Vítkovice – K. Vary 4:2 (kon.) | Sparta – Kladno 5:1 (kon.) | Plzeň – Třinec 2:1 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 4:3 (4:2 po s.n.) | Motor ČB – Liberec 4:1 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 5:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 6:4 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 27.11.2022, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Přeji všem krásný nedělní podvečer z plzeňské LOGSPEED CZ Arény. V rámci třiadvacátého kola Tipsport extraligy své síly změří domácí Škodovka s Oceláři z Třince.
     
    HC Škoda Plzeň se po nepovedeném startu do soutěže zvedla a aktuálně se tým hlavního kouče Petra Kořínka nachází na sedmém místě extraligové tabulky s dvaceti devíti body. Střed tabulky je však poměrně nabitý, a proto je každá výhra nebo prohra o to více znát. V posledním zápase modrobílá parta přerušila šňůru tří porážek a zvítězila na ledě silného Hradce Králové 4:1. Třemi body se o to zasloužil Petr Kodýtek a právě na něm tento rok stojí plzeňský tým. Reprezentační útočník malého vzrůstu produkuje průměrně kolem bodu na zápas a na ledě je hodně vidět. Kromě jeho skvělé formy může Západočechy těšit návrat Jana Piskáčka do sestavy. Důrazný bek dlouho laboroval se zraněním ruky a na ledě Hradce si téměř po dvou měsících připsal další soutěžní start. Dokáže se Škodovka vyburcovat k dalšímu dobrému výkonu a porazit silný Třinec?
     
    HC Oceláři Třinec rovněž začátek ročníku nezastihli v dobré formě. Po úvodních čtyřech porážkách se spekulovalo, zda budou Draci bez Václava Varaďi na střídačce vůbec konkurenceschopní. Třinec však zase rychle najel na vítěznou vlnu, tak jak jsou Oceláři zvyklí. Momentálně drží čtvrtou příčku a pomalu stoupají vzhůru. V posledním utkání Třinečtí porazili Litvínov 2:1 po prodloužení. Není žádným překvapením, že na straně Ocelářů září útočník Martin Růžička. Šestatřicetiletý útočník dokonce vede s dvaceti pěti body bodování celé soutěže. Ukáže svůj um i proti Plzni, se kterou má Třinec dlouhodobě kladnou bilanci?
    Prosadí se Voženílek gólově v Plzni?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Voženílek (C), Marcinko (A), M. Růžička – Daňo, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Haas, Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Gerát, Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní buly utkání vyhráli domácí a Petr Kodýtek zavezl puk do útočné třetiny. Záhy však získali rychle kotouč Oceláři a Martin Růžička vyzkoušel Svobodovu pozornost ranou od mantinelu.
     
    00:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Sebastíán Malát – 2 min., hákování.
     
    01:19
    Draci dlouho kombinovali v útočné třetině, až se do toho opřel plzeňský rodák Jakub Jeřábek a od modré trefil Svobodovu lapačku.
     
    01:29
    Ke střeleckému pokusu se následně dostal Martin Růžička a tentokrát zblízka byl znovu úspěšný gólman domácích.
     
    02:45
    Druhá polovina přesilové hry už hostům nevyšla podle představ a indiáni jsou v plném počtu.
     
    03:17
    Daniel Voženílek se s kotoučem dostal až k modré čáře, odkud vypálil na Svobodu skrytou střelu. Plzeňský brankář připraven.
     
    03:39
    Rozehrávka Voženílkovi vůbec nevyšla a do zakončení se tak dostal Samuel Bitten. Tomu zase příliš nesedla následná střela, ale Škodovka se k puku rychle dostala a od modré mířil jen kousek nad Václav Adamec.
     
    05:42
    Nejprve na jedné straně hrozil od modré Marinčin. Jeho pokus byl zblokován, a tak se vydal do protiútoku Petr Kodýtek. ten ještě viděl volného Hrabíka, jenž nezakončil.
     
    07:45
    Dlouho se držela v útočném pásmu první formace Ocelářů. Jejich dlouhý avšak k nebezpečí nevedl a u puku jsou Plzeňští.
     
    09:00
    Libor Hudáček to nyní vzal na sebe a prosmýkl se podél mantinelu až před Svobodu. Na přední tyči ho nenachytal, ale hlavní sudí signalizuje faul Západočechů.
     
    09:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Michal Houdek – 2 min., vysoká hůl.
     
    09:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MARKO DAŇO. Třinec už po pěti vteřinách využívá svou přesilovou hru! Jakub Jeřábek na modré nic nevymýšlel a rychle vystřelil. Do jeho rány ještě vložil hůl Marko Daňo a Draci jdou do vedení. Asistence: Jakub Jeřábek a Tomáš Marcinko.
    09:13 Marko DAŇO - 0:1
     
    09:59
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Patrik Hrehorčák – 2 min., držení.
     
    11:19
    Plzeň se sice drží v útočném pásmu, ale k ničemu to moc nevede. První střelecký pokus obstaral až Adrián Holešinský, ale mířil mimo.
     
    12:05
    Třinečtí už byli v plném počtu, ale Sebastián Malát se i přesto dostal do samostatného úniku. Plzeňský mladíček tváří v tvář Mazancovi přestřelil.
     
    12:28
    A záhy další tutovka indiánů! Z levého kruhu to zkoušel Martin Lang, ale jen těsně minul pravou tyč Mazancovy brány.
     
    12:59
    Libor Hudáček opět výborným bruslením přebruslil obránce domácích a po objetí brány nabil na modrou Jaroměřskému, tomu střela vůbec nesedla a nezakončil.
     
    13:36
    Po buly vyslal svižnou ránu Aleksi Rekonen a nebyl vůbec daleko od branky.
     
    14:30
    Po zaváhání Holešinského ve středím pásmu se k zakončení dostal Daniel Kurovský. Jeho pokus přes obránce nadělal Svobodovi potíže, které uhasila až obrana Škodovky.
     
    15:10
    Další obrovská šance domácího celku! Samuel Bitten vybojoval kotouč ve středním pásmu a prodral se s ním až před Mazance, kterého kličkou do forhendu nepřekonal.
     
    15:40
    Tomáš Mertl byl znovu úspěšný na vhazování a vybídl tak ke střele Aleksiho Rekonena. Ten prověřil pevnost Mazancovy lapačky.
     
    16:32
    David Kvasnička pálil od modré s úmyslem nabídky na teč pro Kryštofa Hrabíka. Hrabík sice do jeho střely nezasáhl, ale i tak prolétla jen kousek od svatyně Marka Mazance.
     
    17:00
    Kontroverzní zákrok na Sebastiána Maláta si nenechal líbit Michal Houdek a pomstil svého spoluhráče v následné šarvátce.
     
    17:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Michal Houdek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Libor Hudáček – 2 min., hrubost,
    Martin Marinčin – 2 min., hrubost.
     
    17:28
    Rekonenova střela Mazancovi vypadla a Oceláři dokázali odvrátit i následnou dvojici dorážek.
     
    19:00
    Hrabík s Mertlem si dlouho přihrávali kotouč po zadním hrazení, ale Jakub Jeřábek ho dokázal vybojovat a hrají Oceláři.
     
    19:49
    Těsně před koncem úvodní periody se do zakončení hnal ještě Petr Kodýtek. Přes důrazného Jana Douderu se k volnému kotouči nedostal a soubojem v rohu končí první třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část je za námi. Více ze hry v ní měla domácí Škodovka, která měla k dispozici několik tutovek, ale ani z jedné se domácí nedokázali prosadit. Naopak na straně Ocelářů skóroval hned z první větší šance Marko Daňo, jenž si našel Jeřábkovu střelu od modré a tečoval ji do sítě Miroslava Svobody. Došlo i menší šarvátce mezi Michalem Houdkem a Martinem Marinčinem po zákroku Libora Hudáčka na Sebastiána Maláta u mantinelu. Druhé dějství začne v 17:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    I druhou třetinu zahájila lépe Škodovka a okamžitě se nastěhovala do útočného pásma. Zde si však neporozuměli Hrabík s Kodýtkem a hraje soupeř.
     
    22:01
    Marko Daňo spolupracoval s Kurovským, kterému poslal zadovku. Kurovský ji však nezpracoval a na druhou stranu se vydal Malát.
     
    23:17
    Samuel Bitten se ujal volného kotouče ve středním pásmu a namířil si to s ním do útoku. Přechod přes modrou se ale indiánům nevydařil a píská se tak ofsajd.
     
    24:20
    Škodovka se dlouho nemohla dostat z obranného pásma a až zásluhou Lukáše Kaňáka se domácí vysvobodili.
     
    25:10
    Petr Kodýtek zavezl puk do útočné třetiny a následně si vybruslil na vrcholek kruhů, odkud trefil jen prvního clonícího hráče soupeře.
     
    26:20
    Rozehrávka se oběma týmům ve druhém dějství zatím moc nevede. Nyní to byla Plzeň, kdo se dlouho nemohl propracovat ke zdárnému založení. Piskáček to tedy vzal na sebe a po přejetí červené čáry kotouč nahodil.
     
    26:30
    Zápas se nám nyní na chvíli přerušil z důvodu závady na dveřích sloužícím k výjezdu rolby.
     
    26:30
    Vše je už v pořádku a pokračuje se ve hře.
     
    28:00
    Václav Adamec na sebe navázal dva hráče a předložil puk volnému Davidu Kvasničkovi. Obránce Plzně však kotouč nezpracoval a hrajou hosté.
     
    28:10
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Samuel Buček – HL, příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    29:04
    Škodovka vaří Oceláře při přesilové hře! Velký tlak indiánů vyústil v tečovanou ránu Rekonena Petrem Kodýtkem.
     
    30:20
    Schleissovi rána z pravého kruhu nesedla a Oceláři hrajou v plném počtu.
     
    31:40
    Výborně to nyní udělal Jan Schleiss, který se natlačil před Mariána Adámka a ten ho musel zastavit pouze pomocí faulu.
     
    31:50
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec:
    Marian Adámek – 2 min., držení.
     
    32:38
    Plzni se nedaří usadit se v útočném pásmu. Dokázal to až Martin Lang, jenž i zkusil vypálit na zadní tyč. Mazanec vyráží.
     
    33:12
    Při vlastím oslabení ujel indiánům Miloš Roman. V přečíslení dvou proti jednomu zvolil střelu, ale Svoboda si jeho projektil pohlídal a drží ho ve své výstroji.
     
    34:30
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Marek Baránek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:04
    Kombinace Ocelářů při přesilové hře skončila u Erika Hrni, jenž bombou z pravého kruhu provětral Svobodovu lapačku.
     
    35:46
    Indiáni se dobře brání a už dvakrát uklidili kotouč do bezpečí.
     
    36:21
    Pokus Marinčina byl tečován Voženílkem a jen těsně minul Svobodovu svatyni. Záhy pálil Voženílek znovu a z mezikruží trefil boční tyč!
     
    38:48
    Marinčin našel volného Libora Hudáčka čekajícího na útočné modré. Ten to zkusil střelou zápěstím přes Zámorského, ale mířil vedle.
     
    39:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JAN SCHLEISS. A Škodovka v závěru druhé třetiny vyrovnává! Na sebe to vzal Jan Schleiss a po přejetí modré čáry parádní ranou vymetl horní růžek Mazancovy svatyně. Asistence: Kryštof Hrabík a Miroslav Svoboda.
    39:25 Jan SCHLEISS - 1:1
     
    39:55
    Třinec to ještě zkoušel, ale Martin Růžička nic nevymyslel a tak tedy končí druhá perioda.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část je minulostí. K vidění nebylo zdaleka tolik šancí jako v té první. Hra se vyrovnala a oba týmy hrozili hlavně z brejků. O jedinou branku se postaral Jan Schleiss, který v závěru třetiny svou parádní ranou vyrovnal stav zápasu na 1:1. Oba celky tedy budou mít ve třetí třetině o co bojovat. Ta nám začne v 18:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Domácí zahájili třetí část aktivněji a jejich první formace zavezla puk do útočného pásma. Zde o něj indiáni dlouho bojovali, ale hraje Třinec.
     
    41:25
    Filip Suchý zakončoval z levého kruhu. Jeho rána byla zblokována pouze do ochranné sítě.
     
    42:46
    Oskar Haas se dostal ke střele z pravého kruhu. Byl však ve velkém úhlu a Svoboda si jeho pokus pohlídal.
     
    43:45
    V přečíslení tří proti jednomu to na sebe vzal Daniel Voženílek a střelou přes hráče ohrozil Miroslava Svobodu. Ten drží kotouč ve své výstroji.
     
    45:21
    Oceláři byli v posledních chvílích aktivnější. Třetí formace hostů to dvakrát zkoušela středem hřiště. Nejdříve Roman a poté Hrehorčák ale individuálně proti přesile neuspěli.
     
    45:53
    Indiáni opět zahrozili z protiútoku. A znovu to byla dvojice Kodýtek, Schleiss. Tentokrát kapitán domácích přenechával puk Petru Kodýtkovi, kterého vychytal Mazanec.
     
    46:08
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je FILIP SUCHÝ. Západočeši jdou de vedení! Střela Petra Zámorského se odrazila k Adriánovi Holešinskému a ten našel ještě lépe postaveného Suchého, který zakončil do odkryté klece. Asistence: Adrián Holešinský.
    46:08 Filip SUCHÝ - 2:1
     
    46:52
    Oceláři se po inkasované brance nastěhovali do třetiny domácích a dlouho stříleli jeden pokus za druhým. Lukáš Kaňák osvobodil domácí a dostal kotouč do útočného pásma.
     
    48:00
    Parádní přihrávkou vybídl Kryštof Hrabík Jana Baránka na modré čáře. Ten to okamžitě zkusil a jeho projektil prolétl jen kousek od pravé tyče Mazancovy svatyně.
     
    49:18
    Nahození Hrehorčáka od modré Miroslav Svoboda dobře viděl a vyrazil ho do ochranné sítě.
     
    49:56
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Tomáš Mertl – 2 min., držení.
     
    50:26
    Filip Suchý vyhozením osvobozuje modrobílou družinu.
     
    51:20
    Škodovka skvěle brání a Třinec při jeho přesilovce k ničemu nepustila.
     
    52:08
    Indiáni už jsou v plném počtu. Třinečtí se udrželi na kotouči a z pravého mantinelu vypálil na Svobodu Buček.
     
    52:59
    Na hřišti to je úmorný boj o každý centimetr ledu. Oba týmy dneska zkrátka chtějí vyhrát. Náskok má však Plzeň.
     
    53:24
    Po objetí brány hledal Martin Růžička volného Marcinka. Jeho záměr však skvěle přečetl Jan Piskáček a zabránil nebezpečí.
     
    54:36
    Dva střelecké pokusy nyní zaznamenal Libor Hudáček. Slovenský útočník to nejprve zkoušel z pravého kruhu a poté se do toho opřel z mezikruží. Ani jednou neuspěl.
     
    55:00
    Buček si vybruslil mezi kruhy, ale v poslední chvíli mu sjel kotouč z hole a mířil mimo.
     
    55:55
    Oceláři tlačí, jak jim síly stačí. Závěr zápasu bude jistě ještě hodně zajímavý.
     
    56:34
    Skvělou prací nyní naservíroval kotouč Schleiss Janu Baránkovi. Obránce domácích se do toho následně pořádně opřel a kousek za modrou přestřelil Mazancovu bránu.
     
    57:50
    Jakub Jeřábek bojoval o kotouč až za bránou hostí. Oceláři se na něm dlouho neudrželi a hrají domácí.
     
    58:30
    Třinec hraje bez brankáře!
     
    58:40
    Jan Schleiss měl před sebou zcela volnou bránu Třince, ale od modré čáry jí minul!
     
    58:52
    Oddechový čas pro tým HC Škoda Plzeň.
     
    59:10
    Mazanec zpět na střídačce a Oceláři jsou usazeni v útočném pásmu.
     
    59:35
    Škodovka se skvěle brání a svého soupeře k ničemu nepouští.
     
    59:47
    Domácí vyhazují na zakázané uvolnění a Třinec bude mít poslední možnost k vyrovnání.
     
    59:47
    Oddechový čas pro tým HC Oceláři Třinec.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Indiáni v závěru utkání odolali tlaku Třince a poráží jej 2:1. O rozhodující branku se postaral Filip Suchý. Indiáni se tak posouvají na šesté místo extraligové tabulky. Třinci bude po dnešním zápase patřit stále čtvrtá pozice.
     
    Nejlepší hráči utkání: Filip Suchý (Plzeň) a Jakub Jeřábek (Třinec)
     
    Ode mne to je pro dnešek vše a budu se těšit u dalšího extraligového hokeje z plzeňské LOGSPEED CZ Arény. (19:06:58)
    Marken.cz

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 40. Schleiss (Hrabík, Mi. Svoboda), 47. Suchý (Holešinský) – 10. Daňo (J. Jeřábek, Marcinko)


    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.
    Trenér: Petr Kořínek

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Voženílek (C), Marcinko (A), M. Růžička – Daňo, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Gerát, Malý
    thejrc.org