Pittsburgh – Carolina 2:3 (po pr.) | Montreal – San Jose 0:4 (kon.) | Boston – Tampa 3:1 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 3:1 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:1 (po pr.) | Winnipeg – Colorado 5:0 (kon.)
Calgary – Florida 6:2 (kon.) | Vancouver – Washington 1:5 (kon.) | Los Angeles – Seattle 8:9 (po pr.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Carolina Hurricanes
Středa 30.11.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:20 Brett PESCE - 2:3
     
    62:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jarvis poslal kotouč do středního pásma, kde se ho ujal Svenčnikov a společně s Pescem se dostal do přečíslení. BRETT PESCE poté dostal v těsné blízkosti gólmana puk a zakončoval nad lapačku Jarryho. Asistence: Andrej Svečnikov a Seth Jarvis.
    59:03 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    59:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velké štěstí pro domácí a naopak velká smůla pro hosty. JAKE GUENTZEL poslal puk od modré a ten propadl mezi lapačkou a betonem Kočetkova, který ho ale tečoval bokem. Asistence: Jeff Petry a Sidney Crosby.
    37:38 Andrej SVEČNIKOV - 1:2
     
    37:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina otáčí průběh zápasu a jde do vedení. ANDREJ SVEČNIKOV si našel Ahovu nepřesnou střelu a objel s pukem bránu. Bekhendem zakončoval nad beton Jarryho. Asistence: Sebastian Aho.
    25:45 Martin NEČAS - 1:1
     
    25:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je srovnáno. Před bránou vznikl menší zmatek a to nabídlo Pescemu střelu od modré. Ta v bráně sice neskončila, ale propadla pod vyrážečkou Jarryho. Tam stál přesně MARTIN NEČAS, který trefoval prázdnou klec. Asistence: Brett Pesce a Sebastian Aho.
    04:34 Sidney CROSBY - 1:0
     
    04:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Poté, co nedokázala Carolina využít svou přesilovku, se dokázali domácí rychle dostat do vedení. Těsně za modrou čárou poslal Guentzel kotouč do mezikruží, kde stál domácí kapitán. SIDNEY CROSBY dokázal dostat puk mezi lapačku a tyčku. Asistence: Jake Guentzel a Pierre-Olivier Joseph.

    Natálie Poláčková

    Branky a nahrávky: 5. Crosby (Guentzel, P. Joseph), 60. Guentzel (Petry, Crosby) – 26. Nečas (Pesce, Aho), 38. A. Svečnikov (Aho, Noesen), 63. Pesce (A. Svečnikov, Jarvis)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – M. Pettersson, Letang, P. Joseph, Petry, Dumoulin, Rutta – Guentzel, Crosby, Rakell – Zucker, Malkin, Rust – McGinn, Carter, Kapanen – Poehling, Blueger, Archibald.
    Trenér: Mike Sullivan

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – Jarvis, Aho, Nečas – A. Svečnikov, Kotkaniemi, Noesen – Martinook, J. Staal, Fast.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Hansen, Kozari – Jackson, Murray

    Diváci: 15942
    thejrc.org