Tampa – Calgary 4:1 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (po pr.) | Florida – Dallas 4:6 (kon.)
Columbus – Montreal 6:4 (kon.) | Toronto – New Jersey 2:3 (po pr.) | Boston – Philadelphia 4:1 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 3:2 (kon.) | Nashville – NY Islanders 5:4 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 4:6 (kon.)
St. Louis – Washington 5:4 (2:1 po s.n.) | Vegas – Arizona 4:1 (kon.) | Seattle – NY Rangers 3:2 (po pr.)
San Jose – Detroit 4:7 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:4 (3:1, 1:1, 1:2)
New York Islanders
Pátek 18.11.2022, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Predátoři zdolali Islanders a zvítězili potřetí v řadě
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 31 – 33 | Přesilová hra: 1/3 – 1/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:00
    Ilja Sorokin (NYI) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 59:02

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Juuso Pärssinen (NSH) – 2+1
    2. Roman Josi (NSH) – 0+4
    3. Filip Forsberg (NSH) – 1+1 (04:49:14)
     
    Utkání přihlíželo 17 159 diváků.
     
    Nashville na domácím ledě v gólově bohatém utkání porazil New York Islanders 5:4 a zaznamenal třetí vítězství v řadě.

    Domácí hokejisté vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým vedením v zádech. Kyle Palmieri přiblížil Islanders na dostřel, avšak v přesilovce zareagoval svým druhým gólem v utkání Juuso Pärssinen. Hosté střetnutí nezabalili a i oni skórovali v přesilové hře, prosadil se Jean-Gabriel Pageau. Na kýžené vyrovnání ovšem nedosáhli, byť si vytvořili pár zajímavých příležitostí, leč Saros pátý puk za svá záda nepustil.

    Svěřenci kouče Hynese se díky výhře posunuli v Centrální divizi na čtvrté místo, Islanders spadli v Metropolitní divizi na třetí příčku za Carolinu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Hokejisté Islanders se sice vrátili do útočného pásma, ale Roman Josi šikovně dostal puk do rohu kluziště, kde se touš ztratil mezi bruslemi velkého počtu hráčů.
     
    59:34
    Mathew Barzal se po návratu z trestné lavice hned zapojil do hry. Na modré čáře ale podklouzl a Duchene dostal puk do stření třetiny.
     
    59:04
    Ještě v oslabení sáhl hostující kouč Lambert k odvolání gólmana, odvážný krok! Vhazování proběhne po levici Sarose.
     
    58:46
    Před bránou číhal na nahrávku Nino Niederreiter. Dočkal se jí od Mikaela Granlunda, ovšem Ryan Pulock v poslední chvíli šikovně zvedl Švýcarovi hokejku.
     
    58:23
    Predátoři samozřejmě nemají kam spěchat a po vyhození Mayfielda si dali s rozehrávkou dlouho na čas, průnik do útočného pásma nebyl úspěšný.
     
    57:36
    Výrazně přiblížit výhře mohl domácí mužstvo přiblížit Roman Josi, ostrou ránu vyrazil Sorokin levým betonem mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    57:10
    Velká komplikace pro Islanders. Mathew Barzal fauloval v útočném pásmu, když naprosto nesmyslně trefil hokejkou do obličeje Lauzona.
     
    56:44
    Aktivita hostujících hokejistů neutichá. Adam Pelech na sebe navázal dva hráče, následnou bekhendovou zadovku poslal Martinovi za brusle.
     
    56:18
    Do chumlu hráčů před bránou Nashvillu nahodil puk Noah Dobson. Volný touš si našel Mathew Barzal, z otočky střílel vedle pravé tyče.
    55:39 Jean-Gabriel PAGEAU - 5:4
     
    55:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ještě to bude drama! Barzalovu střelu vyrazil Saros za bránu, odkud Lee zadovkou poslal puk do prostoru před ni a JEAN-GABRIEL PAGEAU bez problémů nasměroval touš za záda ne úplně ideálně zorientovaného brankáře. Asistence: Anders Lee a Mathew Barzal.
     
    55:28
    Mattias Ekholm za sebou nechal v souboji s Oliverem Wahlstromem pravou nohu a právě přes tu hostující forvard přepadl. Dvě minuty jsou naprosto neoddiskutovatelné.
     
    54:43
    Ostrované mají v dnešním utkání obrovskou smůlu při zakončení. Kyle Palmieri vyslal velmi kvalitní ránu z levého kruhu, avšak Sarose dnes už počtvrté zachránila tyč, v tomto případě ta horní.
     
    54:10
    Hokejisté Predators přestáli oslabení bez úhony. Udělali tak další důležitý krok směrem k zisku dvou bodů a zapsání třetího vítězství v řadě.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. F. Forsberg (Josi, Pärssinen), 9. Sissons (Co. Smith, Josi), 10. Niederreiter (McDonagh, Josi), 26. Pärssinen (F. Forsberg, Fabbro), 50. Pärssinen (Granlund, Josi) – 3. Pelech (Pulock), 36. Clutterbuck (M. Martin, Pelech), 45. Palmieri (Pageau, Romanov), 56. Pageau (Lee, Barzal)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Lauzon, McDonagh – Granlund (A), Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Niederreiter – Jeannot, Jankowski, McCarron – Tolvanen, Sissons, Co. Smith.
    Trenér: John Hynes

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Aho – Wahlstrom, Barzal, Parise – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Pageau, R. Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: Hebert, Rehman – Suchánek, Kelly

    Diváci: 17 159
    thejrc.org