Carolina – Calgary 3:2 (kon.) | Florida – St. Louis 4:5 (po pr.) | Pittsburgh – Toronto 1:4 (kon.)
New Jersey – Washington 5:1 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 5:2 (kon.) | Colorado – Dallas 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:3 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
4:5 (3:1, 1:0, 0:3 - 0:1)
St. Louis Blues
Neděle 27.11.2022, 00:30 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:08 Jordan KYROU - 4:5
     
    61:08
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Málo vídaný obrat St. Louis dovršil JORDAN KYROU! Odpoutal se od Verhaegheho a Krug mu vyslal parádní pas do úniku. Rodák z Toronta zvolil bekhendový blafák, který provedl na jedničku, střetnutí ukončil střelou nad pravý beton gólmana. Asistence: Torey Krug a Vladimir Tarasenko.
     
    59:38
    Rozhodující trefu měl na hokejce Brandon Saad. Pokus kanadského útočníka vyrazil Knight pouze za sebe a měl velké štěstí, že točící se puk si rozmyslel cestu za brankovou čáru, do bezpečí jej posléze definitivně odpálil Gustav Forsling.
    56:11 Vladimir TARASENKO - 4:4
     
    56:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Berubeho družina ztrácela po druhé části tři góly, nyní je vyrovnáno a psychická výhoda zcela jasně na straně hostů! Souhra tří ruských hokejistů začala u Bučněviče, pokračovala přes Barbaševa a skončila u VLADIMIRA TARASENKA, proti jehož tvrdé forhendové střele do pravého horního rohu Knight neměl nárok. Asistence: Ivan Barbašev a Pavel Bučněvič.
    53:43 Jordan KYROU - 4:3
     
    53:43
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš, je zaděláno na drama! Protiútok Blues založil i zakončil JORDAN KYROU. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan převzal puk od Faulka a dobruslil do pravého kruhu, odkud vyprodukoval nechytatelný křižný projektil do šibenice. Asistence: Justin Faulk a Torey Krug.
     
    48:22
    Cenné dvě minuty bere spoluhráčům v honbě za zdramatizováním utkání Colton Parayko, když ve střední třetině nedovoleně zabránil v dalším pohybu Cousinsovi.
    48:16 Ryan O'REILLY - 4:2
     
    48:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Už při hře pět na pět se Bluesmani přibližují na rozdíl dvou gólů. Hostující kapitán RYAN O'REILLY moc dobře viděl, že Knight netuší, kde je kotouč, takže ho šikovně poslal zpoza brány do jeho zad a brankář si hrací předmět srazil za brankovou čáru sám. Asistence: Calle Rosén a Brandon Saad.
     
    46:01
    Uvidíme hru ve čtyřech. Roberto Bortuzzo podrazil Cartera Verhaegheho, avšak domácí forvard dle úsudku rozhodčího pádu hodně přidal, takže i on si vykoledoval dvouminutový trest, a sice za přihrávání.
     
    43:02
    Florida míří do čtyř. Fauloval Anton Lundell, který přeseknutím Tarasenkovi hokejky zabránil Rusovi ve forhendové dorážce gólmanem vyražené střely od modré čáry.
     
    40:37
    Bluesmani byli blízko důležitému rychlému gólu. Spolupráce ruských forvardů nezafungovala, zpětnou přihrávku Barbaševa doprava na Bučněviče v poslední chvíli zastavil skvěle se vrátivší Montour.
    32:50 Anton LUNDELL - 4:1
     
    32:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Ve vteřině návratu Gudase z trestné lavice si Panteři berou zpět třígólový náskok. Sam Reinhart nastartoval motory po pravém mantinelu, v přečíslení nahrál přes Faulka ANTONU LUNDELLOVI a finský útočník zvedl touš z první pod břevno nad vyrážečku Greisse. Asistence: Sam Reinhart a Gustav Forsling.
     
    30:50
    Vladimir Tarasenko na svou osobu vybojoval druhý faul během pár minut. Tentokráte jej nedovoleně zastavil Radko Gudas, i on se proti ruskému útočníkovi provinil držením.
     
    27:12
    Na lavici hanby usedl kanadský obránce Floridy Marc Staal. Při průniku Tarasenka před bránu si proti konkurentovi pomohl držením.
     
    25:33
    U slovní výměny názorů nezůstalo, Patric Hörnqvist s Toreym Krugem shodili rukavice a divákům nabídli bitku. Aktivnější v ní byl domácí útočník, ale soka nakonec povalil k ledu jako první hostující zadák. Oba hokejisté dle pravidel vyfasovali pětiminutové tresty.
     
    18:44
    Premiérová početní převaha čeká na St. Louis. Rozjetého Ivana Barbaševa po levém mantinelu zastavil Sam Bennett pouze za cenu sekání.
     
    12:57
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Na trestnou lavici usedl Pavel Bučněvič, v útočné třetině se provinil hákováním.
    11:39 Brandon SAAD - 3:1
     
    11:39
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují a hráči Blues dávají jasně najevo, že zápas ještě určitě nezabalili. Protihráčem tečované nahození Leiva vyrazil Knight pouze před sebe, za dezorientovaného gólmana snadno usměrnil dorážku BRANDON SAAD. Asistence: Joshua Leivo a Ryan O'Reilly.
    08:47 Carter VERHAEGHE - 3:0
     
    08:47
    Florida právě vstřelila branku!
    Dominance domácího celku pokračuje, přichází třetí gól. Vše začalo u Radka Gudase, jenž u pravého mantinelu zastavil Tarasenka. Následně Sam Reinhart vyslal do úniku CARTERA VERHAEGHEHO a ten zaznamenal dvanáctý gól v sezóně svižnou ránou ze zápěstí k levé tyči. Asistence: Sam Reinhart.
    02:58 Radko GUDAS - 2:0
     
    02:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Lepší start do utkání si Mauriceho družina mohla představit jen těžko, už disponuje dvoubrankovým náskokem! Od pravého mantinelu nahodil český obránce RADKO GUDAS a Greiss nic neviděl, kotouč spatřil až v síti. Bez asistence.
    01:20 Aaron EKBLAD - 1:0
     
    01:20
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři střílí brzký gól! Ofenzivu podpořil AARON EKBLAD, jenž se v levém kruhu natočil směrem k soupeřově svatyni a skóroval forhendovou střelou k pravé tyčce. Asistence: Eetu Luostarinen a Gustav Forsling.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Ekblad (Luostarinen, Forsling), 3. Gudas, 9. Verhaeghe (Reinhart), 33. Lundell (Reinhart, Forsling) – 12. Saad (Leivo, O'Reilly), 49. O'Reilly (Rosén, Saad), 54. Kyrou (Faulk, Krug), 57. Tarasenko (Barbašev, Bučněvič), 62. Kyrou (Krug, Tarasenko)


    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk, Bennett, Luostarinen – Reinhart, Lundell, Verhaeghe – White, E. Staal, Cousins – Hörnqvist (A), Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    St. Louis Blues: Greiss (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Mikkola, Bortuzzo, Krug, Rosén – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Tarasenko (A), O'Reilly (C), Saad – Acciari, B. Schenn, N. Walker – Leivo, Barbašev.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Blandina, Furlatt – O'Quinn, Murray

    Diváci: 15 649
    thejrc.org