Columbus – Detroit 2:4 (kon.) | Buffalo – San Jose 6:3 (kon.) | NY Islanders – Chicago 3:0 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
San Jose Sharks
Pondělí 05.12.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Gólově bohatému utkání dominovalo Buffalo
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 38 – 29 | Přesilová hra: 2/4 – 1/1 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ukko-Pekka Luukkonen (BUF) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 59:48
    Aaron Dell (SJS) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5%, odchytal 58:57

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radim Šimek (SJS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:40
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:01

    Tři hvězdy utkání

    1. Dylan Cozens (BUF) – 0+3
    2. Jack Quinn (BUF) – 2+0
    3. Rasmus Dahlin (BUF) – 0+2 (03:46:57)
     
    Utkání přihlíželo 13 655 diváků.
     
    Gólově bohaté utkání skončilo vítězstvím domácího Buffalo, jež přestřílelo Žraloky ze San Jose výsledkem 6:3.

    Klíčovou byla druhá třetina, do níž domácí hokejisté nastupovali ve ztrátě jednoho gólu, ale třemi góly otočili vývoj střetnutí ve svůj prospěch. Ve třetí dvacetiminutovce upravil na rozdíl tří branek Jack Quinn, ovšem s rychlou odpovědí přispěchal Oskar Lindblom. Hosté v závěru zkusili powerplay, leč kontaktní trefy se nedočkali, místo toho pečetil vítězství Sabres gólem do prázdné brány Alex Tuch.

    Svěřenci kouče Granata se díky vítězství posunuli v tabulce Atlantické divize na sedmé míst před Ottawu, Žraloci zůstávají v Pacifické divizi taktéž sedmí.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Se závěrečnou sirénou ještě zapsal do zápasových statistik dvouminutový trest Dylan Cozens, který zbytečným krosčekem na Ciceka rozpoutal šarvátku.
     
    59:46
    S kotoučem si ještě zahrál i Ukko-Pekka Luukkonen. Za vlastní bránou zastavil nahození a kus černé gumy přenechal Henrimu Jokiharjuovi.
     
    59:11
    V probíhající poslední minutě utkání si Matt Nieto neporadil se zpracováním v pravém kruhu, zadarmo tak kotouč získal Casey Fitzgerald.
     
    58:50
    Icing způsobil Zemgus Girgensons. Vyhození po levém mantinelu další příliš velkou razanci a Matt Benning před sebe rozjetého Cozense nepustil.
     
    58:16
    Na útočný výlet se vydal Jacob Bryson. Vybojoval útočné pásmo, ale jen na chvíli, protože mu nevyšla přihrávka na Jacka Quinna.
     
    57:27
    Zápas už se dohrává z povinnosti. Hosté si jsou vědomi, že body nezískají, další odvolání brankáře se zřejmě očekávat nedá.
    56:37 Alex TUCH - 6:3
     
    56:37
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Karlssonovo nahození bylo zblokováno a Couture pak na puk nedosáhl, soupeř trestal. Thompsonovu nahrávku sklepl Skinner bruslemi pro ALEXE TUCHA, jemuž nedělalo žádné problémy nasměrovat puk přes bránícího Karlssona do prázdné brány. Asistence: Jeff Skinner a Tage Thompson.
     
    56:00
    Poté, co Mattias Samuelsson vyhodil touš na zakázané uvolnění, tak trenér Sharks David Quinn povolává Della na střídačku. Hosté zkouší powerplay!
     
    55:55
    Timo Meier viděl na levé straně úplně osamoceného Logana Couturea, jenže o něm věděl i Rasmus Dahlin a nataženou hokejkou zažehnal hrozbu inkasovaného gólu.
     
    55:15
    S rozehrávkou si Aaron Dell poradil na jedničku. Nenechal se rozhodit dotírajícím Krebsem a přihrál druhou stranou Gadjovichovi.
     
    54:42
    Tomáš Hertl tělem odmítl Jokiharhua, aby posléze nabil na modrou čáru Mattu Benningovi, ránu od modré Luukkonen zastavil mezi betony.
     
    54:12
    Vyhození Erika Karlssona z obranného pásma skončilo mimo hrací plochu, avšak došlo k lehkému doteku plexiskla, vylučovat se proto nebude.
     
    53:44
    Další dva icingy domácího celku v krátkém časovém sledu. Časté přerušení má něco do sebe, znemožňuje soupeři vytvořit si souvislý tlak.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. T. Thompson (Dahlin, Cozens), 21. Peterka (Cozens), 25. J. Skinner (Jokiharju), 34. Quinn (V. Olofsson, Dahlin), 52. Quinn (Cozens), 57. Tuch (J. Skinner, T. Thompson) – 14. Bonino (Kunin, E. Karlsson), 17. Labanc (Benning, Nieto), 52. Lindblom (Vlasic, Couture)


    Buffalo Sabres: Luukkonen (C. Anderson) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Fitzgerald, Bryson – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – Peterka, Cozens, Quinn – V. Olofsson, Krebs, Mittelstadt – Okposo (C), Jost, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    San Jose Sharks: Dell (Kähkönen) – E. Karlsson (A), Megna, Benning, Vlasic, Šimek, Cicek – Labanc, Hertl, Meier – Barabanov, Couture (C), Nieto – Kunin, Bonino (A), J. Svečnikov – Gadjovich, Lorentz, Lindblom.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Sutherland – Brisebois, Murray

    Diváci: 13 655
    ocianews.com