Philadelphia – Anaheim 5:2 (kon.) | Toronto – Florida 5:4 (po pr.) | Washington – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – Winnipeg 4:1 (kon.) | Nashville – Columbus 2:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.)
Arizona – Detroit 4:3 (2:0 po s.n.) | Edmonton – Seattle 5:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Columbus Blue Jackets
Středa 18.01.2023, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:38
    Neuvěřitelné! Roman Josi zaváhal na vlastní modré a upadl, což vysunulo Vladislava Gavrikova, jenž využil prostoru, vjel do rozhozené obrany a pálí, kotouč se pak odrazil ještě k Sillingerovi,, který pálil z dálky, kotouč už se pomalu loudal za čáru, Kevin Lankinen jej ale mezi nohama zpomalil natolik, že se tam nikdy nedostane. Tohle byla další superšance, domácí gólman má vedle famózní formy i kopec štěstí.
     
    51:15
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Tim Berni – 2 min., podrážení.
    49:01 Gustav NYQUIST - 2:1
     
    49:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    Zasloužené snížení, Blue Jackets jsou ve třetí třetině o řád lepší než jejich soupeř. Od modré čáry přišel pas pro Nicka Blankenburga, jenž se opřel do puku, přičemž ještě dorážel Jack Roslovic a především GUSTAV NYQUIST, který měl chvíli volné ruce a doklepl tak kotouč do sítě. Tady nemohl Kevin Lankinen nic dělat – 2:1. Asistence: Jack Roslovic a Nick Blankenburg.
     
    47:00
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Filip Forsberg – 2 min., hákování.
     
    41:59
    Další superšance Columbusu! Tentokrát se ke střele dostal po kličce Patrik Laine, opět tam byly dorážky, nicméně Kevin Lankinen je jednoznačně mužem zápasu a krade jednu trefu za druhou!
     
    40:39
    Výtečný Kevin Lankinen! Boone Jenner se prosmýkl až mezi kruhy, odkud ve vyložené šanci vypálil, domácí gólman zasáhl, pustil hůl a ještě se přesunul na pravou tyč, kde sebral gól z hole Gustavu Nyquistovi!
    36:55 Jakov TRENIN - 2:0
     
    36:55
    Nashville právě vstřelil branku!
    Z ničeho ni c je to o dva góly! Kapitán Roman Josi podpořil útok a objel branku, přičemž u levé tyče okamžitě předával volnému spoluhráči na kruh. A bum, než jsme se nadáli JAKOV TRENIN se opřel do puku, okamžitě jej vypustil z hole a Daniil Tarasov jej našel až v síti. Krásná akce do které se zapojila celá formace – 2:0! Asistence: Roman Josi a Tanner Jeannot.
     
    32:59
    Veliká šance v oslabení! Jack Roslovic zaváhal na modré a Jakov Trenin šel se Sissonsem do přečíslení 2 na 1! První jmenovaný to nakonec vzal na sebe, stahovačkou se dostal do mezikruží a pálí. Kotouč trefuje Tarasovovu masku, která ruskému brankáři spadla z hlavy a okamžitě tak máme přerušeno.
     
    32:16
    Jackets teď mačkají soupeře v pásmu a měli tam pár opravdu skvělých šancí, pálil Laine, Jenner nebo Marčenko. Kevin Lankinen odvádí skvělou práci a drží svůj tým v zápase.
     
    30:59
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Matt Duchene – 2 min..
     
    27:24
    Obrovská šance při vlastním oslabení! Kent Johnson parádním nahozením mezi dva beky našel Gustava Nyquista, který si sklepl kotouč a nikým nehlídán v brankovišti zkusil blafák do backhandu! Kevin Lankinen se roztáhl jak široký, tak dlouhý a kotouč zadržel. Viděli jsme zákrok zápasu!
     
    26:19
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Kirill Marčenko – 2 min., vysoká hůl.
    25:43 Cody GLASS - 1:0
     
    25:43
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí vedou! Výtečnou práci odvedl u modré čáry Filip Forsberg, který dokázal skrz celé pásmo backhandem najít volného CODYHO GLASSE, jenž dostal trochu času i prostoru, na vrcholku pravého kruhu se vytočil a zápěstím přesně trefuje horní růžek – 1:0! Asistence: Filip Forsberg.
     
    18:28
    Filip Forsberg zkusil "Michigan"! Daniil Tarasov viděl už delší dobu co se pokusí domácí lídr udělat a už při Forsbergově průjezdu za brankou si na pravé tyči nachystal lapačku. Vyplatilo se, kotouč je po dotyku ruského gólmana sražen mimo.
     
    15:24
    Tlak do brankoviště, byl tam Ryan McDonagh i Tanner Jeannot, nicméně teď se hostující gólman vyznamenal a nepustil za sebe žádnou dorážku!
     
    12:04
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Andrew Peeke – 2 min., podrážení.
     
    09:04
    Jediná dobrá šance přesilovky! Gustav Nyquist centroval před bránu, kam si v náznaku přečíslení 2 na 1 sjížděl Jack Roslovic, jenž ale kus černé gumy nakonec nedokázal trefit.
     
    07:19
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Thomas Novak – 2 min., podrážení.
     
    06:43
    Juuso Pärssinen se štěstím ztečoval rozehrávku soupeře a najednou se úplně sám zjevil před Tarasovem, nicméně rozhodl se ještě vytočit a hledat někoho na druhé straně pásma. Tam ale bylo prázdno, kotouč sbírají hosté a je po šanci...

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 26. Glass (F. Forsberg, Duchene), 37. Trenin (Josi, Jeannot) – 50. Nyquist (Roslovic, Blankenburg)


    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – McDonagh, Josi (C), Ekholm, A. Carrier, Lauzon, Fabbro – F. Forsberg (A), Glass, Duchene – Niederreiter, R. Johansen (A), Granlund (A) – Co. Smith, Pärssinen, Sissons – Trenin, Novak, Jeannot.
    Trenér: John Hynes

    Columbus Blue Jackets: Tarasov (Merzlikins) – Gavrikov, A. Boqvist, Berni, Gudbranson, Blankenburg, Peeke – J. Gaudreau (A), Roslovic, Laine – K. Johnson, Jenner (C), Nyquist (A) – Marčenko, Sillinger, Bemström – E. Robinson, Kuraly, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen
    thejrc.org