Boston – Carolina 3:2 (po pr.) | Nashville – Colorado 0:0 (odl.) | Chicago – Montreal 2:3 (2:3 po s.n.)
Minnesota – Toronto 3:4 (kon.) | Washington – Calgary 3:0 (kon.) | Anaheim – Ottawa 1:5 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Pátek 25.11.2022, 20:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:26 Mats ZUCCARELLO - 3:4
     
    56:26
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Závěr zápasu bude ještě pořádně dramatický, protože Minnesota snižuje na 3:4! Po střele od modré čáry se kotouč od Murrayho betonu odrazil jen před MATSE ZUCCARELLA, který dorazil kotouč do odkryté branky.
    53:23 William NYLANDER - 2:4
     
    53:23
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto učinilo další důležitý krok k vítězství ve dnešním zápase, už vede 4:2. Svůj klenot v podobě střele zápěstím předvedl švédský kanonýr WILLIAM NYLANDER, který se trefil přesně k pravé tyči branky Minnesoty. Asistence: Michael Bunting, Victor Mete.
    30:14 Calle JÄRNKROK - 2:3
     
    30:14
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto se potřetí v utkání dostává do vedení! CALLE JÄRNKROK asi ve své kariéře moc jednodušších gólů nedal. Odrazil se totiž k němu puk a on už měl před sebou zcela prázdnou branku. Asistence: Mark Giordano, John Tavares.
    22:38 Matthew BOLDY - 2:2
     
    22:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Po rychlé akci Minnesoty je opět vyrovnáno, tentokrát na 2:2! Domácí snadno projeli středním pásmem a pak už jen Golikoski našel křížnou přihrávkou před brankou MATTHEWA BOLDYHO, který střelou z pravé strany překonal Murrayho. Asistence: Alex Goligoski, Jordan Greenway.
    12:43 Zach ASTON-REESE - 1:2
     
    12:43
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď Toronta! Neuběhla ani minuta a hosté už zase vedou! Prosazuje se člen čtvrtého útoku Maple Leafs ZACH ASTON-REESE, který překonal Fleuryho překvapivou střelou z úhlu. Tento gól si brankář Minnesoty za rámeček nedá. Asistence: Pierre Engvall.
    12:01 Kirill KAPRIZOV - 1:1
     
    12:01
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí se po hodně dlouhé době prosazují z přesilové hry a vyrovnávají na 1:1! KIRILL KAPRIZOV původně ještě přihrával před branku na Erikssona Eka, ale kotouč se nakonec odrazil k němu a už měl snadnou práci, stačilo mu puk poslat do odkryté branky. Asistence: Joel Eriksson Ek, Mats Zuccarello.
    03:42 Mitchell MARNER - 0:1
     
    03:42
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté sice byli v úvodu zápasu pod tlakem, ale nyní se ujímají vedení! Střelu od modré čáry dokázal tečovat MITCHELL MARNER a na tuto změnu směru už nedokázal brankář Minnesoty Fleury reagovat. Asistence: Timothy Liljegren, John Tavares.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 13. Kaprizov (Eriksson Ek, Zuccarello), 23. Boldy (Goligoski, Greenway), 57. Zuccarello – 4. Marner (Liljegren, Tavares), 13. Aston-Reese (Engvall), 31. Järnkrok (Giordano, Tavares), 54. Nylander (Bunting, Mete)


    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Spurgeon, Middleton, Dumba (A), Goligoski, Addison, Merrill – Zuccarello, Steel, Kaprizov – Greenway, F. Gaudreau, Boldy – Reaves, Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Petan, Dewar, Shaw.
    Trenér: Evason

    Toronto Maple Leafs: Murray (Källgren) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Hollowell, Mete – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Simmonds, Holmberg, Kerfoot – Engvall, Kämpf, Aston-Reese.
    Trenér: Keefe

    Rozhodčí: St. Pierre, Skilliter – Murchison, Nansen
    thejrc.org