určil Patrik Poulíček, jenž využil chyby v rozehrávce Šenkeříka a střelou o tyč překonal Strmeně. Motor se ale nevzdal a v posledních minutách ještě dvakrát udeřil v přesilovkách. Nejprve se šikovnou tečí prosadil Filip Přikryl, načež ranou z první prostřelil vše Jakub Valský. Jihočeši to ještě zkusili bez gólmana, jenže čtyřicet vteřin do konce jim už na větší zdramatizování zápasu nestačilo. Pardubice tedy vítězí podesáté v řadě.
     
    Konec zápasu.
    59:21 Jakub VALSKÝ - 2:4
     
    59:21
    České Budějovice právě vstřelily branku! Motor se přece jen ještě jednou prosazuje, a to v přesilové hře! Roman Vráblík posunul kotouč na JAKUBA VALSKÉHO, který se tím nepáral a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Roman Vráblík a Jan Štencel.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:24
    Jan Štencel znovu nabil Romanu Vráblíkovi, ovšem nyní z toho gólová radost nebyla. Dominik Frodl drží puk ve výstroji a nechává přerušit hru.
     
    57:59
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Jan Košťálek – 2 min., držení.
     
    57:46
    Dnešní utkání sleduje 6358 diváků.
    57:04 Filip PŘIKRYL - 1:4
     
    57:04
    České Budějovice právě vstřelily branku! Jihočeši se ale stejně prosazují v přesilové hře a snižují na rozdíl tří branek! Jan Štencel posunul puk na modrou, odkud z první pálil Roman Vráblík. Do jeho střely ještě sáhl FILIP PŘIKRYL, který předvedl ukázkovou práci před gólmanem. Asistence: Roman Vráblík a Jan Štencel.
     
    56:28
    Ne, přesilové hry Českým Budějovicím dneska nejdou ani trochu. Nyní se provinily jen ofsajdem.
     
    55:51
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Daniel Rákos – 2 min., krosček.
    55:12 Patrik POULÍČEK - 0:4
     
    55:12
    Dynamo právě vstřelilo branku! A nyní už můžeme definitivně říct, že je rozhodnuto! Petr Šenkeřík absolutně nezvládl dostat puk z obranného pásma, když jej sebral u mantinelu Filip Koffer. Ten poté našel úplně volného PATRIKA POULÍČKA, jehož umístěná střela ještě zacinkala o tyč a končí v síti. Asistence: Koffer.
     
    54:58
    Hostující hráči drží kotouč v obranném pásmu a čekají, než se oběma týmům povede vystřídat.
     
    54:14
    A dobrá zpráva pro fanoušky Motoru! Kristofers Bindulis, který schytal hodně nepříjemný úder na koleno, už nám zase hraje s pukem v obranné třetině!
     
    53:34
    Tomáš Zohorna je na ledě!
     
    52:57
    Následně se Dynamo povedlo vyhodit kotouč do bezpečí a Budějovice se nemohou dostat do útočné pásma. Přesilová hry jim pomalu začíná utíkat.
     
    52:12
    Petr Šenkeřík vyslal dobrou ránu, jenže před Frodlem nebyl nikdo z jeho spoluhráčů. Hostující gólman tak bez potíží zasahuje vyrážečkou.
     
    51:58
    Lukáš Radil je na ledě!
     
    51:34
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Tomáš Zohorna – 2 min., hákování.
     
    51:07
    Jenže přesilové hry Motoru zatím v tomto utkání nejdou ani trochu, ani se nemohou usadit v pásmu.
     
    50:12
    Kristofers Bindulis s podporou spoluhráčů dojel na střídačku, kde se okamžitě dostal do péče lékaře týmu. Zatím ale zůstává na střídačce, to je dobrá zpráva.
     
    49:58
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Lukáš Radil – 2 min., faul kolenem.
     
    49:25
    Mikuláš Hovorka zkusil zpoza branky najít někoho před ní, jelikož Dominik Frodl neměl úplně ideální pozici. Jeho přihrávka ale jen projela brankovištěm.
     
    48:50
    Daniel Rákos vystihl přihrávku ve středním pásmu a srazil puk do toho útočného. Tam byl dokonce jako první, jenže všichni spoluhráči mu odešli střídat.
     
    48:03
    Komerční přestávka.
     
    47:14
    No, Motor by potřeboval dát hodně brzy branku, aby měl nějakou šanci. Dynamo jinak zápas kontroluje.
    46:21 Tomáš ZOHORNA - 0:3
     
    36:33
    Tak to je hodně nepříjemný moment pro Jana Koláře! Ten totiž schytal bombu od modré do obličeje... Sice se celkem rychle zvedá, ale okamžitě odchází do šaten. Je otázkou, jestli se dnes vrátí do hry.
     
    36:26
    Sice to vypadalo, že to skončí další nepřesnou přihrávkou, ale hosté poslali kotouč jen na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před gólmana Pardubic.
     
    35:55
    Matěj Toman moc možností neměl, a tak nahodil puk do útočného pásma a vydal se o něj bojovat. Jihočechům se napadání vyplatilo a puk opravdu získali.
     
    35:17
    Komerční přestávka.
     
    34:48
    První útočná formace sice moc vidět není, o té hostující se tohle ale říct nedá. Nyní Dynamo drží svého soupeře pod tlakem, ten končí Jan Strmeň.
     
    34:03
    Milan Gulaš měl spoustu prostoru na pravé straně a oslovil přihrávkou přes šíři útočného pásma Miroslava Holce. Jeho rána byla zastavena prvním soupeřem.
     
    33:27
    A stejná situace se navíc opakuje i o několik sekund později... Východočeši zase diktují tempo hry.
     
    32:45
    Jihočechům se ale o chvilku později nepovedla rozehrávka, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    32:01
    Robert Říčka měl celkem hodně prostoru na modré. Nakonec chtěl poslat křižnou přihrávku, ale tu dobrým předvídáním jeden z domácích odrazil.
     
    31:12
    Roman Vráblík se drží za ústa, ovšem nikdo okolo něj nebyl. Je tedy otázkou co přesně se stalo. Nepotřebuje ovšem ale žádné ošetření ani na střídačce.
     
    30:28
    Roman Vráblík se nám z pozice obránce objevil na levé straně útočného pásma a posílal puk před branku. Ten byl ale tečován a ze vzduchu jej sbírá Frodl.
     
    29:48
    Ondřej Kachyňa se nám také dostává do hry. Nyní hraje po boku Petra Šenkeříka místo Patrika Marcela.
    28:34 Matěj Toman gólovou šanci neproměnil
     
    28:34
    Velká šance na domácí straně! Skvělou práci odvedl Tomáš Čachotský, který nemohl zakončovat, a tak objel branku. Následně poslal kotouč zpět před ní a Matěj Toman měl vyloženou gólovku. Místo toho ale pálil doprostřed brány, kde Dominik Frodl zasahuje!
     
    27:54
    Ondřej Vála nyní udělal všechno proto, aby se jeho tým udržel ještě v útočném pásmu. Nakonec ale vyjel z modré, a tak musí Dynamo vyklidit pásmo.
     
    27:10
    Hostující obránce vypálil tvrdou ránu od modré, kterou betonem vyrazil do bezpečí Jan Strmeň. České Budějovice se ale na kotouči tedy dlouho neudržely.
     
    26:39
    Komerční přestávka.
     
    26:12
    Avšak nyní to šance byla a domácí se začínají trochu zvedat! Martin Hanzl předvedl skvělou zasekávačku a posunul puk na Mikuláš Hovorku, který pálil ovšem těsně vedle zadní tyče.
     
    25:30
    Roman Vráblík měl dostatek prostoru na modré, a tak chtěl vyslat tvrdou ránu. Ta mu ale vůbec nesedla a doletěla k prvnímu obránci hostí.
     
    24:46
    Vojtěch Tomeček zastavil rozjíždějící se akci ve středním pásmu, ovšem puk se nám dostal na střídačku Budějovic. Následuje buly na útočné modré Motoru.
     
    24:18
    Václav Karabáček neměl moc možností, tak jen nahodil puk podél mantinelu a bude o něj bojovat.
     
    23:24
    První útočná formace domácích zatím v tomto utkání moc vidět nebyla. Nyní se sice na chvilku dostala do útočného pásma, ale nic zde nevymyslela.
     
    22:48
    Ovšem to se nyní změnilo a mohlo to být jen o gól! Dominik Frodl vyrazil tvrdou střelu jen před sebe, kde byl Martinš Dzierkals. Ten ale zády k brance nedokázal dostat kotouč za brankovou čáru.
     
    22:14
    České Budějovice se v druhé třetině snad ještě nedostaly s pukem na holích přes polovinu hřiště.
     
    21:32
    Robert Říčka vyslal tvrdou ránu z prostoru mezi kruhy, kterou domácí gólman vyrazil do mantinelu. Jeden z hostí ještě dorážel, ale u tyčky nebylo místo.
     
    20:46
    Tohle byly dvě obrovské šance Dynama hned v první minutě! Obrana Motoru úplně propadla a před brankou se zjevil sám Zohorna, kterého vychytal Jan Strmeň betonem. K odraženému puku se dostal Jan Košťálek, jenže ani on nedokázal poslat puk do odkryté branky!
     
    20:14
    A už se zase hraje! Úvodní buly vyhrál hostující celek, který okamžitě posílá kotouč dopředu. Tam jej sice vybojoval Motor, který ale zahrál jen na icing.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 6 – 11
    Střely mimo: 1 – 4
    Zblokované střely: 4 – 2
    Hity: 2 – 3
    Vhazování: 9 – 13
    Trestné minuty: 2 – 2
     
    Je za námi první třetina dnešního duelu, která byla jednoznačnou záležitostí hostujícího celku. Ten se také jako první prosadil, když využil přesilovou hru. Jan Košťálek pálil od modré a Tomáš Zohorna tečoval jeho pokus přesně k tyči. Jihočeši si vlastně připsali jednu větší šanci, ale Tomáš Čachotský nedokázal pořádně zakončit. Tak se Pardubice trefily ještě jednou v první části. Tomáš Zohorna zadovkou našel Lukáše Radila, jehož bomba z první se zastavila až v síti.

    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Motor je v první třetině úplně z tempa a mohl prohrávat klidně o tři branky, Patrik Poulíček ale po křižném pasu trefuje tyč!
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
    18:23 Lukáš RADIL - 0:2
     
    18:23
    Dynamo právě vstřelilo branku! A hosté se minutu a půl před sirénou prosazují podruhé! Tomáš Zohorna pěknou zadovkou oslovil v druhé vlně LUKÁŠE RADILA, jehož bomba z první končí nechytatelně v síti na zadní tyči. Asistence: Tomáš Zohorna a Robert Kousal.
     
    17:59
    Tomáš Čachotský předvedl skvělé napadání v útočném pásmu, po kterém se ke střele nakonec dostal Mikuláš Hovorka. Jeho tečovaná rána končí těsně vedle.
     
    17:24
    Kristofers Bindulis se rozhodl to vzít na sebe a vyslal slušnou ránu od modré. Té se ale do cesty postavil Michal Hrádek, který kotouč odrazil do rohu.
     
    16:42
    Jihočechům se v útoku zatím moc nedaří... Ještě toho moc nevymysleli a defenziva Pardubic zatím funguje na jedničku. Padne ještě do sirény branka?
     
    16:06
    Robert Říčka si nyní doslova najel do jednoho z domácích hráčů. Sice se to nelíbí hostujícím fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu. Faul to ale nebyl.
     
    15:10
    Robert Kousal nejspíše nahrával před branku, ale kotouč se k němu se štěstím odrazil. Tak do něj rovnou z první prásknul, ovšem Strmeně nepřekonal.
     
    14:19
    Jan Košťálek je na ledě!
     
    14:10
    Tohle byla ale velká šance domácích! Jakub Valský posunul bekhendem kotouč na najíždějícího Tomáše Čachotského, který byl hodně tísněn. Přesto ještě zvládl do puku píchnout, ovšem Dominik Frodl zasáhl betonem!
     
    13:23
    Což stále platí. Zkusil to nahozením o roh, ale ani to nevyšlo. na druhé straně se tak pokoušel zaútočit Martin Bučko, ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    12:58
    Motor se zatím v přesilové hře nemůže nijak prosadit. Pomalu se nemohou ani dostat do pásma.
     
    12:19
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Jan Košťálek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    12:19
    Komerční přestávka.
     
    12:01
    Dominik Frodl nyní hodně zariskoval, když posílal z otočky kotouč před svou úplně prázdnou branku. Karabáčkovi ovšem dva kroky k jeho doražení chyběly.
     
    11:12
    Martinš Dzierkals pelášil za kotoučem, který sám vypíchl. Hostující obránce k němu měl ale přece jenom mnohem blíže, a tak případné nebezpečí zažehnal.
     
    10:41
    Lukáš Radil zůstal za obranou, když dostal milimetrový pas a mohl do úniku. Ten mu ale zhatil čárový sudí, jelikož se píská ofsajd, a to dokonce úmyslný.
     
    10:04
    Michal Rouha zkoušel překvapit domácího brankáře po vyjetí zpoza branky na přední tyčce, ovšem tam nenechal Jan Strmeň ani to nejmenší místečko.
     
    09:40
    Tomáš Čachotský se probíjel po pravé straně do zakončení, ale jeden ze soupeřů si jej dobře pohlídal. O chvilku později Motor zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    08:57
    A během chvilky to mohlo být dokonce o dvě branky! Rozehrávku Strmeně totiž sebral hostující hráč, který posílal kotouč před úplně prázdnou branku, kde na poslední chvíli zasáhl domácí obránce!
    08:12 Tomáš ZOHORNA - 0:1
     
    08:12
    Dynamo právě vstřelilo branku! Východočechům to netrvalo vůbec dlouho a využívají přesilovou hru! Jan Košťálek vyslal střílenou ránu na teč, které se ujal TOMÁŠ ZOHORNA, na jehož změnu směru nemohl Jan Strmeň absolutně reagovat. Asistence: Jan Košťálek a Robert Říčka.
     
    07:45
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Patrik Marcel – 2 min., sekání.
     
    07:31
    Komerční přestávka.
     
    06:54
    Ondřej Matýs a David Cienciala uháněli do rychlého protiútoku. Odpovědnost na sebe vzal prvně jmenovaný, jenže u něj celá akce nakonec skončila.
     
    06:19
    Lukáš Pech si šikovně narazil o brusli jednoho ze soupeřů a poslal kotouč na Dzierkalse. Ten se k zakončení ale nakonec nedostal, škoda pro domácí.
     
    05:38
    Miroslav Holec nyní mohl posunout puk do strany, kde byl úplně volný Patrik Marcel. Nejspíše si ho ale nevšiml, a tak nahozením vlastně jen odevzdal touš.
     
    04:50
    Filip Přikryl na druhé straně se snažil individuálně prosadit. Už to vypadalo, že se dostane k zakončení z levé strany, ale jeden ze soků jej zastavil.
     
    04:04
    A tohle byla první velká šance zápasu, měli jí Východočeši! Matej Paulovič jel ze strany sám na gólmana a chtěl poslat puk pod horní tyčku, ovšem Jan Strmeň nejspíše maskou zasáhl!
     
    03:27
    Martin Hanzl zkoušel jít středem hřiště, ale tam na něj čekali tři soupeři, kteří jej dále nepustili.
     
    02:56
    Dominik Frodl se rozhodl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou a poslal takový dlouhý oblouček do středního pásma. Tam kotouč získává Motor.
     
    02:11
    Lukáš Radil zkoušel z první najít někoho před brankou, jenže tam nikdo z jeho spoluhráčů ještě nestihl dojet.
     
    01:28
    Robert Kousal byl nejspíše tím, kdo vybojoval kotouč za domácí brankou a okamžitě ho posílal před ní. Tam si ale poradil Filip Přikryl, jenž ho poté vyvezl.
     
    00:42
    Lukáš Pech neměl moc možností co udělat s pukem, a tak ho zkusil z otočky na modré nahodit. Dominik Frodl si ale místečko našel a má touš v lapačce.
     
    00:12
    A jediný dnešní duel v rámci extraligy nám právě odstartoval! Domácí celek nastupuje v bílých dresech, zatímco hostující tým hraje kompletně v červeném.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Strmeň (Cinka) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Hovorka, Marcel, Šenkeřík, Kachyňa – Dzierkals, Pech (A), Gulaš (C) – Holec, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Koláček, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Will) – Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek, J. Kolář (A), Chabada – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Matýs, Cienciala, Říčka – Koffer, Poulíček (C), Paulovič – Urban, Rákos, Rouha.
    Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Zíka.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Pardubice si chtějí ke sto letům vzniku klubu nadělit titul, a tak přivedly velmi zajímavé posily s reprezentačními zkušenostmi. A zatím se jim tato sázka rozhodně vyplácí. Po devatenácti kolech totiž mají na svém kontě čtyřicet čtyři bodů a extraligu vedou o šest bodů před druhými Vítkovicemi! Východočeši mají druhý nejlepší útok soutěže, když nasázeli šedesát dva gólů. K tomu mají ale suverénně nejlepší obranu, když dosud inkasovali jen 35 branek. V současné době drží šňůru devíti výher. Tu desátou budou chtít rozhodně přidat v Budvar aréně, povede se jim to?

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Radil – 20 bodů (7+13)
    Tomáš Zohorna – 19 bodů (9+10)
    Robert Kousal – 16 bodů (6+10)
     
    Motor České Budějovice

    Letošní sezóna zatím nevypadá pro Jihočechy dobře, i když na jakékoliv závěry je ještě hodně brzy. Po devatenácti kolech mají na svém kontě jen dvacet dva bodů a patří jim až jedenáctá pozice, poslední Kladno má ale jen o tři body méně! Motor inkasuje hodně branek, konkrétně jich dostal už 56. Českým Budějovicím ovšem nejde nijak extra ani střílení branek, jelikož jich daly čtyřicet tři, hůře jsou na tom jen Mladá Boleslav a Kladno. V posledních třech kolech vyválčil Motor tři bory, když na domácím ledě porazil Hradec Králové 2:1. Předtím ale nestačil na Litvínov a v posledním kole před přestávkou také na Olomouc. Obě porážky přišly na ledě soupeřů, tam se Budějovicím opravdu nedaří.

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Pech – 19 bodů (4+15)
    Milan Gulaš – 13 bodů (8+5)
    Martin Hanzl – 12 bodů (5+7)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání 20. kola Tipsport extraligy! Spolu se podíváme na duel mezi Motorem a Pardubicemi. Buly je naplánováno na 17:30 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 58. Přikryl (Vráblík, Štencel), 60. Valský (Vráblík, Štencel) – 9. Zohorna (Košťálek, Říčka), 19. Radil (Zohorna, R. Kousal), 47. Zohorna (Radil, Košťálek), 56. Poulíček (Koffer)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Cinka) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Hovorka, Marcel, Šenkeřík, Kachyňa – Dzierkals, Pech (A), Gulaš (C) – Holec, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Koláček, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Will) – Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek, J. Kolář (A), Chabada – Radil, Zohorna (A), R. Kousal – Matýs, Cienciala, Říčka – Koffer, Poulíček (C), Paulovič – Urban, Rákos, Rouha.
    Trenér: Radim Rulík.

    Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Zíka

    Diváci: 6358
    thejrc.org