TK k utkání hokejových legend Česko - Slovensko (kon.)
konec
Tisková konference k utkání hokejových legend Česká republika - Slovensko

Úterý 22.11.2022, 11:01 • Stages Hotel, Praha • Tiskové konference
     
    Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. (11:32:48)
     
    Tímto je ukončena oficiální část tiskové konference. Následovat bude focení i individuální rozhovory.
     
    Andrea Bársony: Se spoustou fanoušků jsme komunikovali osobně prostřednictvím e-mailů. Řada z nich nám díky tomu zůstala věrná a těší se na utkání legend.
     
    Tomáš Janků: 5. prosince dojde všem držitelům vstupenek newsletter, kde budou držitelům vstupenek nabídnuty tři varianty. Ta první bude přeložení vstupenek na nový termín akce, druhá směna vstupenek na utkání legend, tou poslední pak vrácení financí za lístek.
     
    Andrea Bársony: Utkání legend není náhrada za Winter Hockey Games. Ty jsme přeložili na prosinec 2023. Už jsme je dvakrát překládali, což nám i kvůli cenám energií způsobilo značné ztráty. Tuto akci jsme chtěli zorganizovat jako odvetu v nejkratší možné době a únor vyšel jako logický i vzhledem k termínu olympijského turnaje v Naganu v roce 1998.
     
    Lístky na tuto akci budou od dnešních 12 hodin k dispozici na Ticketportalu i Ticketmasteru.
     
    Tomáš Janků: Když mě oslovila agentura Eniva, abych jí pomohl s organizací, tak se jednalo o mistrovství Evropy. Věřím, že i tohle bude skvělá akce. O2 arena nám vychází neskutečně vstříc, o tom svědčí i místo této tiskové konference. Díky tomu se nám daří rychle organizovat celou akci.
     
    Petra Kalužíková: Kaufland má mnoho společného s hokejem. Zápas legend pro nás bude takovou třešničkou na dortu, ale převážně se věnujeme mládežnickému hokeji, ženskému hokeji a parahokeji. 25 let je důležité výročí i pro samotný Kaufland, který bude slavit 25 let na českém trhu. Moc se těšíme na plnou halu, děkujeme za to, že můžeme být u toho.
     
    Jan Hlaváč: Už jsem v této sezoně hrát nechtěl, ale přemluvil mě bratr, který ve Vrchlabí trénuje. O dalším pokračování kariéry se rozhodnu až v květnu.
     
    Lubomír Višnovský: 90 % týmu by mělo být stejné jako bylo v Bratislavě. Chybět budou jen Stümpel s Lašákem kvůli povinnostem se slovenskými mládežnickými reprezentacemi. V jednání jsou ovšem další hráči, mimo jiné i Zdeno Chára.
     
    Jan Hlaváč: Myslím si, že jsem pořád ve slušné kondici. Už ale tolik netrénuju, spíše jezdím jen hrát zápasy. Jinak se věnuju tréninkům dětí. Na akci se ale těším, věřím že utkání bude mít náboj, slovenský tým má jistě velkou motivaci, tedy to bude povedená hokejová show.
     
    Martin Ručínský: Strašně rád bych si zahrál, bohužel zdraví mi to nedovoluje. Mám vyhřezlou ploténku, která mi nedovoluje cokoliv dělat. V Bratislavě jsem byl v roli "trenéra", což mi bylo sice líto, ale obecně jsem byl rád, že jsem mohl u týmu být.
     
    Patrik Eliáš: Samozřejmě nerad prohrávám. Proti klukům ze Slovenska jsme do toho vlétli zostra. Chtěl bych ovšem pochválit Lubomíra i celý tým. Hrálo se před vyprodanou arénou, postupně docházelo i k několika faulům, hra se přiostřovala, což se líbilo i fanouškům. Samozřejmě se na tuto akci těšíme, budeme hrát před vlastním publikem a doufám, že i zde si najdou fanoušci cestu na stadion. K vidění bude řada kvalitních hráčů, byť v pokročilejším věku, avšak za všechny můžu říct, že hokej jsme hrát nezapomněli.
     
    Lubomír Višnovský: Dlouho jsme nedokázali dát českému týmu gól, poté jsme ale dali tři rychlé branky, díky čemuž i fanoušci rozproudili atmosféru a závěr utkání byl i herně poměrně aktivní. Chtěli bychom ale úvodní porážku českému týmu vrátit.
     
    Tento zápas není premiérou. První se odehrál 4. září na zimním stadionu Ondřeje Nepely ve slovenské metropoli Bratislavě.
     
    Hráči Česka i Slovenska si oblékají dresy, ve kterých na tomto utkání nastoupí. Podepsané se posléze po akci budou dražit pro charitativní účely.
     
    Andrea Bársony: Chceme, aby fanoušci byli zapojeni do různých soutěží s hráči. Stejně tak chceme, aby byli zapojeni i partneři. Připravujeme i další doprovodné akce ve spolupráci s Liborem Boučkem.
     
    Zápas legend se bude konat v pražské O2 areně 10. února 2023 od 18:30. Rýsuje se český i slovenský tým. V českém celku budou i další reprezentanti či vítězové mistrovství světa.
     
    Dále jsou moderátorkou představeni všichni hosté této tiskové konference. U hokejistů jsou připomenuty jejich kariérní úspěchy.

    Vít Trubička

    thejrc.org