Jihlava – Slavia 5:2 (kon.) | Prostějov – Třebíč 2:0 (kon.) | Sokolov – Přerov 2:1 (2:1 po s.n.)
Vsetín – Kolín 5:3 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 2:1 (po pr.) | Šumperk – Pardubice B 4:3 (po pr.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:3 (0:2, 2:1, 3:0)
SC Marimex Kolín
Sobota 03.12.2022, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního online přenosu je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (20:24:39)
     
    Kolínský tým se nevrací domů, protože už zítra je čeká další prvoligový zápas, tentokrát na ledě nedalekého Zlína. Vsetín se představí v pondělí, opět na domácím ledě, kde bude hostit Šumperk.
     
    Vsetín se po dnešním vítězství posunul v tabulce na druhé místo a na vedoucí Porubu ztrácí šest bodů. Kolín se propadl na pozici nezaručující play-off, konkrétně na 11. místo.
     
    Aktivní hra nakonec dotáhla Vsetín k obranu a zisku tří bodů. Valaši ve třetí třetině dokázali vyrovnat, když Klhůfek v 54. minutě dokázal usměrnit Přikrylovu přihrávku a využil přesilovku. O výsledku rozhodla předposlední minuta, ve které se podruhé v utkání prosadil obránce Smetana. Plný bodový zisk potvrdil při hře bez gólmana střelou do prázdné branky domácí Rob.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Neposedné Přikryla s Matějčkem rozhodčí poslali na trestnou lavici. Oba inkasovali za svou ruční aktivitu dvouminutový trest za hrubost.
     
    59:53
    Po střele Bláhy zasáhl brankář Soukup, který chytil puk do lapačky. Následně tam vznikla menší pošťuchovaná mezi Matějčkem a Přikrylem.
    59:26 Luboš ROB - 5:3
     
    59:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lichanec přenechal puk v obranném pásmu LUBOŠI ROBOVI, který si po pravém křídle vjel do útočného pásma a skákavou střelou poslal puk ke vzdálenější tyči do prázdné kolínské branky! Asistence: Peter Lichanec – 5:3!
     
    59:20
    Ouřadovu přihrávku od mantinelu zachytil Lichanec.
     
    59:09
    Vhazování po pravici gólmana Sachra.
     
    59:06
    Střela Krále od modré čáry nezamířila do vsetínské branky, puk se odrazil vedle pravé tyče.
     
    58:25
    Kolínští jsou na ledě se šesti hráči do pole, zároveň je kolínská branka prázdná.
     
    58:25
    Vsetín zahrál puk na zakázané uvolnění. Trenér Kolína si vzal oddechový čas.
    58:13 Ondřej SMETANA - 4:3
     
    58:13
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši jdou v závěru zápasu do vedení! Svůj druhý gól v utkání vstřelil ONDŘEJ SMETANA, který u modré čáry dostal puk od Říhy a prudkou střelou poslal žlutozelené do vedení! Asistence: Jiří Říha, Štěpán Bláha – 4:3!
     
    56:51
    Robovu bekhendovou přihrávku zachytil Půček a Kolínští zamířili do útoku. Z pravého kruhu střílel Ouřada, ale jeho pokus vyrazil Sachr.
     
    56:00
    Cibák dostal přihrávku na modrou čáru, ale trefil prvního nejbližšího hráče. Následně podrazil Roba, ale rozhodčí už nevylučují.
    53:47 Pavel KLHŮFEK - 3:3
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 30. Berger (Přikryl, Sihvonen), 40. Smetana (Hořanský), 54. Klhůfek (Přikryl, O. Němec), 59. Smetana (Říha, Š. Bláha), 60. Rob (Lichanec) – 4. Morong (Piegl, Zd. Král), 16. Ouřada (Korkiakoski, Piegl), 37. Matějček (Síla, Čáp)


    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Pavlíček) – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Smetana (A), Říha – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Lichanec, Klhůfek, Jenyš – Hořanský, Štefka, Š. Bláha.
    Trenér: Jiří Weintritt

    SC Marimex Kolín: Soukup (Sajdl) – Piegl (C), Křepelka, Čáp, Niko, Cibák, T. Jelínek, Naar – Sklenář (A), Korkiakoski, Ouřada – Půček, Morong, Zd. Král (A) – Síla, Matějček, Lang – Polák.
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Bezděk, Veselý

    Diváci: 1911
    ocianews.com