Kladno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:4 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 1:0 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Liberec 1:3 (kon.)
Sparta – Třinec 1:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:4 (1:3, 0:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 29.11.2022, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:37 Adrián HOLEŠINSKÝ - 2:4
     
    59:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    O osudu zápasu je definitivně rozhodnuto! Ve středním pásmu si soupeře obhodil Jan Schleiss, který přihrál před branku, kde se nacházel osamocený ADRIÁN HOLEŠINSKÝ. Asistence: Jan Schleiss.
     
    58:50
    Šimon Zajíček znovu opouští domácí klec a do útočného pásma přijíždí také Giorgio Estephan.
     
    57:09
    Šimon Zajíček zůstává na střídačce, takže Litvínov má v útočném pásmu šest bruslařů!
     
    57:09
    Sice hostující celek byl hodně unavený, přesto si Karel Mlejnek vyžádal oddechový čas. Uvidíme, jak si domácí hráči poradí s koncovkou zápasu.
     
    56:37
    Pokus od modré čáry byl dvakrát tečovaný, posledním, kdo se černá gumy dotkl byl Giorgio Estephan. Plzeňská obrana s vypětím všech sil znovu odolala. Pokud chtějí ale Západočeši myslet na body, musejí být ve zbytku zápasu aktivnější.
    54:16 Janis JAKS - 2:3
     
    54:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Kotouč proti holi dostal JANIS JAKS, který podruhé vyslal úspěšnou střelu od modré čáry. Lotyšský obránce tak dává Litvínovu větší naději na bodový příděl. Asistence: Jindřich Abdul a Matúš Sukeľ.
     
    49:09
    Z levého kruhu mířil do bližšího horního rohu Matúš Sukeľ, jehož pokus hostující brankář vyrazil. Na ose se pak nacházel Denis Zeman, ale ani jemu se snížit nepovedlo.
     
    47:54
    Kolem obránce si kotouč stáhl Giorgio Estephan, jehož pokus zastavil Miroslav Svoboda betonem. Okamžitou dorážkou se prezentoval Nicolas Hlava, ale dopadl stejně jako jeho spoluhráč před malou chvílí.
     
    47:01
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Tomáš Mertl – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk.
     
    46:51
    Individuálně se před branku protáhl Patrik Zdráhal, který se snažil přehodit brankářův beton, což se nepovedlo. Před hostující brankou bylo hodně živo, jelikož černá guma se válela v brankovišti. Následně se strhla mela, kterou začal Miroslav Svoboda, jenž byl soupeři osekáván.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Michal Houdek – 2 min., napadení.
     
    39:57
    V úplném závěru putoval kotouč od zadního mantinelu do pravého kruhu, odkud vystřelil vedle vzdálenější tyče Šimon Stránský. Ten se po zahozené příležitosti podíval ke stropu stadionu.
     
    34:09
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Šimon Stránský – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Marek Baránek – 2 min., hrubost.
     
    31:15
    Na vrcholu levého kruhu stál Jan Schleiss, jehož pokus z jedné vyrazil Šimon Zajíček. Následně to od modré čáry zkusil také Petr Zámorský, ale i on si vylámal zuby na domácím brankáři.
     
    31:04
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Radim Šalda – 2 min., krosček.
     
    28:43
    Z vrcholu pravého kruhu vyslal nepříjemnou střelu Giorgio Estephan, jenž orazítkoval vzdálenější tyč. Následně od modré pálil také Janis Jaks, jehož pokus zlikvidoval Miroslav Svoboda.
     
    28:25
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Kryštof Hrabík – 2 min., držení.
     
    28:17
    V posledních minutách je Litvínov aktivnější a za hostující obranou se nacházel Matúš Sukeľ, který mířil neúspěšně mezi brankářovy betony.
     
    23:22
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Martin Havelka – 2 min., podrážení.
     
    20:45
    Před Marka Baránka se natlačil Jindřich Abdul, který byl obráncem neustále atakovaný, a tak neměl dostatek času na zakončení. Litvínovský útočník zblízka trefil jen plzeňského maskovaného muže.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC VERVA Litvínov:
    ze hřiště odchází Denis Godla, přichází Šimon Zajíček.
    19:06 Aleksi REKONEN - 1:3
     
    19:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Až v závěru se Plzeň pořádně usadila v útočném pásmu a osm vteřin před vypršením trestu zvýšila vedení! Sebastián Malát mohl střílet, ale raději obkroužil bránu a přihrál na vrchol pravého kruhu, odkud odkrytou klec trefil ALEKSI REKONEN. Asistence: Sebastián Malát a Filip Suchý.
     
    17:14
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Marek Berka – 2 min., hákování.
    16:08 Jan SCHLEISS - 1:2
     
    16:08
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Na zadním mantinelu padal obránce Kryštof Hrabík a poté posunul puk na Petra Kodýtka. Ten předvedl rychlou přihrávku na zadní tyčku, odkud JAN SCHLEISS zamířil do odkryté litvínovské brány – 1:2. Asistence: Petr Kodýtek a Kryštof Hrabík.
    14:49 Janis JAKS - 1:1
     
    14:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ještě vteřina zbývala k vypršení početní výhody! Od modré čáry se napřáhl JANIS JAKS, jehož dělovku srazil Marek Baránek bruslí do šibenice. Miroslav Svoboda zůstal zamrzlý v pokleku a vůbec nereagoval. Asistence: Giorgio Estephan.
    14:02 Kryštof HRABÍK - 0:1
     
    14:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Při vlastním oslabení napadal za brankou Litvínova Filip Suchý, který vypíchl puk Denisu Godlovi. Černá guma se pak odrazila před branku, kde si ho přehodil na bekhend KRYŠTOF HRABÍK, jenž otevírá stav zápasu – 0:1. Asistence: Filip Suchý.
     
    12:50
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Samuel Bitten – 2 min., podrážení.
     
    11:15
    Na další vyhození čekal na útočné modré čáře Andrej Kudrna, který se rychle s pukem otočil a vystřelil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    09:50
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Janis Jaks – 2 min., držení.
     
    08:42
    Kolem obránce se protáhl Jan Schleiss, který se natlačil před branku. Hostující kapitán se pokoušel o dlouhou kličku, jenomže Denis Godla celou situaci skvělé ustál.
     
    00:59
    Před branku se tlačil nikým nehlídaný Kryštof Hrabík, jenž se snažil kotouč uklidit do litvínovské klece. Ovšem Denis Godla byl dobře postavený a zasáhl betonem.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Jaks (Estephan), 55. Jaks (Abdul, Sukeľ) – 15. Hrabík (Suchý), 17. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 20. Rekonen (Malát, Suchý), 60. Holešinský (Schleiss)


    HC VERVA Litvínov: Godla (21. Zajíček) – Zile, Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Piskáček (A), Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek – Holešinský, Malát, Suchý – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.
    Trenér: Petr Kořínek

    Rozhodčí: Kika, Pilný – Ondráček, Zíka

    Diváci: 3 011
    bahis siteleri