Edmonton – Montreal 5:3 (kon.) | Boston – Colorado 5:1 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 2:3 (kon.)
Ottawa – San Jose 5:2 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 6:2 (kon.) | Tampa – Toronto 4:3 (po pr.)
Detroit – Vegas 1:4 (kon.) | NY Rangers – Chicago 2:5 (kon.) | Vancouver – Arizona 3:2 (po pr.)
Seattle – Florida 1:5 (kon.) | Calgary – Washington 5:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 2:4 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 5:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 5:6 (2:3 po s.n.)
konec
Pittsburgh Penguins
6:2 (3:1, 2:1, 1:0)
St. Louis Blues
Neděle 04.12.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:12 Sidney CROSBY - 6:2
     
    55:12
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dovolím si říct, že máme definitivně rozhodnuto! SIDNEY CROSBY dojel vyhozený kotouč v neutrální zóně, po levém křídle se přesunul do útoku a následně rozvlnil síť prázdné hostující branky – 6:2! Asistence: Jake Guentzel.
    30:20 Kasperi KAPANEN - 5:2
     
    30:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Čepice na led, KASPERI KAPANEN se znovu prosazuje v početní výhodě a uzavírá svůj hattrick! Rust z pravého kruhu nasměroval kotouč ke vzdálenější tyči, kde číhal právě nikým nehlídaný Fin, jenž bez váhání zakončil do obrovského prázdného prostoru ve svatyni Blues – 5:2! Asistence: Bryan Rust, Jason Zucker.
    28:22 Vladimir TARASENKO - 4:2
     
    28:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba domácí obrany vede ke druhé brance Blues, tohle si zadáci Pittsburghu za rámeček rozhodně nedají! Leddyho dlouhá přihrávka za defenzívu Tučňáků vyslala do útoku VLADIMÍRA TARASENKA, který svůj nájezd následně přetavil v přesný zásah – 4:2! Asistence: Robert Thomas, Colton Parayko.
    21:51 Jason ZUCKER - 4:1
     
    21:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Čtvrtý zásah Penguins je na světě, Binnington dnes pravděpodobně dochytal! Za úder do hlavy lapačkou z konce předcházející třetiny se hostujícímu brankáři pomstil JASON ZUCKER, který na mezikruží zachytil Malkinovu přihrávku a poté puk uklidil přesně mezi betony – 4:1! Asistence: Jevgenij Malkin, Bryan Rust.
    16:55 Kasperi KAPANEN - 3:1
     
    16:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nedáš? Dostaneš! Pradávné nepsané sportovní pravidlo znovu vystrčilo růžky, Penguins sekundu před koncem přesilovky skórují a opět míří do dvougólového trháku! Malkin se na moment odpoutal od dotěrných protihráčů na mezikruží a posunul puk k tyči na KASPERIHO KAPANENA, jenž si následným zakončením do takřka prázdné branky zadělal na hattrick – 3:1! Asistence: Jevgenij Malkin, Jeff Carter.
    12:47 Pavel BUČNĚVIČ - 2:1
     
    12:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, odpověď hostů na Rustův zásah přichází po necelé minutě hry! Leddy našel na vzdálenějším kruhu nikým nehlídaného PAVLA BUČNĚVIČE, který vzal věci do svých rukou a vyslal na domácí branku vysloveně jedovatou ránu. Ta zaplula přesně pod horní tyč – 2:1! Asistence: Nick Leddy, Colton Parayko.
    11:59 Bryan RUST - 2:0
     
    11:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pěkná individuální akce končí dalším gólem Penguins, kteří na konci dvanácté minuty odskakují do dvoubrankového vedení! BRYAN RUST po velmi bídné rozehrávce hostujícího gólmana vybojoval puk u mantinelu a bleskově vyjel k brankovišti, odkud zavěsil do přesně vzdálenějšího horního rohu – 2:0! Asistence: Jason Zucker, Jevgenij Malkin.
    06:58 Kasperi KAPANEN - 1:0
     
    06:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se dvě sekundy po konci Pitlickova trestu prosazují a nutno podotknout, že s nutnou dávkou štěstí! Na střeleckou listinu se zapisuje KASPERI KAPANEN, jehož zakončení z prostoru před pravou tyčí se od zad přesouvajícího se Binningtona odrazilo do sítě – 1:0! Asistence: Pierre-Olivier Joseph, Bryan Rust.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Kapanen (P. Joseph, Rust), 12. Rust (Zucker, Malkin), 17. Kapanen (Malkin, Carter), 22. Zucker (Malkin, Rust), 31. Kapanen (Rust, Zucker), 56. Crosby (Guentzel) – 13. Bučněvič (Leddy, Parayko), 29. Tarasenko (Thomas, Parayko)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – M. Pettersson, Petry, Dumoulin (A), Rutta, P. Joseph, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rakell – Zucker, Malkin (A), Rust – McGinn, Carter, Kapanen – Poehling, Blueger, Archibald.
    Trenér: Mike Sullivan.

    St. Louis Blues: Binnington (22. Greiss) – Leddy, Parayko (A), Krug, Faulk, Rosén, Mikkola – Saad, O'Reilly (C), Leivo – Bučněvič, Thomas, Tarasenko (A) – Barbašev, B. Schenn, T. Pitlick – N. Walker, Acciari, Bitten.
    Trenér: Craig Berube.

    Rozhodčí: Brenk, St. Pierre – Hughes, Gawryletz.

    Diváci: 17 330
    thejrc.org