Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 04.12.2022, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pokud jste si pro sledování utkání vybrali náš textový online přenos, děkuji vám za pozornost. Třinecká redakce se z extraligového hokeje přihlásí opět v dalším 27. kole. V rámci tohoto hracího kola se v pátek 9. prosince 2022 od 17 hodin ve třinecké WERK ARENĚ odehraje utkání HC Oceláři Třinec – Motor České Budějovice. Třinečtí mají Motoru co vracet, protože v této sezóně s Jihočechy získali zatím pouze bod. Jak to bude ve třetím zápase uvidíme až na konci dalšího pracovního týdne. Do té doby se mějte hezky! (17:25:09)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 30:26
    Střely mimo 12:7
    Zblokované střely 21:20
    Hity 4:4
    Vhazování 29:21
    Trestné minuty 4:4
     
    Je konec tuhého zápasu, který byl hlavně o bojovnosti. Spíš než o technických parádách a pěkných akcích. Mladá Boleslav ve třetí třetině se snažila o vyrovnání, které momenty viselo na vlásku. To se hostům ale nepodařilo, naopak nejprve Libor Hudáček a následně Miloš Roman do prázdné branky stanovili konečné skóre zápasu. Třinečtí tak protrhli sérii tří zápasů po sobě bez bodu a v dalším zápase na malý počet branek tentokrát dokázali vyhrát. Naopak Mladá Boleslav druhý zápas po sobě a celkově už posedmé v sezóně neskórovala a odjíždí do středních Čech s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Åberg ještě vyzkoušel Mazance z jízdy z pravého křídla, ale třinecký gólman tento pokus vyrazil a čisté konto si zaslouží.
     
    59:30
    Hrňa s Daněm teď šetří čas a vypadá to, že konečné skóre utkání je už stanoveno.
     
    59:09
    Domácí dostali puk za hostující branku a to jim bude zatím stačit. Vypadá to, že se hraje už pouze o Mazancovo čisté konto.
     
    58:55
    Pětašedesát sekund před třetí sirénou vhazování před Mazancem.
    58:36 Miloš ROMAN - 3:0
     
    58:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté dál pokračovali v útočné aktivitě a měli pozice v útočném pásmu. Nakonec puk nahozený do útočného pásma dojel jako první Růžička. Z velkého úhlu nedal, následně zpoza branky přihrál Daňovi, který také netrefil. Z Růžičkovy přihrávky se do prázdné branky prosadil až o chvíli později MILOŠ ROMAN. Asistence: Martin Růžička, Marko Daňo. Stav utkání 3:0.
     
    57:46
    Hosté kombinují v útočném pásmu v "přesilovce" šest na pět. Lantoši šikovně hledal skrz útočnou třetinu Najmana, ale ten nedokázal zakončit. Mazanec byl na místě.
     
    57:16
    Hrehorčák nahodil aspoň do útočného pásma a Roman poté, co vyhodnotil, že u puku nebude dřív, jel se spoluhráči vystřídat.
     
    56:57
    Hosté jsou v útočném pásmu a Novotný je na střídačce.
     
    56:45
    Hosté si ve stejném čase vybrali oddechový čas.
    56:45 Libor HUDÁČEK - 2:0
     
    56:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí a nakonec se vyhodnocovalo to, zda gólu nebylo dosaženo zjevným kopnutím do puku útočícím hráčem. Rozhodčí vyhodnotili, že ne a gól tedy tři a čtvrt minuty před koncem normální hrací doby může platit. Jako střelec je označen LIBOR HUDÁČEK. Bez asistence. Stav utkání 2:0.
     
    Situace vznikla tak, že Doudera dostal puk na modrou, potáhl si obránce do strany a následně nahodil na Novotného. Kotouč sice přeskočil hostující branku, zpoza branky jej ale Třinečtí dostali do brankoviště a s největší pravděpodobností následně i za brankovou čáru. Počkejme ale na vyhodnocení rozhodčích a případné určení střelců a asistentů.
     
    56:45
    Puk je v mladoboleslavské síti, rozhodčí ukázal do branky a následně ukázal gestem, že gólovou situaci ještě prozkoumá brankový videorozhodčí. Zřejmě se bude řešit postavení třineckého hráče v brankovišti při dorážce, případně také možná posunutí branky.
     
    56:10
    Další Hrňova střela z první po rychlém přesunu puku z druhé strany od Růžičky. Novotný vyrazil a hosté se po sto sekundách oslabení osvobodili.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, Hudáček), 57. Hudáček, 59. Roman (M. Růžička, Daňo)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera (A), Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk.
    Trenér: Zdeněk Moták

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, Závora, M. Beránek – Kotala, Bičevskis, Šťastný.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Rožánek

    Diváci: 3 442
    ocianews.com