Jihlava – Slavia 5:2 (kon.) | Prostějov – Třebíč 2:0 (kon.) | Sokolov – Přerov 2:1 (2:1 po s.n.)
Vsetín – Kolín 5:3 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 2:1 (po pr.) | Šumperk – Pardubice B 4:3 (po pr.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 03.12.2022, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný sobotní podvečer. Vítám vás při sledování 26. kola Chance ligy, u zápasu mezi Prostějovem a Třebíčí.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Hokejisté Prostějova mají pro zbytek základní části jasný cíl, a sice dostat se na některé z prvních šesti míst, aby měli zajištěný přímý postup do čtvrtfinále. Aktuálně jsou svěřenci kouče Tottera na sedmé pozici, přičemž na na šestý Přerov ztrácí jediný bod. Právě proti Přerovu odehráli poslední utkání a na jeho ledě zvítězili přesvědčivě 3:0. Nejproduktivnějším hráčem týmu Tomáš Jáchym s 23 kanadskými body.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Třebíč prožívá velmi povedenou sezónu. Aktuálně okupuje druhou příčku se ziskem 44 bodů, o sedm bodů je lepší pouze ostravská Poruba. Horácká Slavia ovšem poslední dva zápasy prohrála, nejprve 1:2 se Vsetínem, a poté 2:4 s Litoměřicemi. Zajímavá je rovněž statistika vstřelených a obdržených gólů 67:58, jež nasvědčuje o tom, že velká většina zápasů je vyrovnaných a Pokorného družina umí zabrat v pravou chvíli. Týmové produktivitě vévodí třiadvacetibodový Martin Dočekal.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Kubeš, Poledna, Benda, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Mar. Novák (C), T. Jáchym (A), Jiránek (A) – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec, Slanina – Maruna, Jandus.
    Trenér: Aleš Totter

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Jekel) – Tureček, Bořuta, Hunkes, Forman, Furch, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Krliš – Malý, Vodný, Meluzín – Svoboda, Šilhavý, Michalčuk.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Koziol, Rapák – Otáhal, Peluha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání odstartovalo! Domácí do něj vstoupili v tradičních bílých dresech, hokejisté Třebíče pro dnešní střetnutí zvolili dresy barvy červené.
     
    00:46
    Třebíčští neuspěli a do protiútoku zamířil po pravém mantinel domácí kapitán Martin Novák, střelou zápěstím ovšem na Mičána nevyzrál.
     
    01:13
    Od mantinelu si do levého kruhu sjel Tomáš Jiránek. Vypálil na zadní tyčku, třebíčský gólman si připsal druhý úspěšný zákrok.
     
    01:45
    Matouš Venkrbec vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Do rozehrávky se vložil Mičán, vyrážečkou poslal puk na Bořutu.
     
    02:09
    První přesilovou hru zápasu si zahrají domácí Jestřábi. Po velkém závaru, na jehož konci Mičán levým betonem pokryl bekhendový pokus protihráče, se Daniel Poizl provinil hákováním.
     
    02:50
    Svěřencům kouče Tottera se zatím nedaří usadit v útočné třetině. Minuta z přesilovky je pryč, hosté úspěšně vyhodili už třikrát.
     
    03:09
    Hokejisté druhého celku tabulky dokonce podnikli rychlý protiútok. Lukáš Forman nevymýšlel složitosti a střílel zprava, bránu těsně minul.
     
    03:47
    Jan Slanina vyzkoušel těžkou přihrávku do mezikruží, kam najížděl Martin Novák, před kapitánem skvěle zakročil nataženou hokejkou Michal Furch.
     
    04:15
    Početní převaha Jestřábů je minulostí. Rozhodně ji nelze hodnotit jako povedenou, prakticky k ničemu se totiž nedostali.
     
    04:41
    Přes tři protihráče obdržel mezi kruhy ideální pas do hokejky Matyáš Svoboda, rána forhendem z první minula prostor brány.
     
    05:21
    Dobrou práci nejprve odvedl směrem dozadu Ladislav Bittner, který byl u mantinelu v obranném pásmu u puku nejrychleji, jenže s vyhozením si neporadil, následné nahození bez přípravy pokryl Mičán.
     
    05:50
    Na vrcholku pravého kruhu si o přihrávku klepal hokejkou o led David Ostřížek, Filip Jansa místo toto vypálil o kus vedle Mičánovy svatyně.
     
    06:07
    Aktivní Matouš Venkrbec si krásně prohodil touš mezi bruslemi Antonína Bořutay, jenže zadák si před soka dal tělo a byl novým majitelem kusu černé gumy.
     
    06:24
    Jan Maruna posunul v protiútoku touš k levému mantinelu na Tomáše Janduse, jehož forhendový pokus Janu Mičánovi propadl, ale gólman si této skutečnosti byl vědom a puk stihl přisednout ještě před brankovou čárou.
     
    07:08
    Individuálně pokusil štěstí Michal Vodný. Procpal se až do útočného pásmu, ovšem klička po pravé ruce na Kubeše mu nevyšla.
     
    07:43
    Znovu si byl Jan Mičán poměrně nejistý. V tomto případě ovšem střelu Poledny udržel ve výstroji, na poslední chvíli nebezpečí hasit nemusel.
     
    08:11
    Matěj Psota se po pravém mantinelu dostal až do kruhu, odkud nahrával do mezikruží, na touš těsně nedosáhl David Michálek.
     
    08:57
    Zpoza kruhů vyslal ostrou forhendovou ránu Tomáš Jiránek, hrací předmět prosvištěl vysoko nad svatyní Horácké Slavie.
     
    09:20
    Obránce Antonín Bořuta navštívil útočné pásmo, aby nakonec zadovkou přenechal puk Václavu Krlišovi, jeho střela měla k přesnosti hodně daleko.
     
    09:52
    Talentovaný útočník Erik Meluzín proti třem soupeřům pouze protečoval kotouč do útočné třetiny, kompletní hostující pětice posléze odjela střídat.
     
    10:12
    Matyáš Svoboda se v levém kruhu obtočil kolem osobního strážce, načež mířil do protějšího horního růžku, Jaroslav Pavelka zasáhl levým ramenem.
     
    10:55
    Další akce Třebíče už tak povedená nebyla. Michal Furch vyzkoušel dlouhou nahrávku na Matyáše Svobodu, před toho natlačil tělo Jakub Kubeš.
     
    11:23
    Modrou čáru ještě udržel Martin Pěnčík, pod tlakem nicméně pouze nahazoval. Jan Mičán nemusel zasahovat, kotouč proletěl vedle levé tyče.
     
    11:55
    Dobrou rychlost nabral Martin Dočekal. Individuálně si nevěřil, takže přihrával doleva na Vodného, jenže za jeho brusle.
     
    12:09
    Z první střílel od pravého mantinelu Jakub Kubeš. Jan Mičán měl otevřený výhled, vyrážečkou odpálil touš mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    12:35
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Důležitý první gól střetnutí střílí domácí Prostějov! Petr Hašek nahrál do levého kruhu najetému DAVIDU OSTŘÍŽKOVI, proti jehož křižnému forhendovému projektilu zvedl Mičán vyrážečku pozdě. Asistence: Petr Hašek a Vilém Burian.
    12:35 David OSTŘÍŽEK - 1:0
     
    13:23
    Třebíč se pokusila o rychlou odpověď. Podnikla útok po pravé straně, střela z pravého kruhu však cílový prostor netrefila.
     
    14:44
    Hosté ujeli do situace dvou proti dvěma. Matyáš Svoboda přihrával Davidu Turečkovi, k němuž touš nepustil Jakub Kubeš.
     
    14:58
    Protiútok Jestřábů neměl dlouhého trvání. Vítek Benda vyslal prudké nahození na Tomáše Jiránka, toho zradilo zpracování.
     
    15:16
    Od modré čáry střílel forhendem Antonín Bořuta. Jaroslav Pavelka bez problémů schoval kus černé gumy ve výstroji.
     
    15:57
    Petr Hašek zvládl těžké zpracování, aby posléze vyzkoušel nahrávku na střed na Davida Ostřížka, toho pokryl Lukáš Forman.
     
    16:25
    První přesilovku si vyzkouší také Třebíč. Dvouminutový trest vyfasoval Vítek Benda, jenž po střele Jakuba Malého soka podrazil.
     
    16:54
    První vyhození v oslabení vyprodukoval Jakub Kubeš. Vojtěch Šilhavý přes veškerou snahu neudržel hrací předmět v útočném pásmu.
     
    17:27
    Matěj Psota zleva propasíroval kotouč až k Martinu Dočekalovi, jenž trefil touš ze vzduchu, na zatím stoprocentního Pavelku nevyzrál.
     
    17:57
    Rychlé nahození Turečka zastavil za vlastní bránou Jaroslav Pavelka. Nahrál Valentovi, ten po levém mantinelu úspěšně vyhodil.
     
    18:30
    Početní převaha Horácké Slavie je minulostí. S koncem Bendova trestu pálil forhendem Jakub Malý, gólman puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    18:49
    Individuálně pokusil štěstí Jan Maruna. Dojel až do útočné třetiny, v tomto prostoru nevyzrál jeden na jednoho proti Bořutovi.
     
    19:13
    Z ostrého úhlu nahazoval na bránu David Michalčuk. Jaroslav Pavelka byl v pozoru a kus černé gumy udržel před brankovou čárou.
     
    19:51
    Antonín Bořuta nastartoval dlouhou nahrávkou Davida Michálka, jemuž se podél levého mantinelu nepodařilo procpat přes Jakuba Kubeše.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Prostějovem a Třebíčí přinesla jediný gól, o nějž se postaralo domácí mužstvo. Stalo se tak ve 13. minutě, kdy Hašek přihrál do levého kruhu Davidu Ostřížkovi, na jehož křižnou ránu z levého kruhu byl Mičán krátký. Ani jeden z týmů nemá výrazně navrch, oba celky měly své příležitosti, i Horácká Slavie klidně může pomýšlet na zisk všech tří bodů.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí Prostějov do ní nastupuje v těsném vedení, Třebíč se určitě se ztrátou nebude chtít smířit.
     
    20:43
    Po levé straně nabral velkou rychlost Vítek Benda. Zkoušel vystřelit zápěstím, pokus na zadní tyč pokryl Jan Mičán.
     
    21:29
    Hostující brankář požádal rozhodčího o přerušení hry. Měl problémy s maskou, proto skutečně k přerušení utkání došlo.
     
    21:47
    Michal Vodný vystartoval po levém mantinelu. Přihrával mezi kruhy, kde viděl Jakuba Malého, tomu touš vypíchl Jakub Hamšík.
     
    22:29
    Za vlastní bránou podržel hru Vítek Benda. Počkal na vystřídání spoluhráčů a rozjel po pravé straně Marunu, jemuž nevyšla klička na Šilhavého.
     
    22:55
    Situaci dvou proti dvěma Matyáš Svoboda řešil křižným pasem na Václava Krliše, jehož forhendovou ránu z první pokryl Pavelka.
     
    23:13
    Do protiútoku vystartoval Martin Pěnčík. Projel až do útočného pásma, odkud vypálil zápěstím výrazně vedle cílového zařízení.
     
    23:47
    Z pravého kruhu vyslal štiplavou střelu Matouš Venkrbec. Jan Mičán vyrazil puk před sebe, zde jej sebral bránící Antonín Bořuta.
     
    24:24
    V rámci druhé třetina má zatím navrch Prostějov. Filip Jansa vyzkoušel křižnou přihrávku na Jana Marunu, toho zradilo zpracování.
     
    24:59
    David Michalčuk viděl rozjetého Jakuba Malého, jemuž ovšem poslal nepřesný pas, kotouč získal Petr Hašek.
     
    25:20
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Lukáš Forman vypálil dělovku od modré čáry, kus černé gumy prosvištěl nad břevnem.
     
    25:49
    Horácká Slavia sahala po vyrovnání! David Michálek se po chybné rozehrávce soupeře ocitl sám před gólmanem, jenže zakončení napálil pouze do pravé tyče! Směrem do vlastní brány pak kotouč nasměroval Filip Jansa, avšak rychle zareagoval a zastavil jej ještě ve hře.
     
    26:21
    Třebíčští hokejisté pokračují v útočení. Matěj Psota střílel zpoza kruhů, Jaroslav Pavelka včas ucpal mezeru mezi svými betony.
     
    26:57
    Hokejisté v červených dresech zůstávají v útočném pásmu. Matyáš Svoboda střílel přes obránce, právě Jakuba Kubeše však trefil do brusle.
     
    27:25
    Probíhá signalizovaná výhoda Třebíče. David Michálek přenesl hru na Jakuba Malého, ten mířil z voleje pouze do boční síťky.
     
    27:35
    Vyloučeným hráčem z domácích řad je autor zatím jediného gólu David Ostřížek, na lavici hanby usedl za podrážení.
     
    28:17
    Michal Vodný vymyslel zadovku do levého kruhu na Ladislava Bittnera, následovala forhendová rána kros vedle soupeřovy svatyně.
     
    28:48
    Nejenže se Jestřábi osvobodili, ale dokonce se dostali do šance! Tomáš Jáchym zpoza brány přihrál do předbrankového prostoru Tomáši Jiránkovi, ten z bezprostřední blízkosti na Mičána nevyzrál.
     
    29:24
    Od modré čáry nahazoval forhendem Lukáš Forman. Jeden z bránících hokejistů zvedl hrací předmět do ochranné sítě.
     
    29:45
    Prostějovští hráči se ubránili i druhému oslabení. David Ostřížek se okamžitě zapojil do hry, vyhození Kubeše protečoval do útočného pásma.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Jestřábi udržují těsný jednobrankový náskok, avšak herně navrch má momentálně Třebíč.
     
    30:42
    Do pravého kruhu dojel Filip Jansa. Střílel bez přípravy zápěstím, Jan Mičán udržel kus černé gumy ve výstroji.
     
    31:12
    S lehkým nahozením od modré čáry neměl hostující gólman žádné větší starosti, puk s velkým přehledem schoval pod lapačkou.
     
    31:45
    Na útočný výlet se vydal David Tureček. Jeho pouť s pukem na holi skončila za bránou soupeře, kde neuspěl kličkou proti Haškovi.
     
    32:09
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Radim Ferda forhendovým zakončením z mezikruží, zacílil ovšem příliš vysoko.
     
    32:41
    Na druhé straně získal útočné pásmo Vilém Burian. Přihrál za soupeřovu svatyni Petru Haškovi, jenž proti dvěma obráncům neměl šanci na úspěch.
     
    33:18
    Hokejisté v bílých dresech nicméně udrželi útočné pásmo zásluhou Aleše Poledny. V pokračujícím tlaku střílel přes protihráče Vítek Benda, Jan Mičán skvěle zakročil vyrážečkou.
     
    33:41
    V obranné třetině si hostující kapitán Ladislav Bittner pomohl ke kotouči pouze za cenu hákování. Přesilovku si tak zahraje Prostějov.
     
    34:17
    Poměrně dlouho trvající kombinaci završil Jakub Kubeš nahrávkou do levého kruhu na Martina Nováka, jemuž střela z první nesedla.
     
    34:48
    V oslabení zahrozil Martin Dočekal. Přes dva protihráče vystřelil z forhendu, Jaroslav Pavelka raději podržel puk ve výstroji.
     
    35:20
    Obránce Tomáš Valenta vyzkoušel nahození od modré čáry. Jeden z bránících hokejistů puk ztečoval vedle vlastní brány.
     
    35:56
    Třebíčská čtveřice si může odjet odpočinout. A to zásluhou Davida Michálka, který úspěšně vyhodil forhendem po levém mantinelu.
     
    36:21
    Tomáš Jiránek nabral rychlost po levé straně. Ve finále se natlačil až před bránu, aby nakonec ztroskotal na Furchovi. Třebíč už je kompletní.
     
    36:47
    Na útočné modré našlápl Erik Meluzín. Natlačil se skrze dvojici obránců, forhendem ale vystřelil vedle levé části brankové konstrukce.
     
    37:11
    Klobouk doků před Michalem Vodným. Jeho tým prohrává a mohl mít přesilovku, ovšem hostující útočník si po přerušení hry byl vědom, že ho Robin Staněk nefauloval, rozhodčí poté na jeho popud vyloučení odvolal.
     
    37:47
    Od pravého mantinelu nahazoval Tomáš Jandus. Jan Mičán měl celou situaci pod kontrolou, touš nechal doputovat do boční síťky.
     
    38:20
    Poměrně dlouho čekal za vlastní bránou Michal Furch. Nakonec po pravém mantinelu rozjel Matyáše Svobodu, ten se až do útočné třetiny neprocpal.
     
    38:43
    Z otočky střílel z levého kruhu Martin Dočekal. Jaroslav Pavelka předvedl úspěšný zákrok levým betonem. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    39:09
    Aleš Poledna protečoval do útočné třetiny. Za vlastní bránu přijel nejrychleji Lukáš Forman a volil oblouček do středního pásma.
     
    39:45
    Nástřel z poloviny kluziště předvedl Tomáš Jiránek. Jan Mičán vyrážečku odpálil hrací předmět do prostoru, kde byl spoluhráč Antonín Bořuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství skončilo bez branek, prostějovští Jestřábi tedy zůstávají v těsném jednobrankovém náskoku. Více ze hry měla ve druhé dvacetiminutovce spíše Třebíč, v největší šanci David Michálek orazítkoval pravou tyč. Na druhé straně měl možnost Jiránek, ten ztroskotal na brankáři.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. První akci podnikli Jestřábi, Tomáš Jiránek přihrával na obsazeného Jana Marunu.
     
    40:49
    Filip Jansa nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. Nakonec posílal puk před bránu, Antonín Bořuta udržel na zádech Buriana.
     
    41:12
    Z ostrého úhlu nahazoval Jakub Kubeš. Jan Mičán vyrazil kus černé gumy pravým betonem mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    41:46
    Třebíčský útok vedl Václav Krliš. Vyslal oblouček na Matyáše Svobodu, jemuž nevyšlo zdánlivě jednoduché zpracování.
     
    42:24
    Vilém Burian bekhendem poté, co přejel červenou čáru, nahodil kotouč do útočného pásma. Tomáš Jiránek neuspěl kličkou proti Michalu Vodnému.
     
    42:55
    Daniel Poizl příliš dlouho otálel s rozehrávkou. Nakonec vyzkoušel dlouhou přihrávku, tu vystihl Martin Pěnčík.
     
    43:20
    Od levého mantinelu si Martin Novák sjel do kruhu, odkud pálil ze zápěstí na zadní tyčku, Jan Mičán zakročil lapačkou.
     
    43:58
    K asistenci chtěl David Ostřížek přidat i asistenci. Nabil na modrou Vítku Bendovi, jehož dělovku pokryl Jan Mičán ve výstroji.
     
    44:14
    Matyáš Svoboda nabral velkou rychlost středem kluziště. Vyzkoušel kličku po pravé ruce, Vojtěch Šilhavý obral soka čistým způsobem.
     
    44:44
    Petr Hašek se od pravého mantinelu natlačil až před bránu, odkud chtěl forhendem zasunout puk podél pravého betonu gólmana, s touto volbou neuspěl.
     
    44:48
    Domácí budou hrát početní převahu. Za katr usedl Radim Ferda, jehož vyhození vyletělo mimo hrací plochu bez doteku plexiskla.
     
    45:39
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějovští hokejisté v přesilovce navyšují náskok na rozdíl dvou gólů! FILIP JANSA z pravého kruhu vystřelil a Jan Mičán před clonícího protihráče moc neviděl, kotouč mu propadl mezi pravou rukou a betonem. Asistence: Tomáš Valenta a Tomáš Jáchym.
    45:39 Filip JANSA - 2:0
     
    46:30
    Martin Dočekal jedním dotekem prodloužil hrací předmět na Jakuba Malého, ten se skrze dvojici protihráčů neprocpal.
     
    46:57
    Protiútok založil Matouš Venkrbec. Nedostalo se mu podpory, sám proti dvojici dobře pracujících obránců neuspěl.
     
    47:29
    A znovu v akci Matouš Venkrbec. Z levého kruhu střílel forhendem na zadní tyčku, Jan Mičán kontroloval kotouč letící nad břevnem.
     
    47:50
    Jan Maruna získal útočné pásmo jízdou po pravém mantinelu. Následoval křižný pas, který úspěšně zachytil Antonín Bořuta.
     
    48:27
    Gól naděje Horácké Slavie chtěl vsítit David Michálek. Proháčkoval se až před brankáře, jenže v důležitý okamžik nechal touš za sebou.
     
    48:55
    Lukáš Forman volil místo konstruktivní rozehrávky dlouhou přihrávku na Davida Michálka, ještě před ním zakročil Jakub Hamšík.
     
    49:21
    David Tureček hledal obloučkem Václava Krliše, jemuž sice vyšlo zpracování, ale vzápětí kličkou nevyzrál na Kubeše.
     
    49:38
    Vyhození Matouše Venkrbce skončilo mimo hrací plochu. Došlo k němu však až ve středním pásmu, takže se nebude vylučovat.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Prostějov disponuje dvoubrankovým náskokem, Třebíči se krátí čas ještě s výsledkem něco udělat.
     
    50:42
    Po zisku kotouče Václav Krliš podnikl bleskový protiútok, který ovšem neměl dlouhého trvání, kličkou neobelstil Jakuba Kubeše.
     
    51:13
    Aleš Poledna podpořil ofenzivní složku mužstva. Zleva nahrával doprava Matouši Venkrbcovi, jenž pouze nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    51:57
    Hokejisté v červených dresech se ubránili útoku, který mohl vést k třetímu gólu soupeře. Michal Furch nepustil ke střele Filipa Jansu.
     
    52:20
    Matěj Psota se z pravé strany natlačil před bránu, odkud střílel forhendem po ledě, puk se mezi tři tyče nevešel.
     
    52:37
    Rozjetý Matouš Venkrbec sice udržel na zádech posledního soka, jenže ztratil rychlost a nechal se vytlačit, z úhlu prostor brány netrefil.
     
    53:12
    Domácí gólman Jaroslav Pavelka udržuje čisté konto. Správně očekával střelu Svobody z levého kruhu na přední tyč, zasáhl pravým betonem.
     
    53:49
    Po přejeté červené čáry Michal Furch nahodil do útočného pásma. Jakub Hamšík udržel na zádech protihráče a kus černé gumy nasměroval do střední třetiny.
     
    54:27
    David Ostřížek tušil, že moc šancí na úspěch nemá. Přesto zleva vystřelil forhendem, Jan Mičán vyrazil hrací předmět do ochranné sítě.
     
    54:49
    Z levého kruhu střílel po ledě na zadní tyčku Radim Ferda. Pavelka pouze vyrážel, Psota se za dorážkou natahoval marně.
     
    55:24
    Bleskové vystřídání, po němž David Tureček vyslal dlouhou nahrávku na Michala Vodného, v souboji jeden na jednoho byl úspěšnější Robin Staněk.
     
    55:57
    Erik Meluzín zřejmě definitivně pohřbil šance Třebíče na bodový zisk. Vysokou holí nešťastně trefil Davida Ostřížka, v jehož obličeji se objevila krev, takže se jedná o čtyřminutový trest.
     
    56:14
    Jan Maruna čistě vyhrál vhazování na Tomáše Valentu, který neváhal a střílel forhendem z první, kotouč narazil do plexiskla za bránou.
     
    56:37
    O modré čáry nahodil forhendem Tomáš Valenta. Jan Mičán měl na puk velmi dobrý výhled, kus černé gumy podržel ve výstroji.
     
    57:01
    Razítko na vítězství Jestřábů mohl dát Tomáš Jiránek. Obdržel pobídku do levého kruhu, ránu z voleje pokryl Mičán levým betonem.
     
    57:52
    V oslabení zahrozil Matěj Psota. Od pravého mantinelu se přes obránce dostal mezi kruhy, slabou ránou na střed ovšem napálil Pavelku přímo do výstroje.
     
    58:29
    Pěknou kombinaci chtěl Jan Maruna vyšperkovat pasem na Matouše Venkrbce, nahrávku tečoval Vojtěch Šilhavý do střední třetiny.
     
    58:42
    Brankář Jaroslav Pavelka po úspěšném zákroku zkusil vyslat do úniku Matouše Venkbce, toho ovšem rychlostně přebruslil Antonín Bořuta.
     
    59:22
    Jak to tak vypadá, tak Třebíč v oslabení ani nezkusí odvolat gólmana. Utkání probíhá ve středním pásmu, Pavel Jekel zůstává v bráně.
     
    59:53
    Matyáš Svoboda vzdal poslední snahy o útok. Rozmyslel si individuální průnik a forhendem jenom nasměroval kotouč za soupeřovu svatyni.
     
    Konec zápasu.
     
    Prostějov po vítězství v derby nad Přerovem vynuloval i Třebíč, kterou na domácím ledě porazil výsledkem 2:0.

    Důležitý, a nakonec i vítězný první gól padl ve 13. minutě, kdy se křižnou ránou z levého kruhu zapsal mezi střelce David Ostřížek. K navýšení náskoku došlo v závěrečné dvacetiminutovce, početní převahu využil ve 46. minutě střelou k pravé tyčce Tomáš Jansa. Snahy třebíčských hokejistů o závěrečný nátlak zhatil faulem vysokou holí Erik Meluzín, hosté z tohoto důvodu ani nedostali možnost sáhnout k powerplay.

    Svěřenci kouče Tottera se v tabulce vyhoupli na páté místo a zařadili se za dnešního soupeře, Třebíč po dnešním utkání propadla za Vsetín a Litoměřice. (19:18:47)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Ostřížek (Hašek, V. Burian), 46. Jansa (Valenta, T. Jáchym)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Kubeš, Poledna, Benda, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Mar. Novák (C), T. Jáchym (A), Jiránek (A) – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Jansa, Venkrbec, Slanina – Maruna, Jandus.
    Trenér: Aleš Totter

    SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Jekel) – Tureček, Bořuta, Hunkes, Forman, Furch, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), D. Michálek, Krliš – Malý, Vodný, Meluzín – Svoboda, Šilhavý, Michalčuk.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Koziol, Rapák – Otáhal, Peluha

    Diváci: 872
    thejrc.org