Kladno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Liberec 1:3 (kon.)
Sparta – Třinec 1:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 29.11.2022, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Tipsport extraliga nabrala kvapíkové tempo, a tak vás vítám už u čtyřiadvacátého kola, v němž na sebe narazí Litvínov a Plzeň. Díky tomu, že Verva hraje před domácím publikem, očekává se vyrovnaný duel, jenž by mohl být velmi těsný.
     
    KANADSKÉ BODOVÁNÍ

    HC VERVA Litvínov

    Giorgio Estephan 20 bodů (7+13)
    Šimon Stránský 19 bodů (7+12)
    Patrik Zdráhal 16 bodů (8+8)

    HC Škoda Plzeň

    Petr Kodýtek 21 bodů (8+13)
    Aleksi Rekonen 19 bodů (8+11)
    Kryštof Hrabík 17 bodů (5+12)
     
    Litvínovu se v posledních dvou zápasech nedařilo, jelikož dvakrát prohrálo. Nejprve získal cenný bod s Třincem, ovšem naposledy ztratil dobře rozehrané střetnutí s Mladou Boleslaví. A tak Severočeši mají na svém kontě pětadvacet bodů a musejí se především ohlížet za sebe, protože České Budějovice i Kladno jsou za Vervou jenom díky horšímu skóre. I proto potřebují svěřenci Karla Mlejnka zabrat a na stadionu Ivana Hlinky bodovat. Ovšem v cestě jim stojí Plzeň, která sice špatně vstoupila do extraligy, jenomže zabrala a vyhoupla se na sedmou příčku, když zapsala dvaatřicet bodů. Teprve nedávno přehráli Západočeši Hradec Králové, ale také favorizovaný Třinec. Ovšem jedna prohra může Škodu poslat až na desátou pozici a právě Litvínov by se mohl případně po společném vyhraném utkání výrazně přiblížit.
     
    Obě mužstva se poprvé v letošní sezoně utkala už v přípravě, kdy se z vysokého vítězství 7:0 radoval Litvínov. První soutěžní zápas se odehrál v jedenáctém kole, kdy se z těsného vítězství 4:3 radovala západočeské Škoda. O vítěznou trefu Plzně se postaral teprve osmnáctiletý Adam Dvořák. Který z hráčů bude hrdinou nyní?
     
    Střetnutí mezi Litvínovem a Plzní startuje v úterý od 17 hodin 30 minut. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit kvalitním českým hokejem!
    Prosadí se Zdráhal proti Plzni?
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Zile, Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek.

    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Piskáček (A), Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek – Holešinský, Malát, Suchý – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek.

    Rozhodčí: Kika, Pilný – Ondráček, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Západočeši vyhráli vhazování a Sebastíán Malát nahodil puk do rohu. Plzeň se zmocnila kotouče v rohu hrací plochy a Kaňákovo zakončení nebylo úspěšné.
     
    00:59
    Před branku se tlačil nikým nehlídaný Kryštof Hrabík, jenž se snažil kotouč uklidit do litvínovské klece. Ovšem Denis Godla byl dobře postavený a zasáhl betonem.
     
    01:50
    Hostující celek je velmi aktivní a v předbrankovém prostoru se nacházel Tomáš Mertl, který zblízka nepřekonal maskovaného muže Litvínova.
     
    02:44
    Žlutočerní byli na ledové ploše velmi dlouhou, a tak přišlo jen nahození ze středního pásma. Do hry tak přichází čtvrtá formace domácích.
     
    02:57
    Západočeši se hnali do útočné akce, ovšem nezvládli přechod přes útočnou modrou čárou – ofsajd.
     
    03:56
    Jindřich Abdul nahodil puk po prknech za branku, kde se nacházeli první obránci Plzně. Hostující celek je v úvodu zápasu hodně aktivní.
     
    04:33
    Nahození od modré čáry bylo před brankou sražené, a tak došlo i na dorážku. Jenomže ani jednou nemusel Denis Godla zasahovat.
     
    05:13
    Na druhé straně se mezi kruhy nacházel Michal Gut, jehož snažení za brankovou čáru neprošlo. Tohle ale byla první zajímavá příležitost domácích.
     
    06:16
    Litvínov nyní pořádně zatlačil Plzeň v jeho pásmu, a tak Západočeši volili vyhození na zakázané uvolnění.
     
    06:49
    Zdráhalovy clony se snažil využít Josh Wesley, jehož nahození bylo ještě tečované. Miroslav Svoboda si poradil i s dorážkou, kterou předvedl Giorgio Estephan.
     
    07:37
    Plzni se nepovedlo usadit před brankou soupeře a následně Litvínovu nevyšla přihrávka, a tak do rohu hrací plochy spěchal Michal Houdek.
     
    08:20
    Josh Wesley a Tomáš Mertl svedli souboj na útočné modré čáře Plzně. Ovšem čárový rozhodčí viděl ofsajdové postavení a vykázal hru do středního pásma.
     
    08:42
    Kolem obránce se protáhl Jan Schleiss, který se natlačil před branku. Hostující kapitán se pokoušel o dlouhou kličku, jenomže Denis Godla celou situaci skvělé ustál.
     
    09:50
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Janis Jaks – 2 min., držení.
     
    10:01
    Adrián Holešinský se pokoušel o těžkou přihrávku přes osu, ale puku se zmocnil Andrej Kudrna, jenž zamířil do útočného pásma a poté se ještě vrátil zpátky. Litvínov ušetřil pár cenných vteřin navíc.
     
    10:45
    Západočeši se nemohou usadit před brankou soupeře, domácí celek okamžitě vyhazuje přes celé kluziště.
     
    11:15
    Na další vyhození čekal na útočné modré čáře Andrej Kudrna, který se rychle s pukem otočil a vystřelil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    11:55
    Žlutočerní už jsou v plném počtu a aktuálně se hraje ve střední třetině, na puku je Litvínov.
     
    12:50
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Samuel Bitten – 2 min., podrážení.
     
    12:52
    Giorgio Estephan posouval kotouč na modrou čáru, ovšem do míst, kde nebyl obránce. Napadání Plzně bylo tak velké, že se Litvínov schoval za vlastní bránu.
     
    13:32
    Šimon Stránský zachytil černou gumu u mantinelu a chtěl ji poslat na druhou stranu útočného pásma. Ovšem do přihrávky vložil hůl soupeř a puk skončil mezi diváky.
     
    14:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Při vlastním oslabení napadal za brankou Litvínova Filip Suchý, který vypíchl puk Denisu Godlovi. Černá guma se pak odrazila před branku, kde si ho přehodil na bekhend KRYŠTOF HRABÍK, jenž otevírá stav zápasu – 0:1. Asistence: Filip Suchý.
    14:02 Kryštof HRABÍK - 0:1
     
    14:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ještě vteřina zbývala k vypršení početní výhody! Od modré čáry se napřáhl JANIS JAKS, jehož dělovku srazil Marek Baránek bruslí do šibenice. Miroslav Svoboda zůstal zamrzlý v pokleku a vůbec nereagoval. Asistence: Giorgio Estephan.
    14:49 Janis JAKS - 1:1
     
    15:51
    Jindřich Abdul přihrával do pravého kruhu, odkud se napřáhl Matúš Sukeľ. Do jeho střely vložil hůl obránce a puk zamířil do ochranné sítě.
     
    16:08
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Na zadním mantinelu padal obránce Kryštof Hrabík a poté posunul puk na Petra Kodýtka. Ten předvedl rychlou přihrávku na zadní tyčku, odkud JAN SCHLEISS zamířil do odkryté litvínovské brány – 1:2. Asistence: Petr Kodýtek a Kryštof Hrabík.
    16:08 Jan SCHLEISS - 1:2
     
    17:14
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Marek Berka – 2 min., hákování.
     
    17:25
    Litvínovská přihrávka se šourala do útočného pásma, kam za ní mířil jeden z domácích hráčů. Jenomže z branky vyrazil Miroslav Svoboda a vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    18:04
    Denis Zeman zachytil kotouč za vlastní brankou a okamžitě vyhodil přes všechny čáry. Ani druhé početní výhoda se Plzni vůbec nedaří.
     
    19:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Až v závěru se Plzeň pořádně usadila v útočném pásmu a osm vteřin před vypršením trestu zvýšila vedení! Sebastián Malát mohl střílet, ale raději obkroužil bránu a přihrál na vrchol pravého kruhu, odkud odkrytou klec trefil ALEKSI REKONEN. Asistence: Sebastián Malát a Filip Suchý.
    19:06 Aleksi REKONEN - 1:3
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Do střetnutí lépe vstoupila Plzeň, ale branky se hned na začátku nedočkala, a tak Litvínov hru vyrovnal. Ovšem při domácí přesilovce za vlastní brankou chyboval Denis Godla a gól Kryštofa Hrabíka všechno odšpuntoval. Ještě v té samé výhodě vyrovnal tečovanou střelou od modré čáry Janis Jaks. Jenomže Západočeši neměli dost a dvěma brankami strhli vedení na svou stranu – prosadili se Jan Schleiss a v přesilové hře Aleksi Rekonen. Škoda tak po úvodní třetině vede o dva góly a řekněme, že zaslouženě.

    Střely na branku: 5:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC VERVA Litvínov:
    ze hřiště odchází Denis Godla, přichází Šimon Zajíček.
     
    20:45
    Před Marka Baránka se natlačil Jindřich Abdul, který byl obráncem neustále atakovaný, a tak neměl dostatek času na zakončení. Litvínovský útočník zblízka trefil jen plzeňského maskovaného muže.
     
    21:12
    Dlouhou dobu se bojovalo o kotouč v rohu plzeňského útočného pásma. Celou situaci sledovali rozhodčí a jako vítěz z rohu vyjel Jan Piskáček.
     
    22:03
    Tvrdou ránu od levého mantinelu vyslal Michal Houdek, jehož pokus vyrazil k zadnímu mantinelu Šimon Zajíček.
     
    22:53
    Hostující celek vyhodil puk o mantinel do středního pásma, kde se ho zmocnil Patrik Demel, jenž čekal na vystřídání útočníků.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Martin Havelka – 2 min., podrážení.
     
    23:50
    Kryštof Hrabík nahodil černou gumu za soupeřovu branku, odkud Litvínov vyhodil až k Miroslavu Svobodovi.
     
    24:15
    Žlutočerní vyhráli vhazování a okamžitě přišlo další vyhození přes celé kluziště.
     
    24:52
    V souboji u hrazení byli Litvínovští úspěšnější a znovu posunuli hru do bezpečí. Plzeň se pak chtěla vrátit do pásma, ale nepohlídala si ofsajdové postavení.
     
    25:34
    Kryštof Hrabík viděl dobře postaveného spoluhráče, který si sjel blíže k brance. Zakončení Marka Baránka letělo přímo na Zajíčkovu lapačku, který puk nadvakrát schoval do výstroje.
     
    25:51
    Na druhé straně si mezi kruhy nabruslil Petr Straka, který nepříjemným bekhendem mířil do protipohybu Svobody. Hostující brankář se ale natáhl a pokus vyrazil.
     
    27:03
    Litvínovské nahození přišlo od modré čáry, ale před brankou bylo soupeře sražené k mantinelu. Domácí ještě chvíli kombinovali, ovšem nic velkého nepředvedli.
     
    27:37
    Ve střelecké pozici se na vrcholu pravého kruhu nacházel Denis Zeman, který ještě přihrával na zadní tyčku, kde se nacházeli Šimon Stránský a Jindřich Abdul. Ovšem celou situaci Vervě překazil Miroslav Svoboda.
     
    27:58
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Josh Wesley, jenž chtěl využít Kudrnovy clony. Ovšem hostující brankář vykoukl a zasáhl lapačkou.
     
    28:17
    V posledních minutách je Litvínov aktivnější a za hostující obranou se nacházel Matúš Sukeľ, který mířil neúspěšně mezi brankářovy betony.
     
    28:25
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Kryštof Hrabík – 2 min., držení.
     
    28:43
    Z vrcholu pravého kruhu vyslal nepříjemnou střelu Giorgio Estephan, jenž orazítkoval vzdálenější tyč. Následně od modré pálil také Janis Jaks, jehož pokus zlikvidoval Miroslav Svoboda.
     
    29:13
    Petr Kodýtek zachytil puk, který vyvezl do středního pásma a následně jej vrátil na obránce. Ten černou gumu poslal proti brance, kde se se spoluhráčem špatně domluvil Šimon Zajíček.
     
    30:16
    Puk zespoda šel zpátky na vrchol levého kruhu, odkud vyslal pořádnou pumelici Kristaps Zile. Litvínovu se zatím nedaří snížit...
     
    31:04
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Radim Šalda – 2 min., krosček.
     
    31:15
    Na vrcholu levého kruhu stál Jan Schleiss, jehož pokus z jedné vyrazil Šimon Zajíček. Následně to od modré čáry zkusil také Petr Zámorský, ale i on si vylámal zuby na domácím brankáři.
     
    32:07
    Žlutočerní zachytili dvakrát za sebou přihrávku a povedlo se jim vyhodit alespoň do středního pásmo. Po druhém vyhození Plzeň své řady prostřídala.
     
    33:04
    Severočeši už jsou v plném počtu a Radim Šalda jen z trestné lavice přejel na střídačku. I proto se Litvínovští schovali za branku, kde chvíli vyčkávali.
     
    33:27
    Nahození domácího mužstva přišlo ještě před červenou čárou, což rozhodčí dobře viděli a správně odpískali zakázané uvolnění.
     
    33:33
    Celá situace se opakuje ještě jednou, a tak se bude vhazovat po pravici Šimona Zajíčka.
     
    34:09
    Patrik Zdráhal nahazoval puk před branku, kde na hostujícího brankáře dotíral Šimon Stránský. Celé snažení se nelíbilo Baránkovi, jenž se pustil do potyčky.
     
    34:09
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Šimon Stránský – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Marek Baránek – 2 min., hrubost.
     
    34:40
    Jan Schleiss nabral velkou rychlost a byl u kotouče za brankou první. Následně hledal před brankou Petr Kodýtka, který byl pokrytý obráncem.
     
    35:36
    Prostřední dvacetiminutovka už není tak strhující jako první! Plzeň má nahráno a snaží se hrát takticky, čehož Litvínov zatím nedokáže využít.
     
    36:17
    Plzeň posunula puk do útočného pásma, kam se snažil rychle vrátit Šimon Stránský. Ovšem Patrik Zdráhal to za modrou čáru nestihl, a tak je odpískaný další ofsajd.
     
    37:09
    Odražený kotouč zamířil k modré čáře, kde se do něj opřel David Kvasnička. Jeho pokus mířil k levé tyči, avšak Šimon Zajíček byl pozorný.
     
    37:48
    Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se začíná ozývat pískot. Domácím fanouškům se nelíbí styl, kterým se jejich tým prezentuje.
     
    38:12
    Andrej Kudrna posunul černou gumu do pravého kruhu, odkud v pokleku z jedné pálil Jindřich Abdul. S přihrávkou se přesunul Miroslav Svoboda, který hru přerušil.
     
    38:38
    Stránského střela hostujícímu brankáři vypadla, a tak to z úhlu vyzkoušel také Andrej Kudrna. Ovšem Miroslav Svoboda se znovu přemístil a puk vyrazil k Baránkovi.
     
    39:08
    Koncovka druhé periody je hodně přerušovaná, což se opakuje i nyní. Puk totiž vypadl na střídačku domácího mužstva.
     
    39:27
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Denis Zeman, jehož snažení bylo sražené do rohu hrací plochy. Litvínov dál pokračuje v tlaku, co z toho bude?
     
    39:57
    V úplném závěru putoval kotouč od zadního mantinelu do pravého kruhu, odkud vystřelil vedle vzdálenější tyče Šimon Stránský. Ten se po zahozené příležitosti podíval ke stropu stadionu.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Michal Houdek – 2 min., napadení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části jsme se branky nedočkali, a tak stále Plzeň vede o dvě trefy. Hra byla hodně vyrovnaná a moc velkých příležitostí nepřinesla. Zatímco Západočeši se soustředí především na obranu, Litvínovu to v útočném pásmu nelepí. Pokud chtějí svěřenci Karla Mlejnka bodovat, musejí výrazně přidat, nebo přijít s něčím překvapujícím.

    Střely na branku: 15:17.
    Střely na branku ve druhé třetině: 10:5.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Na modré čáře se nacházel Giorgio Estephan, který si sjel níže, ovšem trefil jen prvního soupeře.
     
    40:55
    Hostujícímu celku se povedlo vyhodit až za branku soupeře, Litvínovští čekají až přijdou na led nové síly.
     
    41:05
    Po levé straně najel do útočného pásma Andrej Kudrna, jehož pokus přišel z kruhu pro vhazování. Jenomže Miroslav Svoboda na puk dobře viděl a schoval jej do výstroje.
     
    41:44
    Od modré čáry vyslal nahození na branku Kristaps Zile, jehož snažení bylo zastavené před brankou. Po dorážce se natahoval Michal Gut, který trefil brusli soupeře.
     
    42:05
    Z velkého úhlu se pokusil překvapit Svobodu Andrej Kudrna, avšak hostující brankář byl pozorný. Následně před brankou Plzně byla skrumáž, ale maskovaný muž ji lapačkou vyřešil.
     
    42:12
    Giorgio Estephan vyhrál vhazování a okamžitou střelou se prezentoval Ralfs Freibergs. Jeho zakončení zamířilo do nohy nejbližšího bránícího hráče.
     
    43:12
    Tomáš Mertl se snažil najít před brankou Langa, ale marně. Na druhou stranu se vydal Nicolas Hlava, jehož odstavil loňský spoluhráč z Kladna Marek Baránek.
     
    44:31
    Litvínovské nahození od modré čáry bylo sražené mimo hrací dobu. Domácí se sice snaží dostat do kontaktu, ovšem vyložené šance zatím stále nepřicházejí.
     
    44:50
    Lukáš Kaňák přihrával přes celé pásmo na levou stranu, ovšem puk poté měl putovat před branku. Jenomže skvěle se vrátil Jindřich Abdul, jenž Vervu zachránil od pohromy.
     
    45:20
    Jindřich Abdul přejel přes červenou čáru a nahodil puk za branku soupeře. Litvínovská pětice už byla na ledě dlouhou dobu a potřebovala vystřídat.
     
    46:08
    U pravého mantinelu se rychle otočil Andrej Kudrna, který spíše střílel na branku. Jenomže ani tento kotouč za brankovou čáru neprošel.
     
    46:51
    Individuálně se před branku protáhl Patrik Zdráhal, který se snažil přehodit brankářův beton, což se nepovedlo. Před hostující brankou bylo hodně živo, jelikož černá guma se válela v brankovišti. Následně se strhla mela, kterou začal Miroslav Svoboda, jenž byl soupeři osekáván.
     
    47:01
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Tomáš Mertl – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk.
     
    47:54
    Kolem obránce si kotouč stáhl Giorgio Estephan, jehož pokus zastavil Miroslav Svoboda betonem. Okamžitou dorážkou se prezentoval Nicolas Hlava, ale dopadl stejně jako jeho spoluhráč před malou chvílí.
     
    48:53
    Samuel Bitten ztratil hokejku, čehož se Litvínov snažil využít. Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Janis Jaks, jehož pokus zastavil právě hráč bez hole.
     
    49:09
    Z levého kruhu mířil do bližšího horního rohu Matúš Sukeľ, jehož pokus hostující brankář vyrazil. Na ose se pak nacházel Denis Zeman, ale ani jemu se snížit nepovedlo.
     
    50:17
    Střeleckou pozici si hledal Martin Lang, jenž poprvé trefil soupeře do nohy. Následně od mantinelu už prověřil domácího brankáře, jenž byl pozorný.
     
    51:09
    Petr Zámorský téměř neopouští z ledu, neustále ho vidíme v obranných řadách Plzně.
     
    52:00
    Severočeši jsou v poslední dvacetiminutovce velmi aktivní a v posledních minutách si vytvářejí velké šance. Domácí mužstvo by si zasloužilo vsítit branku, jenomže Miroslav Svoboda je proti.
     
    52:50
    Litvínov se snažil ještě udržet útočné pásmo, což se nepovedlo a je z toho ofsajd. Po reklamní přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    53:06
    Josh Wesley nahazoval puk za branku ještě z vlastní poloviny, a tak se pro zakázané uvolnění hra znovu přerušuje.
     
    53:46
    Nepřesnou nahrávku dal Lukáš Kaňák, a tak Litvínov chtěl vyrazit do protiakce. Jenomže Jan Piskáček puk zachytil a nahodil jej zpátky za branku domácích.
     
    54:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kotouč proti holi dostal JANIS JAKS, který podruhé vyslal úspěšnou střelu od modré čáry. Lotyšský obránce tak dává Litvínovu větší naději na bodový příděl. Asistence: Jindřich Abdul a Matúš Sukeľ.
    54:16 Janis JAKS - 2:3
     
    54:58
    Dalším nahozením chtěl hostujícího brankáře prověřit Patrik Demel, jenž trefil nohu soupeře. Litvínov poté znovu zahrál na icing.
     
    55:55
    Tvrdou dělovku z vrcholu levého kruhu vyslal Matúš Sukeľ, avšak Miroslav Svoboda puk schoval do své výstroje. Plzeňský brankář není v jednoduché situaci, protože domácí hráči mu hodně cloní.
     
    56:16
    Individuálně se chtěl do šance proháčkovat Patrik Zdráhal, jenomže Lukáše Kaňáka doplnil ještě Jan Piskáček a společnými silami soupeře zastavili.
     
    56:37
    Pokus od modré čáry byl dvakrát tečovaný, posledním, kdo se černá gumy dotkl byl Giorgio Estephan. Plzeňská obrana s vypětím všech sil znovu odolala. Pokud chtějí ale Západočeši myslet na body, musejí být ve zbytku zápasu aktivnější.
     
    57:09
    Sice hostující celek byl hodně unavený, přesto si Karel Mlejnek vyžádal oddechový čas. Uvidíme, jak si domácí hráči poradí s koncovkou zápasu.
     
    57:09
    Šimon Zajíček zůstává na střídačce, takže Litvínov má v útočném pásmu šest bruslařů!
     
    57:28
    Pokuse m se prezentoval Šimon Stránský, který trefil soupeře. Hostující celek vyhodil znovu pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    57:55
    Šimon Stránský od mantinelu přihrával před branku, kde nastavil hůl Matúš Sukeľ. Ovšem zakončení nemělo razanci, a tak znovu zasahuje Miroslav Svoboda.
     
    58:20
    Po levé straně vjel do útočného pásma Jan Schleiss, který byl neustále napadán. Trochu to vypadalo, že hostující kapitán byl držen, ale rozhodčí byl jiného názoru.
     
    58:26
    Bude se vhazovat před brankou Litvínova, a tak se do branky vrací Šimon Zajíček.
     
    58:50
    Šimon Zajíček znovu opouští domácí klec a do útočného pásma přijíždí také Giorgio Estephan.
     
    59:14
    Patriku Zdráhalovi utekl puk k soupeři, kterým byl Tomáš Mertl, jenž přes celé kluziště nezacílil přesně. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou Škody.
     
    59:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    O osudu zápasu je definitivně rozhodnuto! Ve středním pásmu si soupeře obhodil Jan Schleiss, který přihrál před branku, kde se nacházel osamocený ADRIÁN HOLEŠINSKÝ. Asistence: Jan Schleiss.
    59:37 Adrián HOLEŠINSKÝ - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme utkání, které mělo několik fází. V první třetině byla herně lepší Plzeň, naopak ve druhé periodě se hrálo více bojovně a poslední část patřila Litvínovu. Jenomže zatímco Západočeši zaváhání soupeře využili, tak žlutočerní si vylámali zuby na skvěle chytajícím Miroslavu Svobodovi. Severočeši zaváhání z Mladé Boleslavi neodčinili a jsou znovu bez bodů.

    Střely na branku: 34:22.
    Střely na branku ve třetí třetině: 18:5.
     
    S konstatováním, že s velkou dávkou štěstí zvítězila západočeská Plzeň, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:06:25)
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Jaks (Estephan), 55. Jaks (Abdul, Sukeľ) – 15. Hrabík (Suchý), 17. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 20. Rekonen (Malát, Suchý), 60. Holešinský (Schleiss)


    HC VERVA Litvínov: Godla (21. Zajíček) – Zile, Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Piskáček (A), Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek – Holešinský, Malát, Suchý – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Kika, Pilný – Ondráček, Zíka

    Diváci: 3 011
    thejrc.org