Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 04.12.2022, 17:10 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:31 Oliver OKULIAR - 4:0
     
    53:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Klasickou přesilovku 5 na 4 domácí využívají a rozhodují definitivně o tom, že tři body zůstanou pod Bílou věží! Hradec ukázal před brankou důraz, když kotouč zkrátka dostrkal za brankovou čáru OLIVER OKULIAR, Will už toho o moc více udělat nemohl – 4:0! Asistence: Graeme McCormack, Kevin Klíma.
     
    52:53
    Jerglovi nabil na konci situace 5 na 3 z modré McCormack, Pardubice od čtvrtého gólu ale ubránil Will, který se dokázal proti jeho tvrdé střele přesunout!
     
    52:34
    Navíc jde Dynamo do tří a Hradec má 28 sekund 5 na 3! Robert Kousal (PCE) dostává dvě minuty za napadení.
     
    51:01
    Matej Paulovič (PCE) navíc v útočném pásmu zahákoval Jergla, aby nemohl vyvézt puk alespoň za modrou čáru. Dvě minuty pro pardubického útočníka s hradeckou minulostí a začíná být pomalu hotovo.
     
    46:48
    Jenže v oslabení mohlo být hotovo definitivně! Lev zablokoval střelu Kousala a vyslal do úniku Radovana Pavlíka, který pádil sám na Willa. Zakončení mezi betony však Will udržel a Pardubice jsou stále ve hře!
     
    46:29
    Hradec si cestu za třemi body však komplikuje. Aleš Jergl (MHK) dostal za nedovolené bránění při dojíždění do obrany dvě minuty a Dynamo má jednu z posledních možností, jak se dostat do zápasu.
     
    44:58
    V rámci trestů není moc co řešit. Jak Kevin Klíma (MHK), tak Ondřej Vála (PCE) dostali oba klasického bůra za bitku a hrajeme dále 5 na 5.
     
    44:58
    A v zábavném nedělním večeru pokračujeme! Kevin Klíma si to přímo pod hostujícím kotlem rozdal čistě 1-v-1 s Válou. Lépe dopadl hostující obránce, který povalil domácího „agresora“ na led, tak či tak tuhle vložku stadion ocenil.
     
    43:59
    Hosté na malém prostoru vykombinovali šanci, Adam Musil zpoza branky našel Poulíčka na hranici brankoviště, jeho pokus na zadní tyč zblízka ale šel těsně vedle!
     
    42:28
    Přesto ale ještě hotovo rozhodně není. Bohumil Jank (MHK) podrazil na obranné modré při plnění defenzivních povinností Říčku a dostává dvojku za podrážení.
    41:21 Kevin KLÍMA - 3:0
     
    41:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dynamu se to začíná sypat a Pardubice stojí před těžkým úkolem! Filip Pavlík podržel v dalším útočném snažení puk na modré a nespěchal, měl dost času. Právě proto našel skvěle KEVINA KLÍMU na pravé straně, který prostřelil Willa na zadní tyč a tohle už je pro Hradec nadějné – 3:0! Asistence: Filip Pavlík, Aleš Jergl.
    41:09 Marek ZACHAR - 2:0
     
    41:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Číslo 69 je v tomhle případě víc než symbolické! Od začátku třetí třetiny totiž uplynulo 69 sekund a střelcem gólu je MAREK ZACHAR! Domácí nastartovali motory a šli do situace 3 na 2. Okuliar z modré přistrčil na Zachara, který byl nastartovaný na pravém křídle a proti Willovi nezaváhal. Zakončení pod beton a Dynamo musí dotahovat – 3:0! Asistence: Oliver Okuliar, Petr Kalina.
     
    36:53
    I Dynamo si zahraje přesilovou hru. Souboj mezi Lukášem Cingelem (MHK) a Košťálkem začal už mezi kruhy, přičemž skončil až na mantinelu, když Košťálek už bez větší sebekontroly tvrdě narazil na hrazení. Za držení dostává Cingel dvě minuty a Košťálek se po krátké chvíli zvedá, naštěstí nejde o nic vážnějšího.
     
    27:52
    Přesto měl Filip Pavlík na hokejce druhý gól! Situaci 2 na 2 řešil Lalancette zakončením na bližší tyč, které Willovi vypadlo z výstroje. Odražený puk tak hned dával zpět před branku, kde byl Pavlík, v tutovce ale netrefil ideálně a kotouč šel vedle!
     
    26:51
    Další přesilovka pro Hradec. Tomáš Dvořák (PCE) ale vůbec faulovat nemusel, Okuliara měl před sebou zády. Přesto mu nasadil na ruku klasický šroubovák a dostává dvojku za hákování.
    25:32 Lukáš CINGEL - 1:0
     
    25:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Výborný pohyb a tenhle tlak už Dynamo nemohlo moc ustát! Hradec obléhal pásmo okolo Willa dlouho, za brankou vybojoval puk Christophe Lalancette, který postupoval podél mantinelu ke kruhům. Tam zvedl hlavu a všiml si volného LUKÁŠE CINGELA, jenž stál nepokrytý mezi kruhy. Proto nahrávka na slovenského forvarda a střela z první, Will se už k tyči nedostal – 1:0! Asistence: Christophe Lalancette, Graeme McCormack.
     
    23:26
    Celek zpod Bílé věže byl paradoxně nebezpečnější ve hře 5 na 5, jenže jak Jergl, tak Zachar nedokázali prakticky ve vyložených šancích překonat skvěle chytajícího Willa!
     
    21:09
    Oliver Okuliar předvedl výbornou individuální akci, kterou musel Robert Říčka (PCE) hasit jenom za cenu faulu, aby nešel Okuliar prakticky do gólového zakončení. Dvě minuty za hákování.
     
    20:03
    Druhá třetina začíná vyhraným buly ze strany Pardubic a hned to mohlo být 1:0 pro hosty! Radil vybojoval v levé části útočného pásma puk a vyjel si s ním do volného prostoru, načež zkoušel překonat Kiviaha mezi betony. Domácí gólman si ale připisuje další důležitý zákrok!
     
    18:15
    Po zdánlivě bezpečném nahození mohl Zohorna poslat Dynamo do vedení! Od mantinelu chtěl Kousal spíše poslat puk na branku, došlo tam však k teči a k Zohornovi se rázem odrazil dáreček. A to navíc do volného prostoru, Kiviaho ale prostřelení mezi betony nedopustil!
     
    15:41
    Hradec si znovu aktivním pohybem vypracoval další šanci! Kevin Klíma podržel puk a ve vhodný moment hledal v předbrankovém prostoru McCormacka. Ten sice zakončoval zblízka, Will však ukázal jistotu a opět vyrazil!
     
    10:15
    Hostům ale stačil jeden výpad, aby se připomněli. Situaci 2 na 2 táhl Říčka a z pravého kruhu i přes beka pálil. Kiviaho sice zasáhl, betonem ale přikopl puk jenom k Paulovičovi, který nezakončil jenom kvůli tomu, že mu v poslední moment překřížil cestu obránce!
     
    03:09
    Rychlá kombinace Dynama a bylo se na co dívat i na druhé straně! Dvořák si vyměnil rychle kotouč s Kousalem, který si najel do volného prostoru a střílel z úhlu na Kiviaha, finský brankář opět podržel svůj tým!
     
    01:34
    Poté však přišly hradecké chvíle! Po lehkém zaváhání hostující obrany šel zprava Kevin Klíma v situaci 3 na 2 a řešil to zakončením na Willovu lapačku, pardubický gólman si připisuje první vážný zákrok!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 26. Cingel (Lalancette, McCormack), 42. Zachar (Okuliar, Kalina), 42. Kev. Klíma (F. Pavlík, Jergl), 54. Okuliar (McCormack, Kev. Klíma)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Cingel, Lalancette, Lev (A) – R. Pavlík, Zachar, Okuliar – Kel. Klíma, Kev. Klíma, Jergl – Pilař, Štohanzl, Doležal.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Cienciala, A. Musil, Říčka – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Rouha, Rákos, Zeman.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SVK) – Rampír, Synek

    Diváci: 6 408
    thejrc.org