Jihlava – Slavia 5:2 (kon.) | Prostějov – Třebíč 2:0 (kon.) | Sokolov – Přerov 2:1 (2:1 po s.n.)
Vsetín – Kolín 5:3 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 2:1 (po pr.) | Šumperk – Pardubice B 4:3 (po pr.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 03.12.2022, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prostějov po vítězství v derby nad Přerovem vynuloval i Třebíč, kterou na domácím ledě porazil výsledkem 2:0.

    Důležitý, a nakonec i vítězný první gól padl ve 13. minutě, kdy se křižnou ránou z levého kruhu zapsal mezi střelce David Ostřížek. K navýšení náskoku došlo v závěrečné dvacetiminutovce, početní převahu využil ve 46. minutě střelou k pravé tyčce Tomáš Jansa. Snahy třebíčských hokejistů o závěrečný nátlak zhatil faulem vysokou holí Erik Meluzín, hosté z tohoto důvodu ani nedostali možnost sáhnout k powerplay.

    Svěřenci kouče Tottera se v tabulce vyhoupli na páté místo a zařadili se za dnešního soupeře, Třebíč po dnešním utkání propadla za Vsetín a Litoměřice. (19:18:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Matyáš Svoboda vzdal poslední snahy o útok. Rozmyslel si individuální průnik a forhendem jenom nasměroval kotouč za soupeřovu svatyni.
     
    59:22
    Jak to tak vypadá, tak Třebíč v oslabení ani nezkusí odvolat gólmana. Utkání probíhá ve středním pásmu, Pavel Jekel zůstává v bráně.
     
    58:42
    Brankář Jaroslav Pavelka po úspěšném zákroku zkusil vyslat do úniku Matouše Venkbce, toho ovšem rychlostně přebruslil Antonín Bořuta.
     
    58:29
    Pěknou kombinaci chtěl Jan Maruna vyšperkovat pasem na Matouše Venkrbce, nahrávku tečoval Vojtěch Šilhavý do střední třetiny.
     
    57:52
    V oslabení zahrozil Matěj Psota. Od pravého mantinelu se přes obránce dostal mezi kruhy, slabou ránou na střed ovšem napálil Pavelku přímo do výstroje.
     
    57:01
    Razítko na vítězství Jestřábů mohl dát Tomáš Jiránek. Obdržel pobídku do levého kruhu, ránu z voleje pokryl Mičán levým betonem.
     
    56:37
    O modré čáry nahodil forhendem Tomáš Valenta. Jan Mičán měl na puk velmi dobrý výhled, kus černé gumy podržel ve výstroji.
     
    56:14
    Jan Maruna čistě vyhrál vhazování na Tomáše Valentu, který neváhal a střílel forhendem z první, kotouč narazil do plexiskla za bránou.
     
    55:57
    Erik Meluzín zřejmě definitivně pohřbil šance Třebíče na bodový zisk. Vysokou holí nešťastně trefil Davida Ostřížka, v jehož obličeji se objevila krev, takže se jedná o čtyřminutový trest.
     
    55:24
    Bleskové vystřídání, po němž David Tureček vyslal dlouhou nahrávku na Michala Vodného, v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější Robin Staněk.
     
    54:49
    Z levého kruhu střílel po ledě na zadní tyčku Radim Ferda. Pavelka pouze vyrážel, Psota se za dorážkou natahoval marně.
     
    54:27
    David Ostřížek tušil, že moc šancí na úspěch nemá. Přesto zleva vystřelil forhendem, Jan Mičán vyrazil hrací předmět do ochranné sítě.
     
    53:49
    Po přejeté červené čáry Michal Furch nahodil do útočného pásma. Jakub Hamšík udržel na zádech protihráče a kus černé gumy nasměroval do střední třetiny.
     
    53:12
    Domácí gólman Jaroslav Pavelka udržuje čisté konto. Správně očekával střelu Svobody z levého kruhu na přední tyč, zasáhl pravým betonem.
     
    52:37
    Rozjetý Matouš Venkrbec sice udržel na zádech posledního soka, jenže ztratil rychlost a nechal se vytlačit, z úhlu prostor brány netrefil.
     
    52:20
    Matěj Psota se z pravé strany natlačil před bránu, odkud střílel forhendem po ledě, puk se mezi tři tyče nevešel.
     
    51:57
    Hokejisté v červených dresech se ubránili útoku, který mohl vést k třetímu gólu soupeře. Michal Furch nepustil ke střele Filipa Jansu.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Ostřížek (Hašek, V. Burian), 46. Jansa (Valenta, T. Jáchym)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Kubeš, Poledna, Benda, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Mar. Novák (C), T. Jáchym (A), Jiránek (A) – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec, Slanina – Maruna, Jandus.
    Trenér: Aleš Totter

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Jekel) – Tureček, Bořuta, Hunkes, Forman, Furch, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Krliš – Malý, Vodný, Meluzín – Svoboda, Šilhavý, Michalčuk.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Koziol, Rapák – Otáhal, Peluha

    Diváci: 872
    ocianews.com