Boston – Carolina 3:2 (po pr.) | Nashville – Colorado 0:0 (odl.) | Chicago – Montreal 2:3 (2:3 po s.n.)
Minnesota – Toronto 3:4 (kon.) | Washington – Calgary 3:0 (kon.) | Anaheim – Ottawa 1:5 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.)
po prodl.
Boston Bruins
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 25.11.2022, 19:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:19 David PASTRŇÁK - 3:2
     
    63:19
    Boston právě vstřelil branku!
    Bruins využívají přesilovou hru a otáčejí tohle utkání! DAVID PASTRŇÁK dostal nabito na do levého kruhu a jeho dělovka skončila až za zády Kočetkova. Asistence: Brad Marchand, Patrice Bergeron.
    50:27 David KREJČÍ - 2:2
     
    50:27
    Boston právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se dočkávají vyrovnání! Lehce po konci přesilové hry se DAVID KREJČÍ na modré čáře rozhodl nahodit puk, a ten skončil až v bráně Caroliny, kde skvěle blokoval výhled Kočetkova Foligno. Asistence: Pavel Zacha, Nick Foligno.
    39:29 David KREJČÍ - 1:2
     
    39:29
    Boston právě vstřelil branku!
    Carolina si ve svém obranném pásmu hodně zahrávala se svou rozehrávkou a Zacha s Pastrňákem nakonec u mantinelu získali kotouč. Pastrňák poté viděl před bránou zcela volného DAVIDA KREJČÍHO, jenž poslal puk do vzdálenější šibenice hostující klece. Tohle může být pro Boston hodně důležitá branka. Asistence: David Pastrňák, Pavel Zacha.
    15:05 Jesperi KOTKANIEMI - 0:2
     
    15:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes využívají i svou druhou přesilovou hru! Hosté se okamžité vrátili do svého útočného pásma, kde Kotkaniemi nahrál na střed Sethu Jarvisovi, jehož pokus Ullmark vyrazil za svou klec, kde však byl JESPERI KOTKANIEMI, jehož první dorážku ještě domácí brankář zastavil na brankové čáře, ale na druhé doklepnutí už byl krátký. Asistence: Seth Jarvis, Brett Pesce.
    06:34 Stefan NOESEN - 0:1
     
    06:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes využívají přesilovou hru! Burns tak tak udržel kotouč v útočném pásmu a následně nahrál na pravou stranu Svečnikovi, jehož střelu skvěle tečoval Aho do betonu Ullmarka, ale před bránou Bostonu ještě stál nikým nehlídaný STEFAN NOESEN, jenž už ho dopravil za záda domácího brankáře. Asistence: Sebastian Aho, Andrej Svečnikov.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 40. Krejčí (Pastrňák, Zacha), 51. Krejčí (Zacha, N. Foligno), 64. Pastrňák (Marchand, Bergeron) – 7. Noesen (Aho, A. Svečnikov), 16. Kotkaniemi (Jarvis, Pesce)


    Boston Bruins: Ullmark (47. Swayman) – H. Lindholm, Carlo, Grzelcyk, McAvoy, Strälman, Clifton – Marchand, Bergeron, DeBrusk – Zacha, Krejčí, Pastrňák – Hall, Coyle, Cr. Smith – N. Foligno, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – Martinook, Aho, Nečas – A. Svečnikov, Kotkaniemi, Fast – Drury, J. Staal, Jarvis – Noesen, Stastny, Stepan.
    Trenér: Rod Brind´Amour

    Rozhodčí: Rooney, Charon – MacPherson, Alphonso

    Diváci: 17 850
    thejrc.org