Litvínov – Třinec 1:2 (po pr.) | K. Vary – Pardubice 1:3 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Kladno – Olomouc 5:2 (kon.)
Sparta – Liberec 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 25.11.2022, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a někdy zase u online textových přenosů. Na počtenou! (20:59:16)
     
    Máme úspěšně dobojováno! Sparťané si ve třetí třetině pojistili své vítězství zásluhou Davida Tomáška a dokráčeli pro výhru 3:1. Pražané si tak připsali cenné tři body, naopak liberečtí hokejisté cestují domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Michal Bulíř nahodil na sparťanskou branku, ale Kovář rychle vyklepal puk ze své rukavice a sparťané posléze dostali kotouč daleko od své klece.
     
    58:09
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Melancon rozehrál další útočnou akci zpoza obranného pásma a liberečtí to ještě nevzdávají. Sparta se už soustředí na obranu.
     
    57:38
    Není to gól! Rozhodčí rozpažil, jelikož jeden z libereckých hráčů zasáhl kotouč vysokou holí. Pokračujeme vhazováním ve středním pásmu.
     
    57:38
    Sparťanští hokejisté se už zvedli ze střídačky a krouží po ledě. Postupně se k nim přidávají i liberečtí hráči, mezitím sudí zkoumají akci.
     
    57:38
    Stále ještě nemáme jasno, rozhodčí konzultují celou akci u videa. Oba tábory fanoušků jsou nedočkaví a chtějí konečný verdikt.
     
    57:38
    Pozor! Jeden z libereckých obránců vyslal střelu od modré čáry a po teči kotouč zamířil přímo do sparťanské branky. Sudí si jde ještě zavolat!
    57:10 David TOMÁŠEK - 3:1
     
    57:10
    Sparta právě vstřelila branku! Komplikace pro Liberec, zřejmě vítězství pro Spartu. Liberečtí obránci tentokrát chybovali a DAVID TOMÁŠEK překvapil libereckého brankáře. Bez asistence.
     
    56:30
    Řepík hledal svou zadovkou spoluhráče před brankou, ale liberečtí obránci byli připravení a následně vyvezli puk do bezpečí.
     
    56:10
    Gustaf Thorell kombinoval v útočném pásmu se svými spoluhráči, ale kombinace Pražanů k nějakému gólovému úspěchu nevedla. Hra je přerušena.
     
    55:13
    Petr Kolmann si zpracoval puk ve středním pásmu a po skrumáži u mantinelu hosté ještě zaútočili. Filippiho formace ovšem při snažení nebyla úspěšná.
     
    54:34
    Moravčík našel obránce Janduse, který nahodil ze středního pásma přímo na libereckou branku. Neužil si pohlídal kotouč a rozehrál jej na svého obránce.
     
    54:17
    Oscar Flynn sice pokračoval po přihrávce od spoluhráče v útočném pásmu, ale sudí viděl postavení mimo hru. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:29
    Ondřej Mikliš si sebral puk v obranném pásmu a sparťané mohli znovu založit útočnou akci. Liberečtí obránci byli u mantinelu připravení a mají puk na holích.
     
    53:13
    Michal Řepík se dostal ke kotouči před brankou a po otočce okamžitě střílel. Brankář Neužil byl znovu připravený a přikryl puk pod svou lapačku. Hra je přerušena.
     
    53:04
    Velká šance domácích! Krejčíkova svižná rána od modré čáry však brankáře Neužila nevyvedla z míry a skončila v jeho výstroji.
     
    52:21
    Gustaf Thorell uspěl na vhazování ve středním pásmu a domácí hokejisté se přesunuli do útočné zóny. Tam se však dlouho neohřáli a hra pokračuje dál.
     
    52:17
    Liberci se čas na vyrovnání pomalu krátí. Sparťané zatím drží hru bezpečně daleko od své branky a převážně nepouští soupeře ze severu Čech do šancí.
     
    51:44
    Erik Thorell kličkoval s pukem na hokejce v útočném pásmu, ale domácí hokejisté se do výraznější střelecké pozice nedostali. Hosté mohou vystřídat.
     
    51:29
    Derner nahodil puk do útočného pásma, kde si však výborně počínal obránce Kempný. Ten přebruslil celé kluziště a následně donutil Neužila k zákroku.
     
    50:56
    Richard Nedomlel vystřelil od mantinelu a po Kovářově zákroku mohl ještě pokračovat Faško-Rudáš. Druhý jmenovaný se však nakonec ke kotouči nedostal.
     
    50:46
    Ondřej Mikliš počkal na své spoluhráče ze střídačky, ale rozehrávka domácího týmu nebyla přesná. Sudí píská zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Kováře.
     
    49:43
    Michal Birner udržel kotouč na své hokejce a uklidnil hru v obranném pásmu. Liberečtí hráči se následně pokusili o rychlou útočnou akci, která nebyla úspěšná.
     
    48:41
    Miroslav Forman udržel kotouč na hokejce v útočném pásmu a před brankou si klepal o přihrávku Sobotka, ke kterému se už kotouč nedostal.
     
    47:20
    Jan Šír uspěl na vhazování, ale liberečtí hokejisté se neudrželi na puku. Sparťané vyhodili puk do středního pásma, ale hosté se okamžitě vrátili před Kováře.
     
    47:09
    Tohle bylo ještě zajímavější. Faško-Rudáš vystřelil od modré čáry a jeden z libereckých hráčů poté trefil brankáře Kováře, který v leže udržel puk pod sebou.
     
    46:39
    Michal Birner s Janem Ordošem udělali rozruch v útočném pásmu a Kovář viděl kotouč na poslední chvíli! Sparťanský brankář zasáhl.
     
    46:14
    Pozor také na druhé straně. Horákova formace se dostala ke kotouči v útočném pásmu, ale liberečtí obránci zapracovali a bez obtíží vyvezli puk ven.
     
    45:34
    Frolík spolupracoval s obráncem Melanconem a druhý jmenovaný vypálil od modré čáry! Liberecký bek svou prudkou střelou od modré čáry pouze přestřelil.
     
    45:17
    Michal Řepík už nemohl pokračovat v útočné akci, když kotouč na chvilku opustil útočnou zónu a sparťanský kapitán posléze vrátil puk za modrou čáru.
     
    45:07
    Adam Polášek odpálil kotouč do středního pásma, kde byli připravení hosté. Kolmannovu ránu od modré čáry zneškodnil svým úspěšným zákrokem Kovář.
     
    44:45
    Mikliš nedovolil hostujícímu Flynnovi se dostat na kotouč v útočném pásmu a sparťané vyvezli puk do středního pásma. Rozhodčí následně píská postavení mimo hru.
     
    44:13
    Tomáš Filippi přesunul hru na druhou stranu, ale při přejezdu útočné modré čáry si domácí hokejisté počínali lépe a poslali puk zpátky na opačnou stranu kluziště.
     
    43:14
    Michael Frolík udržel kotouč na své hokejce a liberečtí hokejisté byli v tlaku! Frolík poté našel Bulíře, který před brankou trefil pouze Kováře.
     
    42:28
    Jakub Rychlovský napadal sparťanskou rozehrávku v hloubi útočného pásma, ale sparťané si poradili a přihrávkou o mantinel poslali puk do neutrální zóny.
     
    42:12
    Sparťané poslali kotouč přes všechny čáry, a to znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění na straně domácího týmu vrátí zpátky před brankáře Kováře.
     
    41:53
    Dominik Simon vyslal nebezpečnou ránu z kruhu, ale Neužil byl na svém místě připravený a vyrazil kotouč pro svůj celek do bezpečí.
     
    41:24
    Oscar Flynn napadal rozehrávku obránce Moravčíka, ale sparťanský obránce si věděl rady a bez problémů poslal kotouč do útočného pásma svým spoluhráčům.
     
    40:46
    Ordoš nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče, jelikož dobře zapracoval útočník Horák. Sparťané se následně dostali do protiútoku, ale Neužil nemusel zasahovat.
     
    40:15
    Polášek poslal kotouč o mantinel do středního pásma, kde byl připravený obránce Balinskis. Liberečtí hokejisté se však i přesto nedostali k pořádné útočné akci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:18 hodin.
     
    Druhá třetina je úspěšně za námi a viděli jsme hned tři branky. Sparťané se dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Davida Němečka a Michala Řepíka, nicméně hosté krátce před koncem druhé třetiny snížili zpět na rozdíl jedné branky. Prvním úspěšným libereckým střelcem se stal obránce Michal Ivan, který svým premiérovým gólem v sezoně dal naději Tygrům na bodový zisk. Udrží sparťané ve třetí třetině své vedení?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Tygři jsou ke konci druhé třetiny aktivní a výrazně ožili! Frolíkova rána od modré čáry nebyla špatná, ale Kovář na ni viděl a ukryl puk ve výstroji.
    38:15 Michal IVAN - 2:1
     
    38:15
    Liberec právě vstřelil branku! Máme sníženo! Ordoš obral o kotouč zřejmě útočníka Sobotku a následně se k puku dostal obránce MICHAL IVAN. Mladý bek byl zaparkovaný v hloubi útočného pásma a posléze střílel už do odkryté části sparťanské branky. Asistence: Jan Ordoš.
     
    37:55
    Jan Ordoš našel na pravé straně najetého Birnera, který okamžitě vypálil. Rána zkušeného kanonýra byla velmi svižná, ale Kovář zasáhl svou vyrážečkou.
     
    37:36
    Gustaf Thorell se dostal ke střele z pravého kruhu, která nebyla vůbec špatná a Neužil musel být znovu připravený. Liberecký gólman vše zvládl na výbornou.
     
    37:17
    Derner poslal kotouč odrazem o mantinel do útočného pásma, ale Simon se svými spoluhráči byli úspěšní a poslali puk do neutrální zóny. Hra pokračuje dál.
     
    36:26
    Michal Ivan udělal oblouk v obranném pásmu a liberečtí hráči zavítali do útočné zóny. Tam se ovšem dlouho neudrželi a sparťané rychle obrátili hru k Neužilovi.
     
    35:34
    David Němeček nepřesně hledal Formana, ale zakázané uvolnění se nepíská, jelikož to už za červenou čárou. Sparťané mají v tuto chvíli hru pod kontrolou.
     
    34:57
    Birner nahodil puk do hloubi útočného pásma, kde o něj bojovali liberečtí hráči, ale neúspěšně. Sparťané posílají puk na druhou stranu kluziště k Neužilovi.
     
    34:41
    Domácí nemají dost a jsou při chuti. Vitouchova formace se dostala do útočného pásma a Neužil raději ukryl kotouč ve své lapačce. Hra je přerušena.
    34:20 Michal ŘEPÍK - 2:0
     
    34:20
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou do dvoubrankového vedení. Kempného nebezpečnou ránu zastavil Neužil, ale následnou dorážkou MICHALA ŘEPÍKA už nikoliv. Liberečtí hráči musí v Praze dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Asistence: Michal Kepmný, David Tomášek.
     
    33:24
    Velké šance domácích! Neužil vyrážečkou a snad i lapačkou zastavoval přesné střely domácích hráčů. Liberec měl štěstí a následně se osvobozuje.
     
    33:11
    Rozhodčí signalizují nedovolený zákrok, na trestnou lavici odjel útočník Tomáš Filippi (LIB), jenž se provinil hákováním a Spartu čeká první přesilová hra.
     
    32:37
    Filippi sice tečoval kotouč v obranném pásmu, ale odraz puku od brusle Davida Tomáška zapříčinil další tlak ze strany domácích. Neužil nemusel zasahovat.
     
    32:20
    Miroslav Forman rychle pronikl do útočného pásma a následně prověřil Neužilovu pozornost. Liberecký brankář zasáhl, následuje komerční přestávka.
     
    31:57
    Melancon si zpracoval kotouč svou hokejkou v obranném pásmu a liberečtí hokejisté podnikli další útočný výpad. Ten se však zadrhl v rohu útočného pásma.
     
    31:16
    Safin v náznaku přečíslení hledal svým pasem najetého Konečného, který však svou hokejkou prudkou přihrávku netrefil. Škoda pro Spartu.
     
    31:07
    Oscar Flynn se dostal k zajímavé střele na levém kruhu pro vhazování, kterou vyrazil brankář Kovář zřejmě až do ochranné sítě. Hra je na chvíli přerušena.
     
    30:40
    David Tomášek pronikl do útočného pásma, ale Buchtele nemohl pokračovat ve své akce kvůli signalizovanému postavení mimo hru. Pokračujeme dál.
     
    30:17
    Ondřej Mikliš si zpracoval kotouč svou rukavicí přímo na led a následně nahodil touš do útočného pásma. Liberecká obrana byla ovšem znovu pozorná.
     
    29:25
    Martin Jandus sice nepřesně hledal ve středním pásmu najetého Formana, ale sparťanský útočník ještě zabojoval a chvíli udržel kotouč na své hokejce.
     
    29:09
    Jakub Konečný se už ke kotouči v útočném pásmu nedostal a Najman mohl pádit kupředu. Liberecký útočník však nebyl úspěšný, naproti tomu Neužil musel zasahovat.
     
    28:34
    Dominik Simon zrychlil hru v obranném pásmu a sparťané poté trochu vylekali svým nahozením brankáře Neužila. Ten situaci zvládl.
     
    28:21
    Jan Ordoš poslal kotouč podél mantinelu do hloubi útočného pásma, ale liberečtí hráči se do další akce už nedostali. Domácí posílají kotouč na zakázané uvolnění.
     
    28:05
    Michael Frolík udržel kotouč v útočném pásmu na své hokejce a následnou střelu ukryl ve své výstroji připravený Kovář. Následuje další komerční přestávka.
     
    27:28
    Michal Birner se dostal ke kotouči, který vyplaval zpod bruslí několika hráčů v osobním souboji u mantinelu, ale liberečtí hokejisté se do útočné akce už nedostali.
    26:50 David NĚMEČEK - 1:0
     
    26:50
    Sparta právě vstřelila branku! V O2 areně jsme se konečně dočkali gólu! Řepík našel na modré čáře připraveného DAVIDA NĚMEČKA, který svou svižnou ranou prostřelil dosud bezchybného brankáře Jakuba Neužila. Asistence: Martin Jandus, Vladimír Sobotka.
     
    26:45
    Lukáš Derner nahodil kotouč na sparťanskou branku, kdy Kovář rychle vyklepal puk ze svého rukavice a poslal jej svým obráncům. Hosté posléze vyhazují jen na icing.
     
    25:41
    Polášek se musel vrátit do středního pásma, ale sparťané další akci nezaložili. Na druhé straně pro změnu střílel nepřesně útočník Tomáš Filippi.
     
    25:28
    Krejčík sprintoval na kotoučem zpátky do obranného pásma, což znamená jediné. Rozhodčí píská zakázané uvolnění a hra se stěhuje zpět před Kováře.
     
    24:44
    Adam Najman kroužil s kotoučem na hokejce v útočném pásmu, ale Faško-Rudáš se už k puku nedostal. Liberečtí hokejisté se po delší době podívali před Kováře.
     
    24:09
    Forman vystřelil od modré čáry a Neužil vykopl svůj beton. Liberecký brankář měl poté štěstí, když se k odraženému kotouči dostal hostující hráč.
     
    23:35
    Adam Polášek si zpracoval kotouč na modré čáře a sparťané rozjeli útočnou kombinaci. Řepíkova rána od modré čáry nebyla přesná a skončila mimo brankou.
     
    22:34
    Ondřej Mikliš obdržel rychlou přihrávku, která však nebyla přesná a sparťanský obránce musel následně vycouvat s kotoučem na hokejce až do středního pásma.
     
    21:53
    Michal Moravčík si sebral kotouč v obranném pásmu, ale liberečtí hokejisté byli znovu připravení. Rychlovský však při své snaze nezaložil další útočnou akci.
     
    21:14
    Erik Thorell hledal svou překvapivou přihrávkou spoluhráče před brankou, ale jeden z libereckých hráčů byl připravený a poslal kotouč pro svůj tým do bezpečí.
     
    20:28
    David Tomášek se nedostal ke kotouči přes hostujícího Najmana a liberečtí útočníci ještě poslali puk zpátky do hloubi útočného pásma k brankáři Kovářovi.
     
    20:10
    Sobotka napadal libereckou rozehrávku v útočném pásmu a sparťané už zbytek oslabení ještě z konce první třetiny v klidu ustojí. Hosté se nemohou dostat před Kováře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:23 hodin.
     
    První třetina je úspěšně za námi a navzdory několika šancím jsme úvodní branku zatím neviděli. Liberečtí hokejisté stejně jako sparťané udělali rozruch v útočném pásmu, ale oba brankáři drží čistá konta. Dočkáme se úvodní branky ve druhé třetině?
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Kempný se dobře vrátil do obranného pásma a okamžitě poslal kotouč znovu na druhou stranu kluziště. První třetina se pomalu, ale jistě chýlí ke konci.
     
    19:25
    Jeden z libereckých útočníků nepřesně našel spoluhráče, když se ke kotouči dostal Řepík, který bez problémů vyhodil touš až na druhou stranu kluziště.
     
    19:03
    Faško-Rudáš dorážel kotouč před brankou, ale Kovář byl znovu připravený na svém místě a nedovolil libereckému útočníkovi druhou dorážku.
     
    18:28
    Gustaf Thorell zavítal do útočného pásma a sparťané našetřili cenné vteřinky ze Safinova trestu. Liberečtí hokejisté si vzali puk zpět a míří do útočného pásma.
     
    18:12
    Bude se podruhé v utkání vylučovat a znovu to budou sparťané. Druhým hříšníkem je útočník Ostap Safin (SPA), jenž vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    17:59
    Birner přetlačil v osobním souboji obránce Krejčíka a sparťané následně poslali kotouč pouze přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Kovářem.
     
    17:28
    Tohle bylo znovu velmi nebezpečné. Buchtele nahazoval od mantinelu a kotouč jen proletěl kolem liberecké branky. Škoda pro domácí.
     
    17:07
    Sparťané mají v posledních vteřinách hry mírně navrch a liberečtí hokejisté jen těžko hledají cestu, jak se vymanit ze sevření v obranném pásmu. Hra je přerušena.
     
    16:43
    David Tomášek kroužil s kotoučem na hokejce, až vystřelil od modré čáry a celou akci mohl dokončit Moravčík. Ten však před brankou netrefil puk přesně.
     
    16:17
    Němeček předal kotouč Sobotkovi a následná rána od modré čáry byla tentokrát zablokovaná. Sparťané mají tlak v útočném pásmu a odstřelují branku Neužila.
     
    15:45
    Lukáš Derner posunul kotouč jen k Thorellovi a celá domácí akce vyústila střelou Kempného od modré čáry! Neužil zasáhl a přerušil hru.
     
    14:57
    David Vitouch mohl pokračovat v útočné akci středem kluziště, ale domácí útočník se nakonec do nějaké výraznější střelecké pozice už neprobojoval.
     
    14:17
    Melancon vyslal svižnou ránu od modré čáry, ale rána libereckého obránce byla velmi nepřesná. Brankář Kovář nemusel zasahovat, hra pokračuje dál.
     
    13:39
    Horák znovu úspěšnější na vhazování oproti svému protějšku, ale sparťané se do útočného pásma nepodívali. Liberečtí poslali puk až k brankáři Kovářovi.
     
    13:31
    Horák uspěl na vhazování v obranném pásmu a Němeček rozehrál útočnou akci. Sparťané byli při přechodu útočné modré čáry netrpěliví a sudí píská ofsajd.
     
    13:23
    Jan Šír společně spolu se spoluhráči zavítali do útočného pásma a donutili brankáře Kováře. Ten přerušil hru, když přikryl puk pod svou lapačkou. Komerční přestávka.
     
    12:55
    Michal Kempný sledoval hru u mantinelu, ale kotouč se k němu nakonec nedostal. Jeden z libereckých hráčů zapracoval u mantinelu a osvobodil svůj tým.
     
    12:26
    Elitní formace Pražanů vedená Vladimírem Sobotkou se ještě vrátí do útočného pásma, jelikož hosté poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    12:14
    Ondřej Mikliš se otočil s pukem na hokejce a v tísni jej poslal do útočného pásma. Sparťané včetně hostujících Tygrů střídají a na led skáčou čerstvé síly.
     
    11:34
    Dominik Simon předal kotouč Buchtelemu, ale hosté se dobře vrátili a nedovolili sparťanům založit útočnou akci. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    10:47
    Martin Jandus poslal kotouč do hloubi útočného pásma, ale sparťané brankáře Neužila neohrozili. Hosté se dostali k puku zásluhou útočníka Filippiho.
     
    10:28
    Roman Horák nemohl pokračovat ve své akci na levém kruhu, jelikož sudí odpískal hru rukou. Vhazovat se bude za malou chvíli ve středním pásmu.
     
    10:14
    Tomáš Filippi hledal svou přihrávkou někoho ze spoluhráčů ve středním pásmu, ale liberecký útočník nebyl úspěšný. Sparťané se konečně dostali ke kotouči.
     
    09:16
    Melancon nahodil kotouč od modré čáry, ale Kovář vyjetý ze svého pracoviště vyrážečkou poslal puk do bezpečí k rohu kluziště.
     
    08:50
    Michal Bulíř posunul kotouč svému spoluhráči, ale přihrávka byla příliš dlouhá. Sparťané se dostali ke kotouči a obránce Polášek vyhodil do středního pásma.
     
    08:38
    Frolíkova formace zavítala do útočného pásma a Kovář raději ukryl kotouč ve své výstroji. Bulíř se už k dorážce nedostal a následuje první komerční přestávka.
     
    08:15
    Jakub Krejčík projel kolem útočníka Ordoše na modré čáře, ale sparťanský obránce se vzápětí daleko s kotoučem na hokejce nedostal. Hra pokračuje dál.
     
    07:19
    Neužil musel znovu zasahovat proti nahozenému kotouči od mantinelu, ale liberecký brankář si poradil a přerušil hru. Hosté potřebují hlavně srovnat své řady.
     
    06:47
    Michal Moravčík se dostal za libereckou obranu, ale svým bekhendovým pokusem v úniku mířil pouze nad branku. Liberec svou početní výhodu příliš nezvládá.
     
    06:24
    Liberci se tahle přesilová hra vůbec nedaří. Sparťané výborně napadají a nepouští svého soupeře ani z jeho obranného pásma. Hosté musí začít znovu.
     
    05:47
    Jan Buchtele našlápl ve středním pásmu, ale sparťanský útočník se do samostatného úniku nedostal, když odvedl dobrou práci vracející se obránce Balinskis.
     
    05:33
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedl útočník Jakub Konečný (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    04:54
    Michal Řepík hledal svou přihrávkou zpoza branky někoho mezi kruhy, ale nikdo v bílém dresu jeho přihrávku nezpracoval. Bílí Tygři byli znovu pozorní.
     
    04:48
    Krejčík hledal na útočné modré čáře Buchteleho, který tečoval kotouč směrem do útočného pásma, ale brankář Neužil si věděl rady a přerušil hru svým zákrokem.
     
    04:34
    Uvis Balinskis se dostal do menší rozmíšky s jedním sparťanem, ale jednalo se pouze o menší strkanici. Rozhodčí vše vyřešili a následovat bude vhazování.
     
    04:11
    David Tomášek se dostal do další zajímavé akce Pražanů, ale sparťanský útočník ve svém úniku mířil pouze nad branku. Liberecký Neužil měl znovu štěstí.
     
    02:57
    Před Michalem Kempným se otevřel prostor kvůli špatnému libereckému střídání, ale sparťanský obránce při nápřahu škobrtl.
     
    02:44
    Jakub Konečný hledal svou přihrávkou spoluhráče, ale Gustaf Thorell měl k puku příliš daleko. Liberečtí hokejisté mohli zůstat v klidu, ale tlak domácích pokračuje.
     
    02:15
    Jakub Krejčík se vrátil do obranného pásma a domácí obránci uklidnili hru. Brankář Kovář ovšem nemusel zasahovat a kotouč letí až na druhou stranu kluziště.
     
    01:44
    David Němeček se rozhlédl, komu přihrát za svou brankou a nakonec si vybral svého parťáka v obraně Janduse. Sparťané se však do útočné akce nedostali.
     
    01:18
    Martin Jandus vyslal svižnou ránu od modré čáry, která zřejmě skončila zablokovaná. Birnerova formace v následném protiútoku neuspěl a hra je přerušena.
     
    00:42
    Liberečtí hráči uklidnili hru v obranném pásmu a poslali kotouč na druhou stranu kluziště. Oba týmy mohou na ledovou plochu poslat další čerstvé síly.
     
    00:20
    Jako první se do útočného pásma dostali domácí hokejisté, kteří vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu. Brankář Neužil řešil první vážnou situaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům příjemný a ničím nerušený podvečer z hlavního města, tentokrát už přímo z pražské O2 areny. Utkání startuje přesně v 18:30 hodin a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků pro dnešní mač.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, D. Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Bílí Tygři Liberec: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Birner (A), Filippi, Ordoš – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Dlouhý, Jelínek (A), Rychlovský.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Sýkora, Hejduk – Svoboda, Hnát.
    Trefí se mladý útočník na Spartě?
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Dnes nás čeká další kolo TELH a my společně budeme sledovat utkání mezi Spartou a Libercem. Úvodní vhazování je na programu přesně v 18:30 hodin, přeji příjemnou zábavu.
     
    Liberec má za sebou velmi povedené utkání v Brně, když nastřílel celkem pět branek a po jednoznačném výsledku 5:0 ukončil bodový půst na kluzištích soupeřů. Lví podíl měl na výhře útočník Jan Ordoš, který v utkání mimo jiné zaznamenal hattrick. Naváží liberečtí hokejisté na svůj povedený výkon i v Praze?
     
    Sparta nedávno ohlásila návrat staronového kouče Miloslava Hořavy, který si odbyl svou obnovenou premiéru na lavičce Pražanů minulý týden v Karlových Varech. Sparťané v průběhu utkání nastříleli celkem pět branek a sami naopak inkasovali pouze jednou. V utkání proti Liberci by měl Hořavovi na střídačce už sekundovat jeho nový asistent, kterým se stal úspěšný švédský kouč Hans Wallson.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 27. Němeček (Jandus, Sobotka), 35. Řepík (Kempný, Tomášek), 58. Tomášek – 39. Ivan (Ordoš)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, D. Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Bílí Tygři Liberec: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Birner (A), Filippi, Ordoš – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Dlouhý, Jelínek (A), Rychlovský.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Sýkora, Hejduk – Svoboda, Hnát

    Diváci: 9 279
    thejrc.org