Boston – Carolina 3:2 (po pr.) | Nashville – Colorado 0:0 (odl.) | Chicago – Montreal 2:3 (2:3 po s.n.)
Minnesota – Toronto 3:4 (kon.) | Washington – Calgary 3:0 (kon.) | Anaheim – Ottawa 1:5 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Calgary Flames
Pátek 25.11.2022, 20:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:24 Alexandr OVEČKIN - 3:0
     
    52:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Další rána ruského bohatýra ale končí za zády Markströma! ALEXANDR OVEČKIN přitom tentokrát nedostal úplně nejlepší přihrávku, puk si musel zpracovat bruslí, ale právě čas, při kterém mohl zamířit a nepálit bez rozmyslu, se ukázal jako důležitý. Prudkou střelou na bližší tyč zvyšuje na 3:0. Asistence: Conor Sheary, Sonny Milano.
    36:37 Jevgenij KUZNĚCOV - 2:0
     
    36:37
    Washington právě vstřelil branku!
    Úder z čistého nebe, respektive ze situace, která gólem rozhodně nevoněla! JEVGENIJ KUZNĚCOV sice šikovně pronikl až mezi kruhy, kde se prosmýkl mezi dvěma obránci, ale právě při souboji s jedním z nich se vychýlil z rovnováhy a padal na led. Právě v tomto pádu však ještě dokázal pohotově svou hokejkou poslat puk po ledě pod brankáře Markströma, který si nepohlídal prostor pod svými betony. Asistence: T.J. Oshie, Sonny Milano.
    07:56 T. J. Oshie - 1:0
     
    07:56
    Washington právě vstřelil branku!
    To byla lekce o protiútoku jako z učebnice! Po přenesení hry na levou stranu k Ovečkinovi se povedlo domácí hvězdě vyslat směrem dopředu přihrávkou na útočnou modrou Gustafssona, který, ač byl vytlačen do strany, ještě předvedl efektní pas do druhé vlny na T.J. OSHIEHO, jenž otevírá skóre zápasu! Asistence: Erik Gustafsson, Alexandr Ovečkin.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 8. Oshie (E. Gustafsson, Ovečkin), 37. Kuzněcov (Oshie, Milano), 53. Ovečkin (Sheary, Milano)


    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Fehérváry, Irwin, T. van Riemsdyk – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Kuzněcov, Oshie (A), Milano – Mantha, Eller, Johansson – Hathaway, Protas, Dowd.
    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Andersson, Hanifin, Zadorov, Weegar, C. Tanev (A), Gilbert – E. Lindholm (A), Ružička, Toffoli – Mangiapane, Dubé, Kadri – Backlund (A), Huberdeau, Coleman – Lucic, Lewis, B. Ritchie.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, St. Laurent – Jackson, Pancich

    Diváci: 18573
    thejrc.org