Plzeň – Hostivař 3:5 (kon.) | Hr. Králové – Kladno 1:3 (kon.) | Kert Park Praha – Letohrad 7:1 (kon.)
Karviná – Svítkov 4:3 (kon.) | Prachatice – Dobřany 2:7 (kon.) | Pardubice – Ústí n/L 3:4 (po pr.)
po prodl.
HBC Pardubice
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
Elba DDM Ústí nad Labem
Sobota 26.11.2022, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 14. kolo
     
    Dramatické utkání mezi Pardubicemi a Ústím nad Labem skončilo vítězstvím hostujícího celku 4:3 po prodloužení.

    Utkání plné obratů poslal do prodloužení Jan Škurla, který byl jediným úspěšným střelcem třetí části. V nastaveném čase přisoudil vítězství ústeckému mužstvu Jan Sedláček, jenž stál na konci pěkně sehrané přesilovkové kombinace.

    Ústí nad Labem se zásluhou dvoubodového vítězství posunulo v tabulce na páté místo, za Karvinou je pouze z důvodu horšího skóre. Pardubice zůstávají na třetí příčce. (18:04:30)
     
    Konec zápasu.
    47:52 Jan SEDLÁČEK - 3:4
     
    47:52
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod berou hosté! Stupka přihrál do levého kruhu Červinkovi, který s hlavou nahoře našel před bránou JANA SEDLÁČKA, po střele z bezprostřední blízkosti Foršt neudržel míček před brankovou čárou. Asistence: Vojtěch Červinka a Martin Stupka.
     
    47:33
    Při zmatcích před domácí bránou rozhodčí ztratil přehled o míčku, proto přerušil hru, přestože nad ním brankář ani zdaleka neměl plnou kontrolu.
     
    47:09
    S rozehrávkou spoluhráčům vypomoh po obranném odpalu Langra gólman Tomáš Rechtorík, balónek poslal na Jiřího Gruse.
     
    46:35
    Komplikace Pardubic nekončí. Za vlastní bránou Ondřej Březina zvedl hokejku do obličeje soupeře, a protože se v obličeji faulovaného hráče objevil krvavý šrám, jedná se o čtyřminutový trest. Přesilovka 4 na 3 tak bude ještě delší.
     
    46:16
    Hokejbalisté hostujícího celku kombinují v útočném pásmu. První příležitost Pavel Foršt přestál, střelu od levého mantinelu vykopl pravým betonem.
     
    45:49
    Ústí nad Labem dokonce bude hrát přesilovou hru! Protihráče nedovoleně dohrál u mantinelu Pavel Kubeš, ani on se s rozhodnutím rozhodčího vůbec neztotožňuje a hlasitě protestuje.
     
    45:17
    Rozzlobený Jan Bílý vzteky odkopl vlastní hokejku. Myslel si, že pro svůj tým vybojoval přesilovou hru, jenže poté, co jej Pavel Krajíček zahákoval, tak si soupeřovu hokejku u těla přidržel. Dvouminutový trest tak vyfasoval oba hokejbalisté.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení. Hokejbalisté Ústí nad Labem se kýženého vyrovnání dočkali ve 36. minutě, kdy forhendovou střelou z otočky skóroval Jan Škurla.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    44:45
    Zápas směřuje do prodloužení. Hosté se nikam neženou, kombinují ve vlastní obranné třetině a očima sledují časomíru.
     
    44:07
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Lukáš Belica. Snažil se natlačit až před bránu, jenže míček si posunul až příliš před sebe, čehož využil Miroslav Hálek.
     
    43:46
    Další útok Východočechů byl o poznání méně povedenější. Obránce Tomáš Martan nahazoval o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    43:18
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Nicolas Langr individuálně. Z pravé strany střílel forhendem na přední tyč, změně skóre zamezil úspěšným zákrokem Tomáš Rechtorík.
     
    42:57
    Akci hostujícího celku zastavil svým hvizdem rozhodčí, který odpískal ofsajd. Vhazování proběhne na pravé straně za obrannou modrou čárou Pardubic.
     
    42:34
    Z důvodu vzájemné potyčka dochází k vyloučení na obou stranách. Za hrubost míří na trestnou lavici Martin Janeček a Jiří Tomáš.

    Milan Huppert


    Hledáme zpravodaje pro tým Elba DDM Ústí nad Labem. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 9. Langr, 16. Bílý (Licek, Kubeš), 19. Strouhal (Kubeš) – 12. Grus (Stupka), 14. Soukup (Grus, Krajíček), 36. Škurla (Jelen, Belica), 48. Sedláček (Červinka, Stupka)


    HBC Pardubice: Foršt (Třináctý) – Geisler, Hálek, Martan, Šimek, Školoudík, Vlasák – Bílý, Bolek, Březina, Česák (A), Dostál, Janeček, Kubeš, Langr (A), Licek, Mikula, Moravec, Snížek, Strouhal (C).
    Elba DDM Ústí nad Labem: Rechtorík (Řehoř) – Bečvář, Grus, Michajličenko, Sedláček (A), Smolík, Švanda – Belica, Červinka, Haas, Jelen, Krajíček, Nedoma, Škurla, Soukup (C), Stupka (A), Tomáš.

    Rozhodčí: Havelka, Liška

    Diváci: 120
    thejrc.org