Třinec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 5:1 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 4:3 (2:0 po s.n.)
Plzeň – Kladno 1:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Mountfield HK
Neděle 20.11.2022, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince. Tipsport extraliga v neděli pokračuje jednadvacátým kolem, v třinecké WERK ARENĚ se utkají Oceláři a hradecký Mountfield. Utkání startuje v 15 hodin.
     
    HC Oceláři Třinec

    V Liberci Oceláři přidali na své konto další výhru a v tabulce se posunuli již na čtvrtou příčku. Třinec na severu Čech podal zodpovědný výkon, který podpořil dobrou střeleckou produktivitou. Slezany navíc může těšit fakt, že se může spolehnout na oba své gólmany.

    V předcházejících dvou zápasech podal skvělý výkony Marek Mazanec, Liberec si pak vylámal zuby na Ondřeji Kacetlovi, který před tímto utkáním odchytal jeden duel v partnerském Frýdku-Místku. „Sám jsem o to stál, abych se udržel v zápasovém rytmu. Navíc jsem přispěl i k výhře,“ řekl Kacetl.

    Třinec nyní čeká dvojice domácích utkání, ideální příležitost k potvrzení rostoucí formy. „Musíme si zachovat naši hru, hrát perfektně do defenzivy. V týmu máme výborné hráče, kteří jsou schopni vstřelit gól, když je třeba. Musíme hrát jako tým, navzájem si pomoci a já věřím, že to nás povede k dalším vítězstvím,“ dodává Ondřej Kacetl.

    Poslední utkání Ocelářů

    18. 11. 2022: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 1:4 (2:0, 0:0, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    54. Ordoš (Filippi, Balinskis) – 15. Dravecký, 34. L. Hudáček (M. Daňo, Jaroměřský), 37. Martin Růžička (Voženílek), 51. L. Hudáček (Marinčin)

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Kacetl – Ročák, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička, Marcinko, Voženílek – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček – Hrňa.
     
    Mountfield HK

    Výkony jako na houpačce. To je stručná charakteristika dosavadního průběhu sezony v podání Hradce Králové. Tým z východu Čech střídá lepší výkony s těmi horšími, Mountfield zatím nedokázal vyhrát více než dva zápasy za sebou.

    S touto bilancí, tedy dvou vítězství v řadě, přijíždí tým trenéra Tomáše Martince pod Javorový. Hradečtí budou v souboji s úřadujícím mistrem chtít přidat třetí vítězný korálek, aby se v tabulce dotáhli právě na nedělního soka.

    Tým zpod Bílé věže dorazí do Třince povzbuzen vítězstvím ve velmi vyrovnaném souboji s Litvínovem, který Hradec rozhodl až třemi brankami v poslední dvacetiminutovce.

    Mountfield s devětadvaceti body drží šestou příčku, na rozdíl od Ocelářů ale sehrál o jedno utkání více. V reprezentační přestávce Hradec vyměnil obránce Richarda Nedomlela do Liberce za jiného beka – Mislava Rosandiče.

    Poslední utkání Mountfieldu

    18. 11. 2022: Mountfield HK – HC Verva Litvínov 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
    Branky a nahrávky:
    45. Cingel, 59. Okuliar (Cingel), 60. Lalancette (Jergl, Jank).

    Sestava Mountfieldu v posledním utkání: Kiviaho – Jank, McCormack, Pilař, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Piegl – Okuliar, Lev, Zachar – Kevin Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kelly Klíma – Smoleňák, Štohanzl, Doležal.
     
    Poslední vzájemné utkání

    Jelikož bylo první letošní utkání Ocelářů s Hradcem přeloženo, tak se naposledy nedělní soupeři utkali již v únoru letošního roku. Mountfield ve WERK AERENĚ zvítězil 2:0, když obě branky v poslední pětiminutovce vsítil Oksanen.

    11. 2. 2022: HC Oceláři Třinec – Mountifled HK 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    56. Oksanen (Smoleňák, Lev), 60. Oksanen (Cingel).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Ročák, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, M. Doudera – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Mountfield HK: J. Růžička (Kiviaho) – Jank, McCormack, Piegl, Blain, Pilař, F. Pavlík (A) – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák (C), Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Hradil, Stano – Axman, Synek.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, utkání Ocelářů s Mountfieldem začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Oceláři se po vyhraném úvodním vhazování dostali do útočného pásma a po necelých třiceti vteřinách mohli jít do vedení. Voženílek krásným křížným pasem našel zcela volného Martina Růžičku, ten ale ze své oblíbené pozice netrefil odkrytou branku!
     
    00:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Elitní formace Ocelářů pokračovala v tlaku a nakonec se raduje z vedoucí branky! Tomáš Marcinko si odstoupil až na modrou čáru, odkud následně vystřelil. Jeho střelu hosté sice zblokovali, kotouč ale poskočil k volnému DANIELU VOŽENÍLKOVI, který jej dorazil do odkryté části branky! Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Marinčin.
    00:45 Daniel VOŽENÍLEK - 1:0
     
    01:20
    Hosté se zatím nemohou dostat do tempa, Hradec zahrává na zakázané uvolnění.
     
    01:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Bombastický vstup do utkání v podání Ocelářů pokračuje! Formace Miloše Romana se po vhazování v útočném pásmu dostala ke kotouči, po kombinaci mezi Patrikem Hrehorčákem a ARONEM CHMIELEWSKIM se druhý jmenovaný dostal ke střele do zcela odkryté klece! Asistence: Patrik Hrehorčák, Jan Jaroměřský.
    01:34 Aron CHMIELEWSKI - 2:0
     
    02:13
    Po dvou inkasovaných brankách se Hradec poprvé podíval do blízkosti Mazancovy branky, hosté ale třineckého gólmana nedokázali ohrozit. Třinec otáčí hru.
     
    02:48
    Na ledě je opět Marcinkův útok a Třinec opět drží Hradec pod tlakem. Růžička musel likvidovat střelu Čuksteho od modré, domácí pokračují v tlaku.
     
    03:20
    Málem to bylo již o tři branky! Martin Růžička dostal kotouč do předbrankového prostoru, třinecký útočník si položil hostujícího brankáře a z brankové čáry se snažil zasunout puk do sítě. Růžičkovi ale zakončení nesedlo, k puku se nicméně dostal Voženílek, který ale přes čtveřici bránících hráčů v brankovišti nedokázal uklidit puk do prázdné branky!
     
    03:53
    Hradečtí se dostali do třinecké třetiny, Lev pak střílel z pravého kruhu pro vhazování. Mazanec nepředvedl dvakrát přesvědčivý zákrok, kotouč se po odrazu od zadního mantinelu vrátil do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo z hostí, aby dorazil puk do branky.
     
    04:45
    Hradec přidal na tempu a chvíli mačkal Slezany v jejich pásmu, Mazanec ale nemusel zasahovat.
     
    05:05
    Třinec se zpět dostal do útoku. Dvojice Hrňa – Hrehorčák nejprve nedokázal proměnit přečíslení dvou proti jednomu, další střelu Čuksteho, kterého nikdo nehlídal, vyrazil Růžička do rohu.
     
    05:51
    Voženílek se rozjel ve vlastním pásmu, jeho přechod středem kluziště do útočné třetiny ale zastavuje rozhodčí pro Marcinkovo ofsajdové postavení.
     
    06:17
    Růžička byl v útočném pásmu faulován, Třinec hraje ve výhodě.
     
    06:24
    Hostující kapitán Radek Smoleňák podrazil třineckého Růžičku, který se snažil natlačit do mezikruží, aby opět ohrozil brankáře Růžičku. Oceláři budou po komerční přestávce hrát první přesilovku utkání.
     
    06:43
    Oceláři předvedli rychlou kombinaci mezi Nestrašilem a Daněm, ze které těžil Marcinko a střílel z mezikruží, slovenský forvard ale branku netrefil. O chvíli později pak Růžička zastavil střelu Nestrašila.
     
    07:15
    Hradci se povedlo získat kotouč a vyhodit jej do středního pásma, Oceláři se rychle vracejí do útočné třetiny.
     
    07:31
    Nestrašil střílel z pravého kruhu pro vhazování, ani tentokráte ale kotouč nemířil přesně a odrazem od zadního mantinelu se dostal až do neutrální zóny.
     
    08:12
    Chmielewski nabil na modré stojícímu Marinčinovi, ten ale z první napálil jen clonícího Voženílka. Hosté se následně osvobodili.
     
    08:38
    Hradec hraje v plném počtu. V závěru přesilovky se ještě do dobré pozice natlačil Chmielewski, z předbrankového prostoru ale branku netrefil.
     
    08:45
    Nepřesná rozehrávka Hradce končí na icingu.
     
    09:01
    Po vhazování se pošťuchovali domácí Miloš Roman s hostujícím Jakubem Lvem, sudí oba posílá na trestnou lavici za hrubost.
     
    09:45
    Na jedné straně musel Mazanec vyrazit jednoduché nahození Piegla, na druhé se pak do vlastních piruet zamotal Růžička.
     
    10:23
    Hradec se dostal do útočné třetiny, Lalancettovo nahození od modré ale branku netrefilo. Hraje opět Třinec.
     
    10:48
    Nestrašil si vyměnil kotouč s Voženílkem a pak zadovkou hledal Douderu. Přihrávka ale nebyla přesná a k puku se dostali hosté.
     
    11:15
    Zatímco se Roman a Lev vrátili z trestné lavice, v útočném pásmu fauloval třinecký Patrik Hrehorčák. Mountfield se může vrátit do zápasu při své první početní výhodě.
     
    11:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté využívají svou přesilovku a vracejí se do zápasu! Hráči Mountfieldu si několikrát vyměnili kotouč u modré čáry, aby nakonec z pravého kruhu pro vhazování vystřelil CHRISTOPHE LALANCETTE. Jeho střela zapadla přesně do horního růžku Mazancovy branky!
    11:33 Neuznaná branka Lalancetteho
     
    54:19
    Oceláři mohli opět odskočit do tříbrankového náskoku, Andrej Nestrašil ale před zcela odkrytou brankou trestuhodně zahodil svou příležitost, když ještě zvolil kličku do středu kluziště, což brankáři Růžičkovi dalo čas se proti střele přesunout.
     
    54:48
    Hrňa je na ledě, Třinec po dlouhých pěti minutách hraje v plném počtu.
     
    55:05
    Trest končí také Kelly Klímovi, hraje se tedy v pěti na obou stranách. Hradec se zatím marně snaží dostat do útočného pásma.
     
    56:18
    Hudáček chtěl sebrat kotouč rozehrávajícímu Pilařovi, třineckému útočníkovi ale nepomohl ani přijíždějící Nestrašil. Hosté tak mohou rozehrát další akci.
     
    56:52
    Mountfield je v útočném pásmu a Růžička opět míří na střídačku.
     
    57:05
    Třinci se povedlo vyhodit puk do soupeřova pásma, Daňo ani Hudáček ale puk před odkrytou brankou nevybojovali.
     
    57:30
    Martin Růžička mohl definitivně rozhodnout, třineckému útočníkovi ale nesedlo bekhendové zakončení a Hradec tak stále živí naději na bodový získ.
     
    57:57
    Až po další půl minutě se Mountfield dostal do třinecké třetiny, střelu Blaina ale domácí dokázali přizvednout do ochranné sítě.
     
    57:57
    3 922 diváků tak bude sledovat vhazování před Mazancem. Třinečtí ještě dlouho diskutovali s rozhodčími, na ledě se ale nic nemění a hra bude pokračovat v třineckém pásmu.
     
    58:15
    Blainovi utekl kotouč na útočné modré, Dravecký ve středním pásmu pak získal puk pro Hudáčka, ten ale ještě z vlastní poloviny branku netrefil. Icing Ocelářů.
     
    58:50
    Blain dvakrát pálil od modré, dvakrát trefil prvního bránícího hráče. Další střelecký pokus pak z druhé strany pásma obstaral Jergl, ten ale trefil jen připraveného Mazance.
     
    59:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zastavili další střelu hostí od modré, Patrik Hrehorčák pak vyslal do jízdy MARKA DAŇA, který ale nedokázal zakončit, když jej k ledu poslal Filip Pavlík. Sudí přiznávají Třinci technický gól, Oceláři tak vedou 4:1.
    59:01 Marko DAŇO - 4:1