Třinec – HC Litvínov 4:5 (po pr.) | Zlín – Olomouc 3:2 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
Plzeň – Kometa Brno 0:0 (odl.) | Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Sparta – Jihlava 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 0:0 (odl.)
odloženo
Mountfield HK
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 26.11.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 26. kolo
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte se krásně a někdy příště se budu z Hradce těšit na počtenou! (17:07:39)
     
    Liberec si tak celkem jednoznačně došel pro tři body a slavit může i Čeněk Krátký, který byl jakožto brankařská jednička poprvé u výhry. Liberečtí byli ve třetí třetině velmi jistí, na druhou stranu měli i častokrát štěstí, to když je zachránil právě gólman Krátký. Své tři body definitivně potvrdili v 51. minutě díky Mikuláši Jenčovskému a výhrou 4:0 zůstávají ve hře o play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě jedno vhazování, ale nic zásadního se už tu nestane.
     
    59:41
    V samotném závěru se mohli domácí dočkat, když si klepl o puk na vrcholku levého kruhu Vencl, střelu na bližší tyč ale napálil jenom do břevna!
     
    58:40
    Po buly Lvi navíc opět vyhodili, oba celky střídají.
     
    57:50
    Domácí však svoje oslabení brání relativně v poklidu. Liberec spíše honí kotouče ve středním pásmu.
     
    57:07
    Kříž mohl v brejku nechat vypít domácí kalich hořkosti až do dna, když ujel dvěma obráncům. Ačkoliv mířil do odkryté části branky, nakonec zachránila hradecké hokejisty tyč. Ještě předtím však Kříže sekl David Pavič (MHK) a dostává dvě minuty.
     
    56:36
    Kříž si nabruslil na přihrávku nad kruhy a bez přípravy střílel, Kasal vytáhl puk jenom do lapačky. A přestože chtěl rozehrávat, raději přerušil hru.
     
    55:42
    Matěj Beneš dostal kotouč do stoje a snažil se projít přes dva obránce, ani jeden mu to ale nepovolil. Liberec tak přechází dopředu a zápas se už spíše dohrává.
     
    55:03
    Gajda sklepl od prken na Koštovala, který už naskakoval mezi dva obránce ale zradilo ho vedení kotouče a domácí vyhazují.
     
    54:35
    Až teď se Tygrům povedlo usadit se v pásmu, zatím se však nedostali do střelecké pozice.
     
    53:50
    Hradec hraje oslabení dobře, ale Liberec na druhou stranu nikam nespěchá. Utkání chce především bezpečně dohrát.
     
    53:23
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Fiala – 2 min., vysoká hůl.
     
    52:35
    Hradci dnes není souzeno dát byť jednu branku. Domácí útok využil chyby obránců a Michal Beneš dostal přihrávku k levé tyči, kotouč se mu ale zamotal na hokejce a k zakončení nedošlo. Poté sice kombinace pokračovala a do bloku šli dva Severočeši, Krátký ale ve finále nemusel ani zasahovat.
     
    51:46
    Lvi chtějí aspoň čestný úspěch a Leden to vzal ze středního pásma na sebe, povedený pokus z mezikruží ale zamířil jenom do Krátkého výstroje.
     
    50:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec na začátku posledních deseti minut definitivně láme duel na svoji stranu! Bylo to především o důrazu na brankovišti. Střelu Vološína sice Kasal lapil, liberečtí útočníci ale byli důraznější oproti hradeckým obráncům a MIKULÁŠ JENČOVSKÝ nakonec dostrkal puk za Kasalova záda – 0:4! Asistence: Tadeáš Vološín, Petr Gajda.
     
    49:12
    Král dostal na samotném konci přesilovky možnost snížit, když se zjevil sám před Krátkým, z první ale jenom trefil Krátkého do vyrážečky!
     
    48:10
    Táborský při otočce ztratil ve středním pásmu puk a využil toho Przybyla, vysokým obloučkem vyhodil na Kasala.
     
    47:36
    Domácí kombinovali na modré, jenže zpětná přihrávka od Michala Beneše šla už do středního pásma. Proto může Liberec hned střídat.
     
    47:22
    Šanci na částečný návrat do utkání mají domácí právě nyní. Radek Janata (LIB) dostává dvě minuty za sekání.
     
    46:27
    Téměř čtyři minuty bez přerušení mají svůj konec. Hradec šel do situace 3 na 3, jenže první přihrávka šla na ofsajdovou hranu a postavení mimo hru bylo nakonec i odpískáno.
     
    44:46
    Fiala se zbavil protihráče a Hradec znovu mazal dopředu. Puk propadl mezi kruhy na Giesla, který si udělal dva kroky a zakončoval, jenže jenom do hostujícího brankáře.
     
    43:49
    Další gólovku měl Leden, který jel na Krátkého fakticky sám. Jenže když už brankáře Tygrů překonal, tak nechal Krátký na ledě beton a Leden mu jej trefil!
     
    43:13
    Za nahozením sprintoval Pajer, jako první jej ale za vlastní brankou uzmul Jakubec a rozvíjel hru směrem dopředu. Ale ne nadlouho, puk bere znovu pod kontrolu Hradec.
     
    41:56
    Hradec zlepšil hru směrem dopředu a Fiala předvedl krásnou individuální akci na levé straně. Bekhendem už tlačil puk do horní části branky, krásný zákrok ale předvedl Krátký, který sebral domácím gólovou radost lapačkou!
     
    40:56
    Kříž projel snadno přes dvě pásma a založil tak liberecký útok. Tygři však vepředu dlouho nevydrželi, krátce poté mazal dopředu Moravec s Lednem, vybojovali pro domácí vhazování.
     
    40:10
    Matěj Beneš se na zadním mantinelu dostal ke kotouči a chtěl nahazovat před branku, sražené nahození obloučkem ale skončilo v moci hostí. Ti však vyhodili na icing.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina sice nebyla až tak na jednu branku, přesto ale byla znát převaha Liberce. Ten po 40 minutách vede o tři góly, přičemž první dva vstřelil v rozmezí 29 sekund. Lvi dvakrát inkasovali ve vlastním oslabení, přičemž sami ani jednou ze tří nabízených přesilovek neudeřili. Tygry také skvěle drží Čeněk Krátký, který vytáhl několik parádních zákroků. Za 14 minut jsme zpět.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Naopak to mohlo být klidně ještě 0:4, když Gajda s Koštovalem ujeli do situace 2 na 1. Koštoval však trefil jenom Kasala, následná snaha hostí dostat puk do branky skončila akorát posunutou brankou z jejich strany.
     
    39:36
    Prášek se tlačil před dva obránce Liberce, ti mu však na útočné modré čistě posunuli puk mimo hokejku a bylo po naději.
     
    39:02
    Meisel hledal mezi kruhy Vološína, ten už ale mezitím odjel střídat. Veškerá další záchrana situace byla zbytečná, hosté totiž už byli v ofsajdu.
     
    38:17
    Hradec se poté ve vlastním pásmu dostal pod tlak a vyhazuje jenom na zakázané uvolnění.
     
    37:25
    I tak se ale šelmy dostaly v oslabení do šance. Petr Gajda dlouho držel puk na vlastní hokejce a situaci 2 na 1 chtěl řešit sám, bekhendem ale napálil jenom Kasalův beton!
     
    36:59
    Hostům se daří bránit, Ehrenberger navíc mohl rozjet brejkovou situaci, ve středním pásmu však kotouč ztratil.
     
    36:16
    Dvě střely v krátkém sledu, ani Boukal, ani Pajer ale neprostřelili obětavé bloky celku zpod Ještědu.
     
    35:31
    Jenže hned poté se musí bránit. Matouš Jakubec (LIB) to má za dvě minuty kvůli faulu kolenem.
     
    35:27
    Matěj Beneš si protáhl puk přes dva beky a rázem jel sám na branku. Krátkého si i položil, hostující gólman však vytáhl fantastický zákrok vyrážečkou a Liberečtí tak vedou stále 3:0!
     
    34:06
    Na druhé straně mohli domácí snížit, po tečované střele z levého kruhu zazvonila za Krátkého ramenem pouze tyč!
     
    33:49
    Teď se již navíc hraje 5 na 5 a Hladík prověřil Kasala, který jeho tvrdý pokus od modré pouze vyrazil před sebe do brankoviště. Tam se už k dorážce hotovil Kofroň, ale bezúspěšně.
     
    33:13
    Moravec poslal prudkou přihrávku před branku, kde se snažili dorážet dva domácí, ke Krátkému se ale stáhl obránce a společnými silami se hosté osvobodili.
     
    32:02
    Lvi tak měli možnost sehrát první fázi přesilovky lépe, všechno to ale skončilo na levém kruhu, kde při zakončení Pajer přelomil hokejku tak, že letěla až na tribunu. Na to konto Liberec vyhazuje.
     
    31:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jakubec – 2 min., hákování.
     
    30:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Technický přestupek je potrestán, Tygři vedou už tříbrankovým rozdílem! Jenčovský dostal přihrávku pod levý kruh a v ideální moment našel křižnou přihrávkou na pravé straně nepokrytého PETRA GAJDU. Hostující útočník nikam nespěchal, stáhl si puk optimálně na zakončení, které opřel o tyčku. Druhá využitá přesilovka – 0:3! Asistence: Mikuláš Jenčovský, Filip Kříž.
     
    29:43
    Liberec se relativně v pohodě ubránil a krátce poté bude mít početní výhodu. Mountfield hrál totiž zcela evidentně v šesti lidech, za což dostává dvě minuty. Ty zamíří odsedět Leden.
     
    28:55
    Michal Beneš nabral rychlost podél prken a hledal před brankou Vencla, který si sjel na zakončení. Pokus mířený na vzdálenější tyč šel ale těsně mimo!
     
    28:29
    Téměř polovina výhody za námi a vyjma krátkého časového úseku se domácí nedostali do útočného pásma.
     
    27:40
    Přesilová hra se v první fázi ale Lvům vůbec nedaří. Liberec drží ve třech hráčích hru v útočném pásmu.
     
    27:32
    Možnost přesilové hry dostane i Hradec. Lukáš Meisel (LIB) slízl dvojku za držení.
     
    26:46
    Vencl dostal pobídku na brejk od Boukala po rychlé kombinaci na levé straně. Zakončit se ale Venclovi nepovedlo, neboť na kruzích ztratil rovnováhu.
     
    25:56
    Jakubec dohrál tělem Moravce, který upadl na protihráče u mantinelu. Hra byla přerušena, Moravec se po chvíli zvedl, což je hlavní. V první moment to vypadalo na vyloučení, rozhodčí ale jenom na cosi upozorňoval Péreze.
     
    25:14
    Domácí sice lehce zvýšili obrátky, jejich snahu ale hatí signalizovaný ofsajd.
     
    24:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    O necelou půlminutu později je to navíc o dvě branky a hradecká střídačka bere oddechový čas! JAROMÍR PÉREZ táhl útok po levém křídle, zcela bez okolků vykoupal Hrbka a rázem byl sám před Kasalem. A poradil si znamenitě, střelou pod Kasalovu vyrážečku dává Tygrům nadějný náskok – 0:2! Bez asistence.
     
    24:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají a dostávají se do důležitého vedení! Kříž si na levém mantinelu udělal chvilku prostoru a poslal puk do předbrankového prostoru, kde byl připraven MIKULÁŠ JENČOVSKÝ. Ten se rychle zorientoval a s notnou dávkou štěstí překonal Kasala, který v první chvíli vypadal, že bude puk mít – 0:1! Asistence: Filip Kříž, Petr Gajda.
     
    23:32
    Kříž si klepl o přihrávku na levý kruh a dostal ji, okamžitá střela ale nepřinesla žádný efekt pro Tygry.
     
    23:16
    Petr Moravec (MHK) je první vyloučený hráč utkání. Za hákování dostává obligátní dvě minuty.
     
    22:49
    Přímočarou akci Hradce ukončuje jistým zásahem Krátký, před nímž se následně strhla drobná rozmíška. Hlavní rozhodčí si bere na slovo po jednom hráči z každé strany a nesahá k trestům.
     
    22:28
    Zblokovanou střelu si našel Pajer a už chtěl posílat do úniku Ledna, dobře se s ním ale vrátil Culek a přihrávku si sebral na svou hůl.
     
    21:46
    Jansa ustál souboj na levé straně a hned tlačil puk křížem na Péreze, který byl připraven před brankou. Tomu však chyběl půlkrok na zakončení do odkryté branky!
     
    21:22
    Kombinační snahu přerušil další liberecký výpad, tentokrát jej měl na starost Jenčovský. Opět ale trefil střed branky, kde byl připraven Kasal.
     
    20:41
    Matěj Beneš byl první na odraženém puku od Krátkého betonů a okamžitě střílel, trefil však pouze plexisklo za brankou. Hradec si nicméně pásmo udržel.
     
    20:13
    Tygři začali třetinu svižně. Gajda přejel útočné pásmo a z vrcholku pravého kruhu pálil, ale přímo do Kasala.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nenabídla tolik hokejové krásy, jak by se mohlo zdát. Hrál se sice velmi rychlý a svižný hokej, ale také se spoustou nepřesností a přerušování. Přesto byly oba celky jak blízko, tak daleko vedoucímu gólu. Zatím je to ale souboj brankářů, přičemž dva klíčové zákroky na konci 13. minuty si připsal Čeněk Krátký, když čelil hned dvěma dorážkám a tutovce Michala Beneše. Zpět se vrátíme za 14 minut!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Leden přišel v útočném pásmu o rukavici, přesto dokončil akci, která ale skončila jenom zákrokem Krátkého. Hosté pak zkoušeli jít rychlý brejk 3 na 2, ale střela od Jakubce šla jenom do Kasala.
     
    18:46
    Pérez nepřetlačil dva obránce na kruzích před sebou, přesto hosté zůstali v útočném pásmu. A že to bylo poměrně divoké. Kříž ale ve velmi nadějné pozici trefil jenom Kasala.
     
    18:31
    Liberec poslal hru přímo na zakázané uvolnění, proto se bude opět vhazovat před Krátkým.
     
    17:42
    K Novotnému se příhodně odrazil puk mezi kruhy v útočném pásmu, střela ale šla jenom do prvního libereckého hráče, který navíc předtím zakopl a bránil tak chvíli v poloze ležmo.
     
    16:22
    Kasal se nedohodl s Havlíčkem a vyhozený hostující puk nechtíc zahráli oba. Z toho tak vznikla hned dvojí šance pro Janatu, který ale ani v jedné situaci nepřekonal domácího brankáře!
     
    15:48
    Přestože domácí střídačka nesouhlasila s verdiktem ohledně icingu, Král stihl odpravit puk těsně předtím, než jej mohl zahrát liberecký hráč.
     
    14:59
    Koštoval ztratil puk a Hradec hned valil hru dopředu. Michal Beneš ale prováhal na levém křídle ideální možnost pro nahrávku a nic víc ze svého pobytu v útoku Lvi nezískali.
     
    14:05
    Trocha závaru i na druhé straně, kde to u bližší tyče zkoušeli důrazem Vološín s Hoisem, ale Kasal po puku skočil a shrábl pod sebe.
     
    12:56
    Tygři pak prohráli hned další navazující buly a Michal Beneš mohl napravit předchozí akci, chybělo mu však puk zvednout nad lapačku ležícího gólmana!
     
    12:46
    Krátký udržel Liberec na bezbrankovém stavu! Po buly totiž hned propadl puk do brankoviště a Pajer trefoval prostor pod betony, který si liberecký brankář ale pohlídal. Jenže puk dostal jenom před sebe k Michalu Benešovi, ani on však společně se svým bratrem nedostal v nepřehledné situaci puk za Krátkého záda!
     
    12:31
    Po vyhraném vhazování pálil z prostoru nad kruhy Leden, Krátký ale jeho pokus dobře viděl a sebral do lapačky.
     
    11:59
    Pérez dosáhl na dlouhou přihrávku po levé straně a z otočky našel na druhém křídle Kříže, který pálil z první. Kasal jeho nevýrazný pokus ale v klidu zachytil do lapačky.
     
    11:27
    Ofsajd libereckého týmu ukončuje šťouchanici na modré čáře. Bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    10:31
    Ehrenberger nebyl příliš kontrolován a projel tak snadno napříč celým kluzištěm až do útočného pásma. Tam se o něj začali zajímat Boukal s Pavičem a úspěšně, hostující bek musel jenom poslat puk před sebe.
     
    09:36
    Przybyla ustál osobní souboj za brankou a z otočky tlačil puk Kasalovi na bližší tyč, domácí brankář se ale rozhodit nenechal. Další pokusy o dorážku pak již odklidila hradecká obrana.
     
    09:07
    Další puk mimo mantinely. Král vložil hokejku do krosové nahrávky a kotouč nabral směr sektor E.
     
    08:22
    Leden nabral rychlost, udržel si obránce na zádech a tlačil se do střelecké příležitosti na pravém křídle. Puk mu však sjel z čepele, a i kdyby Krátkého ohrozil, gól by to stejně nebyl. Pajerovi byo totiž signalizováno postavení v brankovišti.
     
    07:45
    Další přerušení, kterých za 11 minut čistého času je opravdu hodně. Tentokrát se puk odrazil od hole bránícího hradeckého hráče do ochranné sítě, proto se bude vhazovat před Kasalem.
     
    06:32
    Bezpalec se ve snaze zachytit vyhození Liberce po mantinelu přitisknul na hrazení tak vehementně, až přepadl hezky po hlavě na hostující střídačku. Během chvilky se ale zapojil do hry, zatímco Severočeši získali pásmo.
     
    06:20
    Vencl z otočky nahodil na Krátkého, ke kterému se sjížděli domácí hráči. Proto raději přidržel puk v lapačce a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    05:19
    Moravec posílal pod tlakem puk podél prken a využil toho Jansa, který táhl kontr do otevřené hradecké obrany. Všechno ale skončilo první nahrávkou v útočném pásmu.
     
    04:43
    Velmi zajímavě to rozjeli Jenčovský s Koštovalem, kdy prvně jmenovaný z pravého kruhu pouštěl za sebe pro Koštovala z druhé vlny. Ten si ještě puk stáhl lépe na střelu a pálil křížem na zadní tyč, ale těsně vedle!
     
    04:19
    Novotný využil dobré práce Giesla a z modré střílel, puk skončil jenom před Krátkým, kde jej zastavilo hned několik hráčů z obou celků.
     
    03:39
    Další chybná nahrávka hostí mezi beky, do které vstoupil Král. Měl ale moc málo času na další rozvíjení brejku, proto Tygři berou puk zpět na své hole.
     
    03:03
    Moravec držel kotouč na hranici útočného pásma, kličku přes dva obránce už ale nedotáhl a Liberec může konečně vyvézt puk před Kasala.
     
    02:46
    A ten může směle pokračovat, neboť Vološín se v rozehrávce příliš unáhlil a vyhodil puk přímo na zakázané uvolnění.
     
    02:19
    Leden podržel puk za brankou a vytáhl hru zpátky na modrou, odkud střílel Fiala. Jeho sražený pokus skončil na levém kruhu, Lvi ale pokračují v tlaku.
     
    01:31
    Novotný vypíchl puk hned po vyhraném libereckém buly a rýsovala se možnost jít 2 na 1, jenže Novotný si puk píchl moc daleko a už nedokázal nahrávat zpátky před branku.
     
    01:06
    Matěj Beneš si stáhl na pravém kruhu puk blíže hokejce a dostal se přes Meisela, který jej poté trochu nešikovně poslal k ledu. Faul se však nepíská, krátce nato vyhazují domácí na icing.
     
    00:36
    A také z toho byla poměrně nebezpečná střela. Ehrenberger si vybruslil na modré a střílel z nápřahu, jeho pokus byl však tečován a Kasal reagoval lapačkou relativně na poslední chvíli.
     
    00:04
    Dohrávka 26. kola začíná, přestože úvodní buly vyhráli domácí, Liberec jako první útočí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -19
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Kasal (Mrázek) – Boukal, Pavič, Fiala, Havlíček (C), Hrbek, Táborský, Bezpalec – Král, Moravec, Leden, Novotný, Matěj Beneš (A), Hora, Prášek, Giesl, Michal Beneš (A), Pajer, Vencl
    Trenér: Jiří Janoušek

    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Hambálek) – Koštoval, Jakubec, Culek, Meisel, Hladík (A), Ehrenberger – Przybyla, Janata, Kofroň, Kříž, Vološín, Pérez (A), Jansa, Bačkovský, Jenčovský (C), Gajda, Hois
    Trenér: Richard Lobo

    Rozhodčí: Barek, Bernat – Hájková, Jiruška.
     
    Krásné odpoledne z východočeské metropole! Když se odkládalo 26. kolo DHL extraligy juniorů, málokdo tehdy tušil, že až se duel odehraje v druhé půlce února, tak bude velmi důležitý pro oba týmy!

    Hradecká juniorka se totiž obdivuhodně zvedla, z posledních pěti duelů vyhrála čtyři, téměř na jistotu utekla sestupové hrozbě a dokonce může pomýšlet na play-off! Na osmé Pardubice má ztrátu sedmi bodů a stáhnout to může právě v úterní odpoledne.

    K tomu musí však porazit liberecké Tygry, kteří uzavírají první desítku a mají o čtyři body více. V posledních dvou duelech nebrali na domácím ledě ani bod a o motivaci tak mají postaráno. O to více, že poslední utkání s Hradcem prohráli.

    Duel v ČPP Aréně začíná v 15:00, příjemnou zábavu!
     
    Zápas byl odložen. Náhradní termín není znám. (09:33:46)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky:


    Mountfield HK:
    Bílí Tygři Liberec:
    thejrc.org