Carolina – Calgary 3:2 (kon.) | Florida – St. Louis 4:5 (po pr.) | Pittsburgh – Toronto 1:4 (kon.)
New Jersey – Washington 5:1 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 5:2 (kon.) | Colorado – Dallas 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:3 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
4:5 (3:1, 1:0, 0:3 - 0:1)
St. Louis Blues
Neděle 27.11.2022, 00:30 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    St. Louis po skvělém obratu zvítězilo na Floridě
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 37 – 37 | Přesilová hra: 0/2 – 0/4 | Trestné minuty: 15 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Spencer Knight (FLA) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5%, odchytal 61:08
    Thomas Greiss (STL) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 61:08

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 1+0, +2 účast, 5 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 19:33

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Kyrou (STL) – 2+0
    2. Radko Gudas (FLA) – 1+0
    3. Ryan O'Reilly (STL) – 1+1 (03:17:18)
     
    Utkání přihlíželo 15 649 diváků.
     
    Hokejisté St. Louis na Floridě předvedli velkou show. Do třetí třetiny nastupovali s tříbrankovým mankem, ale nesložili zbraně a střetnutí zdárně dovedli do prodloužení, v němž fantastický obrat dokonal gólově zakončeným bekhendovým blafákem v úniku dvougólový střelec Jordan Kyrou.

    Svěřenci kouče Berubeho přerušili sérii dvou porážek v řadě ve velkém stylu a v tabulce Centrální divize si polepšili na čtvrtou příčku před Minnesotu. Florida zapsala čtvrtou prohru v pěti zápasech, díky zisku bodu nicméně vystřídala na pátém místě Atlantické divize Montreal.
     
    Konec zápasu.
    61:08 Jordan KYROU - 4:5
     
    61:08
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Málo vídaný obrat St. Louis dovršil JORDAN KYROU! Odpoutal se od Verhaegheho a Krug mu vyslal parádní pas do úniku. Rodák z Toronta zvolil bekhendový blafák, který provedl na jedničku, střetnutí ukončil střelou nad pravý beton gólmana. Asistence: Torey Krug a Vladimir Tarasenko.
     
    60:43
    Sam Reinhart měl před sebou posledního hráče, ale na Toreyho Kruga si nevěřil, proto volil zpětný pas na Aarona Ekblada.
     
    60:18
    Po pravém mantinelu nabral rychlost Sam Bennett. Ne ovšem takovou, aby se natlačil pře Justina Faulka až před bránu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 37 – 36.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, půjde se do prodloužení. Domácí v závěrečné dvacetiminutovce ztratili třígólové vedení, za Blues se přidali na střeleckou listinu Ryan O'Reilly, Jordan Kyrou a Vladimir Tarasenko. Psychická výhoda je bezpochyby na straně hostujícího celku, který má možnost dokonat parádní obrat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:38
    Rozhodující trefu měl na hokejce Brandon Saad. Pokus kanadského útočníka vyrazil Knight pouze za sebe a měl velké štěstí, že točící se puk si rozmyslel cestu za brankovou čáru, do bezpečí jej posléze definitivně odpálil Gustav Forsling.
     
    59:17
    Ivan Barbašev se vydal napadat Aarona Ekblada, jemuž se nepodařilo vyhodit, následnou střelu Coltona Parayka od modré schoval gólman Knight v lapačce.
     
    58:53
    Zmatky v předbrankovém prostoru vyřešil Spencer Knight. Našel si volný kotouč ve spleti hokejek a přikryl ho lapačkou.
     
    58:20
    Za vlastní bránou drobně zaváhal Radko Gudas. Mohl se ovšem spolehnout na výpomoc spoluhráčů, Sam Bennett získal touš před Saadem.
     
    57:46
    Fantastický obrat chtěl dokonat Brandon Saad. Střílel z vrcholku pravého kruhu na zadní tyč, bránu o pár čísel minul.
     
    57:26
    S rychlou odpovědí mohl přispěchat Anton Lundell, jenže zakončení mu vyšlo na bekhend, střela se mezi tři tyče nevešla.
    56:11 Vladimir TARASENKO - 4:4
     
    56:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Berubeho družina ztrácela po druhé části tři góly, nyní je vyrovnáno a psychická výhoda zcela jasně na straně hostů! Souhra tří ruských hokejistů začala u Bučněviče, pokračovala přes Barbaševa a skončila u VLADIMIRA TARASENKA, proti jehož tvrdé forhendové střele do pravého horního rohu Knight neměl nárok. Asistence: Ivan Barbašev a Pavel Bučněvič.
     
    55:55
    Před domácí bránu se prodíral Ryan O'Reilly. Už to vypadalo, že i zakončí, v poslední chvíli mu kus černé gumy odpálil z pod hole Marc Staal.
     
    55:25
    Domácí hokejisté pochopitelně nikam nespěchají. Aaron Ekblad si několikrát vyměnil touš s Gustavem Forslingem, načež hrál do střední třetiny na Ryana Lomberga.
     
    54:44
    Nejistý zákrok Spencera Knighta, který kus černé gumy jenom vyrazil pod sebe, pohotový Radko Gudas ho zametl zpět k jeho betonům.
     
    54:22
    Brandon Saad měl před sebou posledního prothráče, jímž byl Aaron Ekblad, kličkou mezi kruhy proti domácímu zadákovi neuspěl.
    53:43 Jordan KYROU - 4:3
     
    53:43
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš, je zaděláno na drama! Protiútok Blues založil i zakončil JORDAN KYROU. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan převzal puk od Faulka a dobruslil do pravého kruhu, odkud vyprodukoval nechytatelný křižný projektil do šibenice. Asistence: Justin Faulk a Torey Krug.
     
    53:18
    Definitivní rozhodnutí měl na hokejce Nick Cousins. Tváří v tvář Greissovi neuspěl, německý gólman soka vychytal levým betony.
     
    52:59
    Směrem dozadu výborně zapracoval Josh Mahura. Podržel na zádech Nathana Walkera, po mantinelu přihrál osamocenému Colinu Whiteovi.
     
    52:20
    Levá strana se otevřela před Samem Reinhartem. Domácí forvard se ve finále akce zkusil natlačit až před bránu, nebyl úspěšný.
     
    51:57
    Nathan Walker středem nastartoval Joshuu Leiva, ten v souboji jeden na jednoho proti Radku Gudasovi neuspěl.
     
    51:23
    V dalším případe už si domácí strážce svatyně počínal o poznání jistěji. Skvěle zmenšil střelecký úhel Brandonu Saadovi, jehož střelu zachytil a nepustil.
     
    50:46
    Střelu Justina Faulka z velké vzdálenosti Spencer Knight pouze vyrazil před sebe, naštěstí pro něj na hokejku spoluhráče Mahury.
     
    50:21
    Krátce před návratem Coltona Parayka z trestné lavice vyprodukoval ránu od levého mantinelu Sam Bennett, Thomase Greisse nezaskočil.
     
    49:50
    Čitelnou nahrávku k pravému mantinelu v podání Cartera Verhaegheho zachytil Ryan O'Reilly, úspěšně vyhodil po levém mantinelu.
     
    49:22
    Brandon Montour si rozmyslel zakončení a nahrál na střed Aaronu Ekbladovi, ten napálil prvního clonícího protihráče Acciariho.
     
    48:22
    Cenné dvě minuty bere spoluhráčům v honbě za zdramatizováním utkání Colton Parayko, když ve střední třetině nedovoleně zabránil v dalším pohybu Cousinsovi.
    48:16 Ryan O'REILLY - 4:2
     
    48:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Už při hře pět na pět se Bluesmani přibližují na rozdíl dvou gólů. Hostující kapitán RYAN O'REILLY moc dobře viděl, že Knight netuší, kde je kotouč, takže ho šikovně poslal zpoza brány do jeho zad a brankář si hrací předmět srazil za brankovou čáru sám. Asistence: Calle Rosén a Brandon Saad.
     
    47:46
    Po levé straně nabral velkou rychlost Robert Thomas. V plném sprintu nahrával před bránu, Brayden Schenn dostal puk na brusle.
     
    47:22
    Zaváhání Aarona Ekblada nepotrestal Pavel Bučněvič, ruský útočník pálil od levého mantinelu o kus vedle brány.
     
    46:57
    Tvrdou střelu Vladimira Tarasenka udržel Spencer Knight mezi betony. Rozehrál na Marca Staala až po hvizdu rozhodčího.
     
    46:01
    Uvidíme hru ve čtyřech. Roberto Bortuzzo podrazil Cartera Verhaegheho, avšak domácí forvard dle úsudku rozhodčího pádu hodně přidal, takže i on si vykoledoval dvouminutový trest, a sice za přihrávání.
     
    45:41
    Od pravého mantinelu zajímavě nahazoval před bránu Niko Mikkola, adresát Vladimir Tarasenko přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    45:05
    Také čtvrté oslabení Panthers přestáli bez inkasovaného gólu, domácí mužstvo udělalo další důležitý krok směrem k vítězství.
     
    44:46
    Pro Blues získal útočné pásmo Brandon Saad. Přenesl hru zleva doprava na Braydena Schenna, ten poslal forhendové zakončení nad břevno.
     
    44:24
    V oslabení zaměstnal Thomase Greisse velezkušený Eric Staal. Ostrý projektil vyrazil Greiss ke spoluhráči Paraykovi.
     
    43:38
    Jordan Kyrou poslal touš do předbrankového prostoru, kde se nejlépe orientoval Gustav Forsling švédský zadák puk odpálil do bezpečí.
     
    43:02
    Florida míří do čtyř. Fauloval Anton Lundell, který přeseknutím Tarasenkovi hokejky zabránil Rusovi ve forhendové dorážce gólmanem vyražené střely od modré čáry.
     
    42:47
    Od pravého mantinelu vypálil Roberto Bortuzzo. Eetu Luostarinen zblokoval hrací předmět vysoko nad vlastní bránu.
     
    42:21
    Do levého kruhu obdržel pobídku Anton Lundell. Druhého gólu v zápase se finský forvard zatím nedočkal, trefil před sebou stojícího protihráče.
     
    41:40
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Thomase Greisse. Aaron Ekblad měl situaci pod kontrolou, Braydena Schenna bez problémů podržel za zády.
     
    41:09
    Za bránou soupeře kouzlil Eric Staal. Vyzkoušel bekhendovou přihrávku před bránu, Patrica Hörnqvista přetlačil Jordan Kyrou.
     
    40:37
    Bluesmani byli blízko důležitému rychlému gólu. Spolupráce ruských forvardů nezafungovala, zpětnou přihrávku Barbaševa doprava na Bučněviče v poslední chvíli zastavil skvěle se vrátivší Montour.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Florida disponuje tříbrankovým náskokem a je tak blízko druhému vítězství v řadě.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:24.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 33 – 16.
     
    Florida se v prostřední části ještě více přiblížila vítězství, když skóroval jako jediná. Současnou podobu dal výsledku ve 33. minutě Anton Lundell, který po přihrávce Reinharta zakončil přečíslení forhendovou ránou pod břevno nad vyrážečku Greisse. Panteři jsou jasně lepším týmem a střel na bránu mají oproti soupeři dvakrát tolik. Blues musí hru rapidně zlepšit, pokud chtějí pomýšlet alespoň na zdramatizování utkání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Joshua Leivo tělem odmítl Joshe Mahury a s hokejkou drženou v jedné ruce vystřelil bekhendem po ledě. Knight bez problémů zakročil, ale na rozehrávku si netroufl.
     
    39:04
    Na modré dostal hodně volného prostoru Gustav Forsling, jeho ránu zblokoval jeden z bránících protihráčů vedle levé tyčky.
     
    38:35
    Sražená střela Jordana Kyroua obráncem Aaronem Ekbladem byla snadnou kořistí pro Spencera Knighta, k němuž puk doklouzal hodně pomalu.
     
    38:17
    Hokejisté v modrých dresech se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění, Eric Staal nepřebruslil Roberta Bortuzza.
     
    37:42
    Do levého kruhu dostal nabito Noel Acciari. Nevymýšlel složitosti a střílel z první, cílové zařízení však výrazně minul.
     
    37:23
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Za bránou Floridy došlo k souboji o puk, z nějž vyšel vítězně bránící Josh Mahura.
     
    36:45
    Do útočné třetiny nabruslil Robert Thomas. Dlouho v ní ovšem nepobyl, protože klička zleva do středu proti Montourovi nevyšla.
     
    36:20
    Středem nabral velkou rychlost Anton Lundell. Na dlouhou hokejku hledal Sama Bennetta, jehož pokryl Nick Leddy.
     
    35:56
    V permanenci musel být Thomas Greiss. Německý gólman si poradil velmi dobře, při přesunu k pravé tyčce zastavil betonem pokus Cousinse.
     
    35:30
    Tlak Panthers pokračuje. Carter Verhaeghe pro změnu v roli nahrávajícího hráče našel Brandona Montoura, ten neseřídil mířidla ideálně.
     
    34:58
    Po chybě Blues v rozehrávce zachytil Sam Reinhart puk ještě v útočném pásmu. Předložil ho před bránu Carterovi Verhaeghemu, ten trefil levý beton gólmana.
     
    34:24
    Nepříjemné chvíle prožívá Matthew Tkachuk, který ve snaze o otočku bolestivě přepadl přes Mikkolu. Američan zamířil na střídačku.
     
    33:30
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Josh Mahura. Střeleckého úspěchu nedosáhl, forhendem vyprodukoval střelu vedle levé tyče.
    32:50 Anton LUNDELL - 4:1
     
    32:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Ve vteřině návratu Gudase z trestné lavice si Panteři berou zpět třígólový náskok. Sam Reinhart nastartoval motory po pravém mantinelu, v přečíslení nahrál přes Faulka ANTONU LUNDELLOVI a finský útočník zvedl touš z první pod břevno nad vyrážečku Greisse. Asistence: Sam Reinhart a Gustav Forsling.
     
    32:12
    Od modré vypálil Justin Faulk. Spencer Knight měl před sebou otevřený prostor, kus černé gumy vyrazil do rohu kluziště.
     
    31:46
    Kontaktní gól chtěl vstřelit Robert Thomas, jenž střílel forhendem z úhlu k bližší, levé tyči, Knight u ní beton nechal připevněný.
     
    31:04
    Po vyhraném buly ujeli domácí do přečíslení tří proti dvěma. K pravému mantinelu dostal puk Carter Verhaeghe, ve finále akce si sjel mezi kruhy a zápěstím vystřelil vedle pravé tyče.
     
    30:50
    Vladimir Tarasenko na svou osobu vybojoval druhý faul během pár minut. Tentokráte jej nedovoleně zastavil Radko Gudas, i on se proti ruskému útočníkovi provinil držením.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Florida udržuje dvoubrankový náskok a má slibně nakročeno k druhému vítězství v řadě.
     
    29:54
    Do útoku vyrazil Aaron Ekblad. Od pravého mantinelu nahazoval před bránu, kde Sam Reinhart nasměroval touš mimo tři tyče.
     
    29:18
    Domácí jsou kompletní. Marc Staal strávil na trestné lavici klidné dvě minuty, stejně jako Spencer Knight v brankovišti.
     
    28:50
    Trápení hostů pokračuje. Florida naopak zvládá hru ve čtyřech na jedničku podtrženou, nyní vyhodil středem Gustav Forsling.
     
    28:15
    Ani další pokus Bluesmanů o získání pevného postavení v útočné třetině nebyl úspěšný. Nepovedený pas Tarasenka znovu vystihl Radko Gudas, i v tomto případě úspěšně vyhodil.
     
    27:46
    Justin Faulk neměl moc prostoru, proto volil nahrávku po pravém mantinelu. Schenna vzápětí obral Gudas a po levém mantinelu vyhodil.
     
    27:12
    Na lavici hanby usedl kanadský obránce Floridy Marc Staal. Při průniku Tarasenka před bránu si proti konkurentovi pomohl držením.
     
    26:53
    Na vlastní pěst se vydal do útoku Ryan O'Reilly. Kličkou u modré čáry po své pravé ruce si na Aarona Ekblada nepřišel.
     
    26:10
    Brayden Schenn nabruslil do útočné třetiny, avšak dlouho v něm puk neudržel, přihrávku naslepo zastavil protihráč Eric Staal.
     
    25:33
    U slovní výměny názorů nezůstalo, Patric Hörnqvist s Toreym Krugem shodili rukavice a divákům nabídli bitku. Aktivnější v ní byl domácí útočník, ale soka nakonec povalil k ledu jako první hostující zadák. Oba hokejisté dle pravidel vyfasovali pětiminutové tresty.
     
    25:07
    Zpoza pravého kruhu vyzkoušel štěstí Noel Acciari. Forhendový pokus nasměroval o pár decimetrů vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    24:49
    Dva góly Radka Gudase v zápase, to by byla menší senzace. Český obránce však je při chuti, nyní vyslal ostrou střelu do betonu Greisse.
     
    24:21
    Hosté po nějaké chvíli opustili vlastní obrannou třetinu, a to zásluhou Roberta Bortuzza, který vyhodil odrazem o levý mantinel.
     
    23:49
    Matthew Tkachuk s hlavou nahoře přihrával před bránu Antonu Lundellovi, tomu zabránil ve střele Nick Leddy.
     
    23:14
    Komplikovaná, ale nakonec úspěšná rozehrávka domácích vedla až k zakončení, Eetu Luostarinen pálil z levého kruhu do výstroje brankáře.
     
    22:49
    Směrem dozadu dobře zapracoval Calle Rosén. Zadák Bluesmanů tělem vytlačil Sama Bennetta do střední třetiny.
     
    22:30
    Středem kluziště zkusil projet do příležitosti Nick Cousins. V závěru akce našel Brandona Montoura, jenž na Greisse nevyzrál.
     
    21:57
    Brandon Montour vyhodil tak šikovně, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Ryan O'Reilly musel pomalit, přesto musel hrát puk ještě před červenou čárou.
     
    21:26
    Z ostrého úhlu střílel Jordan Kyrou. Spencer Knight zasahovat nemusel, práci za něj odvedl český zadák Radko Gudas.
     
    20:55
    Domácí v plném počtu, potrestaný Sam Bennett je už zpátky na ledové ploše. A právě on tentokráte čistě zastavil Leiva.
     
    20:10
    St. Louis vstupuje do druhé třetiny v přesilové hře, tak může trvat ještě 34 vteřin. První náznak útoku zastavil dobře postavený Gustav Forsling.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:34.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 17 – 10.
     
    První třetina střetnutí mezi Floridou a St. Louis rozhodně nenudila. Nabídla hned čtyři góly, dvoubrankovým náskokem disponují domácí Panteři. Svěřenci kouče Mauriceho vměstnali všechny tři trefy do úvodních devíti minut, postupně se prosadili Aaron Ekblad, Radko Gudas a Carter Verhaeghe. Hosté se osmělili a ve 12. minutě snížili zásluhou Braydena Schenna a ještě mají dostatek času s utkáním něco udělat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Do přehuštěného prostoru střílel z pravé strany Brayden Schenn. Spencer Knight vyrazil kus černé gumy do ochranné sítě.
     
    19:24
    S prudkou nahrávkou si Justin Faulk neporadil, zpracoval ji až ve středním pásmu. Posléze zacouval do toho obranného.
     
    18:44
    Premiérová početní převaha čeká na St. Louis. Rozjetého Ivana Barbaševa po levém mantinelu zastavil Sam Bennett pouze za cenu sekání.
     
    18:08
    Výborně si Gustav Forsling poradil s dotírajícím Noelem Acciarim. Naznačil pohyb doleva, ale nakonec se vydal po pravé straně, čímž soka dokonale zaskočil.
     
    17:53
    Zaútočilo také St. Louis. Joshua Leivo hledal křižným pasem Nathana Walkera, nataženou hokejkou pas zastavil Aaron Ekblad.
     
    17:20
    Matthew Tkachuk srdnatě bojoval o udržení útočné třetiny. Nakonec se před dvojici konkurentů v bílých dresech musel sklonit.
     
    16:45
    Zajímavou individuální akci předvedl Jordan Kyrou, když se přes čtyři protihráče prokličkoval až do pravého kruhu, načež nabil Coltonu Paraykovi, dělovku z první Knight vyrazil pravou rukou.
     
    16:12
    Výměna kotouče mezi Samem Bennettem a Matthewem Tkachukem vyšlo, jenže posléze byl první jmenovaný hráč mimo ideální palebnou pozici, bránu minul.
     
    15:48
    Směrem dozadu spoluhráčům vypomohl Brandon Saad. Úspěšně obral Cartera Verhaegheho, načež nahrál za sebe Faulkovi.
     
    15:29
    Před bránu Thomase Greisse chtěl dostat kotouč Eric Staal, jeho nástřel zblokoval o kus vedle pravé tyče Niko Mikkola.
     
    14:58
    Ruský forvard Pavel Bučněvič je zpátky na ledové ploše. Spoluhráčům se okamžitě vydává pomoci směrem do defenzivy.
     
    14:16
    Trvalo to dlouho, ale nakonec se hostující mužstvo přeci jen osvobodilo, přes všechny čáry odpálil touš zpoza vlastní brány Ryan O'Reilly.
     
    13:59
    Znovu chtěl střílet Brandon Montour, jenže nedostal dobrou nahrávku, takže nevypálil. Volil nahrávku k levému mantinelu na Tkachuka.
     
    13:27
    Kousek za kruhy dostal nabito Brandon Montour. Obránce neváhal a pálil z první, Thomas Greiss včas vytrčil vyrážečku.
     
    12:57
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici usedl Pavel Bučněvič, v útočné třetině se provinil hákováním.
     
    12:45
    Americký obránce Justin Faulk pálil od modré čáry z otočky. Zakončení směřující mezi betony Spencer Knight podržel mezi betony.
     
    12:24
    Zajímavou příležitost měl Ivan Barbašev, když se k němu odrazil puk do pravého kruhu, překvapený ruský forvard ale vypálil vedle pravé tyče.
    11:39 Brandon SAAD - 3:1
     
    11:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují a hráči Blues dávají jasně najevo, že zápas ještě určitě nezabalili. Protihráčem tečované nahození Leiva vyrazil Knight pouze před sebe, za dezorientovaného gólmana snadno usměrnil dorážku BRANDON SAAD. Asistence: Joshua Leivo a Ryan O'Reilly.
     
    11:11
    Nejproduktivnější hráč Floridy v sezóně Matthew Tkachuk dnes zatím na kanadský bod čeká. Z levého kruhu neuspěl forhendovým projektilem na lapačku gólmana.
     
    10:53
    Radko Gudas zatím hraje skvělé utkání. V obranném pásmu si počkal na Braydena Schenna, jehož poslal k ledu ukázkovým bodyčekem.
     
    10:21
    Jordan Kyrou vyslal forhendový nástřel do útočného pásma. Za bránou Panthers získal kus černé gumy bránící Gustav Forsling.
     
    09:44
    Individuálně si věřil Eric Staal. Osobního strážce si zbavil, avšak Robert Bortuzzo už byl nad jeho síly.
    08:47 Carter VERHAEGHE - 3:0
     
    08:47
    Florida právě vstřelila branku!
    Dominance domácího celku pokračuje, přichází třetí gól. Vše začalo u Radka Gudase, jenž u pravého mantinelu zastavil Tarasenka. Následně Sam Reinhart vyslal do úniku CARTERA VERHAEGHEHO a ten zaznamenal dvanáctý gól v sezóně svižnou ránou ze zápěstí k levé tyči. Asistence: Sam Reinhart.
     
    08:20
    Brayden Schenn s hlavou nahoře přenesl hru do levého kruhu na Ivana Barbaševa, jehož nepustil ke střele Radko Gudas.
     
    07:49
    Pro Blues získal útočné pásmo Nick Leddy. Ale jen na pár vteřin, tentýž hráč poté neuspěl kličkou proti Aaronu Ekbladovi.
     
    07:14
    Rychlý protiútok Floridy vyvrcholil v přihrávku před bránu na Erica Staala, ten hledal mezeru mezi Greissovými betony neúspěšně.
     
    06:57
    Vypadá to, že se St. Louis z nepovedeného úvodu osmělilo. Pokračuje v útočení, Tyler Pitlick vystřelil pouze do blokujícího protihráče.
     
    06:28
    Situaci dvou proti dvěma Brayden Schenn nevyřešil vůbec dobře. Hledal Roberta Thomase, pas na jeho osobu zastavil Marc Staal.
     
    05:59
    Adresátem rychlé rozehrávky Brandona Montoura byl Carter Verhaeghe, jeho nahrávka na střed k Tkachukovi neprošla.
     
    05:22
    Domácí čtvrtá lajna má za sebou parádní střídání, byť nevstřelila gól. Další příležitost měl Eric Staal, z úhlu na brankáře recept nenašel.
     
    04:57
    Na třetí gól svého celku si dělal zálusk Patric Hörnqvist. Číhal u pravé tyčky soupeřovy svatyně, Greiss se v poslední chvíli přesunul a zakročil.
     
    04:21
    Thomas Greiss měl znovu zakrytý výhled, opět této skutečnosti chtěl využít Radko Gudas. V tomto případě pálil pouze do betonu gólmana.
     
    03:30
    Bluesmanům se zatím vůbec nedaří. Robert Thomas střílel ještě ze středního pásma, domácí svatyni minul výrazně.
    02:58 Radko GUDAS - 2:0
     
    02:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Lepší start do utkání si Mauriceho družina mohla představit jen těžko, už disponuje dvoubrankovým náskokem! Od pravého mantinelu nahodil český obránce RADKO GUDAS a Greiss nic neviděl, kotouč spatřil až v síti. Bez asistence.
     
    02:46
    Z ostrého úhlu střílel Nathan Walker. Spencer Knight ještě zasahovat nemusel, puk rozvlnil pouze boční síťku.
     
    02:04
    Domácí jsou při chuti. Jako další zahrozil Sam Reinhart. Thomas Greiss v tomto případě předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
    01:20 Aaron EKBLAD - 1:0
     
    01:20
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři střílí brzký gól! Ofenzivu podpořil AARON EKBLAD, jenž se v levém kruhu natočil směrem k soupeřově svatyni a skóroval forhendovou střelou k pravé tyčce. Asistence: Eetu Luostarinen a Gustav Forsling.
     
    00:46
    Rychlé přerušení hry bylo způsobeno zakázaným uvolněním, to způsobil Nick Leddy nahrávkou mimo dosah Brandona Saada.
     
    00:10
    Utkání mezi Floridou a St. Louis odstartovalo! Kvůli nemoci z domácí sestavy vypadl kapitán Aleksander Barkov, což je bezesporu citelná ztráta.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk, Bennett, Luostarinen – Reinhart, Lundell, Verhaeghe – White, E. Staal, Cousins – Hörnqvist (A), Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    St. Louis Blues: Greiss (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Mikkola, Bortuzzo, Krug, Rosén – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Tarasenko (A), O'Reilly (C), Saad – Acciari, B. Schenn, N. Walker – Leivo, Barbašev.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Blandina, Furlatt – O'Quinn, Murray.
     
    St. Louis Blues

    Po nepovedeném startu do sezóny se Bluesmani přeci jen rozjeli a dávají jasně najevo, že letos budou bojovat o účast ve vyřazovací fázi. V jednu chvíli měli dokonce osm porážek v řadě, načež ovšem zvítězili sedmkrát za sebou. Momentálně ovšem zase prožívají lehký útlum z předešlých dvou střetnutí totiž odešli jako poražení, naposledy prohráli výsledkem 2:5 s Tampou Bay. Týmové produktivitě mužstva vévodí devatenáctibodový Robert Thomas.
     
    Florida Panthers

    Panteři se v dosavadním ročníku trápí. V dosavadních 20 utkáních nasbírali pouhých 22 bodů a v tabulce Atlantické divize jim patří až šestá příčka s mankem čtrnácti bodů na rozjeté Medvědy z Bostonu. Právě proti Bostonu nicméně Mauriceho družina přerušila nelichotivou sérii tří porážek v řadě, když na domácím ledě zvítězila přesvědčivě 5:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Matthew Tkachuk s 27 kanadskými body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Floridou a St. Louis.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Ekblad (Luostarinen, Forsling), 3. Gudas, 9. Verhaeghe (Reinhart), 33. Lundell (Reinhart, Forsling) – 12. Saad (Leivo, O'Reilly), 49. O'Reilly (Rosén, Saad), 54. Kyrou (Faulk, Krug), 57. Tarasenko (Barbašev, Bučněvič), 62. Kyrou (Krug, Tarasenko)


    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk, Bennett, Luostarinen – Reinhart, Lundell, Verhaeghe – White, E. Staal, Cousins – Hörnqvist (A), Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    St. Louis Blues: Greiss (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Mikkola, Bortuzzo, Krug, Rosén – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Tarasenko (A), O'Reilly (C), Saad – Acciari, B. Schenn, N. Walker – Leivo, Barbašev.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Blandina, Furlatt – O'Quinn, Murray

    Diváci: 15 649
    thejrc.org