Poruba 2011 – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Jihlava – Přerov 1:2 (kon.) | Vsetín – Třebíč 2:1 (kon.)
Prostějov – Slavia 3:4 (0:2 po s.n.) | Šumperk – Kolín 3:2 (1:0 po s.n.) | Zlín – Pardubice B 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
LHK Jestřábi Prostějov
3:4 (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0)
HC Slavia Praha
Sobota 26.11.2022, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Slavia Praha.
    Autorem vítězné branky je LUKÁŠ ŽEJDL.
     
    63:56
    Pavelka vyjel z brankoviště skoro až k modré čáře, odkud dlouhou přihrávkou připravil přečíslení dva na jednoho pro svůj tým! To ale vyšumělo po nepřesném pasu na pravý kruh!
     
    63:21
    Pavelka udržel svůj tým ve hře, když teď vychytal únik Brože! Puk zmizel v jeho výstroji!
     
    63:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty prodloužení!
     
    61:27
    Kulda se po levé straně přesunul až před Pavelku, z ideální pozice ale nakonec poslal kotouč jen do připraveného domácího brankáře!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    47:43
    Málkova rozehrávka skončila na hokejce forčekujícího protihráče! Gólman Slavie měl obrovské štěstí, že dotyčný borec neměl komu nahrát, jinak to mohlo být hodně zlé!
     
    45:25
    Žejdl posunul puk na opačný kruh na volného Brože, na kterého zívala prázdná branka! Výborný Pavelka se ale natáhl a následné jedovaté zakončení parádně lapil do rukavice!
     
    44:09
    Jan Maruna (PRO) zahákoval protihráče před brankovištěm, Slavia si znovu vyzkouší přesilovku.
    39:53 Jakub KUBEŠ - 3:3
     
    39:53
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Slavia i ve druhém oslabení tři na pět kapituluje, sedm sekund před koncem prostřední části v Prostějově začínáme zase od začátku! Na střeleckou listinu se zapisuje JAKUB KUBEŠ, který z pravého kruhu uklidil puk přesně ke vzdálenější tyči hostující svatyně – 3:3! Asistence: David Ostřížek, Tomáš Jáchym.
     
    39:04
    Slavia bude podruhé v utkání řešit dvojnásobné oslabení! Kuldovi bude dělat společnost Tomáš Hanousek (SLA), který jede na trestnou za krosček.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:35
    Komplikace pro vršovické hráče, nová posila Edgars Kulda (SLA) dostává dvě minuty za podrážení.
     
    37:45
    Viděli jsme další únik Prostějova, tentokrát si hosté nepohlídali domácího kapitána! Novák ale Málka nepřekvapil, nastřelil jen vyrážečku.
    32:26 Tomáš JÁCHYM - 2:3
     
    32:26
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Hosté nevydrželi početní výhodě vzdorovat dlouho, kontaktní gól je na světě! Martin Novák krátkou přihrávkou poslal puk k pravé tyči na TOMÁŠE JÁCHYMA, přičemž Málek se následně nestihl se přesunout včas – 2:3! Asistence: Martin Novák, Jakub Kubeš.
     
    31:57
    Ale pozor, Slavia bude takřka dvě minuty ve třech! Vladimír Roth (SLA) totiž bezprostředně po vhazování vyhodil puk nad mantinel.
     
    31:50
    Jestřábi dostávají šanci se vrátit zpět do hry. Roman Málek (SLA) se provinil podrážením, přičemž menší trest za něj odpyká Daniil Petrov.
    31:06 Michal SIMON - 1:3
     
    31:06
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní pokračují v kvalitní hře a rozšiřují svůj náskok na dvě branky! Pavelka Strnadovu střelu z mezikruží ramenem vyrazil jen na čepel úplně volného MICHALA SIMONA, jenž kotouč z bezprostřední blízkosti brankoviště doklepl do škvíry u bližší tyče – 1:3! Asistence: Lukáš Strnad, Dušan Žovinec.
     
    23:38
    Poměr sil na ledě se na dvě minuty vyrovná, Pavel Mrňa (SLA) je vyloučen za podrážení.
    23:07 Jaroslav BROŽ - 1:2
     
    23:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    Malákův faul stojí Jestřáby další gól, Slavia se poprvé v utkání ujímá vedení! Po souhře s Hanouskem se na pravé straně uvolnil JAROSLAV BROŽ, na jehož přesnou střelu Pavelka nezvládl včas zareagovat – 1:2! Asistence: Tomáš Hanousek, Edgars Kulda.
    21:39 Pavel MRŇA - 1:1
     
    21:39
    Slavia právě vstřelila branku!
    Vršovickým stačili jen čtyři vteřiny, máme vyrovnáno! Po vyhraném vhazování přišla střela, která se od Pavelky odrazila před brankoviště. Následného chaosu před domácí svatyní naplno využil PAVEL MRŇA, který prostrčil puk za bezmocného strážce branky – 1:1! Asistence: Karel Klikorka, Michal Poletín.
     
    21:35
    Bude pětiminutová! Daniel Malák (PRO) po úplně zbytečném a nebezpečném faulu kolenem dnes dohrál, vyšší trest za něj odsedí Jansa.
     
    21:35
    Michal Simon po hodně ostrém zákroku jednoho z protihráčů zůstává bezvládně ležet ve středním pásmu, tohle bylo naprosto zbytečné! Někdo z domácích zřejmě půjde do sprch...
     
    20:25
    Slavia druhou třetinu otevřela velkou šancí, Hejda z hranice pásma nastřelil tyčku! Od vyrovnání nás dělily jen milimetry!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:00
    Prostějov bude zbytek třetiny dohrávat ve čtyřech, za podrážení je vykázán Tomáš Jandus (PRO).
     
    14:45
    Bídná rozehrávka Slavie vedla k velké šanci Buriana, který byl těsně před brankovištěm faulován. Za záchranou brzdu zatáhl forvard Michal Simon (SLA), který dostává menší trest za hákování.
     
    09:38
    A hned z toho byla další šance! Na Málka teď jeli sami hned dva Jestřábi, přičemž jeden z nich místo přihrávky vzal věci do vlastních rukou a trefil jen hostujícího gólmana!
     
    08:46
    Kubešova výborná přihrávka vyslala do útoku Jansu, s jehož nájezdem si ale skvělý Málek poradil! Brankář drží Vršovické nad vodou!
    06:43 Martin NOVÁK - 1:0
     
    06:43
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Pražská obrana zaváhala a hned je z toho domácí gól, Prostějov se v polovině sedmé minuty dostává do vedení! Jáchymova střela se od Málka odrazila před brankoviště, kam rychle najel nikým nehlídaný MARTIN NOVÁK a pryž následně zasunul ke vzdálenější tyči – 1:0! Asistence: Tomáš Jáchym, Tomáš Jiránek.
     
    04:46
    Po chybě Klikokry se na modré čáře ke kotouči dostal Jansa, který vyrazil sám na Málka! Gólman si následný bekhendový pokus pohlídal!
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Mar. Novák (T. Jáchym, Jiránek), 33. T. Jáchym (Mar. Novák, Kubeš), 40. Kubeš (Ostřížek, T. Jáchym) – 22. Mrňa (Klikorka, Poletín), 24. J. Brož (Hanousek, Kulda), 32. Simon (Strnad, Žovinec), rozh. náj. Žejdl

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Lukáš Žejdl (SLA)
    0:1   David Ostřížek (PRO)
    2. série:
    0:2   Vladimír Růžička (SLA)
    0:2   Filip Jansa (PRO)
    3. série:
    0:2   Edgars Kulda (SLA)
    0:2   Tomáš Jáchym (PRO)
    4. série:
    0:2   Tomáš Hanousek (SLA)
    0:2   Roman Vlach (PRO)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Kubeš, Malák, Benda, Poledna, Pěnčík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Mar. Novák (C) – V. Burian, Vlach, Ostřížek – Slanina, Hašek, Jansa – Jandus, Venkrbec, Maruna.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Slavia Praha: Málek (Pittr) – Klikorka, Hejda, Barák (A), Roth, Žovinec, Hanousek – Stehlík, Žejdl, Kulda – Strnad, V. Růžička, J. Brož – Mrňa, Kern, Simon – Havrda, Poletín (C), Petrov.
    Trenér: Daniel Tvrzník.

    Rozhodčí: Šudoma, Jechoutek – Bezděk, Zídek.

    Diváci: 1 122
    thejrc.org