Litvínov – Třinec 1:2 (po pr.) | K. Vary – Pardubice 1:3 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Plzeň 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Kladno – Olomouc 5:2 (kon.)
Sparta – Liberec 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 25.11.2022, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:38
    Není to gól! Rozhodčí rozpažil, jelikož jeden z libereckých hráčů zasáhl kotouč vysokou holí. Pokračujeme vhazováním ve středním pásmu.
     
    57:38
    Sparťanští hokejisté se už zvedli ze střídačky a krouží po ledě. Postupně se k nim přidávají i liberečtí hráči, mezitím sudí zkoumají akci.
     
    57:38
    Stále ještě nemáme jasno, rozhodčí konzultují celou akci u videa. Oba tábory fanoušků jsou nedočkaví a chtějí konečný verdikt.
     
    57:38
    Pozor! Jeden z libereckých obránců vyslal střelu od modré čáry a po teči kotouč zamířil přímo do sparťanské branky. Sudí si jde ještě zavolat!
    57:10 David TOMÁŠEK - 3:1
     
    57:10
    Sparta právě vstřelila branku! Komplikace pro Liberec, zřejmě vítězství pro Spartu. Liberečtí obránci tentokrát chybovali a DAVID TOMÁŠEK překvapil libereckého brankáře. Bez asistence.
     
    56:30
    Řepík hledal svou zadovkou spoluhráče před brankou, ale liberečtí obránci byli připravení a následně vyvezli puk do bezpečí.
     
    53:04
    Velká šance domácích! Krejčíkova svižná rána od modré čáry však brankáře Neužila nevyvedla z míry a skončila v jeho výstroji.
     
    46:39
    Michal Birner s Janem Ordošem udělali rozruch v útočném pásmu a Kovář viděl kotouč na poslední chvíli! Sparťanský brankář zasáhl.
     
    43:14
    Michael Frolík udržel kotouč na své hokejce a liberečtí hokejisté byli v tlaku! Frolík poté našel Bulíře, který před brankou trefil pouze Kováře.
     
    41:53
    Dominik Simon vyslal nebezpečnou ránu z kruhu, ale Neužil byl na svém místě připravený a vyrazil kotouč pro svůj celek do bezpečí.
     
    39:36
    Tygři jsou ke konci druhé třetiny aktivní a výrazně ožili! Frolíkova rána od modré čáry nebyla špatná, ale Kovář na ni viděl a ukryl puk ve výstroji.
    38:15 Michal IVAN - 2:1
     
    38:15
    Liberec právě vstřelil branku! Máme sníženo! Ordoš obral o kotouč zřejmě útočníka Sobotku a následně se k puku dostal obránce MICHAL IVAN. Mladý bek byl zaparkovaný v hloubi útočného pásma a posléze střílel už do odkryté části sparťanské branky. Asistence: Jan Ordoš.
    34:20 Michal ŘEPÍK - 2:0
     
    34:20
    Sparta právě vstřelila branku! Domácí hokejisté jdou do dvoubrankového vedení. Kempného nebezpečnou ránu zastavil Neužil, ale následnou dorážkou MICHALA ŘEPÍKA už nikoliv. Liberečtí hráči musí v Praze dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Asistence: Michal Kepmný, David Tomášek.
     
    33:11
    Rozhodčí signalizují nedovolený zákrok, na trestnou lavici odjel útočník Tomáš Filippi (LIB), jenž se provinil hákováním a Spartu čeká první přesilová hra.
     
    31:16
    Safin v náznaku přečíslení hledal svým pasem najetého Konečného, který však svou hokejkou prudkou přihrávku netrefil. Škoda pro Spartu.
     
    28:34
    Dominik Simon zrychlil hru v obranném pásmu a sparťané poté trochu vylekali svým nahozením brankáře Neužila. Ten situaci zvládl.
    26:50 David NĚMEČEK - 1:0
     
    26:50
    Sparta právě vstřelila branku! V O2 areně jsme se konečně dočkali gólu! Řepík našel na modré čáře připraveného DAVIDA NĚMEČKA, který svou svižnou ranou prostřelil dosud bezchybného brankáře Jakuba Neužila. Asistence: Martin Jandus, Vladimír Sobotka.
     
    19:03
    Faško-Rudáš dorážel kotouč před brankou, ale Kovář byl znovu připravený na svém místě a nedovolil libereckému útočníkovi druhou dorážku.
     
    18:12
    Bude se podruhé v utkání vylučovat a znovu to budou sparťané. Druhým hříšníkem je útočník Ostap Safin (SPA), jenž vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    17:28
    Tohle bylo znovu velmi nebezpečné. Buchtele nahazoval od mantinelu a kotouč jen proletěl kolem liberecké branky. Škoda pro domácí.
     
    15:45
    Lukáš Derner posunul kotouč jen k Thorellovi a celá domácí akce vyústila střelou Kempného od modré čáry! Neužil zasáhl a přerušil hru.
     
    09:16
    Melancon nahodil kotouč od modré čáry, ale Kovář vyjetý ze svého pracoviště vyrážečkou poslal puk do bezpečí k rohu kluziště.
     
    05:33
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedl útočník Jakub Konečný (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    02:57
    Před Michalem Kempným se otevřel prostor kvůli špatnému libereckému střídání, ale sparťanský obránce při nápřahu škobrtl.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 27. Němeček (Jandus, Sobotka), 35. Řepík (Kempný, Tomášek), 58. Tomášek – 39. Ivan (Ordoš)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Polášek (A), Krejčík, Moravčík, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, D. Simon – Konečný, G. Thorell, Safin.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Bílí Tygři Liberec: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, J. Dvořák, Kolmann – A. Najman, Bulíř (C), Frolík – Birner (A), Filippi, Ordoš – Flynn, Šír, Faško-Rudáš – Dlouhý, Jelínek (A), Rychlovský.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Sýkora, Hejduk – Svoboda, Hnát

    Diváci: 9 279
    thejrc.org