Havlíčkův Brod – Jihlava 0:3 (kon.) | Hvězda Praha – K. Vary 0:3 (kon.) | Poruba – Vítkovice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 7:6 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 8:1 (kon.) | Sparta – Chomutov 6:2 (kon.)
Plzeň – Kladno 6:2 (kon.) | Třinec – HK MD Šumperk 10:2 (kon.) | Liberec – Tábor 8:1 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 1:4 (kon.) | Zlín – Přerov 6:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 1:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Sobota 19.11.2022, 11:45 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Dobrý den, vítám vás u on-line přenosu zápasu z hokejové Extraligy dorostu mezi týmy BK Havlíčkův Brod a HC Dukla Jihlava. Utkání začíná v 11:45.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Bruslaři nastupovali do sezony s cílem zachránit nejvyšší soutěž. Havlíčkobrodští hokejisté ale dlouho bojovali o první čtyřku a účast v play off. Naděje na postup ztratili až v posledním kole před reprezentační pauzou, kdy prohráli s Pardubicemi 2:5. Hlavní motivací týmu trenéra Miroslava Dubna je zachovat si dobrou formu do další části sezony.

    Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem Havlíčkova Brodu je Tadeáš Koubek (9+8). Za ním se nachází Patrik Křížek (6+8). Mezi obránci se nejvíce daří Patriku Mrtkovi (2+9). Mezi třemi tyčemi se pravidelní střídají David Račan (3,41) s Lukášem Kamenickým (4,54).
     
    HC Dukla Jihlava

    Dukle nevyšel začátek sezony, kdy z osmi zápasů vyhrála pouze dva. Nyní se ale chytla a naopak z posledních pěti utkání vyhrála hned čtyřikrát. Jediná porážka z posledních pěti kol navíc přišla od vedoucí Mladé Boleslavy, které ale jihlavští hokejisté přece jen bod sebrali, jelikož dovedli utkání až do prodloužení. V konečném účtování je ale může mrzet to, že sami vyhráli poslední dva zápasy až po prodloužení. Dukla stále bojuje o play off.

    O titul nejproduktivnějšího hráče týmu se dělí Adam Veselský (10+4) s Vítem Mackem (7+7). Hodně se také daří Tobiasu Chlubnovi (4+7) a Rostislavu Noskovi (4+5). Jedničkou v bráně je Jan Uhrin (3,08), pět utkání pak odchytal Ondřej Štěbeták (3,67).
     
    Poslední vzájemné utkání

    HC Dukla Jihlava – BK Havlíčkův Brod 2:3sn

    Branky a nahrávky: 8. Veselský, 42. Veselský (Ošmera) – 26. Adamec, 43. Koubek, rozh. náj. Koubek.

    Sestavy:

    Jihlava: Uhrin (Štěbeták) – Pražák, Löffler, Jungwirth (A), Podroužek, Tomica, Vildomec, Ošmera (C) – Fink, Habermann (A), Chvátal, Nosek, Chlubna, Macek, Veselský, Váňa, Fiala

    Havlíčkův Brod: Račan (Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Danyljuk, Konvalina – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Kozlík – Kraučuk, Adamec, Teml – Hospodka
     
    Klíč k postupu

    Před posledním kolem hrají o čtvrté místo a tím pádem postup do play off tři týmy. Nejlepší pozici mají Pardubice, které zatím získaly nejvíce bodů, v posledním kole je však čeká souboj s první Mladou Boleslaví. Jen o bod za Východočechy je Jihlava, která má ze všech třech soutěžících nejhratelnějšího soupeře – Havlíčkův Brod. České Budějovice jsou o další bod za Jihlavou. Motor se utká se třetím Hradcem Králové a má ze všech nejhorší pozici. Získal totiž nejméně bodů a má s oběma soupeři horší vzájemné zápasy.

    Tabulka
    4. Pardubice – 20 (35:35)
    5. Jihlava – 19 (42:44)
    6. České Budějovice – 18 (49:44)

    Rozpis utkání
    Havlíčkův Brod – Jihlava
    Hradec Králové – České Budějovice
    Mladá Boleslav – Pardubice
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Račan (Kamenický) – Konvalina, Mrtka (C), Adam, Nový, Kachlíř – Koubek, Adamec, Dvořák, Suchý, Kozlík, Křížek, Hospodka, Kraučuk, Frühbauer, Čapek
    Trenér: Miroslav Duben

    HC Dukla Jihlava: Novák (Uhrin) – Vaněk, Löffler, Tomica, Pražák, Jungwirth (A), Vildomec, Ošmera (C) – Chvátal, Fink, Fiala, Duka, Kytka, Váňa, Chlubna, Macek, Katolický
    Trenér: Jakub Venc

    Rozhodčí: Jakub Karpíšek – Roman Komínek, Henrich Kráľ.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hosty, kteří se ale nedostali s kotoučem přes modrou čáru, u puku jsou tak domácí.
     
    00:45
    Patrik Mrtka dostal nabito na pravý kruh, odkud tahem vystřelil. Novák chytil puk do lapačky, a připisuje si tak první úspěšný zákrok.
     
    01:10
    Oba týmy se perou o kotouč ve středním pásmu, ani jednomu ze soupeřů se nedaří zklidnit hru.
     
    01:37
    Ondřej Suchý dostal nahrávku do mezikruží a útočník s číslem 10 se ocitl sám před bránou! Zkusil kličku do bekhendu, kterou však Novák s přehledem zlikvidoval.
     
    02:08
    Dukle se nepovedla rozehrávka a píská se zakázané uvolnění.
     
    02:37
    Ani napodruhé si hosté nenahráli správně. Znovu se vhazuje před jejich bránou.
     
    03:01
    Dukla rychle přešla do útočného pásma a vytvořila si velký tlak do havlíčkobrodské brány. Zakončit se ale hostům nepodařilo.
     
    03:37
    Dukla pokračuje v tlaku, Račan je nyní bez hole.
     
    04:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Čapek – 2 min., napadení.
     
    04:35
    Domácím se podařilo dvakrát za sebou vyhodit kotouč. Čtvrtina jejich oslabení je tak pryč.
     
    04:52
    Matěj Vildomec napřáhl od modré čáry, trefil však jen prvního bránícího hráče před sebou.
     
    05:17
    Filip Vaněk vystřelil od modré čáry a k dorážce se málem dostal Robert Váňa! Na kotouč ale jen těsně nedosáhl!
     
    06:03
    Bruslaři se dvakrát dostali do úniku! Nejdříve se neprosadil Patrik Křížek, posléze nevyužil šanci Tadeáš Koubek!
     
    06:58
    A další velká šance! Tentokrát na druhé straně střílel z pravého kruhu Daniil Duka, jehož rána prošla Račanovi výstrojí. Puk ale změnil svojí dráhu a proklouzal těsně vedle levé tyče!
     
    07:51
    Divokou část utkání přerušuje zakázané uvolnění domácích.
     
    08:13
    Domácí vyhráli vhazování ve svém pásmu, nedokázali však rozehrát. Toho využil Daniel Kytka, jenž získal puk a vystřelil z vrcholku pravého kruhu. Jeho svižnou ránu schoval Račan do své výstroje.
     
    08:31
    Bruslaři vyslali na Nováka propagační střelu a vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    08:41
    Dvakrát ke střele z mezikruží se dostal Patrik Křížek. Napoprvé ale jeho rána neprošla až na brána a napodruhé netrefil zařízení.
     
    09:23
    Hosté nahodili kotouč na bránu ze středního pásma. Vzápětí vytvořili tlak na brankáře, a vynutili si tak vhazovaní ve středním pásmu.
     
    09:51
    Daniel Kytka z pravé strany nahodil kotouč před bránu, kde ho šikovně tečoval Matěj Fiala! Kotouč však se štěstím zasáhl brankáře Havlíčkova Brodu.
     
    10:17
    Bruslaři se dostali do útočného pásma. Lehkou střelu z vrcholku levého kruhu z hole Marka Čapka brankář Jihlavy bez větších problému vyrazil do rohu kluziště.
     
    10:49
    Po střele z levé strany objížděl bránu Oliver Fink, jenž málem zasunul kotouč k nehlídané tyči! Na poslední chvíli mu však zabránili zakončit obránci domácích. Dukla se posléze dostala ještě k dorážkám, nepodařilo se jí však dostat puk za brankovou čáru!
     
    11:38
    Štěpán Adamec si sjížděl k bráně z pravé strany. Cestu měl však zablokovanou, zkusil tak překvapit gólmana střelou z úhlu. Jiří Novák si ale tyč pohlídal.
     
    12:07
    Jungwirth se individuálně prokličkoval do útočného pásma, na vrcholku levého kruhu se obrátil čelem k bráně a vystřelil. Račan byl však připravený a letící kotouč v pohodě vyrazil.
     
    13:01
    Bruslaři vyhráli vhazování v útočném pásmu. Ihned zkusil od modré vystřelit Tadeáš Adam, trefil však pouze zadní mantinel.
     
    13:37
    Patrik Křížek dostal nahrávku do mezikruží, kdy byl ale rychle zdvojen, a nestačil tak ani vystřelit.
     
    14:14
    Vít Macek se hrdinně pustil do převahy Bruslařů. Proti trojici bránících hráčů se ale neprosadil.
     
    14:58
    Dukla nyní dobře napadala rozehrávku soupeře, ke kotouči se ale nakonec nedostala.
     
    15:34
    Daniil Duka se stahovačkou dostal přes obránce a vystřelil z vnitřku pravého kruhu bekhendem. Nízko letící kotouč vyrazil Račan betonem.
     
    16:14
    Hosté se doráželi na bránu soupeře. Poslední střelu vyslal Matěj Fiala, jehož vysoko letící ránu chytil Račan do lapačky.
     
    17:00
    Tobias Chlubna dostal dobrou nahrávku do jízdy a v rychlosti se dostal sám před brankáře! Z blízkosti se snažil zvednou kotouč a svojí ránou trefil Račana do masky!
     
    17:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kachlíř – 2 min., hákování.
     
    17:28
    Hosté několikrát vystřelili na bránu. Račanovi prudké střely nevydávaly z výstroje, volné kotouče se ale naneštěstí pro Jihlavu odrážely na hole domácích.
     
    18:18
    Adam Ošmera vyslal svižnou ránu z pravé strany, kterou Račan vyrazil do rohu kluziště.
     
    18:57
    Hosté znovu hodně zaměstnali brankáře Havlíčkova Brodu, který si musel poradil s několika střelami od modré čáry. Hráči Jihlavy dobře cloní a čekají na dorážky, k jejich smůle se ale kotouče odráží příznivěji pro domácí tým.
     
    19:35
    I v poslední minutě pokračuje Dukla v tlaku. Dvacet pět sekund před koncem první třetiny se hra na chvilku přerušuje. Jeden z domácích hráčů totiž vleže najel do brány, která se vyvrátila a nyní vyžaduje opravu.
     
    19:43
    Bruslaři vyhráli vhazování ve svém pásmu, kotouč však pouze vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    19:55
    Hosté se ještě udrželi v útočném pásmu. Rána od modré z hole Jáchyma Jungwitha však skončila pouze na zadním mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi hodně divoká první třetina, ve které si obě mužstva vytvořila velké množství šancí. Ani jednomu z týmů se však nepodařilo skórovat. Začátek utkání byl celkem vyrovnaný, ve druhé půli první dvacetiminutovky ale začala za delší konec provazu tahat Dukla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Jihlava sice vyhrála úvodní vhazování druhé třetiny, hned po první přihrávce se ale píská zakázané uvolnění.
     
    20:58
    Matěj Vildomec vystřelil od modré čáry. Brankář měl zakrytý výhled, přesto si dokázal letící kotouč najít.
     
    21:56
    Vít Macek si sjížděj k bráně z levé strany. Vystřelil z vnitřku kruhu a kotouč se od gólmana odrazil vysoko do vzduchu. Puk následně spadl před bránu, kde byli rychleji domácí.
     
    22:37
    Po tvrdém nárazu se těžko z ledu zvedá Viktor Tomica. Naštěstí to ale vypadá, že je jihlavský obránce v pořádku.
     
    23:01
    Hra se v Kotlině nyní trochu přitvrdila, vše je ale v souladu s pravidly. Dukla posléze vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    23:07
    Bruslaři vyhráli vhazování a od modré zkusil své štěstí Lukáš Kachlíř. Jeho rána však letěla přímo doprostřed brány, kde byl připravený Jiří Novák.
     
    23:52
    Bruslaři se snažili nahrávkou přes celé hřiště vyslat jednoho ze svých hráčů do úniku. Dukla ale kotouč zachytila.
     
    24:32
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Adamec – 2 min., hákování.
     
    24:48
    Matěj Vildomec vystřelil od modré do skrumáže před bránou. Kotouč nakonec neprošel až k brankáři.
     
    25:16
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Nový – 2 min., nedovolené bránění.
     
    25:18
    Domácí hrají dlouhé oslabení ve třech. Hned po prvním vhazování ale dostali kotouč za bránu hostů.
     
    25:50
    Po střele od modré se před bránou domácích vytvořil zmatek, kterého málem využil Tobias Chlubna! Ten si naváděl kotouč do prázdné brány, na poslední chvíli mu ale kotouč sebral jeden z bránících hráčů!
     
    26:01
    Střelu od modré z hole Dominika Löfflera udržel Račan ve své výstroji.
     
    26:09
    Adam Ošmera našel křížnou nahrávkou na levé tyči volného Tobiase Chlubnu. Tomu ale ostrá nahrávka přeskočila hokejku.
     
    26:18
    Ošmera nyní sám vystřelil od modré čáry. Račan si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    26:33
    Jihlava se po střele od modré zase v několika lidech cpala do brankoviště. Račan ale svoji svatyni uhlídal.
     
    26:51
    A další úspěšný zákrok pro Račana. Tentokrát zlikvidoval střelu z vrcholku pravého kruhu, kterou vyslal Matěj Fiala.
     
    27:21
    Domácí přežili těžké chvíle a vyvážejí kotouč pryč ze svého pásma.
     
    27:37
    Filip Kozlík vystřelil z pravého kruhu. Novák chytal kotouč do své výstroje. Bruslaři si tak mohou v klidu dostřídat.
     
    27:59
    Lukáš Nový vyslal nepříjemnou střelu k pravé tyči, která letěla těsně nad úrovní betonu. Novák se ale po ní skvěle natáhl lapačkou.
     
    28:50
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Ošemra – 2 min., nedovolené bránění.
     
    29:05
    Tadeáš Koubek zkusil vystřelit z vrcholku pravého kruhu, trefil však pouze bránícího hráče Jihlavy.
     
    29:39
    Fiala dokázal vyvézt kotouč až do pásma Bruslařů, kde nahodil puk na Račana.
     
    30:14
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Löffler – 2 min., podrážení.
     
    30:17
    Koubek se napřáhl ke střele od modré, ale znovu trefil pouze jednoho z hráčů Jihlavy.
     
    30:34
    Útočné snažení Bruslařů přerušuje odpískaný ofsajd.
     
    30:46
    Patrik Mrtka vystřelil z vrcholku levého kruhu a před bránou ještě tečoval Lukáš Nový! Kotouč si přesto našel Jiří Novák!
     
    31:02
    Na druhé straně se málem dostala do přečíslení Dukla! Celou akci na poslední chvíli dojeli obránci domácích, kteří nepustili soupeře ke střele.
     
    31:47
    Bruslaři chvíli kombinovali v útočném pásmu, ke střele se ale nedostali.
     
    32:39
    Matěj Fiala dostal nahrávku do mezikruží, kde měl dost času na to, aby si srovnal kotouč na střelu. Jeho pěknou ránu ale fantastickým způsobem zklikvidoval David Račan.
     
    33:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Adam – 2 min., krosček.
     
    33:31
    Dukla znovu sehrála přesilovku na střelu z delší vzdálenosti a dorážku. Každá taková akce vypadá hodně nebezpečně, Jihlavě se však nedaří slibné šance proměnit.
     
    33:48
    Jungwith vystřelil od modré čáry. Račan měl zakrytý výhled, kotouč ho ale se štěstí trefil.
     
    34:08
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Vaněk.
     
    34:58
    Hosté se drželi s kotoučem v útočném pásmu, ke střele se ale nedostali.
     
    35:26
    Nyní byla na ledě k vidění bizardní situace, kdy Bruslaři špatně dostřídali a asi 10 sekund hráli pouze ve třech. Tím jim utekla značná část přesilové hry.
     
    35:58
    Domácí se postavili v útočném pásmu do formace, nedaří se jim však ohrozit bránu soupeře.
     
    36:12
    Další útočné snahy domácích zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    37:18
    Hosté se motají okolo brány Havlíčkova Brodu. Kotouč se jim však daří držet pouze u mantinelu, odkud Davida Račana nemohou ohrozit.
     
    37:38
    Bruslaři se dostali k puku, vyhodili ho však jenom na zakázané uvolnění.
     
    37:59
    Šimon Katolický nyní projel obranou Bruslařů jako nůž máslem, jeho rána však skončila nad havlíčkobrodskou bránou.
     
    38:32
    Petr Hospodka zkusil překvapit Jiřího Nováka střelou z velkého úhlu. Jihlavský brankář však byl připraven.
     
    39:14
    Jihlava nyní zbytečně vyhodila pouze na zakázané uvolnění.
     
    39:52
    Patrik Křížek se ještě v posledních sekundách dostal do útoku, kotouč si ale odhodil dál do rohu. Zadovkou se snažil najít některého z najíždějících si spoluhráčů, nahrál však pouze na brusle jihlavského hráče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina branku nenabídla, i přestože si oba týmy zahrály přesilovou hru pět na tři. K vidění je ale pěkný zápas ve vysokém tempu. Hra se ale ve druhé dvacetiminutovce také poměrně dost přitvrdila. Derby má tak kromě branek úplně vše.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Bruslaři se jako první dostali do útočného pásma. Martin Dvořák nahodil kotouč za bránu hostů, tam ale byli jako první jihlavští hráči.
     
    40:30
    Nakonec se ale Bruslaři přece jen dostali ke střele. Novák vychytal pokus z pravého kruhu.
     
    40:58
    Daniel Kytka nahrál z levé strany přímo před bránu, kam si sjížděl Vít Macek! Ten zvedl kotouč pod břevno, Račan si ale poradil i s touto šancí!
     
    41:46
    Pavel Konvalina se svíjí v bolestech před bránou. Obránce Havlíčkova Brodu schytal do nechráněných míst ránu z hole Dominika Löfflera.
     
    42:19
    Ondřej Suchý se mohl z pravé strany dostat do slušné šance, nedokázal se ale rychle rozjet. Nakonec byl nucen vystřelit z vrcholu kruhu, odkud netrefil zařízení soupeře.
     
    43:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    43 minut a 8 sekund trvalo, než padla první branka! Do vedení jde hostující Dukla Jihlava. Tobias Chlubna zpoza brány našel na pravé tyči voleného ODNŘEJE CHVÁTALA, jenž otevírá gólový účet dnešního utkání. Asistence Tobias Chlubna, Oliver Fink.
     
    43:34
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Konvalina – 2 min., krosček.
     
    44:32
    Jihlavě se přesilovka vůbec nedaří. V první minutě se vůbec nedostala do útočného pásma.
     
    45:03
    Nyní dostal pěknou krosovou nahrávku na pravou stranu Tobias Chlubna, jenž následně trefil boční síťku havlíčkobrodské brány.
     
    45:34
    Domácí v plném počtu.
     
    45:56
    Chlubna nyní na pravém kruhu míchal s kotoučem a po chvíli se odhodlal ke střele. Trefil však pouze prvního bránícího hráče před sebou.
     
    46:43
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Váňa – TS, hákování.
     
    46:43
    Ke kotouči se postavil Tadeáš Koubek, jenž si najel k nájezdu ze širokého oblouku. Naznačil kličku do bekhendu, těsně před gólmanem se ale pokusil zaseknout puk na druhou stranu. Byl však již moc blízko a Novák mu touš vykopl!
     
    46:52
    Patrik Křížek trefil tyč Novákovy svatyně!
     
    47:35
    Daniel Kytka se dostal k několika dorážkám přímo před bránou, Račan ale dnes čaruje a fantastickým zákrokem udržel svůj tým ve hře!
     
    47:38
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Křížek – 2 min., podrážení.
     
    48:45
    Jihlavě se znovu nedaří dostat do útočného pásma.
     
    49:17
    Vít Macek vyslal nejdříve nenápadnou, ale jak se ukázalo velice prudkou a hlavně dobře mířenou ránu z pravého kruhu. Jeho střela se totiž odrazila od spojnice Račanovy brány! Jihlavský útočník již zvedal ruce nad hlavu.
     
    49:35
    Po ojedinělé šanci se hostům znovu nedaří udržet se v útoku.
     
    50:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilová hra se sice hostům moc nepovedla, posléze se Jihlava dostala do dvoubrankového vedení! TOBIAS CHLUBNA dostal nahrávku do jízdy, kterou si zpracoval a střelou z pravé strany k bližší tyči zvýšil náskok svého týmu. Asistence: Adam Ošmera.
     
    51:23
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Chluvna – 2 min., nedovolené bránění.
     
    51:58
    Bruslaři kombinovali v útočném pásmu, špatnou nahrávkou ale sami sebe vyhnali pryč.
     
    52:09
    Jiří Novák schoval ve své výstroji střelu z levého kruhu.
     
    52:09
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Mrtka – 2 min., sekání + 2+2, úder hlavou.
     
    52:21
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kachlíř – 2 min., hákování.
     
    53:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se v přesilové hře 5 na 3 trefuje potřetí, a pravděpodobně tak zpečetila své dnešní vítězství. Adam Ošmera přihrávkou přes brankoviště našel na pravé tyči volného MATĚJE FIALU, jenž uklidil kotouč do odkryté klece. Asistence: Adam Ošmera.
     
    54:06
    Jihlava pokračuje v přesilové hře 5 na 3 a obléhá havlíčkobrodskou bránu.
     
    55:06
    Dukla se stále drží v útočném pásmu. Za tříbrankového vedení již nemusí nikam spěchat.
     
    56:05
    Bruslaři vyhazují kotouč za bránu hostů.
     
    56:39
    Adam Ošmera pracoval s kotoučem za bránou. Puk si nabral na hůl a zkoušel slavný Michigan, obrana Havlíčkova Brodu mu v tom však zabránila.
     
    57:50
    Daniil Duka dostal nahrávku na levou tyč. Zkusil rychle vystřelit z velkého úhlu, bránu však přestřelil.
     
    58:17
    Patrik Mrtka se prokličkoval přes dvojici jihlavských obránců, k zakončení se však již nedostal.
     
    58:48
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Kytka – 2 min., sekání.
     
    58:55
    Hosté vyhazují kotouč za bránu domácích. Nyní je pro ně priorita udržet čisté konto.
     
    59:29
    Bruslaři musí znovu rozehrávat ze svého pásma.
     
    59:42
    A ani nyní se jim nepodařilo udržet se v útoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Závěrečnou dvacetiminutovku zvládla lépe Jihlava, která nakonec vstřelila tři branky! Závěrečné utkání základní části Extraligy dorostu nabídlo velice pohledné hru.

    Nyní je tak jasné, že se sen o play off rozplynul Českým Budějovicím, které budou mít oproti Jihlavě méně bodů. Ve hře jsou tak již jen Pardubice, které 16:45 vyzvou vedoucí Mladou Boleslav. Pro postup musí Dynamo získat alespoň dva body. (14:00:08)
    Marken.cz

    Tomáš Sochor

    Branky a nahrávky: 44. Chvátal (Chlubna, Fink), 51. Chlubna (Ošmera), 54. Fiala (Ošmera)


    BK Havlíčkův Brod: Račan (Kamenický) – Konvalina, Mrtka (C), Adam, Nový, Kachlíř – Koubek, Adamec, Dvořák, Suchý, Kozlík, Křížek, Hospodka, Kraučuk, Frühbauer, Čapek
    Trenér: Miroslav Duben

    HC Dukla Jihlava: Novák (Uhrin) – Vaněk, Löffler, Tomica, Pražák, Jungwirth (A), Vildomec, Ošmera (C) – Chvátal, Fink, Fiala, Duka, Kytka, Váňa, Chlubna, Macek, Katolický
    Trenér: Jakub Venc

    Rozhodčí: Jakub Karpíšek – Roman Komínek, Henrich Kráľ
    thejrc.org