Poruba 2011 – Kolín 6:4 (kon.) | Sokolov – Prostějov 3:1 (kon.) | Vsetín – Litoměřice 3:4 (kon.)
Šumperk – Slavia 2:1 (kon.) | Pardubice B – Frýdek-M. 2:4 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Slavia Praha
Sobota 19.11.2022, 17:00 • ŠKODA aréna, Šumperk • Chance liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (19:23:58)
     
    Máme dobojováno! Šumperští hokejisté i přes inkasovaný gól z hokejky Lukáše Žejdla dokráčeli k cennému vítězství 2:1 a po premiérové výhře v historii nad Slavií si připsali do tabulky cenné tři body. Šumperk tedy bere důležitou výhru, Pražané odcestují domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Hosté nadále tlačí a prověřují Hamalčíkovu pozornost. Rothova prudká bomba od modré čáry našla pouze připraveného šumperského gólmana. Hra je přerušena.
     
    59:18
    Slavia byla blízko! Všetečka našel před brankou najetého Žejdla, ale Hamalčík vytasil svůj beton a vzápětí i lapačku a podržel domácí celek.
     
    58:56
    Až nyní brankář Málek zavítal na svou střídačku a Slavia hraje znovu v šesti hráčích. Domácí hokejisté jsou však úspěšnější a vyhazují puk na druhou stranu.
     
    58:27
    Hra se v posledních vteřinách docela kouskuje, Slavia chce vyrovnat. Domácí mužstvo čelí tlaku ze slávistické strany, ale šumperští hráči se brání opravdu zuby nehty.
     
    58:18
    Tak nakonec ne. Málek zatím zůstal ve svém pracovišti, ale slávisté i přesto získali kotouč na své hokejky a okupují útočnou zónu. Šumperská čtveřice odolává.
     
    57:58
    Těžká komplikace pro domácí! Střelec prvního gólu domácích David Bartoš (SUM) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a Slavia hraje šest na čtyři.
     
    57:28
    Málek se vrátil do své branky, jelikož se vhazovalo ve středním pásmu. Slávisté vyhráli buly na své hokejky a mladičký gólman ještě zůstal v brance.
     
    57:14
    Tohle bylo těsné! Kotouč už klouzal do opuštěné slávistické klece, ale v rozhodujícím momentu narazil jen do sněhu u oblouku branky.
     
    57:05
    Hosté si v tomto čase vzali oddechový čas na poradu a trenéři ještě sdělují pokyny svým svěřencům na závěrečné minuty. Málek zůstává na střídačce!
     
    57:05
    Tomáš Knotek dojížděl kotouč u mantinelu v útočném pásmu, ale slávistický útočník neuzmul puk pro svůj tým. Kotouč následně končí mimo hrací plochu.
     
    56:34
    Poletín vystřídal na vhazování Žejdla a hosté se tentokrát do střelecké pozice nedostali. Bartošova formace dostala kotouč až na druhou stranu kluziště.
     
    56:22
    Žejdl uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale následná střela od modré čáry skončila zablokovaná. Domácí hokejisté se už soustředí na obrannou činnost.
     
    56:11
    Čas rychle ubíhá a hosté mají na vyrovnání už necelé čtyři minuty. Rozhodčí nyní přerušují hru, přiznám se, že nevím z jakého důvodu. Za chvíli se bude vhazovat.
     
    55:17
    Všetečkova nebezpečná rána od modré čáry měla velmi dobrou razanci, ale znovu velmi nepřesná. Slávistům se v dnešním utkání střelecky příliš nedaří.
     
    54:52
    Dušan Žovinec odpálil kotouč bekhendem do hloubi útočného pásma a slávisté následně donutili domácí pětici vyhodit puk přes všechny čáry na icing.
     
    54:24
    Šimon Jelínek se probíjel přes posledního bránícího obránce a domácí útočník si svými kličkami nepočínal vůbec špatně. Málek nakonec nemusel zasahovat.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 20. Bartoš (Kohút, Vachutka), 39. Hrachovský (Šuhaj, Jelínek) – 47. Žejdl (Klikorka, Mrňa)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Hrachovský, Dudycha, Eliáš, Kadeřávek, Kunst, J. Michálek, L. Rutar – Průžek, Bartoš (A), Žálčík (C) – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Vachutka (A), Nedvídek, Kohút – Křemen, Bernat, Jouza.
    Trenér: Lukáš Majer

    HC Slavia Praha: Málek (Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Barák (A), Roth, Žovinec, Szathmáry, Hejda – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek (C), J. Brož – Havrda, Růžička, Kern – Pšenička, Poletín (A), Strnad.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    Rozhodčí: Cabák, Mejzlík – Kokrment, Maňák

    Diváci: 1 336
    ocianews.com