Tampa – Calgary 4:1 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (po pr.) | Florida – Dallas 4:6 (kon.)
Columbus – Montreal 6:4 (kon.) | Toronto – New Jersey 2:3 (po pr.) | Boston – Philadelphia 4:1 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 3:2 (kon.) | Nashville – NY Islanders 5:4 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 4:6 (kon.)
St. Louis – Washington 5:4 (2:1 po s.n.) | Vegas – Arizona 4:1 (kon.) | Seattle – NY Rangers 3:2 (po pr.)
San Jose – Detroit 4:7 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
6:4 (2:0, 0:2, 4:2)
Montreal Canadiens
Pátek 18.11.2022, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:55
    Montembeault je znovu na střídačce!
    57:47 Sean KURALY - 6:4
     
    57:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    A Montrealu tento tah nevyšel. Po buly v útočném pásmu totiž přišli o kotouč a nechali si ujet SEANA KURALYHO, který se uvolnil od jednoho obránce ve středním pásmu, vyhnul se i skočivšímu protihráči v pravém kruhu a dovezl kotouč až do branky. Bez asistence.
     
    57:37
    Montembeault zůstal na střídačce!
    51:17 Nick SUZUKI - 5:4
     
    51:17
    Montreal právě vstřelil branku!
    A je zase sníženo! Postaral se o to NICK SUZUKI, který už byl prakticky za brankou Columbusu, ale viděl, že Korpisalo má mezi betonem a tyčí velkou mezeru. Poslal tedy střelu od zadního hrazení do betonu domácího brankáře, od něhož se kotouč odrazil do branky. Asistence: Kirby Dach, Jonathan Kovacevic.
    51:09 Mathieu OLIVIER - 5:3
     
    51:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Další úder Blue Jackets! Okamžitě po vhazování vyslal střelu do levého horního rohu MATHIEU OLIVIER, který zvyšuje na 5:3! Asistence: Sean Kuraly.
    50:09 Sean KURALY - 4:3
     
    50:09
    Columbus právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje! SEAN KURALY byl vyslán ve vlastním pásmu do rychlého protiútoku Robinsonem. Po najetí do útočného pásma se prosmýkl mezi dvěma obránci a povedlo se mu dostat osamocenému před Montembeaulta, kterého z prostoru mezi kruhy prostřelil. Asistence: Eric Robinson.
    49:27 Brendan GALLAGHER - 3:3
     
    49:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Aktivita Montrealu se nakonec vyplácí. Korpisalo byl povyjetý, čehož dokonale využil Dvorak, jenž přihrál nikým nekrytému BRENDANOVI GALLAGHEROVI na pravé straně brankoviště. A Gallagher, byť z ostrého úhlu, dokázal trefit levý horní růžek. Asistence: Christian Dvorak, Mike Hoffman.
    46:36 Boone JENNER - 3:2
     
    46:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    Příliš útočné pojetí hry se Montrealu nyní nevyplatilo! Domácí totiž vyrazili do přečíslení. Kotouč po levé straně zavezl do útoku Gaudreau, který z levého kruhu přenesl hru na Johnsona, jenž se sice dostal z dobré střelecké pozice, ale našel ještě na středu najíždějícího BOONA JENNERA, který prudkou střelou propálil Montembeaulta a vrací Columbus do vedení. Asistence: Kent Johnson, Johnny Gaudreau.
     
    40:00
    Ještě spolu se závěrečnou sirénou došlo k bitce mezi Olivierem a Xhekajem. Oba kohouti shodili rukavice a pustili se do sebe, přičemž na hlavu Oliviera přistálo několik velmi tvrdých direktů. Nakonec to byl ale hokejista Columbusu, kdo může být považován za vítěze, protože soupeře prudce strhnul na led pod sebe, načež zasáhli rozhodčí.
    39:57 Josh ANDERSON - 2:2
     
    39:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Po buly se ovšem dokázali hosté prosadit. To už byli na kluzišti v pěti a využili toho k bleskové kombinaci po ose Dvorak – Gallagher – JOSH ANDERSON, který svým pátým gólem v sezoně vyrovnává na 2:2. Asistence: Brendan Gallagher, Christian Dvorak.
     
    38:10
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Cole Sillinger – 2 min., vysoká hůl.
     
    37:40
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Juraj Slafkovský – 2 min., podrážení.
     
    36:17
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Gustav Nyquist – 2 min., podrážení.
     
    34:15
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Marcus Bjork – 2 min., držení.
    33:35 Jordan HARRIS - 2:1
     
    33:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté vsítili kontaktní branku! Poté, co nedokázali domácí vyhodit puk ze svého pásma, se po nahození zpoza kruhů dostal kotouč po několika odrazech až do levého kruhu, odkud JORDAN HARRIS dokázal vypálit na vzdálenější tyč a překonat Korpisala. Svou první asistenci v NHL zaznamenal Juraj Slafkovský, který v této sezoně má na kontě také tři branky. Asistence: Nick Suzuki, Juraj Slafkovský.
     
    30:15
    Olivier zničehonic dostal zpoza branky přihrávku a pohotově vystřelil, puk se ale zastavil o horní tyčku!
     
    27:29
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Jevgenij Dadonov – 2 min., krosček.
     
    27:01
    Krásná akce hostujícího týmu, která voněla gólem! Ale tomu zabránil Korpisalo, který se po křižném pasu natáhnul lapačkou a vytěsnil střelu Dvoraka na tyč! Obrovské štěstí domácího brankáře.
     
    18:09
    Boone Jenner se dostal za obranu a po jeho střele už se všichni radovali, jenže rozhodčí rozpažil! Zakončení Jennera se totiž odrazilo od horní tyče zpět do hřiště! Ani sám domácí útočník tomu nemůže uvěřit.
    16:19 Gustav NYQUIST - 2:0
     
    16:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Co se nepovedlo Kuralymu, to se povedlo jeho spoluhráčům po buly. Bayreuther vyslal střílenou křižnou přihrávku na GUSTAVA NYQUISTA, který číhal na pravé straně brankoviště. Domácí útočník usměrnil letící kotouč směrem na branku a překonal Montembeaulta. Asistence: Gavin Bayreuther, Jegor Činachov.
     
    12:31
    Za obranu se ve středním pásmu prodral Foudy a už se řítil sám na branku Montrealu. Při zakončení mu ale kotouč sjel po čepeli a odskákal k zadnímu hrazení.
    07:28 Cole SILLINGER - 1:0
     
    07:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Domácí, kteří se ubránili předchozímu tlaku, se vydali k útoku a COLE SILLINGER střelou od levého mantinelu otevírá skóre! Pravda, měl i obrovské štěstí, kotouč se totiž odrazil od hole brankáře Montembeaulta do těla u brankoviště stojícího Harrise a od něj do branky, ale i to se počítá. Asistence: Erik Gudbranson, Jake Christiansen.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 8. Sillinger (Gudbranson, Christiansen), 17. Nyquist (Bayreuther, Činachov), 47. Jenner (K. Johnson, J. Gaudreau), 51. Kuraly (E. Robinson), 52. Olivier (Kuraly), 58. Kuraly – 34. Harris (Suzuki, Slafkovský), 40. J. Anderson (Gallagher, Dvorak), 50. Gallagher (Dvorak, Hoffman), 52. Suzuki (Dach, Kovacevic)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Tarasov) – M. Bjork, Gavrikov, Gudbranson, Christiansen, Bayreuther, Peeke – J. Gaudreau, Jenner (C), Bemström – Nyquist (A), Činachov, Sillinger – Foudy, K. Johnson, Roslovic – E. Robinson, Olivier, Kuraly.
    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – Guhle, Savard, Kovacevic, Harris, Xhekaj, Edmundson (A) – Suzuki (C), Dach, Caufield – Hoffman, Gallagher (A), Dvorak – Monahan, J. Anderson, Dadonov – Slafkovský, Evans, Pezzetta.

    Rozhodčí: South, L'Ecuyer – MacPherson, Hunt
    ocianews.com