Philadelphia – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Detroit – Arizona 4:3 (1:0 po s.n.) | Columbus – NY Islanders 2:3 (kon.)
Buffalo – New Jersey 1:3 (kon.) | Vegas – Seattle 2:4 (kon.) | Tampa – St. Louis 5:2 (kon.)
Dallas – Winnipeg 4:5 (po pr.) | San Jose – Los Angeles 2:5 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 3:4 (kon.)
Carolina – Calgary 3:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:3 (0:0, 1:3, 0:0)
New Jersey Devils
Sobota 26.11.2022, 02:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 34 – 44 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Craig Anderson (BUF) 41 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,2%, odchytal 56:59
    Akira Schmid (NJD) 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 59:53

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (NJD) 1+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:33

    Tři hvězdy utkání
    1. Jack Hughes (NJD) 1+0
    2. Nico Hischier (NJD) 0+1
    3. Craig Anderson (BUF) 93,2% (04:50:02)
     
    New Jersey Devils se vrací na vítěznou vlnu. V Buffalu vyhráli 3:1 a zvítězili ve 14 z posledních 15 zápasů. Napravili tak porážku z posledního duelu proti Torontu. Výhra se ovšem nerodila snadno, ve třetí třetině totiž mělo Buffalo spoustu šancí, jak s výsledkem zápasu něco udělat. Padaly tyčky, další požáry pak hasil výborně chytající Akira Schmid. A v průběhu střetnutí dokonce nebyly uznány dva góly domácích, při kterých totiž Sabres natlačili shodně brankáře Devils do branky i s pukem, což samozřejmě není možné a rozhodčí měl hned jasno, proto v obou případech rozpažil a nešel ani k videu. U druhé branky však bude u domácích přetrvávat pachuť, jelikož v 59. minutě se kotouč dostal do klece po zásahu bránícího Milana, který zpod Schmida vypadnuvší puk trefil svou rukou. Na vítězství Devils to ale nic nemění.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Až nyní se mohl Anderson vydat znovu na střídačku! Sabres však útočné pásmo neudrželi.
     
    59:00
    Domácí, kteří se snažili o návrat do útoku dlouhou přihrávkou přes půl kluziště, se dopouští zakázaného uvolnění. A tak musí Anderson zpět do klece.
     
    58:35
    Hra pokračuje a okamžitě přišla střela přes celé kluziště, která však v brance neskončila.
     
    58:28
    Sabres se ještě snaží přesvědčit rozhodčí, že jejich gól by měl platit, jelikož kotouč do branky Devils dostal bránící Marino svou rukou. Sudí ale k videu nejdou.
     
    58:28
    Schmid se v brankovišti položil na záda a zažehnal šanci soupeře zalehnutím puku. Sabres se nevzdali a dokonce Cozens s Thompsonem natlačili brankáře Devils do branky, přičemž puk zpod jeho těla povyjel a dostal se do sítě. Jenže tento gól platit nemůže.
     
    57:41
    Obrovská šance Sabres, která je ale trestuhodně zahozena! Mittelstadt se z prostoru před brankovištěm neprosadil, Schmid jej dokázal těžkým zákrokem vychytat. K dorážce ze strany se ještě dostal Quinn, ale jeho pokus končí vysoko nad bránou a až v ochranné síti.
     
    57:26
    Hosté dostali puk do středního pásma, vystřelit na prázdnou branku se jim ale nepovedlo.
     
    57:18
    Olofsson nebyl v ideálním střeleckém postavení, ale viděl, že Schmid je mírně povyjetý. A tak vyslal z pravého kruhu rychlou střelu z první, kterou ale brankář Devils zachytil.
     
    56:30
    Sabres odvolali brankáře! Riskují tedy hru v šesti.
     
    56:08
    Thompson se sice dostal až před brankoviště, ale už neměl čas na kličku. A Schmid si dal velký pozor, aby udržel beton na ledě.
     
    55:03
    Rychlý přechod do útočného pásma ze strany Buffala bylo zastaveno kvůli postavení mimo hru. Komerční pauza.
     
    54:32
    Hischier byl dost důrazný, aby obešel dva protihráče, na třetího, který se vrátil do svého pásma, však už byl i on krátký.
     
    54:05
    Kterou však nevyužívá, hosté dostali puk mimo své pásmo.
     
    53:57
    Hra se nyní hodně kouskuje. Pro změnu končí kotouč v hledišti. Vhazuje se ale před Schmidem, což je pro Buffalo dobrá příležitost.
     
    53:49
    Sabres byli vytlačeni do středního pásma a při pokusu o návrat se dostali do ofsajdu. Vhazovat se tak bude v neutrální zóně.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 35. V. Olofsson (Mittelstadt, Jokiharju) – 22. J. Hughes (Mercer, Haula), 26. J. Boqvist (Šarangovič), 38. Tatar (Hischier, Bratt)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Luukkonen) – Samuelsson, Dahlin (A), Jokiharju, Power, Ljubuškin, Fitzgerald – J. Skinner, Tuch, T. Thompson – Quinn, Peterka, Cozens – Hinostroza, V. Olofsson, Mittelstadt – Girgensons (A), Jost, Okposo (C).
    New Jersey Devils: Schmid (Vaněček) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Marino, Severson, Br. Smith – J. Hughes (A), Bratt, Haula – Mercer, Hischier (C), Tatar – Zetterlund, J. Boqvist, Šarangovič – Wood, M. McLeod, Bastian.

    Rozhodčí: Pochmara, Joannette – Marquis, Murray

    Diváci: 16727
    ocianews.com