Poruba 2011 – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Jihlava – Přerov 1:2 (kon.) | Vsetín – Třebíč 2:1 (kon.)
Prostějov – Slavia 3:4 (0:2 po s.n.) | Šumperk – Kolín 3:2 (1:0 po s.n.) | Zlín – Pardubice B 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
HC Kometa Brno
Sobota 26.11.2022, 12:00 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 2. kolo
Partner:
     
    59:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Napodruhé se to již hostům povedlo, ze středního pásma do opuštěné klece míří PATRIK ANTONY a Kometa bere tři body za výhru 4:1. Bez asistence.
     
    Dukla si vyžádala oddechový čas.
     
    54:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. JAN BRABENEC si před brankou naše přihrávku Davida Štula a zblízka jí srazil za záda bezmocného Nováka. Asistence: David Štulo, David Röss.
     
    53:13
    Červenka si mezi kruhy mohl vybrat, kam pošle Novákovi kotouč, jenže v zakončení nebyl přesný.
     
    50:27
    V situaci tři na jednoho vzal Matěj Fiala odpovědnost sám na sebe, což by byla dobrá volba, kdyby alespoň trefil branku. Mířil ale vedle.
     
    49:03
    Váňovu střelu z levého kruhu vytáhl Fajmon, následná rána Jungwirtha od modré proskákala těsně vedle pravé tyče Komety.
     
    45:56
    Rána Spanela už byla nebezpečnější. Před Novákem totiž puk skočil, ovšem beton jihlavského brankáře byl na místě.
     
    45:18
    Adam Ošmera dostává dvě minuty za faul loktem, Jihlavu tak čeká další oslabení.
     
    41:18
    Vít Macek jde ven za nedovolené bránění a Kometa má první přesilovou hru.
     
    39:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    ADAM VESELSKÝ se dlouho zastřeloval, dva jeho pokusy byly zblokovány. Nyní se ale už raduje. Vildomecova příhra od modré se dostala k produktivnímu jihlavskému forvardovi, jenž se z pravé strany trefil přesně nad rameno Fajmona. Asistence: Matěj Vildomec.
     
    38:29
    Ex-jihlavský útočník Jindřich Habermann, který v průběhu rozehrané sezony odešel do Komety, dostává dvě minuty za krosček.
     
    37:09
    Dobrá kombinační akce Dukly. Fiala po přejetí modré přenechal kotouč Veselskému, který ale mířil těsně nad branku!
     
    35:58
    Jakub Zduba v samostatném úniku nedokázal překonat Jiřího Nováka! Hlavně domácí brankář tak drží Kometu jen na dvoubrankovém rozdílu.
     
    34:30
    Znovu Michal Červenka. Kapitán Komety nabral na levé straně rychlost a z kruhů vyslal dobrou střelu na Nováka, který si s ní ale opět poradil.
     
    29:05
    Nahozený puk byl pro Fajmona lahůdkou, sklepl tak kotouč pro své spoluhráče a to byla voda na mlýn právě pro Kometu. Před brankou se do zakončení dostal Dominik Halačka, ovšem znovu si na Nováka nepřišel.
     
    27:08
    Röss dobře zakombinoval s Branbencem, který byl před brankou sám, nicméně i jeho pokus Novák vykryl. Jihlavský brankář si na nedostatek práce určitě nemůže stěžovat.
     
    25:46
    Veselského střela po buly projela těsně vedle tyčky Fajmona.
     
    25:42
    Veselského pokus od modré Fajmon neviděl, přesto stačil zasáhnout a pohlídal si i pokusy o dorážku jihlavských hokejistů.
     
    25:04
    Opět výborný Jiří Novák. Dominik Halačka se dostal před brankou k puku, ovšem jeho radost zastavil jihlavský brankář svým pravým betonem.
     
    24:14
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní byl i Novák, jenž chytá zatím velmi dobře, bez šance. DAVID ŠTULO naznačil střelu, rychle objel branku a protože nebyl dostoupen obránci, zasunul kotouč do sítě. Asistence: Sebastian Mitro, Jan Brabenec.
     
    23:03
    Tvrdou ránu Habermanna z pravé strany výborně vyrazil Novák, v dorážce puk přeskočil hokejku Zduby, jenž tak nemohl z osy hřiště zakončovat.
     
    18:48
    Rostislav Nosek v situaci dva na nikoho střílel sám, což nebyla dobrá volba, jelikož puk zvedl až moc nad branku a velká šance Dukly vyznívá do ztracena.
     
    16:58
    Dukla bude mít šanci na srovnání stavu po tom, co Filip Šebela jde ven za podrážení.
     
    16:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    Signalizovaná početní výhoda přináší první branku Komety. Už to vypadalo, že se Dukla ubrání, ovšem z hole Spanela se puk dostal na DAVIDA RÖSSE, který se zblízka nemýlil. Asistence: Jakub Spanel, Jakub Zubíček.
     
    10:21
    A mohla přijít na jihlavské straně, když střelu od modré tečoval před brankou Löffler. Fajmon si poradil a následně odražený kotouč dopadl vedle jeho branky.
     
    07:27
    Dukla neudržela puk na modré a Kometa měla k dispozici přečíslení dva na jednoho. Halačkův pokus z levého kruhu vytěsnil Novák, který si výborně vedl i proti dorážce Davida Rösse.
     
    06:18
    Jihlava jde do přesilovky, Sebastian Mitro se provinil držením.
     
    01:53
    Fiala krásně vysunul v akci dva na jednoho Adama Veselského, který si na vrcholu kruhu připravil kotouč ke střele a hezkým švihem trefil vzdálenější tyčku. Tohle byla hned na úvod velká šance Dukly!

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 40. Veselský (Vildomec) – 17. Röss (Spanel, Zubíček), 25. Štulo (Mitro, Brabenec), 55. Brabenec (Štulo, Röss), 60. Antony


    HC Dukla Jihlava: Novák (Uhrin) – Jungwirth (A), Löffler, Tomica, Pražák, Tetiva, Vildomec, Ošmera (C) – Nosek, Fink, Veselský, Duka, Kytka, Váňa, Chlubna, Macek, Fiala
    Trenér: Jakub Venc

    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Šebela, Röss, Halačka (A), Volf, Habermann, Brabenec, Pavlík, Zduba, Štulo, Červenka (C), Šichtář
    Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Čuňočka – Kopecký, Landsmann
    thejrc.org