Třinec – Olomouc 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:2 (2:1 po s.n.) | Sparta – Motor ČB 5:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 17.01.2023, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto zápasu, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:44:32)
     
    Máme dobojováno! Sparťané si ještě pojistili své vítězství ve třetí třetině gólem Davida Vitoucha a v klidu si dokráčeli pro tři body. Sparta tedy vítězí přesvědčivě 5:0. Motor odjíždí domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Poslední vteřiny z tohoto zápasu. Kaše ještě napadá rozehrávku soupeře u budějovické branky, ale i přesto se hosté z jihu Čech dostali do útoku.
     
    58:50
    Diváci tady v O2 areně se ještě baví mexickou vlnou. Mezitím sparťané drží kotouč daleko od své branky a Kořenář je čistému kontu zase o něco blíž.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny a troufám si říct, že i celého zápasu. Kempný couvá zpátky a raději hraje na jistotu. Sparťané si už situaci nekomplikují.
     
    57:39
    Utkání se už jen dohrává. Na led skáče formace Jakuba Konečného, která úspěšně pracuje v obranném pásmu. Zásluhou Moravčíka je puk v bezpečí.
     
    56:54
    Teď to bylo těsné. Koláček se prosmýkl kolem bránícího hráče a ještě hledal Bindulise. Druhý jmenovaný se však přes clonu hráčů k pořádné střele nedostal.
     
    56:18
    Tahle přesilová hra se hostům vůbec nepovedla, paradoxně největší šanci měli na svých hokejkách domácí. Ti už myslí pouze na čisté konto pro Josefa Kořenáře.
     
    54:57
    Sparťané útočí i v oslabení! Moravčík obdržel přihrávku do jízdy a chtěl využít špatného střídání hostí. Rána domácího beka prověřila Strmeně.
     
    54:03
    Navíc sparťané budou hrát v oslabení. Útočník Ostap Safin (SPA) obdržel od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na lavici hanby. Zabere Motor?
     
    54:03
    Sparťanští fanoušci skandují "deset, deset", ale vzhledem k tomu, že zbývá do konce třetí části odehrát šest minut, se to zdá nereálné. Teď se bude vylučovat.
    53:34 David VITOUCH - 5:0
     
    53:34
    Sparta právě vstřelila branku! Sparťané se dočkali pátého gólu! DAVID VITOUCH obdržel přihrávku na osu kluziště, kde byl úplně sám a mladý útočník bez jakýkoliv potíží poslal puk do horní části branky. Asistence: Ostap Safin.
     
    52:50
    Adam Polášek raději vyhodil kotouč do středního pásma, a předešel tak případným komplikacím. Sparťané posílají znovu na led čerstvé hráče ze střídačky.
     
    52:38
    Jakub Valský předával kotouč spoluhráči, ale sudí přerušil hru, jelikož jeden z hostujících hráčů zůstal chvíli ležet na ledové ploše. Teď už je vše v pořádku.
     
    52:31
    Čeká nás zřejmě poslední komerční přestávka tohoto zápasu. Brankář Josef Kořenář tak nadále živí naději na čisté konto. Za chvíli budeme pokračovat.
     
    52:15
    Michal Řepík dojížděl kotouč v útočném pásmu, ale Strmeň už měl puk pod svou rukavicí a nedovolil sparťanům případné dorážky. Hra je znovu přerušena.
     
    52:04
    Ondřej Mikliš si sebral kotouč v obranném pásmu a předal jej Gustafu Thorellovi. Ten však černou gumu nezpracoval a sudí píská postavení mimo hru.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 23. Řepík (Sobotka, Kaše), 29. P. Kousal (Mikliš), 31. Buchtele (Safin), 34. Safin (Moravčík), 54. D. Vitouch (Safin)


    HC Sparta Praha: Kořenář (Cichoň) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, T. Tomek, Polášek (A) – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Kaše, Horák, P. Kousal – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (41. Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Valský – Strnad, Vopelka, Doležal – Koláček, M. Toman, V. Tomeček.
    Trenér: David Čermák

    Rozhodčí: Úlehla, Kika – Špůr, Svoboda

    Diváci: 7 201
    thejrc.org