Třinec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 5:1 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 4:3 (2:0 po s.n.)
Plzeň – Kladno 1:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Mountfield HK
Neděle 20.11.2022, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek nedělního večera. Na shledanou. (17:42:14)
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 26:39,
    střely mimo: 10:10,
    zblokované střely: 12:16,
    hity: 7:8,
    vhazování: 29:31,
    vyloučení: 6:5, navíc Voženílek 5 min. + DKÚ,
    využití: 0:1.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Marek Mazanec (38 zákroků, 1 OG) – Filip Pavlík (0+0).
     
    Utkání končí, z tříbodového vítězství se radují domácí Oceláři, kteří položili základ své výhře již v prvních dvou minutách střetnutí. Třinec nakonec vsítil čtyři branky a inkasoval pouze jedinou, když dvojnásobnou přesilovku využil Radek Smoleňák. Brankář Marek Mazanec ale podal fantastický výkon, když zastavil osmatřicet hradeckých střel.
     
    Konec zápasu.
    59:01 Marko DAŇO - 4:1
     
    53:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield se může radovat, sudí po přezkoumání situace na videu mění své rozhodnutí z ledové plochy a uznává dorážku RADKA SMOLEŇÁKA jako branku! Hradec se vrací do hry! Asistence: Christophe Lalancette, Jakub Lev.
     
    53:58
    Mountfield přeci jen překonává brankáře Mazance a raduje se z branky! Sudí ale rozpažil, když třinecká branka byla posunutá ještě před dorážkou Smoleňáka. Sudí jdou zkoumat celou situaci na videu.
     
    53:51
    Mazanec nejprve vyrazil střelu Blaina od modré, Marinčin pak zastavil Lalancettovu dorážku do zcela odkryté branky!
     
    53:30
    Lev pálil dvakrát z první, v obou případech hostující útočník napálil bránícího Marinčina.
     
    53:15
    Jan Růžička zůstává opět na střídačce, Mountfield bude hrát v pěti proti třem.
     
    53:15
    Hostující střídačka reaguje na nadcházející přesilovku a bere si oddechový čas.
     
    53:15
    Závěrečné minuty dostávají další zápletku. Karlis Čukste totiž měl svou hůl příliš vysoko a zasáhl tvář jednoho z protihráčů. Hradec bude mít k dispozici přesilovku čtyř proti třem.
     
    53:01
    Přesilovka Hradce končí, v útočném pásmu se totiž sekáním provinil Kelly Klíma a oslabuje svůj tým. Z trestu, který odpykává Erik Hrňa, zbývá ještě minuta a 47 vteřin. Poslední komerční přestávka utkání.
     
    52:47
    Filip Pavlík při střele od modré zlomil hůl a Marcinko posunul puk do středního pásma.
     
    52:07
    Jan Růžička spěchá na střídačku, Mountfield to zkouší se šesti bruslaři v poli. Nestrašil mezitím odpálil kotouč za hradeckou branku.
     
    51:50
    Dvě minuty z hradecké přesilovky jsou pryč a hosté se stále nemohou nastěhovat do útočného pásma.
     
    51:24
    Filip Pavlík nejprve od modré nahodil puk jen do Mazance, hostující obránce pak neudržel Draveckého vyhození v útočném pásmu a Hradci je pískán ofsajd.
     
    50:52
    Kevin Klíma vletěl do útočného pásma, z levé strany pak ale napálil jen boční síť. Mountfield se usadil v útočném pásmu.
     
    50:37
    Domácí se zatím brání velmi dobře, Hradec se zatím nedostal ke střele, Třinec se již dvakrát osvobodil.
     
    49:49
    Daniel Voženílek u vlastní modré poslal k ledu Okuliara, sudí tento nedovolený zákrok posoudili jako podkopnutí a udělili Voženílkovi trest na pět minut a navrch ještě trest ve hře. Voženílek tak musí do sprch, Hradec má k dispozici dlouhou přesilovku. Pětiminutový trest odpyká Erik Hrňa.
     
    49:40
    Pohledná a hlavně rychlá kombinace domácích málem skončila čtvrtou brankou. Jeřábek na modré přenechal kotouč Čukstemu, ten okamžitě adresoval puk do předbrankového prostoru, kde hlídkoval Růžička. Útočník v barvách Ocelářů ale usměrnil kotouč jen do betonu svého jmenovce v brance Mountfieldu.
     
    48:50
    Dvě dobré šance na obou stranách. Náskok Ocelářů nejprve mohl navýšit Hrehorčák, z bezprostřední blízkosti ale trestuhodně promáchl. Na druhé straně pak Mazanec musel zastavoval prudký atak Štohanzla, třinecký brankář zůstává nepřekonán.
     
    48:12
    Oceláři přidali na tempu a usadili se v útočném pásmu. Hrehorčákovo nenápadné nahození od modré proskočilo kolem nic nevidícího Růžičky, ke štěstí hostí ale mimo branku.
     
    47:20
    Druhá formace domácích se velmi rychle dostala z vlastního pásma až před Růžičku, Nestrašil ale ani tento svůj pokus neposlal mezi tři tyče.
     
    46:50
    Jakub Lev se elegantně dostal do útočné třetiny, jeho rychlá střela ze zápěstí se ale odrazil až od hrany zadního mantinelu. Puk následně vyletěl vysoko do vzduchu a zasáhl světla WERK ARENY. Sudí přerušují hru, vhazovat se bude před Mazancem.
     
    46:23
    Domácím je pískána přihrávka rukou, vhazovat se bude po komerční přestávce ve středním pásmu.
     
    46:12
    Doudera ve vlastním pásmu ustál tlak dotírajícího McCormacka, jeho následnou rozehrávku ale Hradečtí srazili na vlastní střídačku, vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    45:40
    Hradec je velmi aktivní kolem třinecké branky, dobře zformovaná obranná linie Ocelářů ale hosty zatím nepouští do zakončení. Marně se o to pokoušel především Radovan Pavlík, kterého dobře bránil Jeřábek,
     
    44:40
    Roman držel kotouč za hostující brankou, v souboji s Pieglem ale třinecký útočník prohrál a hosté se opět zmocnili puku.
     
    43:47
    Marko Daňo se po zaváhání hradecké obrany dostal do sólového úniku. Daňo podruhé v tomto utkání stanul tváří v tvář brankáři Růžičkovi, ani na druhý pokus se Daňo neraduje z branky. Růžička předvedl jistý zákrok vyrážečkou.
     
    43:31
    Ani hostům se ale v útočné fázi příliš nedaří. Snahu Lvovy formace hatí nepřesné přihrávky.
     
    42:50
    Domácí se poprvé ve třetí třetině na chvíli dostali do útočné třetiny, Marcinkova snaha ale zůstala nevyslyšena. Hraje opět Hradec.
     
    42:00
    Hradec je od úvodního vhazování aktivnější, Třinec se soustředí na pečlivou defenzívu. Hosté se zatím ale nemohou dostat k většímu ohrožení Mazancovy branky.
     
    41:20
    Hradec pokračoval v aktivitě v útočném pásmu, lehké nahození od modré ale Mazancovi nenadělalo sebemenší starosti.
     
    41:09
    Lev se snažil vymanit z těsného bránění Jeřábka, hostující útočník nakonec byl donucen střílet z velmi ostrého úhlu, Lev trefil jen boční síť.
     
    40:37
    Lev je zpátky na ledě, Hradec hraje v plném počtu. Třinec se ve zbytku přesilovky nedostal do útočného pásma. Domácí pak zahráli kotouč na icing.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 17:26,
    střely mimo: 8:3,
    zblokované střely: 12:7,
    hity: 6:6,
    vhazování: 21:20,
    vyloučení: 5:4.
     
    Druhá třetina je u konce, s tříbrankovým vedením do kabin jdou domácí Oceláři. Třinec přidal třetí trefu v polovině utkání, kdy situaci po vhazování dokonale využil Daniel Voženílek. Hradec ale byl v této periodě aktivnější, hrál dvě přesilovky, nicméně hosté stále nemohou najít recept na překonání zatím bezchybného Marka Mazance. Třinec začne třetí třetinu v přesilovce, z trestu Jakuba Lva zbývá ještě 22 vteřin.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Další kotouč směrem na Růžičku vyslal Jeřábek, hostující brankář střelu vůbec neviděl a se štěstím vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    38:57
    Třinec se po ztrátě kotouče musel vrátit k vlastní brance, Oceláři ale již jsou zpět před Růžičkou. Tvrdou střelu od modré vyslal Růžička, puk ale minul branku.
     
    38:22
    Oceláři si ke konci druhé třetiny zahrají přesilovou hru. Jakub Lev ve vlastním pásmu podrazil Nestrašila.
     
    38:01
    Blain se chtěl prokličkovat středem kluziště do útočné třetiny, hostující obránce ale při své snaze zlomil hůl.
     
    37:26
    Růžička z vlastního pásma našel na útočné modré číhajícího Jeřábka, ten ale pak celou akci domácích zhatil nepřesnou přihrávkou na Voženílka.
     
    36:15
    Přesilovka Hradce končí. Marcinko se hned po návratu z trestné lavice zapojil do přečíslení tří proti jednomu, ani on, ani Dravecký, ale nemířil přesně.
     
    35:36
    Hradecký tlak je opět na chvíli otupen, když Třinec vyhazuje puk k Růžičkovi.
     
    35:09
    Hradec se po kratším intermezzu ve vlastním pásmu vrátil do útočného pásma, dělovku Kevina Klímy z pravého kruhu pro vhazování vyrazil Mazance maskou.
     
    34:22
    Andrej Nestrašil získal kotouč a spolu s Daněm se vydal do přečíslení dvou proti jednomu. Nestrašil to nakonec vzal na sebe, Růžičkovu branku ale netrefil.
     
    34:06
    Třinec se nemůže vrátit do tempa, Tomáš Marcinko musel nedovoleně zastavit nebezpečnou akci Radka Smoleňáka. Marcinko inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    33:45
    Mazanec po buly kryje střelu Blaina a přerušuje tak hru. Ta bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    33:41
    Třinci se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma a kotouč končí na icingu. Vhazovat se bude před Mazancem, pro unaveného Marinčina to navíc není dobrá zpráva, že nemůže střídat.
     
    33:20
    Jaroměřský je na ledě, Třinec hraje v plném počtu. Hned po konci oslabení se do útočné akce vydal Roman, jeho pokus ale nebyl přesný.
     
    32:52
    Kevin Klíma dostal nabito na pravý kruh pro vhazování, Mazanec se ale skvěle roztáhl a vyrazil kotouč do rohu. Třinec se pak osvobodil.
     
    32:03
    Lalancette zkusil křížný pas přes celé útočné pásmo, domácí ale tento úmysl přečetli a vypíchli puk do středního pásma.
     
    31:35
    Mountfield se usadil v útočném pásmu, střela McCormacka od modré ale letěla příliš vysoko. Hosté pokračují v tlaku.
     
    31:10
    Hosté mají šanci ke korekci nepříznivého stavu, Jan Jaroměřský si totiž v souboji s Kellym Klímou pomohl držením a míří na trestnou lavici.
     
    30:42
    Hudáček dostal od Daňa velmi těžký pas, slovenský útočník na modré nedokázal zpracovat puk a ten končí na třinecké lavičce.
     
    30:05
    Hradec se pokusil o rychlou odpověď, hosty ale zastavil ofsajd.
    29:46 Daniel VOŽENÍLEK - 3:0
     
    01:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Bombastický vstup do utkání v podání Ocelářů pokračuje! Formace Miloše Romana se po vhazování v útočném pásmu dostala ke kotouči, po kombinaci mezi Patrikem Hrehorčákem a ARONEM CHMIELEWSKIM se druhý jmenovaný dostal ke střele do zcela odkryté klece! Asistence: Patrik Hrehorčák, Jan Jaroměřský.
     
    01:20
    Hosté se zatím nemohou dostat do tempa, Hradec zahrává na zakázané uvolnění.
    00:45 Daniel VOŽENÍLEK - 1:0
     
    00:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Elitní formace Ocelářů pokračovala v tlaku a nakonec se raduje z vedoucí branky! Tomáš Marcinko si odstoupil až na modrou čáru, odkud následně vystřelil. Jeho střelu hosté sice zblokovali, kotouč ale poskočil k volnému DANIELU VOŽENÍLKOVI, který jej dorazil do odkryté části branky! Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Marinčin.
     
    00:24
    Oceláři se po vyhraném úvodním vhazování dostali do útočného pásma a po necelých třiceti vteřinách mohli jít do vedení. Voženílek krásným křížným pasem našel zcela volného Martina Růžičku, ten ale ze své oblíbené pozice netrefil odkrytou branku!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, utkání Ocelářů s Mountfieldem začne za pár okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Ročák, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, M. Doudera – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Jank, McCormack, Piegl, Blain, Pilař, F. Pavlík (A) – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák (C), Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Hradil, Stano – Axman, Synek.
     
    Poslední vzájemné utkání

    Jelikož bylo první letošní utkání Ocelářů s Hradcem přeloženo, tak se naposledy nedělní soupeři utkali již v únoru letošního roku. Mountfield ve WERK AERENĚ zvítězil 2:0, když obě branky v poslední pětiminutovce vsítil Oksanen.

    11. 2. 2022: HC Oceláři Třinec – Mountifled HK 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    56. Oksanen (Smoleňák, Lev), 60. Oksanen (Cingel).
     
    Mountfield HK

    Výkony jako na houpačce. To je stručná charakteristika dosavadního průběhu sezony v podání Hradce Králové. Tým z východu Čech střídá lepší výkony s těmi horšími, Mountfield zatím nedokázal vyhrát více než dva zápasy za sebou.

    S touto bilancí, tedy dvou vítězství v řadě, přijíždí tým trenéra Tomáše Martince pod Javorový. Hradečtí budou v souboji s úřadujícím mistrem chtít přidat třetí vítězný korálek, aby se v tabulce dotáhli právě na nedělního soka.

    Tým zpod Bílé věže dorazí do Třince povzbuzen vítězstvím ve velmi vyrovnaném souboji s Litvínovem, který Hradec rozhodl až třemi brankami v poslední dvacetiminutovce.

    Mountfield s devětadvaceti body drží šestou příčku, na rozdíl od Ocelářů ale sehrál o jedno utkání více. V reprezentační přestávce Hradec vyměnil obránce Richarda Nedomlela do Liberce za jiného beka – Mislava Rosandiče.

    Poslední utkání Mountfieldu

    18. 11. 2022: Mountfield HK – HC Verva Litvínov 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
    Branky a nahrávky:
    45. Cingel, 59. Okuliar (Cingel), 60. Lalancette (Jergl, Jank).

    Sestava Mountfieldu v posledním utkání: Kiviaho – Jank, McCormack, Pilař, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Piegl – Okuliar, Lev, Zachar – Kevin Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kelly Klíma – Smoleňák, Štohanzl, Doležal.
     
    HC Oceláři Třinec

    V Liberci Oceláři přidali na své konto další výhru a v tabulce se posunuli již na čtvrtou příčku. Třinec na severu Čech podal zodpovědný výkon, který podpořil dobrou střeleckou produktivitou. Slezany navíc může těšit fakt, že se může spolehnout na oba své gólmany.

    V předcházejících dvou zápasech podal skvělý výkony Marek Mazanec, Liberec si pak vylámal zuby na Ondřeji Kacetlovi, který před tímto utkáním odchytal jeden duel v partnerském Frýdku-Místku. „Sám jsem o to stál, abych se udržel v zápasovém rytmu. Navíc jsem přispěl i k výhře,“ řekl Kacetl.

    Třinec nyní čeká dvojice domácích utkání, ideální příležitost k potvrzení rostoucí formy. „Musíme si zachovat naši hru, hrát perfektně do defenzivy. V týmu máme výborné hráče, kteří jsou schopni vstřelit gól, když je třeba. Musíme hrát jako tým, navzájem si pomoci a já věřím, že to nás povede k dalším vítězstvím,“ dodává Ondřej Kacetl.

    Poslední utkání Ocelářů

    18. 11. 2022: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 1:4 (2:0, 0:0, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    54. Ordoš (Filippi, Balinskis) – 15. Dravecký, 34. L. Hudáček (M. Daňo, Jaroměřský), 37. Martin Růžička (Voženílek), 51. L. Hudáček (Marinčin)

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Kacetl – Ročák, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička, Marcinko, Voženílek – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček – Hrňa.
     
    Hezký den z Třince. Tipsport extraliga v neděli pokračuje jednadvacátým kolem, v třinecké WERK ARENĚ se utkají Oceláři a hradecký Mountfield. Utkání startuje v 15 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 1. Voženílek (Marcinko, Marinčin), 2. Chmielewski (Hrehorčák, Jaroměřský), 30. Voženílek (Marcinko), 60. Daňo – 54. Smoleňák (Lalancette, Lev)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Ročák, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, M. Doudera – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Jank, McCormack, Piegl, Blain, Pilař, F. Pavlík (A) – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák (C), Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Hradil, Stano – Axman, Synek

    Diváci: 3 922
    thejrc.org