Poruba 2011 – Kolín 6:4 (kon.) | Sokolov – Prostějov 3:1 (kon.) | Vsetín – Litoměřice 3:4 (kon.)
Šumperk – Slavia 2:1 (kon.) | Pardubice B – Frýdek-M. 2:4 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HC Slavia Praha
Sobota 19.11.2022, 17:00 • ŠKODA aréna, Šumperk • Chance liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (19:23:58)
     
    Máme dobojováno! Šumperští hokejisté i přes inkasovaný gól z hokejky Lukáše Žejdla dokráčeli k cennému vítězství 2:1 a po premiérové výhře v historii nad Slavií si připsali do tabulky cenné tři body. Šumperk tedy bere důležitou výhru, Pražané odcestují domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Hosté nadále tlačí a prověřují Hamalčíkovu pozornost. Rothova prudká bomba od modré čáry našla pouze připraveného šumperského gólmana. Hra je přerušena.
     
    59:18
    Slavia byla blízko! Všetečka našel před brankou najetého Žejdla, ale Hamalčík vytasil svůj beton a vzápětí i lapačku a podržel domácí celek.
     
    58:56
    Až nyní brankář Málek zavítal na svou střídačku a Slavia hraje znovu v šesti hráčích. Domácí hokejisté jsou však úspěšnější a vyhazují puk na druhou stranu.
     
    58:27
    Hra se v posledních vteřinách docela kouskuje, Slavia chce vyrovnat. Domácí mužstvo čelí tlaku ze slávistické strany, ale šumperští hráči se brání opravdu zuby nehty.
     
    58:18
    Tak nakonec ne. Málek zatím zůstal ve svém pracovišti, ale slávisté i přesto získali kotouč na své hokejky a okupují útočnou zónu. Šumperská čtveřice odolává.
     
    57:58
    Těžká komplikace pro domácí! Střelec prvního gólu domácích David Bartoš (SUM) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a Slavia hraje šest na čtyři.
     
    57:28
    Málek se vrátil do své branky, jelikož se vhazovalo ve středním pásmu. Slávisté vyhráli buly na své hokejky a mladičký gólman ještě zůstal v brance.
     
    57:14
    Tohle bylo těsné! Kotouč už klouzal do opuštěné slávistické klece, ale v rozhodujícím momentu narazil jen do sněhu u oblouku branky.
     
    57:05
    Hosté si v tomto čase vzali oddechový čas na poradu a trenéři ještě sdělují pokyny svým svěřencům na závěrečné minuty. Málek zůstává na střídačce!
     
    57:05
    Tomáš Knotek dojížděl kotouč u mantinelu v útočném pásmu, ale slávistický útočník neuzmul puk pro svůj tým. Kotouč následně končí mimo hrací plochu.
     
    56:34
    Poletín vystřídal na vhazování Žejdla a hosté se tentokrát do střelecké pozice nedostali. Bartošova formace dostala kotouč až na druhou stranu kluziště.
     
    56:22
    Žejdl uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale následná střela od modré čáry skončila zablokovaná. Domácí hokejisté se už soustředí na obrannou činnost.
     
    56:11
    Čas rychle ubíhá a hosté mají na vyrovnání už necelé čtyři minuty. Rozhodčí nyní přerušují hru, přiznám se, že nevím z jakého důvodu. Za chvíli se bude vhazovat.
     
    55:17
    Všetečkova nebezpečná rána od modré čáry měla velmi dobrou razanci, ale znovu velmi nepřesná. Slávistům se v dnešním utkání střelecky příliš nedaří.
     
    54:52
    Dušan Žovinec odpálil kotouč bekhendem do hloubi útočného pásma a slávisté následně donutili domácí pětici vyhodit puk přes všechny čáry na icing.
     
    54:24
    Šimon Jelínek se probíjel přes posledního bránícího obránce a domácí útočník si svými kličkami nepočínal vůbec špatně. Málek nakonec nemusel zasahovat.
     
    54:15
    Karel Klikorka vypálil od modré čáry a Mrňa poté ještě tečoval! Letící kotouč si pohlídal brankář Hamalčík, který následně vyrazil kotouč k mantinelu do bezpečí.
     
    53:45
    Hra se znovu přelévá z jedné strany na druhou. Žálčík si narazil puk se svým spoluhráčem a bývalý sparťanský útočník posléze trefil jen clonícího Rotha.
     
    52:47
    Další okénko ve slávistické obraně! Dávid Kohút mířil sám na branku, ale Málek se znovu vyznamenal a betonem zastavil kotouč.
     
    52:28
    Matěj Svoboda se svým spoluhráčem Šuhajem ještě pozdrželi slávistickou rozehrávku a domácí hokejisté si berou ztracený kotouč zpátky na své hokejky.
     
    51:55
    Matyáš spěchal zpátky do obranného pásma a musel přišlápnout proti napadajícímu Jelínkovi. Slávistický obránce si počínal velmi dobře a hra pokračuje.
     
    51:18
    Hamalčík vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým obráncům rozehrát další útočnou akci. Eliáš však na první pokus nerozehrál úplně nejlépe, napodruhé ano.
     
    50:56
    Obrovská možnost pro domácí! Jiří Průžek mířil sám na brankáře Málka, ale domácí útočník svou střelou mířil nepřesně.
     
    50:28
    Robin Všetečka udržel kotouč v útočném pásmu a naservíroval puk Rothovi. Druhý jmenovaný však ztratil puk v osobním souboji v hloubi útočného pásma.
     
    49:51
    Hosté ztratili kotouč v útočném pásmu díky nepřesné přihrávce na modré čáře a domácí hokejisté si mohou alespoň na malou chvíli oddechnout. Hra pokračuje.
     
    49:18
    Vojtěch Šuhaj se svými spoluhráči raději nic neriskovali a zacouvali zpátky do obranného pásma. Slávisté v posledních minutách zvýšili obrátky a tlačí.
     
    48:11
    Maxim Havrda se dostal do útočného pásma a osamocen na pravé straně kluziště okamžitě vypálil. Hamalčík pohotově zasáhl a podržel tým.
     
    47:45
    Růžičkova střela v útočném pásmu nebyla příliš přesná a domácí obránci mohli v klidu rozehrát svou útočnou akci. Hra se nám přelévá ze strany na stranu.
     
    47:10
    Jaroslav Brož úspěšně spolupracoval s obráncem Rothem v útočném pásmu, ale hosté se už k výraznějšímu ohrožení domácí branky již nedostali.
    46:28 Lukáš ŽEJDL - 2:1
     
    46:28
    Slavia právě vstřelila branku! Ještě to bude drama! Slávisté prošli do útočného pásma na hranici postavení mimo hru a následná rána LUKÁŠE ŽEJDLA zaplula až do domácí branky. Asistence: Karel Klikorka, Pavel Mrňa.
     
    45:31
    Vratislav Kunst nebyl ve výhodné pozice, ale i přesto se rozhodl vypálit bekhendem. Střelecký pokus domácí obránce nebyl nikterak přesný, hra plyne dál.
     
    45:15
    Jeden z hostujících hráčů nahodil vysokým obloukem do útočného pásma, kde ovšem byli znovu pouze domácí hráči, kteří bez problémů otáčí hru.
     
    44:30
    Vladimír Roth si sebral kotouč za svou brankou a přes Kerna se hra dostala až na druhou stranu kluziště. Tam ovšem byli domácí obránci okamžitě připravení.
     
    44:14
    Jakub Matyáš se pohotově vrátil do obranného pásma a následná rána Klikorky nenadělala Hamalčíkovi žádné větší potíže. Hra je znovu přerušena.
     
    43:41
    Lukáš Žejdl nahodil puk do hloubi útočného pásma, ale kotouč nakonec zřejmě skončil až v ochranné síti. Následovat bude vhazování po Hamalčíkově levici.
     
    43:25
    Dávid Kohút nemohl pokračovat v útočné akci středem kluziště kvůli postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k brance Slavie.
     
    42:51
    Lukáš Strnad se dobře vrátil do obranného pásma a úspěšně spolupracoval se svými obránci. Slavia posléze poslala na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    42:28
    Šumperští hokejisté jsou zatažení v obranném pásmu a Strnad společně s Pšeničkou si nerozuměli při přechodu modré čáry. Sudí píská postavení mimo hru.
     
    41:59
    Vladimír Růžička uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale útočník Nedvídek byl velmi aktivní a díky svému počínání získal kotouč pro domácí celek.
     
    41:28
    Tomáš Knotek se tlačil do dobré střelecké pozice v útočném pásmu, ale slávistický útočník se mezi čtyřmi protihráči neprobil do šance.
     
    41:13
    Patrik Kadeřávek našel svého spoluhráče ve středním pásmu a domácí hokejisté přenesli hru na druhou stranu kluziště. Tam však byli slávisté připravení.
     
    40:36
    Tohle se ovšem hostům nepodařilo, jelikož přispěchali s nepřesnou rozehrávkou. Hra se po zakázaném uvolnění stěhuje zpátky před brankáře Málka.
     
    40:24
    Domácí hokejisté dostali hru do útočného pásma, ale Žejdlova formace si počínala v obranné zóně výborně a obránci v klidu rozehrávají útočnou akci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44 hodin.
     
    Prostřední dějství podobně jako to první nabídlo několik šancí na obou stranách, ale šťastnější mohou být znovu domácí. Ti navýšili své vedení zásluhou pohledné akce Ondřeje Hrachovského, který svou prudkou střelou od modré čáry propálil Málka podruhé v utkání. Udrží domácí hokejisté svůj náskok ve třetí třetině?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Ještě jedna akce! Kohút předal kotouč zadovkou Bernatovi, ale druhý jmenovaný střílel velmi nepřesně. Druhá třetina pomalu končí.
     
    39:44
    Pavel Mrňa společně se svými spoluhráči ještě udrželi hru v útočném pásmu, ale domácí hokejisté ukořistili puk zpět na své hokejky a míří dopředu.
     
    39:04
    Poslední minuta druhé třetiny. David Bartoš se tlačil v situaci jeden na jednoho do střely, ale obránce Szathmáry zapracoval a zablokoval tuto střelu.
    38:39 Ondřej HRACHOVSKÝ - 2:0
     
    38:39
    Draci právě vstřelili branku! Hezká trefa domácího obránce! ONDŘEJ HRACHOVSKÝ dostal nabito na modrou čáru, odkud tvrdou bombou propálil slávistického Málka v jeho pracovišti. Asistence: Vojtěch Šuhaj, Šimon Jelínek.
     
    38:07
    Jakub Michálek vyslal svižnou ránu od modré čáry a kotouč byl zřejmě ještě tečovaný. Brankář Málek si věděl rady ve svém pracovišti a následně přerušil hru.
     
    37:39
    Pozor na další útočnou akci hostí. Hamalčík chvíli nevěděl, kde má kotouč, ale nakonec jej našel někde před svými betony. Hra nabrala vcelku dobrý spád.
     
    37:28
    Lukáš Žejdl zkusil vypálit z velmi dobré pozice v útočném pásmu, ale slávistický útočník znovu nevystřelil úplně nejlépe. Škoda pro Slavii.
     
    36:38
    Lukáš Žejdl se probojoval do dobré pozice v útočném pásmu, ale ani v tomto případě se Hamalčík nenechal zaskočit a pohotovým zákrokem přerušil hru.
     
    36:15
    Vojtěch Šuhaj se vydal do útočného pásma, ale chyběla mu větší podpora spoluhráčů a slávisté bez jakýkoliv potíží posílají kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    35:48
    Chybná rozehrávka domácích a Slavia se ještě dostala do tlaku v útočném pásmu. Hamalčík se musel ve svém pracovišti pořádně ohánět, ale vše zvládl.
     
    35:26
    Hamalčík drží svůj tým nad vodou! Kern najížděl před soupeřovu branku ve velké rychlosti a zřejmě díky tomu nedokázal lépe zakončit. Hra je přerušena.
     
    34:42
    Barák dobruslil kotouč v obranném pásmu a Všetečka se dostal do akce na pravé straně! Rána slávistického útočníka byla svižná, ale nepřesná.
     
    34:06
    Rozhodčí se ještě posléze poradili a nakonec trestat nebudou. Hra bude tedy pokračovat v pěti hráčích na obou stranách, konkrétně ve středním pásmu.
     
    34:06
    Matěj Svoboda inkasoval tvrdý hit od obránce Jakuba Matyáše a domácí útočník se jen těžce zvedal z ledu. Nyní je už vše v pořádku.
     
    33:54
    Jaroslav Brož je zpátky na ledové ploše, domácí hokejisté se ve své první přesilové hře neprosadili. Vhazovat se bude za malou chvíli ve středním pásmu.
     
    33:20
    Žálčík se potřetí dostal do šance, když tentokrát bekhendem zkoušel propasírovat puk do sítě. Málek celou situaci ustál.
     
    32:43
    Žálčík znovu vypálil od modré čáry a slávistický brankář Málek byl znovu připravený. Hra je znovu na malou chvíli přerušena a následovat bude vhazování.
     
    32:36
    Půlka trestu vyloučeného Brože je minulostí a slávisté se nemohou dostat do nějaké výraznější gólové příležitosti. Málek se svými spoluhráči úspěšně odolávají.
     
    31:46
    Nedvídek si rozmyslel střelu a vybídl na modré čáře Žálčíka. Rychlá kombinace domácích nebyla úspěšná a hosté se vzápětí osvobozují výhozem puku k Málkovi.
     
    31:36
    Eliáš vybojoval nedovolený zákrok a útočník Jaroslav Brož (SLA) vyfasoval od sudích dvě trestné minuty za krosček. Šumperk hraje první přesilovou hru v utkání.
     
    31:28
    Jakub Matyáš číhal na útočné modré čáře na případnou ránu, ale domácí hokejisté si věděli u mantinelu rady a okamžitě přemístili hru na druhou stranu kluziště.
     
    31:09
    Šumperská obrana si následně poradila s dalším útokem Slavie a brankář Hamalčík nadále živí naději na čisté konto v utkání. Následuje komerční přestávka.
     
    30:39
    Růžička byl v obranném pásmu na správném místě a odrazil případnou útočnou akci z domácí strany. Slávisté se musí správně zformovat ve své třetině.
     
    30:14
    Tohle se hostům příliš nevydařilo, jelikož vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se za malou chvíli vrátí zpátky před brankáře Romana Málka mladšího.
     
    30:08
    Máme za sebou polovinu utkání a domácí hráči stále vedou o jednu branku. Slávisté v posledních vteřinách hry uklidnili hru v obranném pásmu a střídají.
     
    29:19
    Domácí borci ještě udrželi hru v útočném pásmu, ale Hrachovský se nedostal ke střele od modré čáry, jelikož měl ránu přes ruku. Hra pokračuje dál.
     
    28:48
    Lukáš Žálčík se znovu dostal do dobré akce před brankářem Málkem, ale kotouč nakonec přeplachtil až k zadnímu mantinelu.
     
    28:28
    Jindřich Barák dojel kotouč v obranném pásmu a poslal jej po mantinelu až k modré čáře. Domácí hokejisté už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše.
     
    27:57
    Jaroslav Brož obdržel přesný pas na levý kruh pro vhazování a rána slávistického kanonýra zřejmě orazítkovala tyčku. Skóre se každopádně nemění.
     
    27:15
    Tahle přesilovka není ze slávistické strany vůbec špatná. Knotkova formace udržela kotouč v útočném pásmu a šumperská čtveřice se brání zuby nehty.
     
    26:39
    Szathmáry se dostal ke střele od modré čáry, ale Hamalčík si udělal dobrý výhled a ránu ofenzivně laděného beka hostí zneškodnil.
     
    26:13
    Vladimír Růžička kombinoval se svými obránci a následně přišla rána od modré čáry. Hamalčík ovšem nemusel zasahovat, jelikož střela byla zablokovaná.
     
    25:43
    Domácí střídačka si ještě požádala o vysvětlení hlavního sudího, ale na nedovoleném zákroku Svobody to nic nemění. Vhazuje se v útočném pásmu Slavie.
     
    25:43
    Matěj Svoboda (SUM) je už třetím vyloučeným hráčem na straně domácího mužstva, což znamená jediné. Slavia se za malou chvíli zahraje další přesilovou hru.
     
    25:03
    Vyloučený Křemen se vrátil na ledovou plochu, ale Poletín se v témže čase dostal k nebezpečné střele. Ta ovšem nebyla přesná.
     
    24:40
    Poletín uspěl na vhazování ve středním pásmu a hosté zavítali do útočné zóny. Hamalčík musí být na pozoru, ale zatím nemusel zasahovat proti střele.
     
    24:17
    Filip Eliáš s Kohútem odvedli dobrou práci v obranném pásmu a díky nim se šumperská čtveřice dostala na střídačku. Slavia musí začít až od své branky.
     
    23:47
    Karel Klikorka nabil na pravý kruh Všetečkovi, jehož svižnou ránu zápěstím Hamalčík ukryl ve své výstroji. Rozhodčí přerušují hru a následovat bude vhazování.
     
    23:21
    Klikorka vyslal střelu od modré čáry, ale kotouč zřejmě ani nedoputoval k brankáři Hamalčíkovi. Slavia se drží na kotouči a kombinuje v útočném pásmu.
     
    23:00
    Slavia si za malou chvíli zahraje další početní výhodu. Na trestnou lavici tentokrát usedl mladý Adam Křemen (SUM), který se provinil podrážením.
     
    22:47
    Kunst si sebral opuštěný kotouč v rohu obranného pásma a slávistický obránce vyvezl puk až na druhou stranu kluziště. Pozor, sudí budou vylučovat.
     
    22:17
    Bartoš ještě napadal slávistickou rozehrávku v hloubi útočného pásma, ale slávisté si bez větších poradili a rozehráli další útočnou akci směrem dopředu.
     
    21:24
    Slávisté kroužili v útočném pásmu. Kern ještě hledal své spoluhráče, ale domácí hráči byli včas připravení a nedovolili hostům ohrozit Hamalčíkovu klec.
     
    20:51
    Žálčík si najížděl na útočnou modrou čáru, ale domácí útočník prudký pas od svého spoluhráče nezpracoval. Slávisté následně vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    20:15
    Jiří Průžek obdržel přesnou přihrávku ve středním pásmu a domácí hokejisté se okamžitě hrnuli do další šance. Hrachovského rána ovšem nebyla úspěšná.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou ještě schovaní v útrobách haly, druhá třetina startuje za několik okamžiků.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48 hodin.
     
    Rozhodčí se ještě poradili u boxu časoměřičů a branku uznali. První třetina je tedy minulostí a viděli jsme několik šancí na obou stranách. V poslední minutě si slávističtí hráči sice vytvořili slušný tlak v útočném pásmu, ale domácí hokejisté nic nezabalili a v úplném závěru skórovali jako první. David Bartoš stál na správném místě a poslal svůj tým do vedení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    20:00 David BARTOŠ - 1:0
     
    20:00
    Draci právě vstřelili branku! Pozor! Domácí hokejisté vstřelili gól v poslední vteřině první části! Kohút nastřelil betony brankáře Málka a následně dopravil puk do sítě DAVID BARTOŠ, který byl osamocen před slávistickou brankou. Asistence: Dávid Kohút, Daniel Vachutka.
     
    19:15
    Barákova nebezpečná rána z kruhu byla velmi razantní, ale domácí brankář kotouč viděl a bez větších potíží jej poslal k mantinelu do bezpečí. Hra plyne dál.
     
    18:44
    Lukáš Strnad dojel kotouč v útočném pásmu a následně se zbavil domácího obránce. Hamalčík měl plné ruce a nohy práce, ale vše zvládl.
     
    18:18
    Jan Kern pronikl s kotoučem až do útočného pásma a hosté ještě na chvíli zůstali usazeni před brankářem Hamalčíkem. Ten však nakonec nemusel zasahovat.
     
    17:40
    Máme tu další postavení mimo hru na straně domácích. Na ledě je aktuálně Ludvík Rutar společně se svou formací a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    17:12
    Vojtěch Šuhaj hledal ve středním pásmu najetého Matěje Svobodu, ale přihrávka na domácího útočníka byla příliš dlouhá. Slavia nebezpečí ustála.
     
    16:39
    Kadeřávek odpálil kotouč zpátky směrem do útočného pásma, kde se však domácí hokejisté už k puku nedostali. Slavia zapracovala a bere si puk zpět.
     
    16:15
    Lukáš Žálčík obdržel přihrávku od Průžka, ale první jmenovaný z bezprostřední blízkosti trefil pouze betony připraveného Málka.
     
    15:28
    Michal Poletín uspěl na vhazování ale Strnad neudržel kotouč v osobním souboji s Nedvídkem. Domácí hokejisté mohou uklidnit hru ve svém pásmu.
     
    15:20
    Domácí věděli, že nemohou hrát, ale přesto hráli, a rozhodčí tak přerušili hru pro ofsajd. Po komerční přestávce se bude vhazovat před Hamalčíkem.
     
    14:50
    Kadeřávek rozehrál další útočnou akci svého celku, ale nepřesná přihrávka vyhání domácí hráče ven z útočného pásma. Slavia může v klidu vystřídat.
     
    14:02
    Knotek dorážel kotouč na brankovišti soupeře, ale slávistický útočník nakonec nebyl při svém zakončení úspěšný. Škoda pro Slavii.
     
    13:28
    Daniel Vachutka se dobře vrátil do středního pásma, když zastavil rodící se šanci soupeře. Domácí hokejisté mohli v klidu dostřídat a hra pokračuje dál.
     
    13:09
    Hamalčík si trochu vyjel ze svého pracoviště, když čelil nebezpečné střele jednoho ze slávistických hráčů. Mladý gólman celou situaci zvládl a hra je přerušena.
     
    12:37
    Patrik Kadeřávek se rozhlédl a v klidu rozehrál útočnou akci svého celku. Domácí hráči se však do další velké příležitosti v útočném pásmu už nedostali.
     
    12:22
    Dudycha poslal kotouč do hloubi útočného pásma, ale domácí hokejisté se do další akce nedostali. Slavia však v následném protiútoku neuspěla dle představ.
     
    11:27
    Pozor také na druhé straně. Jiří Průžek si vybruslil do útočného pásma a následně v dobré rychlosti zkusil vypálit. Málek zkrotil jeho střelu a zamezil nebezpečí.
     
    11:03
    Lukáš Žejdl přenechal kotouč zadovkou na Michala Simona, který okamžitě vypálil! Hamalčík si však věděl rady a vyrazil kotouč mimo tři tyče.
     
    10:34
    Vachutka se dostal do dobré střelecké pozice a brankář Málek raději ukryl kotouč ve své lapačce. Hra je znovu přerušena a následovat bude vhazování.
     
    10:13
    Ondřej Hrachovský vyslal jedovatou ránu od modré čáry, která byla velmi svižná, ale Málek se nenechal rozhodit a vyrazil touš do bezpečí.
     
    09:45
    Hra se znovu přenesla na druhou stranu, ale slávisté nedokázali řádně přejít do útočného pásma. Obránce Eliáš zapracoval a domácí hokejisté mají puk na holích.
     
    09:11
    Vlastislav Kunt pronikl s kotoučem do útočného pásma po pravé straně kluziště, ale následně nepřesně hledal své spoluhráče najeté před brankou.
     
    08:34
    Tomáš Knotek se rázem dostal do dobré akce v útočném pásmu, ale domácí brankář Hamalčík byl znovu dobře připravený a nedovolil hostům skórovat.
     
    08:03
    David Bartoš zpracovával prudkou přihrávku ze vzduchu, což se mu ovšem nepodařilo. Sudí píská další postavení mimo hru a následuje komerční přestávka.
     
    07:15
    Tomáš Pšenička ještě bojoval o kotouč za soupeřovou brankou a Slavia se dostala k puku. Nahození od modré čáry skončilo zablokované díky clonícímu protihráči.
     
    06:54
    Domácí borci rychle přenesli hru na druhou stranu kluziště a Málek raději ukryl kotouč pod svou lapačku před napadajícími hráči Šumperku. Hra je přerušena.
     
    06:37
    Vladimír Růžička uspěl na vhazování v útočném pásmu a následnou střelu od modré čáry vyrazil brankář Hamalčík svou vyrážečkou. Dobrá akce Slavie.
     
    06:16
    Eliáš nemohl pokračovat v útočné akci, jelikož domácí hokejisté byli v signalizovaném ofsajdu. Hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    05:39
    Ludvík Rutar musel přišlápnout zpátky do obranného pásma, aby zamezil případnému nebezpečí ze slávistické strany. Domácí obránce situaci zvládl.
     
    05:09
    Robin Všetečka obdržel přesnou přihrávku na levou stranu kluziště, odkud okamžitě zkusil vypálit. Rána slávistického útočníka nebyla však příliš přesná.
     
    04:44
    Filip Eliáš ještě udržel hru v útočném pásmu, ale domácí hokejisté se už k další nebezpečné střele v útočné zóně nedostali. Slavia konečně obrací hru.
     
    04:05
    Velké šance domácích! Svoboda hledal před brankou připraveného Šuhaje, ale druhý jmenovaný nebyl úspěšný. Štěstí pro Málka.
     
    03:26
    Obránce Kunst vyslal nebezpečnou ránu od modré čáry, ale domácí obrana si bez větších potíží poradila a hra je přerušena. Následovat bude vhazování.
     
    03:14
    Žálčík předal kotouč spoluhráči na útočné modré čáře, ale domácí hokejisté se už do další střely nedostali. Slavia však nezískala kotouč zpět na své hokejky.
     
    02:28
    Dudycha je zpátky na ledové ploše, Slavia svou první přesilovou hru nevyužila. Jedinou velkou šanci měl Vladimír Růžička, který ovšem trefil tyčku.
     
    01:44
    Domácí se zatím brání dobře a nepouští soupeře do útočného pásma. Brož založil další útočnou akci, která však končí u mantinelu vedle šumperské branky.
     
    01:05
    Slavia se usadila v útočném pásmu a Růžička svou povedenou střelou trefil tyčku domácí branky! Domácí hokejisté měli velké štěstí.
     
    00:21
    Šance pro Slavii. Na trestnou lavici zamířil Štěpán Dudycha (SUM), který vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení a hosté budou hrát první přesilovou hru.
     
    00:20
    Šumperští hráči vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu, ale jako první zavítali do útočného pásma hosté. Rozhodčí signalizují trest, bude se vylučovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí hokejisté dnes nastoupí ve speciální edici dresů, které symbolizují rovných padesát let od prvního soutěžního zápasu Šumperka.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům příjemné a ničím nerušené sobotní odpoledne u sledování Chance ligy. Utkání mezi Šumperkem a Slavií vypukne přesně v 17:00 hodin a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků pro dnešní zápas. V brance domácího týmu naskočí od úvodních minut Petr Hamalčík, za Slavii bude chytat Roman Málek. Další podrobnosti v sestavách obou týmů naleznete níže pod tímto příspěvkem.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Hrachovský, Dudycha, Eliáš, Kadeřávek, Kunst, J. Michálek, L. Rutar – Průžek, Bartoš (A), Žálčík (C) – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Vachutka (A), Nedvídek, Kohút – Křemen, Bernat, Jouza.
    Trenér: Lukáš Majer

    HC Slavia Praha: Málek (Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Barák (A), Roth, Žovinec, Szathmáry, Hejda – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek (C), J. Brož – Havrda, Růžička, Kern – Pšenička, Poletín (A), Strnad.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    Rozhodčí: Cabák, Mejzlík – Kokrment, Maňák.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Přeji všem příjemné sobotní odpoledne u sledování hokejové Chance ligy. Dnes je na programu už 22. kolo a my se zaměříme na utkání mezi Šumperkem a pražskou Slavií. Úvodní buly bude vhozeno úderem 17. hodiny, buďte u toho s námi.
     
    Slavia na tom není v této sezoně úplně nejlépe, když ji zatím patří průběžné dvanácté místo v tabulce soutěže. Sešívaní v prozatímním posledním venkovním střetnutí schytali nepopulární debakl, když obdrželi celkem sedm branek a po návratu do domácího prostředí nestačili na Frýdek-Místek. Vrátí se Slávisté na vítěznou vlnu?
     
    Šumperku se v probíhající sezoně příliš nedaří, jelikož okupuje až třinácté místo tabulky se ziskem dvaceti tří bodů. Draci v posledních čtyřech duelech nepoznali chuť vítězství, nicméně alespoň menším pozitivem je fakt, že šumperská družina v posledních dvou zápasech dovedla utkání až do prodloužení a brala bod. Zda se šumperští hokejisté naladí na vítěznou vlnu proti svému sousedovi v tabulce, si musíme počkat do večerních hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 20. Bartoš (Kohút, Vachutka), 39. Hrachovský (Šuhaj, Jelínek) – 47. Žejdl (Klikorka, Mrňa)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Hamalčík (Lackovič) – Hrachovský, Dudycha, Eliáš, Kadeřávek, Kunst, J. Michálek, L. Rutar – Průžek, Bartoš (A), Žálčík (C) – Svoboda, Šuhaj, Jelínek – Vachutka (A), Nedvídek, Kohút – Křemen, Bernat, Jouza.
    Trenér: Lukáš Majer

    HC Slavia Praha: Málek (Volevecký) – Klikorka, Matyáš, Barák (A), Roth, Žovinec, Szathmáry, Hejda – Mrňa, Žejdl, Simon – Všetečka, Knotek (C), J. Brož – Havrda, Růžička, Kern – Pšenička, Poletín (A), Strnad.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    Rozhodčí: Cabák, Mejzlík – Kokrment, Maňák

    Diváci: 1 336
    thejrc.org