Zug – Mnichov 5:1 (kon.)
konec
EV Zug
5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
EHC Red Bull Mnichov
Středa 23.11.2022, 19:45 • Bossard Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zug dominoval proti Mnichovu i v odvetě, v níž nakonec také zvítězil s přehledem 5:1, mezi nejlepších osm týmů Ligy mistrů postoupil s celkovým součtem 10:2.

    Hokejisté německého celku se drželi pouze v první třetině, jež skončila vyrovnaným výsledkem 1:1. Od druhé třetiny stříleli do černého pouze hosté, a to čtyřikrát. Svěřenci kouče Tangnese dominovali a konečný výsledek odpovídá dění na ledě. Ve čtvrtfinále se Zug může těšit na měření sil s českým Mountfieldem HK, který si vyšlápl na favorizovaný švédský Färjestad. (22:09:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Hokejisté hostujícího mužstva ještě nakoukli do útočného pásma, avšak Leonarda Genoniho již nezaměstnali, za bránou Livio Stadler přišpendlil na mantinel Bena Smitha.
     
    59:24
    Prudké nahození Christiana Djoose tečoval Peter Cehlárik, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Maximilian Daubner musel zabrat.
     
    58:49
    Leonardo Genoni ukázal výborné čtení hry. Správně očekával bekhendovou kličku Patricka Hagera, protihráči puk vypíchl vyrážečkou.
     
    58:24
    Za hlasitého potlesku fanoušků domácí hokejisté v klidu kombinují v útočné třetině. Dario Allenspach posléze obkroužil soupeřovu svatyni, načež se vrátil do středního pásma.
     
    57:49
    Dopředu se řítil Fabrice Herzog. Modrá čára ale jako kdyby mu sebrala puk z dohledu, právě v tomto prostoru ho totiž nechal za sebou.
     
    57:10
    Souboj s Abelthauserem neustál Dario Simion. Levým ramenem narazil do mantinelu, to naštěstí vydrželo a útočník může pokračovat ve hře.
     
    56:40
    Síly na ledě se vyrovnávají. Na útočné modré čáře fauloval Arno Nussbaumer, krosčekem zastavil Yasina Ehlize.
     
    56:39
    Brian O'Neill u pravého mantinelu zvedl hlavu a hledal před bránu najíždějícího Petera Cehlárika, slovenský forvard promáchl naprázdno.
     
    56:00
    Vyhození přes všechny čáry obstaral Konrad Abeltshauser. Leonardo Genoni za bránou zastavil touš pro Christiana Djoose.
     
    55:24
    Mnichov míří do čtyř. Menší dvouminutový trest vyfasoval obránce Ryan McKiernan, provinil se sekáním v obranné třetině.
     
    55:07
    Přes obránce vyslal zajímavou střelu ze zápěstí Patrick Hager. Leonardo Genoni ukázal výborné reflexy, puk vykopl pravým betonem.
     
    54:49
    Akce elitní útočné lajny Zugu k šestému gólu nevedla. Pěknou kombinaci završil Brian O'Neill ránou do gólmana.
     
    54:28
    Střela Justina Schütze z velkého úhlu Leonarda Genoniho nerozhodila, kus černé gumy rozvlnil jenom boční síť.
     
    53:46
    Po levém mantinelu se rozjel Chris DeSousa. Jeho putování skončilo za svatyní soupeře, odkud vymýšlel nepřesný pas na Austina Ortegu.
     
    53:29
    Yaniz Ehliz je hodně vidět, ale není mu přáno v zakončení. V tomto případě vypálil forhendem o kus nad břevno.
     
    52:57
    Fanoušci si závěrečné minuty střetnutí užívají. Zug ženou za vstřelením dalších gólů, Mnichov už nevyvíjí skoro žádný odpor.
     
    52:21
    K individuální akci zavelel Yannick Zehnder. Nakonec nahrál doleva Dariu Allenspachovi, svižný pokus zápěstím těsně minul pravou tyč.
     
    51:48
    Protiútok hostujícího mužstva skončil v zárodku. Julian Lutz nezvládl zpracování žabičky od Konrada Abeltshausera.
     
    51:23
    Liviu Stadlerovi se nedostalo podpory od ofenzivně laděnějších spoluhráčů. Proto jen nahodil po mantinelu a odjel si odpočinout.
     
    50:49
    Ještě více chtěl vedení navýšit Peter Cehlárik. U mantinelu se do puku opřel z první, přesunující se Mathias Niederberger včas srazil betony k sobě.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka zápasu. Zug disponuje komfortním čtyřbrankovým náskokem, jeho postup do čtvrtfinále už je jasný.
     
    49:57
    Útok dvou proti dvěma nevyřešili mnichovští hokejisté vůbec dobře, Filip Varejcka přecenil rychlostní schopnosti Patricka Hagera.
     
    49:11
    Grégory Hofmann získal touš ve střední třetině a mířil do útoku. Z křídla se snažil natlačit před bránu, v tom mu zabránil Ryan McKiernan.
     
    48:57
    Do vlastního obranného pásma zacouval Dominik Schlumpf. Za bránou počkal na vystřídání spoluhráčů, pak rozehrál přes Kreise.
     
    48:13
    Mezi kruhy dostal nabito Maximilian Kastner. Neváhal a pálil forhendem z první, prostor u levé tyče minul o výrazný kus.
     
    47:48
    Další akce Andrease Edera skončila ještě ve středním pásmu. Kličkou po vlastní pravé ruce neuspěl proti Christianu Djoosovi.
     
    47:16
    Snížit manko se pokusil Andreas Eder. Místo nahrávky střílel z pravého kruhu, Leonardo Genoni zapsal úspěšný zákrok pravým betonem.
    46:02 Yannick ZEHNDER - 5:1
     
    46:02
    Zug právě vstřelil branku!
    Švýcarský celek využívá přesilovou hru a disponuje už čtyřbrankovým náskokem. Dario Simion ještě neuspěl, jenže zmatků hostující defenzivy před bránou využil YANNICK ZEHNDER, ten nasměroval puk za brankovou čáru mezi Niederbergerovými betony.
     
    45:49
    Lino Martschini so rozmyslel zakončení, ještě nahrával mezi kruhy Janu Kovářovi. Český útočník přes hokejku Jonathona Bluma nezakončil.
     
    45:11
    Jako první v početní převaze vypálil Grégory Hofmann. Dostal pobídku do levého kruhu, zakončení z první lapil Niederberger do lapačky.
     
    44:39
    Zug si zahraje přesilovou hru. Na lavici hanby usedl útočník Julian Schütz, ten zezadu podrazil rozjetého Daria Simiona.
     
    44:22
    Od modré čáry vyslal prudkou ránu ze zápěstí Lino Martschini. Mathias Niederberger vyrážel touš lapačkou před sebe, v tomto prostoru ho sebral spoluhráč McKiernan.
     
    43:55
    Zakázané uvolnění posílá hru před Leonarda Genoniho, Peter Cehlárik totiž nedokázal tečovat vyhození Livia Stadlera.
     
    43:21
    Znovu si o slovo řekl Yasin Ehliz. Zprava postupoval sám na gólmana, křižným pokusem trefil Niederbergerův beton.
     
    42:43
    Mnichov si vytvořil velkou příležitost, ta však gólem neskončila. Na Yasina Ehlize zívala prázdná brána, Němec ale bekhendem zametl touš mezi betony gólmana.
     
    42:16
    Před bránu si zajímavě najížděl Julian Lutz, těsně bráněný Christianem Djoosem střílel pouze nad horní tyčku.
     
    41:50
    O nahození od modré čáry se postaral Jonathon Blum. Leonardo Genoni na něj velmi dobře viděl a touš lapil do lapačky.
     
    41:27
    Domácí hokejisté pokračují v aktivním pojetí hry. Jan Kovář hledal po mantinelu Daria Simiona, oslovil pouze Tiffelse.
     
    40:42
    Středem vedl útok domácího mužstva Peter Cehlárik. Zkoušel nahrávku po pravé ruce, tu vystihl pozorný bek Konrad Abeltshauser.
     
    40:10
    Třetí třetina se bude dohrávat jen z povinnosti. Těžko lze očekávat výrazně atraktivní střetnutí, když Zug v celkovém součtu vede už o sedm gólů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 21:28.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 11.
     
    O postupujícím do čtvrtfinále je dvacet minut před koncem zápasu jasno. Zug v odvetě vede 4:1, v celkovém součtu pak už 9:2. Domácí hokejisté skórovali v průběhu prostředního dějství třikrát, postupně se na střeleckou listinu zapsali Dario Allenspach, Fabrice Herzog a Samuel Kreis. Výsledek odpovídá dění na ledě, domácí jsou aktivnější a ukazují, že vysoké vítězství v Německu nebylo náhodné.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Z velkého úhlu střílel z pravé strany Julian Lutz. Leonardo Genoni srazil betony k sobě a puk ještě dokázal rozehrát na Stadlera.
     
    39:15
    Z trestné lavice naskočil do hry Lino Martschini a dostal výbornou nahrávku do protipohybu. Volil forhendové zakončení, které Mathias Niederberger udržel v lapačce.
     
    38:49
    Ben Smith nabil na modrou čáru Yasinu Ehlizovi, jenž nahodil zápěstím o decimetry nad břevno. Gólman zasahovat nemusel.
     
    38:23
    Mezi kruhy dostal hned nadvakrát prostor ke střele Andreas Eder, Leonardi Genoni se blýskl dvěma parádními zákroky.
     
    37:49
    Leonardo Genoni se přemisťoval k pravé tyčce, zatímco Daryl Boyle mířil chytře do jeho protipohybu, jenže těsně vedle.
     
    37:04
    Po faulu domácího útočníka Daria Simiana se strhla drobná roztržka. Muži v pruhovaném dali Simionovi ještě dvě minuty navíc, z domácích dostal trest za hrubost i Jan Kovář. Z hostujících řad byli za stejný přečin vyloučeni Jonathon Blum a Konrad Abeltshauser.
     
    36:44
    Na útočný výlet se vydal Filip Varejcka. Příliš daleko nedojel, osobního strážce Livia Stadlera se nezbavil.
     
    36:11
    Ihned po přejezdu do útočné třetiny střílel zápěstím Lino Martschini. V tomto případě brankář použil k zákroku svou vyrážečku.
     
    35:49
    Greiss zpoza brány nabízel puk před bránu Brianu O'Neillovi. Niederberger očekával zakončení k pravé tyči, zakročil rukou.
     
    35:20
    Pětiminutový trest Szubera je u konce. Mnichov pokračuje v pěti, nicméně jeho šance na postup jsou nulové, výsledným skóre prohrává už 2:9.
     
    34:45
    V oslabení si s kotoučem zahrál i domácí brankář Leonardo Genoni. Vyrážečkou zastavil kus černé gumy pro Christiana Djoose.
     
    34:13
    Cenné vteřinky pošetřil v útočné třetině Yasin Ehliz. Domácí hokejisté proti němu příliš nebojují, už nemají tak velkou motivaci.
     
    33:49
    Svůj druhý gól v utkání chtěl zaznamenat Grégory Hofmann. Tvrdou ránu z pravého kruhu poslal do masky brankáře.
    33:05 Samuel KREIS - 4:1
     
    33:05
    Zug právě vstřelil branku!
    Početní převaha využita! Od modré čáry vystřelil do přehuštěného prostoru SAMUEL KREIS. Mathias Niederberger spatřil puk na poslední chvíli, do sítě mu propadl mezi pravou rukou a tělem.
     
    32:46
    Brian O'Neill vymýšlel od pravého mantinelu nahrávku do předbrankového prostoru, kde bránící Daryl Boyle přetlačil Daria Simiona.
     
    32:21
    Hosté brání v oslabení velmi dobře. O další úspěšné vyhození se po pravé straně postaral Maximilian Daubner, oba celky střídají.
     
    31:59
    Ani v pozici nahrávajícího hráče Grégory Hofmann neuspěl. Pas na Simiona avizoval příliš dlouho, vystihl jej Yasin Ehliz.
     
    31:27
    Hokejisté Zugu jsou zpět v útočném pásmu. Z pravého kruhu pálil Grégory Hofmann, cílový prostor minul výrazně.
     
    30:50
    Domácí se v útočném pásmu drželi poměrně dlouho, avšak k zakončení ještě nedošlo, načež po pravém mantinelu vyhodil do bezpečí Ryan McKiernan.
    30:16 Szuber trefil loktem do obličeje Allenspacha a dostal trest do konce utkání
     
    30:16
    Další komplikace pro Mnichov. Maksymilian Szuber míří předčasně do sprch, když v útočném pásmu nesmyslně zvedl loket do obličeje Allenspacha, za což po zásluze vyfasoval trest na pět minut + do konce utkání.
    29:54 Fabrice HERZOG - 3:1
     
    29:54
    Zug právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Tangnese si odvetu užívají, vedou výrazným rozdílem a v odvetě odskakují do dvougólového náskoku. FABRICE HERZOG se odpoutal od Bluma a v přečíslení dvou na jednoho vzal zodpovědnost na sebe, gól vstřelil zakončením na vyrážečku brankáře.
     
    29:34
    Sven Senteler zkontroloval postavení protihráčů, aby nakonec zvolil přihrávku mezi kruhy na Yannicka Zehndera, jehož ránu podržel Niederberger mezi betony.
     
    29:22
    Slabé nahození od modré čáry nebylo pro Leonarda Genoniho žádným problémem, švýcarský brankář se po dlouhé době postaral o přerušení hry.
     
    28:57
    U levého mantinelu ztratil stabilitu Fabrice Herzog. Fanoušci se dožadovali vyloučení, nicméně Patrick Hager si počínal čistě.
     
    28:28
    O pozornost si řekl Frederik Tiffels. Ani jemu se nedostalo podpory, sám neuspěl kličkou proti Christianu Djoosovi.
     
    27:55
    Protože spoluhráči zamířili střídačku, tak Lino Martschini útočil na vlastní pěst. Pro Zug nezískal ani útočnou třetinu.
     
    27:17
    Nechybělo moc, aby do úniku spěchal Dario Allenspach. Neporadil si však se zpracováním, za bránu pro volný puk vyjel gólman Niederberger.
     
    26:59
    Situaci tří proti třem Dario Simion nevyřešil vůbec dobře. Pas před bránu úspěšně zachytil nataženou hokejkou Patrick Hager.
     
    26:28
    Příliš se nepřerušuje, utkání zatím probíhá v rychlém tempu. Samuel Kreis pod tlakem odjel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    25:53
    Zadák Tobias Geisser po mantinelu nahodil do útočné třetiny. Jonathon Blum si poradil, přes Petera Cehlárika přenesl hru do střední třetiny.
     
    25:19
    Jan Kovář naznačil zakončení, aby nakonec ještě posunul kus černé gumy mezi kruhy na Grégoryho Hofmanna, ten vystřelil vedle.
     
    24:58
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Dario Simion. Věřil si i na Filipa Varejcku, za jeho záda se ovšem neprocpal.
     
    24:22
    Na odpověď si dělal zálusk Maximilian Kastner. Zaváhání z před pár vteřin neodčinil, forhendem vystřelil výrazně nepřesně.
    23:50 Dario ALLENSPACH - 2:1
     
    23:50
    Zug právě vstřelil branku!
    Po obrovské chybě Kastnera v rozehrávce ve vlastní obranné třetině získal kotouč DARIO ALLENSPACH. V tutovce zachoval klid, na prudké zakončení ze zápěstí k levé tyčce Niederberger nedokázal včas zareagovat.
     
    23:17
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Dario Allenspach. Vyzkoušel štěstí individuálně, ze zápěstí mířil příliš vysoko.
     
    22:48
    Sám proti třem Austin Ortega neměl moc šancí na úspěch. Ovšem zabojoval sympaticky, přestože dle očekávání puk na hokejce neudržel.
     
    22:20
    Prostřední část zatím probíhá ve svižném tempu. Nahození Lina Martschiniho zvedl Andreas Eder do ochranné sítě.
     
    21:57
    Ofsajd se překvapivě nepískal, do brejku pokračoval Ben Smith. Nakonec vyprodukoval křižné zakončení zleva vedle tyče.
     
    21:22
    Jako další se o slovo přihlásil Ben Street. Svižnou ránu ze zápěstí usměrnil o pár decimetrů nad horní tyčku.
     
    20:47
    Od modré čáry vyslal prudkou forhendovou ránu Christian Djoos. Kus černé gumy vyletěl vysoko nad horní tyč.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Mathias Niederberger musel předvést okamžitě zákrok, poradil si pravým betonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:33.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 7.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Zugem a Mnichovem přinesla po jednom gólu na každé straně. Domácí se dostali do vedení už v první minutě zásluhou Grégoryho Hofmanna, hosté odpověděli ve 12. minutě trefou Bena Smitha. Postup nadále má pevně ve svých rukou domácí mužstvo, které si ze stadiónu soupeře přivezlo čtyřbrankový náskok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Zřejmě poslední útok první části Zugu. Nehlídání Sven Leuenberger dojel až do pravého kruhu, tvrdou střelou provětral levý beton gólmana.
     
    19:27
    Do rozehrávky domácího mužstva se zapojil Leonardo Genoni. Poradil si s přehledem, po mantinelu našel osamoceného Stadlera.
     
    18:54
    Na druhý kanadský bod v zápase Grégory Hofmann. Nahrával mezi kruhy Janu Kovářovi, tomu ovšem vůbec nevyšlo zpracování.
     
    18:27
    Dario Simion vyzkoušel štěstí individuálně. Projel mezi dvěma protihráči, z mezikruží vypálil forhendem nad bránu.
     
    17:45
    Hodně je v dosavadním průběhu první třetiny vidět Christian Djoos. Bekhendové nahození od pravého mantinelu doputovalo pouze za bránu.
     
    17:23
    Na druhé straně se zapojil do hry i Leonardo Genoni. Dlouho letící nahození od modré čáry s přehledem schoval do lapačky.
     
    16:58
    Zug v posledních vteřinách dominuje. Peter Cehlátik střílel z levého kruhu na přední tyčku, na Niederbergera nevyzrál.
     
    16:24
    Situaci dvou proti jednomu skončila neúspěchem. Dario Simion nahrál Grégorymu Hofmannovi poslal kotouč za brusle.
     
    15:55
    Přihrávku do pravého kruhu dostal Yasin Ehliz. Měl i dostatek prostoru na zamíření, Genoniho napálil do pravého betonu.
     
    15:29
    Ofenzivu podpořil právě Christian Djoos. Ani on nedostal puk až před bránu, také on trefil jednoho z bránících hokejistů.
     
    14:57
    Sám proti třem Justin Schütz neměl moc šancí na úspěch. Přes obránce trefil dobře blokujícího Djoose do levé brusle.
     
    14:22
    Z levého křídla si nikým neatakovaný Sven Leuenberger sjel na střed, odkud z vyslal svižnou střelu ze zápěstí vysoko nad horní tyčku.
     
    13:54
    Tvrdou ránou od modré čár se prezentoval Livio Stadler. Brian O'Neill šikovně tečoval, brankář v poslední chvíli vykopl levý beton a úspěšně zakročil.
     
    13:17
    Za obranou se zjevil Yannick Zehnder. Bekhendové zakončení Niederberger vyrazil ramenem, dorážku téhož hráče pokryl betonem.
     
    12:30
    Hosté sice vyrovnali, v celkovém součtu ovšem ztrácejí ještě výrazně, a sice čtyři góly. Zug má nadále situaci pevně pod kontrolou.
    11:56 Ben SMITH - 1:1
     
    11:56
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Zničehonic přichází vyrovnání! Julian Lutz vymyslel středem pěkný pas před bránu na BENA SMITHA, jehož první pokus Genoni pouze vyrazil. Do brankoviště pak vrátil touš Andreas Eder, načež BEN SMITH snadno dorážel do prázdné soupeřovy svatyně. Bez asistence.
     
    11:20
    Protiútok Mnichova neměl dlouhého trvání. Frederik Tiffels přecenil rychlostní schopnosti Bena Streeta, nahrával mimo jeho dosah.
     
    10:59
    Nejprve Christian Djoos naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul puk do lepší pozice na Livia Stadlera, ten mířil nepřesně.
     
    10:19
    Konečně musel předvést pořádný zákrok také Leonardo Genoni! Tvrdou střelou jej prověřil Maximilian Kastner, gólman zakročil vyrážečkou.
     
    09:48
    Mathias Niederberger vyrazil slabou střelu levým betonem jenom před sebe. Stejnou částí výstroje si poradil i s dorážkou Livia Stadlera.
     
    09:14
    Obránce Maksymilian Szuber nahrával po modré čáře na Ryana McKiernana, jehož nahození prosvištělo mimo tři tyče.
     
    08:44
    Na teč nahazoval Christian Djoos. Našel hokejku kolegy, od ní se ovšem hrací předmět odrazil výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    08:20
    Samuel Kreis volil nahození po pravém mantinelu. Byl to Luca De Nisco, kdo kus černé gumy ztečoval do ochranné sítě.
     
    07:51
    Dobře zapracoval směrem dozadu Christian Djoos. Udržel na zádech forčekujícího protihráče a v klidu rozehrál na Stadlera.
     
    07:10
    Hosté hrají v plném počtu. Patrick Hager okamžitě zamířil na střídačku, protože hra v době jeho návratu probíhala ve střední třetině.
     
    06:45
    Po dlouhé době se hosté dokázali osvobodit, teprve podruhé v rámci oslabení. Za bránu soupeře napálil kotouč Maksymilian Szuber.
     
    06:17
    Dlouho trvající kombinaci zakončil Dario Simion ostrým projektilem z první z pravého kruhu. Rozvlnil jenom boční síť.
     
    05:57
    Ránu od modré čáry Mathias Nierderberger řešit nemusel, protože jeden z jeho spoluhráčů puk zblokoval vedle pravé tyče.
     
    05:05
    První přesilovou hru si zahrají domácí. Na trestnou lavici nespokojeně usedl Patrick Hager, který se provinil nedovoleným bráněním vůči brankáři.
     
    04:53
    Samozřejmě i mnichovští hokejisté umí zaútočit. Frederik Tiffels nabízel touš před bránu, Ben Street promáchl naprázdno.
     
    04:14
    Do levého kruhu dostal nabito český forvard Jan Kovář. Forhendové zakončení z první prosvištělo těsně nad horní tyčkou.
     
    03:45
    Střelec zatím jediné branky Grégory Hofmann středem získal pro Zug pozici v útočném pásmu. Švýcarský celek je zatím jasně lepším mužstvem.
     
    03:16
    Z ostrého úhlu vyzkoušel zprava pozornost gólmana Dario Simion. Brankář Mathias Niederberger se překvapit nenechal.
     
    02:49
    Podél hrazení si zkusil vylepšit pozici Ryan McKiernan, zadák Mnichova ovšem v souboji jeden na jednoho proti Schlumpfovi neuspěl.
     
    02:11
    V permanenci byl rovněž Mathias Niederberger. I on si poradil s velkým přehledem, mezeru mezi betony včas skryl.
     
    01:30
    Hokejisté Mnichova chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Jenže s nahozením ještě ze střední třetiny neměl Leonardo Genoni žádné problémy.
    00:49 Grégory HOFMANN - 1:0
     
    00:49
    Zug právě vstřelil branku!
    Domácí favorit strhává na svou stranu bleskové vedení! Jan Kovář přes posledního obránce na GRÉGORYHO HOFMANNA nahrávku nepropasíroval. Švýcarský útočník se puku chopil za bránou soupeře, kde prokázal velkou chytrost, když trefil záda nejistého Niederbergera, puk se od nich odrazil za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    00:29
    První útok podnikli hokejisté domácího mužstva. S nahozením Petera Cehlárika od pravého mantinelu si Mathias Niederberger poradil.
     
    00:10
    Zápas mezi Zugem a Mnichovem odstartoval. Výrazně blíže postupu je domácí mužstvo, jež si z Německa přivezlo čtyři branky k dobru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    EV Zug: Genoni (Fatton) – Djoos, Stadler, Kreis, Schlumpf, Nussbaumer, Geisser, Vogel – Cehlárik, O'Neill, Martschini – Hofmann, Kovář, Simion – Herzog, Senteler, Zehnder – De Nisco, Leuenberger, Allenspach – Neumann.
    Trenér: Dan Tangnes

    EHC Red Bull Mnichov: Niederberger (aus den Birken) – Abelthauser, Boyle, Daubner, Blum, Szuber, McKiernan, Appendino – Lutz, Smith, Eder – Varejcka, Hager, Kastner – Tiffels, Krening, Schütz – Ehliz, DeSousa, Ortega – Oswald.
    Trenér: Don Jackson

    Rozhodčí: Björk (SWE), Staňo (SVK) – Obwegeser (SUI), Fuchs (SUI).
     
    První zápas

    K postupu má velmi blízko favorizovaný Zug, který na půdě soupeře dominoval a odměnou mu bylo komfortní vítězství 5:1. Na vítězství měli největší podíl Sven Senteler s Peterem Cehlárikem, kteří vstřelili po dvou gólech. Mnichov potřebuje v odvetě předvést diametrálně odlišný výkon, zvítězit v Zugu minimálně čtyřbrankovým rozdílem ovšem vypadá býti téměř nereálným úkolem.
     
    EHC Red Bull Mnichov

    Hokejisté Mnichova postoupili mezi šestnáct nejlepších celků Evropy z druhého místa skupiny C, když v posledním klání prohráli v přímém souboji o první příčku s Tapparou jasně 0:4. V tuzemské soutěži se Jacksonově družině daří ještě lépe, nachází se totiž na jejím úplném čele. Týmové produktivitě mužstva vévodí čtyřiadvacetibodový Austin Ortega.
     
    EV Zug

    Švýcarský celek prošel základní skupinou s obrovským přehledem z prvního místa, když skupinu B ovládl se ziskem 17 bodů, vítězně tedy zvládl všech šest zápasů. Tangnesova družina si solidně vede i na domácí scéně, kde ve 21 zápasech nasbírala 34 bodů, což ji řadí na průběžné páté místo. Nejproduktivnějším hráčem týmu je český útočník Jan Kovář s 26 kanadskými body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování osmifinále Ligy mistrů, u zápasu mezi týmy EV Zug a EHC Red Bull Mnichov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Hofmann, 24. Allenspach, 30. Herzog, 34. Kreis, 47. Zehnder – 12. Smith


    EV Zug: Genoni (Fatton) – Djoos, Stadler, Kreis, Schlumpf, Nussbaumer, Geisser, Vogel – Cehlárik, O'Neill, Martschini – Hofmann, Kovář, Simion – Herzog, Senteler, Zehnder – De Nisco, Leuenberger, Allenspach – Neumann.
    Trenér: Dan Tangnes

    EHC Red Bull Mnichov: Niederberger (aus den Birken) – Abelthauser, Boyle, Daubner, Blum, Szuber, McKiernan, Appendino – Lutz, Smith, Eder – Varejcka, Hager, Kastner – Tiffels, Krening, Schütz – Ehliz, DeSousa, Ortega – Oswald.
    Trenér: Don Jackson

    Rozhodčí: Björk (SWE), Staňo (SVK) – Obwegeser (SUI), Fuchs (SUI)

    Diváci: 4 497
    15.11.2022
    Mnichov - Zug 1:5

    Branky a nahrávky: 45. Varejcka (Schütz, Boyle) – 7. O'Neill (Martschini), 8. Simion (Kreis, Hofmann), 14. Cehlárik (O'Neill), 23. Senteler (Zehnder), 28. Cehlárik (Martschini, O'Neill)

    thejrc.org