Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
HC Olomouc
Neděle 04.12.2022, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Matúš SUKEĽ - 5:3
     
    59:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Zpečetěno. MATÚŠ SUKEĽ získal puk ve středním pásmu, sjel si do útočného a trefil odkrytou branku. Bez asistence.
    54:13 Andrej KUDRNA - 4:3
     
    54:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tomu se říká otočka, panečku! ANDREJI KUDRNOVI se otevřel prostor na pravé straně, načež si nabruslil až do pravého kruhu a vypálil zápěstím. Jan Lukáš tuto střelu pod betony neudržel, a puk se tak dostal do branky. Olomoucký brankář se asi nyní pod maskou červená. Asistence: Ondřej Jurčík
    46:16 Andrej KUDRNA - 3:3
     
    46:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chyba Davida Škůrka vyústila v tlak domácích, který nakonec znamená vyrovnání! ANDREJ KUDRNA si najel z pravého kruhu na střed hřiště a vzhledem k tomu, že byla před Lukášem velmi dobrá clona, prošel puk až do sítě. Bez asistence.
    37:34 Pawel ZYGMUNT - 2:3
     
    37:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Blesková odpověď Vervy! A opět to byl obránce, kdo se prosadil. JAN STREJČEK si zpracoval puk na modré, načež mocně napřáhl a vypálil. Jan Lukáš se sice snažil prudký projektil zachytit, avšak díky teči PAWLA ZIGMUNTA byl nakonec bez šance. Asistence: Jan Strejček a Ralfs Freibergs.
    36:14 Adam RUTAR - 1:3
     
    36:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš. Andrej Kudrna dostal ideální přihrávku do mezikruží, avšak Jan Lukáš skvěle zasáhl. Následně se na druhé straně dostal do úniku Jakub Navrátil, který ztroskotal na výborném Zajíčkovi. Ze druhé vlny ovšem celou akci doplnil ADAM RUTAR, který pohotově puk dorazil do branky. Pro mladého beka jde o první gól v letošní sezóně. Asistence: Jakub Navrátil.
    32:25 Ralfs FREIBERGS - 1:2
     
    32:25
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Litvínov taktéž využívá početní převahu a vrací se zpět do zápasu. RALFS FREIBERGS dostal ideální přihrávku a prudkou střelou z první od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Jan Lukáš měl zakrytý výhled, a tak kotouč viděl až v síti. Asistence: Giorgio Estephan a Šimon Stránský.
    23:58 Rostislav OLESZ - 0:2
     
    23:58
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak nakonec se Olomouckýn povedlo přesilovku využít. Ačkoliv se jim nepodařilo vytvořit tlak, přece jen nakonec puk do branky dostali. ROSTISLAV OLESZ doklepl střelu, která předtím dvakrát změnila směr. Zajíček s tímto nemohl moc dělat. Asistence: Rostislav Olesz a Alex Rašner.
    05:06 Jan BAMBULA - 0:1
     
    05:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí poprvé slaví! Domácí udělali chybu při střídání, čehož využil Jan Káňa, který z otočky přihrál zcela volnému JANU BAMBULOVI, který střelou na zadní tyč otevřel skóre. Asistence: Jan Káňa a Jan Knotek.
    Marken.cz

    Lukáš Losleben

    Branky a nahrávky: 33. Freibergs (Estephan, Š. Stránský), 38. Zygmunt (Strejček, Freibergs), 47. Kudrna, 55. Kudrna (Jurčík), 60. Sukeľ – 6. Bambula (J. Káňa, Knotek), 24. Olesz (Navrátil, Rašner), 37. Rutar (Navrátil)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, Zeman, Strejček, Freibergs, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Zdráhal (A) – Š. Stránský, Estephan, Abdul – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Ondrušek (C), Mareš, Rašner, Škůrek, Švrček, T. Černý, Řezníček – J. Káňa (A), Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Anděl, Navrátil – Olesz, Kusko, Rutar – Menšík.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Jan Jaroš, Jakub Šindel – Jiří Ondráček, Daniel Hynek

    Diváci: 3047
    thejrc.org