Chorvatsko – Belgie 0:0 (kon.) | Kanada – Maroko 1:2 (kon.) | Japonsko – Španělsko 2:1 (kon.)
Kostarika – Německo 2:4 (kon.)
konec
Chorvatsko
0:0 (0:0)
Belgie
Čtvrtek 01.12.2022, 16:00 • Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan (QAT) • Mistrovství světa • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Chorvatsko – Belgie vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večeru. (18:04:36)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:4.
    Střely mimo: 6:7.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 7:9.
     
    Maročané v souběžně hraném zápase zvítězili 2:1 nad Kanadou a se sedmi body končí v základní skupině na prvním místě. Druhá pozice patří Chorvatsku. Obhájci bronzu z Belgie končí na nepostupovém třetím místě a s nulovým bodovým ziskem opouští turnaj Kanaďané.
     
    Hlavní rozhodčí Anthony Taylor ukončil zápas ještě pár sekund před vypršením čtyřminutového nastavení! Chorvaté slaví po remíze 0:0 postup do osmifinále, pro Belgii turnaj končí!

    Chorvaté vlétli do zápasu ve velkém stylu. Hned po několika sekundách zakončoval v nebezpečné pozici Ivan Perišić, ale Courtoise nevystrašil. Ve čtrnácté minutě pádil s balonem do útoku Kevin De Bruyne. Před vápnem ještě našel Mertense, který ale z prvního doteku pálil mizerně nad branku. O minutu později hlavní sudí nařídil pokutový kop po faulu Carrasca na Kramariće. Luka Modrić si už stavěl míč na penaltový bod, ale v tu chvíli se ozvali rozhodčí u videa s milimetrovým ofsajdem, který situaci předcházel a penalta byla odvolána.

    Do druhého poločasu poslal trenér Martínez na hřiště Lukaka a bylo to znát. Zápas začal nabírat na obrátkách! V padesáté minutě protáhl Courtoise prudkým pokusem Mateo Kovačić. Poté musel gólman Belgie řešit střely Brozoviće a Modriće, ale nepustil míč do sítě. Poté už přišly na řadu šance Belgičanů. Nejprve Lukaku napálil z blízkosti tyč, poté hlavičkoval z jasné pozice nad břevno. V samotném závěru byl Romelu Lukaku téměř u všeho nebezpečného. Meunierovu ránu tečoval vedle pravé tyče, o několik sekund později nedokázal ze dvou metrů dopravit balon do sítě hrudníkem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ve středu pole získal míč střídající Lovro Majer. Belgičané napadají už po celém trávníku, ale do blízkosti pokutového území se teď nemohou prosadit.
     
    90+3
    Nápor belgického týmu pokračuje. Lukaka tentokrát dokázal ubránit v malém pokutovém území Joško Gvardiol. Po závěru ve vápně dokázali Chorvaté odkopnout do bezpečí.
     
    90+2
    Střídání v týmu Chorvatsko:
    ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Lovro Majer.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90. Chorvaté přežili další vyloženou šanci Romela Lukaka.
     
    90
    Další neskutečná šance Romala Lukaka! Belgický snajpr byl zcela sám v blízkosti brankové čáry, ale hrudníkem neposunul míč do sítě.
     
    90
    Chorvaté se rozhodně neuchýlili jen k bránění. Nyní Sosa zkoušel sám projít do vápna, ale byl zastaven čistým způsobem Tielemans.
     
    89
    De Bruyne centroval do vápna téměř z poloviny trávníku. Balon se však snesl přesně do prostoru, kde byl Livaković a chorvatský gólman opět podržel svůj tým.
     
    88
    Po příchodu na trávník okamžitě dostal Eden Hazard kapitánskou pásku od De Bruyneho. Belgičanům utíká čas na postupovou branku.
     
    87
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Eden Hazard.
    87. Ani další šance Belgičanů nekončí gólem.
     
    87
    Další šance belgického celku. Meunier po odraženém balonu pálil do Lukaka a od něj míč putoval těsně vedle pravé tyče.
     
    86
    Gvardiol si nyní příliš nerozuměl s Livakovićem. Brankář chorvatského týmu nevyběhl proti balonu a Lukaku získal pro svůj tým rohový kop. Ten však Vatreni bezpečně odvrátili.
     
    85
    Belgičané přenesli hru k levé postranní lajně na Dokua. Kolem Pašaliće se sice prohnal, ale poté už nepřidal od koncové čáry přesný centr. Mezitím se chystá za postranní lajnou Eden Hazard.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   67. Dendoncker (BEL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:9.
    Chorvatsko: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, B. Sosa – Modrić (C), Brozović, Kovačić (90+2. Majer) – Kramarić (64. Pašalić), Livaja (64. Petković), Perišić.
    Náhradníci: Grbić, Ivušić – Stanišić, Barišić, Erlić, Vlašić, Budimir, Oršić, Vida, Šutalo, Sučić, Jakić.

    Trenér: Zlatko Dalić

    Belgie: Courtois – Dendoncker (72. Tielemans), Alderweireld, Vertonghen – Meunier (87. E. Hazard), De Bruyne (C), Witsel, Castagne – Trossard (59. T. Hazard), Mertens (46. Lukaku), Carrasco (72. Doku).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Debast, De Ketelaere, Faes, Openda, Theate, Vanaken, Batshuayi.

    Trenér: Roberto Martínez

    Rozhodčí: Taylor (ENG) – Nunn (ENG), Beswick (ENG)
    bahis siteleri